Kwakman over FdJ: ‘Nee, het valt niet mee’

Kees Kwakman is woensdagavond fors ingegaan tegen de kritiek van Henk Hoijtink aan het adres van Frenkie de Jong. In tegenstelling tot Hoijtink vindt Kwakman juist wel dat De Jong al genoeg heeft laten zien om de stempel topspeler te verdienen.

‘Als je niet ziet dat Frenkie de Jong beslissend is bij het Nederlands elftal en Ajax, dan mankeer je wat aan je ogen’, luidt het statement van de oud-profvoetballer bij FOX Sports. ‘Er wordt gezegd dat het wel meevalt met hem. Nee, het valt niet mee.’

’Het is zijn taak om de bal achterin op te halen en het opbouwende gedeelte te verzorgen. De Jong doet dat op zo'n manier dat jongens verder op het veld in stelling worden gebracht. En dan wordt er gezegd dat hij al 21 is en nog niet bij een topclub speelt.’

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Wat een kwakkerd die KWAKman en Hooijtink.
0 -4
Ozymandias
Dit schreef ik twee maanden geleden: "Kwakman is een leuke analist, geen groot tactisch wonder maar geen azijnzeiker zoals veel van de andere. Hij kijkt met plezier naar het spelletje en haalt daar vaak de leuke dingen uit in plaats van op de negatieve dingen te focussen." Sinds die tijd ben ik alleen maar meer fan geworden van Kwakman als analist. Hij doet me veel denken aan analisten hier in Engeland. Die zoeken ook vooral naar het positieve in plaats van altijd maar negatief te willen zijn. Dat maakt de plezier waarmee ik naar het voetbal kijk ook veel groter. In Nederland (en zeker hier op AzijnShowtime) heb ik soms het gevoel dat mensen helemaal geen plezier hebben wanneer ze naar voetbal kijken.
4 -1
gras
Sorry, maar dit vind ik pure zalvende Kuijt praatjes, enkel voor de buhne.

Wanneer er kritisch wordt gepost, is dat voor jou gelijk negatief. Maar die negatieve postings hebben een tijd geleden wel dingen aan het rollen gekregen nog voor de fluwelen revolutie. Namelijk de sfeer op de Toekomst, de mentaliteit van sommige jeugdtrainers, het verwateren van techniek etc. Daar zul je jou nooit tot zelden over horen. Ja, als het al lang niet meer controversieel is.

Leuk dat je altijd de positieve noot probeert te geven, maar sommigen komen niet voor een feestgevoel naar een voetbalsite, maar om te zeggen wat ze zien. Dat het soms kan doorschieten of overkomt als azijnzeiken zal best. Sommige posters reageerden ook al zo toen wel posten over verkeerde selectiecriteria in de jeugd toen Keizer zijn rapport produceerde en Van Basten nog aan het roer stond. Moeten we dan ook gaan roepen: "Dit schreven we 10 jaar geleden, kijk eens hoeveel gelijk we hebben gehad"?

Ik vind dit echt demagogisch gelul. Kritische posts hebben net zo zeer waarde, ook als ze niet populair zijn.
0 -2
Ozymandias
"Sorry, maar dit vind ik pure zalvende Kuijt praatjes, enkel voor de buhne."

Hoeveel nietzeggende woorden wil je in één zin samenstellen? En dan schrijf je over mijn bericht dat het voor de buhne is. De ironie...

"Wanneer er kritisch wordt gepost, is dat voor jou gelijk negatief."

Onzin. In mij ogen is er een groot verschil tussen kritiek en negativiteit. Vreemd dat je denkt dat je zo'n oordeel kan vellen terwijl je me totaal niet kent.

"Namelijk de sfeer op de Toekomst"

Leg dat eens uit.

"de mentaliteit van sommige jeugdtrainers"

Leg dat eens uit.

"het verwateren van techniek etc."

Het verwateren van de techniek? Er worden meer uren met jeugdspelers aan hun techniek gewerkt dan ooit. De bovenbouw van de jeugdopleiding zit barstensvol met technische spelers. Die bedoel ik met negatief gelul wat totaal niet gegrond is in de realiteit. Noem mij één periode in de history van de jeugdopleiding met een meer talentvolle generatie dan de 1999-2003 generatie? De jeugdopleiding functioneert momenteel geweldig. Het kan altijd beter maar de negativiteit over De Toekomst slaat NERGENS op.

"Maar die negatieve postings hebben een tijd geleden wel dingen aan het rollen gekregen nog voor de fluwelen revolutie."

Nee, de daadwerkelijke acties van Cruijff, Jonk en Bergkamp hebben iets aan het rollen gekregen. Cruijff heeft jaren (terecht) negatieve dingen over Ajax geschreven maar pas toen ze daadwerkelijk actie ondernemen ging er iets rollen.

"Leuk dat je altijd de positieve noot probeert te geven, maar sommigen komen niet voor een feestgevoel naar een voetbalsite, maar om te zeggen wat ze zien."

Maar wat mensen zien is subjectief en in Nederland is het voornamelijk negatief. Hier in Engeland is het voornamelijk positief. Een totaal andere benadering en de Engelse benadering is VEEL leuker.

"Dat het soms kan doorschieten of overkomt als azijnzeiken zal best."

SOMS?
0 0
Hakkie
Hier in Engeland?
Ik herinner mij een quote van een legendarische Ajax speler, waarin hij stelde dat zij in de kleedkamer spraken over wat er fout ging en er jaren later werd gesproken over wat er goed ging. Het verschil zat in de kwaliteit van de spelers. Wij zitten op dit moment in de luxe situatie dat wij het kunnen hebben over wat er (nog) beter kan. Je kan het Azijnzeiken noemen, maar bij nagenoeg iedereen is er wel een ondertoon van tevredenheid.
1 0
Ozymandias
Ja, hier (vanaf mijn bank) in Engeland.

"Ik herinner mij een quote van een legendarische Ajax speler, waarin hij stelde dat zij in de kleedkamer spraken over wat er fout ging en er jaren later werd gesproken over wat er goed ging. Het verschil zat in de kwaliteit van de spelers."

Je wil toch niet de belevenis die sporters moeten hebben vergelijken aan die pundits en fans moeten hebben? Sporters moeten altijd eerst kijken naar wat beter moet. Fans moeten eerst kijken naar wat goed ging. In Engeland doen ze dat. In Nederland kijken ze eerst naar wat fout ging. En dan kijken ze nog een keer naar wat fout ging. En dan geven ze nog wat negatieve opmerkingen, etc..

"Wij zitten op dit moment in de luxe situatie dat wij het kunnen hebben over wat er (nog) beter kan."

Het gaat er niet om dat mensen spreken over wat beter kan. Het gaat erom dat het gros van de mensen in Nederland eerst zoeken naar het negatieve. Misschien zien jullie dat niet omdat jullie erin zitten maar als je niet in Nederland woont en gewend bent aan de Engelse manier van naar voetbal kijken valt het enorm op dat Nederland een ongelofelijk negatief land is. Ik ben dat ook pas echt gaan opmerken toen in al een tijdje niet meer in Nederland woonde. "Hoge bomen vangen veel wind" is misschien wel de beste manier om de Nederlandse mentaliteit te omschrijven. Het is ook de reden waaron Nederland in het algemeen zo slecht omgaat met hun grootste sportgrootheden (Cruijff, Seedorf, etc.). Mensen zijn op zoek naar iets negatiefs over hun en als ze dan een foutje maken duiken ze daar direct op om maar hun negativiteit te kunnen uiten.
0 0
Raydo
Is ook één van de weinige pundits die überhaupt kijkt naar wat er op het veld gebeurt. In Nederland komt het commentaar doorgaans niet verder dan de 'mentaliteit' op het veld (Van Hooijdonk), zeiken dat wij in Nederland 'niet eens meer een backje kunnen opleiden' (Derksen) of complottheorieën om discussie over iemands positie uit te lokken (Driessen).
1 0
rexxo
Amen, dit dus,
Het lijkt mode om alles af te zeiken, alhoewel Hoytink wel heel extreem is.
De beste man heeft mix van azijn en zuur in zijn aderen en een aversie tegen Ajax.
Kees Kwik Kwek Kwak is een leuke nieuwe analist, graag meer van dat soort frisse ex voetballers als analist.
1 0
Aeter
En wij hebben programma's als VI die enkel het negatieve benadrukken en daarmee het gros van de publieke opinie bepalen. Triest, maar waar.
2 0
CruyffFootball
Haha lekker Kees.
0 0
Ruff Rhythim
Haha, mooie "fuck-you-Hoijtink" is dit hoor....
2 0
Libero
Het mooie aan Kwakman is dat hij boven alles liefde voor het spel uitstraalt. Dat hij niet bij de rest van de kenners achter de anti-Ajax polonaise aansluit is natuurlijk mooi meegenomen, maar hij zegt m.i. vooral zinnige dingen gebaseerd op wat hij ziet en niet op wat hij voelt of wat mensen willen horen.
Bij FC Afkicken toonde hij al aan over een enorme dosis voetbalkennis én inzicht te beschikken en ik vind het dan ook volkomen terecht dat hij nu als vaste analist (bij FOX, maar oké) werkt.
Maar wat de uitspraken over Frenkie betreft kan iedere halve gare wel concluderen dat Hoijtink maar wat aandachtsgeil liep te roeptoeteren.
1 0
Oliveira
Er zijn zat spelers die 24-27 jaren voordat ze de stap namen naar onder andere Barcelona en Manchester united/city. Dus zijn argument dat hij "al"21 is en nog niet bij een topclub speelt is regelrechte onzin. 21 jaar is wanneer de meeste spelers bewijzen goed genoeg te zijn voor een bepaald niveau en het komt nauwelijks voor dat spelers al een basisplaats kunnen krijgen bij een topclub. Messi is hierop de uitzondering maar goed hem moet je ook niet zien als een richtlijn.
2 0
Web
Hoijtink maakt zich zelf belachelijk.
1 0
Ruudje74
Hoijtink is een norse man, negatief ingesteld. Mentaliteit van de gemiddelde Nederlander overigens. Laten we onze helden eens eren. Frenkie wordt zo’n held, dat is duidelijk. De Ligt ook.
1 -3
3sterren
Nog niet bij eentopclub speelt ???
Ajax is een topclub !!! ...
1 0
marrene
Hoijtink heeft er dan ook helemaal geen verstand van. Dat bewijst hij iedere keer weer.
5 0
Bjorn
Hoijtink basht altijd Ajax en zijn spelers. Is niets nieuws.
3 -1
Schwalbino
Goed gezien Kees.
12 0
3*stars*3
Die Hoijtink is gewoon een sneu Ajax hatertje.
Moet ook altijd tegenstrijdig zijn als hij weer eens bij Kees aanschuift.
3/4 van de mannen aan tafel is dan positief en dan komt hij weer aankakken....

Heb trouwens al een tijdje vermoeden dat Kwakman ook een zwak heeft voor Ajax.
Hij heeft hier sowieso gelijk en gekke Henkie weet ook dat hij onzin lult.
5 -1
Nana999
Kwakman komt inderdaad uit een familie vol echte Ajacieden. Met zijn verstand van voetbal zit het wel goed dus :)
7 0
Aeter
Ah vandaar dat hij een van de weinige analisten bij Fox is die ik wel respecteer.
0 0
3*stars*3
Dacht ik al. ;-)
0 0