De Mos: 'De Jong heeft het al gemaakt'

Aad de Mos is lyrisch over Frenkie de Jong. De analist en oud-trainer vindt dat de jongeling zichzelf al ruimschoots bewezen heeft en voorspelt hem een gouden toekomst in gesprek met ALLSportsradio.

'Of hij het gaat maken? Hij heeft het al gemaakt. Hij staat op de radar van de wereldtop. Daar kun je niet meer omheen', is De Mos uitermate lovend. De Jong is naast Ajax ook al heel erg belangrijk op het middenveld bij Oranje. 'Je hebt iemand die vreselijk goed kan opbouwen. Dat is De Jong. Je hebt met De Roon iemand die ballen af kan pakken en je hebt iemand tussen de middellijn en de zestienmeter, Wijnaldum. Je hebt nu van alles wat.'

De Mos spreekt verder ook nog over een andere Ajacied die het op dit moment wat moeilijker heeft in Amsterdam, Donny van de Beek. 'Wijnaldum kan eventueel vervangen worden door Donny van de Beek. Kevin Strootman kan op de positie van De Roon spelen. Alleen De Jong is niet te vervangen.' De Jong was tegen Duitsland iets minder nadrukkelijk aanwezig dan dat menigeen van hem gewend is, van een zwakke schakel wil de Mos echter niet praten. 'Je kon in die wedstrijd geen zwakke schakels vinden. Iedereen heeft zijn taken geweldig uitgevoerd. Het team was dé uitblinker in die wedstrijd.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mercurius3
Hij komt net kijken bij Ajax, speelde aan het begin van het seizoen vrij matig op het middenveld, werd weggespeeld tegen PSV en speelt sindsdien wat beter. Krijgt nog de befaamde dip. Heeft echt nog niks gemaakt.
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Aad de opgeblazen kikker.
0 0
megaonion
Wat heeft hij gemaakt dan? Lekke band van z'n fiets? Als je het over voetbal gaat hebben, waar was hij tegen PSV? Waarom faalt hij in top wedstrijden wanneer er van hem verwacht wordt om de belangrijke man te zijn? Wat een gelul. En iedereen maar op z'n knietjes voor de Jong. Laat hem eerst maar 2 seizoenen bij Ajax spelen dan kijken we wel verder. Hij wordt over 6 /7 maanden overigens ook al weer 22. Het wordt nu wel hoogtijd dat hij zich elke wedstrijden gaat laten gelden als hij het wil maken in de wereldtop.
0 0
Rockpotje
Pröpper en Blind kunnen Frenkie ook wel redelijk vervangen, dus hij is niet onmisbaar. Maar met de middelmatige backs van Oranje en het gebrek aan creativiteit voorin zou ik toch willen pleiten om minstens twee van de drie op het middenveld te hebben. Als Frenkie ook een eindproduct ontwikkelt in de vorm van meer hapklare assist en een doelpunt af en toe heeft hij echt het complete pakket van een creatieve middenvelder. Tot die tijd heeft hij het niet 'gemaakt'. Maar hij is wel één van de dragende spelers van 'de nieuwe generatie' natuurlijk.
0 0
Aeter
Aad altijd met zijn voorbarige conclusies en onnodige superlatieven. Hij zei waarschijnlijk hetzelfde over Bazoer en Riedewald, niet dat die niet meer omhoog kunnen in hun carrière, maar de top lijkt me uitgesloten.
1 0
Remark
'Hij zei waarschijnlijk hetzelfde over Bazoer en Riedewald' Over voorbarige conclusies gesproken.
0 0
ajaxinho
Vilhena-Clasie is een duo dat DJong-DRoon kan vervangen.
Uiteraard moeten ze wel in topvorm zijn.
0 0
Ronaldinho020
Je moet wat lullen he
0 0
RaynoFischer
Onzin natuurlijk, veels te vroeg om dat te zeggen...
Op de radar van de wereldtop hebben zoveel sppelers gestaan, laat hem eerst maar eens over een paar jaar daadwerkelijk daar tot de beste behoren
0 0
Labrador
Onzin Aad. Dat heeft hij niet
1 -1
Libero
Het enige wat Frenkie nog moet bewijzen is dat hij de intensiviteit aankan, verder heeft hij al lang en breed aangetoond dat hij alles in huis heeft om het te maken.
0 0
10Sneijder10
Onzin. Frenkie heeft laten zien wat hij kan maar hij heeft het zeker nog niet gemaakt, het vooruitzicht ziet er goed uit. Laat hem dit seizoen maar eerst zijn wedstrijden spelen voor Ajax en Oranje en dan kunnen we zien waar hij staat.
2 -1
3*stars*3
Ondeugeugende uitspraak van Aad.
Ik ben een grote Frenkie fan maar Aad moet normaal doen.
2 -2
RusselWestbrook
Dit is normaal voor Aad, toch?
0 0
3*stars*3
Hehehe Aad300! ;-)
0 0
FUBAR
Add overdrijft nogal. De Ligt heeft het gemaakt, de Jong heeft nog heel wat te bewijzen.
2 -6
Remark
De Ligt heeft voornamelijk een paar flinke fouten gemaakt tegen Duitsland. Doet trouwens niets af aan zijn kwaliteiten hoor, maar vergeleken bij de Ligt heeft Frenkie natuurlijk helemaal niks te bewijzen.
0 0
Dexy
Wat een wereld van verschil met de zure reactie van Hoijtink een paar topics geleden.
3 0
Dit is mijn club
Zoals Obelix ooit viel in een vat met toverdrank is Hoijtink ooit gevallen in een vat met zuur.
4 0
mvdk
Nou, De Mos drinkt ook nog weleens wat.
2 -1