Pi-Air waarschuwt Benfica: 'Beste Ajax sinds jaren'

Pierre van Hooijdonk weet dat het voor Benfica dinsdag een heel belangrijke wedstrijd gaat worden tegen Ajax. Willen de Portugezen eerste of tweede worden in de Champions League-groep is een goed resultaat in Amsterdam vereist, zo zegt de analist op de website van Benfica.

'Aan de andere kant zal Ajax ook proberen om de drie punten te pakken. Ze hebben een erg goed team. Het beste team van het laatste decennium', zegt Van Hooijdonk. 'Wat Benfica betreft: ze zijn nog steeds sterk, maar ik heb de laatste jaren wel betere teams gezien.'

Volgens Van Hooijdonk, die in het verleden speelde bij Benfica, moeten de Portugezen Ajax niet laten voetballen. 'Portugese teams kunnen goed verdedigen, maar ze moeten Ajax wel op afstand zien te houden. Ze kunnen de Ajax-aanvallers niet veel ruimte geven, want zij zijn erg goed aan de bal. Doet Benfica dat wel, laten de spelers van Ajax de bal heel makkelijk rondgaan. Als Benfica hoge druk kan zetten, zal het daarom lastiger worden voor Ajax.'

De wedstrijd tussen Ajax en Benfica staat voor dinsdagavond op de agenda. Het duel in de Johan Cruijff ArenA begint om 21.00 uur.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rentokill
Laten we nu focussen op dinsdag. 3 punten betekent overwinteren.
Onana
Mazraoui-Ligt-Blind-Tagliafico
Schone-De Jong-Ziyech
Neres-Dolberg-Tadic
0 -2
ElBlanquito
Laten we eerst focussen op vandaag. Niets minder dan 3 punten halen!! Het liefst met mooi en goed voetbal, maar als het moet met vechtvoetbal vind ik t vandaag ook goed.
3 0
Ferd
Iedereen is zo bang voor dat Benfica "want ze zijn zo sterk" maar dat is echt verleden tijd hoor. Stelde vorig jaar geen flikker voor in de CL, en zijn niet sterker geworden ten opzichte van vorig seizoen. Ik schat ze op dezelfde hoogte in als AEK.
1 -3
Barra
Grapjas
0 -1
SammyR
Maak je een grapje? Benfica is misschien niet zo goed als het een aantal jaar geleden was, maar is nog steeds een stabiele ploeg in Europa. Benfica won nog met 10 man tegen AEK.
2 0
Ferd
Ik ben serieus, dinsdag zal het wel blijken
0 0
grannig mokum1
Voor mij maakt het niet uit hoe we winnen als we maar wint...
1 -1
4xEC1
Een beetje raar zo'n opmerking als je met dít elftal thuis speelt tegen Benfica, vooral als je uit tegen Bayern de bovenliggende partij bent, zoals zo vaak dit seizoen..
0 0