Jansen: 'Wordt interessant wie gaat spelen'

FinnDekker, 17-10-2018 om 18:25, 21300 views, Voetbal International |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Freek Jansen zit na de interlandperiode met veel vragen richting de herstart van Ajax in de competitie. De Ajax-watcher van Voetbal International zag veel Ajacieden rust krijgen, terwijl Lasse Schöne en Noussair Mazraoui zelfs eerder terugkeerden.  

'De komende dagen moet duidelijk worden wie al kan spelen. Er is goed gelet op het lichaam van de Ajax-spelers. Dat zal Erik ten Hag goed doen.' Hakim Ziyech bleef zelfs wegens klachten in Amsterdam. 'Is iedereen fit, dan wordt het interessant om te zien met wie Ten Hag gaat spelen. Tegen Heerenveen kan je uit voorzorg een paar keuzes rechtvaardigen. Maar De Klassieker en Benfica wil iedere speler spelen.'

'Blijft Van de Beek staan? Komt Neres terug in de basis? Wat gebeurt er met Wöber? Blijft Daley Blind verdedigende middenvelder of gaat hij weer centraal achterin voetballen? Kortom, puzzelstukjes die Ten Hag moet gaan leggen de komende dagen', besluit Jansen.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
vdvaart23
Dolberg
Neres Tadic Ziyech
Blind De Jong
Tagliafico - Wober - De Ligt - Mazraoui
Onana

En dan Neres, tadic en ziyech contant van positie wisselen.
Kut voor Donny en Lasse, het zegt wat over de sterkte van de selectie.
3 0
Hakkie
Inderdaad is dit de ideale basis, al baal ik voor Donny, want hij verdient het ook om basis te zijn. Hij blijft echter ook bij mij de 12de man.
Wel zie ik liever Ziyech vanaf het middenveld spelen, maar dat is een detail, want of je nu 4-2-3-1 speelt of 4-3-3 is slechts een verschil in opdrachten die de spelers op hun positie meekrijgen.
0 0
ST
Ik zou Ziyech en Mazraoui sparen, voor zover ze niet nog geblesseerd zijn:

Tadic - Dolberg/Hunter - Neres
F. de Jong - Blind - Vd. Beek
Nico - Wober - De Ligt - Kristensen
Onana
0 0
oudzuid2
dit is wat mij betreft ook de beste opstelling, maar ik vrees dat Schone er toch weer in staat
1 0
markk
Neres - Dolberg - Ziyech
Tadic - Blind - De Jong
Tagliafico - Wober - De Ligt - Mazraoui
Onana
1 0
Ron75
Schone is misschien niet (meer) de beste speler, maar zo ontzettend belangrijk. Met hem in de basis speelt Ajax elk jaar weer zijn beste wedstrijden.
1 -1
ST
Kun je mij uitleggen waarin hij zo belangrijk is? Ik zie het namelijk echt niet.
0 0
Ozymandias
Hij is positioneel geweldig waardoor hij niet alleen zelf vrijwel altijd aanspeelbaar is voor de centrale verdediger met de bal maar ook looplijnen naar de '10' of zelfs een aanvaller opentrekt. Daardoor zorgt hij er (samen met Blind) voor dat er momenteel meer variatie in het opbouwspel aanwezig is dan welk Ajax na het Ajax van Van Gaal dan ook. Ik vind dat het aanvalsspel van Ajax nog stappen moet zetten en ook de positionering van de spelers in de eerste tien seconden na balverlies moet beter maar het opbouwspel van Ajax is momenteel echt fenomenaal.
0 -1
Hakkie
Niemand zegt dat hij slecht is, maar er zijn momenteel betere alternatieven.
0 0
Gajes
Als iedereen fit is zou ik Schone op de bank zetten. Onana
Mazraoui, de Ligt, Wober, Tagliafico
Blind, de Jong
Tadic
Ziyech, Dolberg, Neres
2 0
Libero
Ik zou Ziyech op '10', Neres rechts en Tadic links zetten. Verder prima opstelling met evt. als meer aanvallende variatie Blind inschuivende LCV en Donny RAM.
0 0
insectenverdelg
en Donny dan?
0 0
Labrador
Ik sluit mij daar bij aan. Prima opstelling
0 0
ajax4ever01
Schöne idd op de bank die kan als een prima 12e man fungeren.
2 0
RusselWestbrook
Zo veel open deuren, het is bijna gewoon een braak liggend terrein.

En daar krijgt ie dan voor betaald. Wat een leven.
2 0
Harrie Nak
Blind lijkt wel te moeten spelen, dus die staat waarschijnlijk weer achterin. Schöne op het middenveld. Donny op de bank.
2 -2
gras
Wober en Blind moeten op hun huidige posities blijven. Dat is geen vraag, dat is een noodzaak als je meer balans in het team wilt krijgen en defensief meer lengte en kracht wil inbrengen, zonder aan voetballend vermogen te verliezen.

Als Ziyech niet speelt, geeft dat Neres weer de kans op rechts. Het is eigenlijk bezopen dat hij niet standaard op rechts speelt. Hij is daar een van de sterkste spelers van Ajax en een van de weinigen met diepgang en snelheid.

Schone rust geven en VdBeek de kans geven meerdere wedstrijden achter elkaar te spelen, zodat hij vorm kan krijgen. Met Frenkie is je middenveld dan klaar.
6 -1
insectenverdelg
keuze is dus wober, blind, Frenkie en Lasse en daar spelen er maar 3 van. Frenkie wordt sowieso niet geofferd. Blind gok ik ook niet. blijven dus schone en wober over. ik ben fan van Lasse maar zou deze in belang van t team offeren. bij de voorste 4 posities spelen, mits fit, Tadic en Ziyech altijd. moet je kiezen tussen Dolberg, Neres en Donny. Dat kan per pot verschillen mijn inziens
2 0
Ozymandias
Ervan uitgaande dat Ziyech en Mazraoui niet kunnen spelen (of in ieder geval niet in de basis kunnen starten) verwacht ik dat Ajax met Onana; Kristensen, De Ligt, Wöber, Tagliafico; Vd Beek, Blind, De Jong; Neres, Dolberg en Tadic zal starten.
4 -2
RedL
Kan je 100% garanderen dat Lasse speelt. Maar we wisten al dat je een hekel aan hem had
3 -1
insectenverdelg
ben daar eigenlijk wel benieuwd naar als Frenkie terug is wie geofferd wordt. Wober, Blind of Schone. Hoop zelf iig niet wober, maar t zou me niet verbazen als die wel plaats moet maken.
0 0
ST
Of Donny... Ten Hag houdt niet zo van hem.
0 -1
Ozymandias
Dit is zo'n onzin. Elke keer als een speler erbuiten wordt gelaten komt dat volgens AS leden doordat de trainer "niet van hem houdt" of een andere een "vriendje van de trainer is". Vd Beek is momenteel gewoon niet één van de vijf beste middenvelders van Ajax en heeft dus terecht geen vaste basisplaats.
0 0
Joseph
Ik vrees dat je gelijk hebt, is de enige blinde vlek van ten Hag nog op dit moment: dat hij Lasse verkiest boven Donny. Dat staat de groei van zijn team in de weg, Frenkie en Blind hebben beide geen extra 6 naast zich nodig. Ajax moet met de punt naar achter spelen.
0 -2
insectenverdelg
De keuze is niet Lasse of Donny. Donny is voor de nr 10 . iig in de ogen van ten Hag. en met de speelwijze van de backs en de buitenspelers doe naar binnen komen gaat ten Hag never nooit niet met de punt naar achter spelen. En terecht.
3 0
Joseph
Donny is geen 10, nooit geweest, daarnaast is voetbal niet zo statisch dat Donny dan opeens in de weg zou lopen. Donny kan in jou verhaal de keuze maken de hoek in te lopen of de positie achter Mazraoui in te nemen, wat Schone dus niet kan.
Er is geen reden om Schone op te stellen, behalve die van ervaren speler, die vaak als eerste door de mand valt als het minder gaat met het team.
0 -1
Ferd
Donny is absoluut geen 6 en op die positie minder dan Schone. Donny is meer een loper, Schone een strateeg.

De vraag is niet Donny of Schone op die plek maar Blind of Schone op die plek.
1 0
insectenverdelg
waaruit maak je dat op mbt Ziych en Nous?
0 0