'Momenten waarop hij de tegenstander uitlokte'

JesseTH, 14-10-2018 om 20:30, 17454 views, Ziggo Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ruud Gullit en Youri Mulder zijn lovend over de kwaliteiten die Frenkie de Jong binnen het Nederlands elftal brengt. Wel zag de eerstgenoemde dat de middenvelder aan de bal een aantal keer provocerend te werk ging tegenover zijn opponent en daarmee moet hij volgens Gullit oppassen.

'Frenkie de Jong had echt hele mooie momenten, maar er waren ook echt momenten waarop hij de tegenstander aan het uitlokken was', geeft Gullit aan bij Rondo. 'Op een gegeven moment kreeg hij een kegel. Dat moet je niet uitlokken. Als het maar 1-0 is, dan moet je een tegenstander soms niet boos maken. Dat kan net even het momentje zijn waardoor ze geïrriteerd raken.'

Uiteraard waardeert de oud-international ook de voetballende momenten van De Jong. 'Hij zorgt wel voor dat extra, want hij passeert gewoon mensen en is altijd aanspeelbaar. We zijn er wel blij mee dat we eindelijk een middenvelder hebben die het wel kan. Van al die kaatsers worden we niet blij.'

Mulder sluit zich aan bij Gullit en dan vooral bij het punt van het aanspeelbaar zijn. 'Op het moment dat de tegenstander je onder druk gaat zetten, speel De Jong maar in. Hij zet een dribbel in en is een man kwijt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Sowieso een gruwelijke generatie uit de Ajax-opleiding, waarbij Frenkie er natuurlijk pas op latere leeftijd bijkwam. Maar wel werd gescout ondanks zijn fysiek.

De Jong, Nouri, Vd Beek, Eiting, De Ligt, Mazroui, Kluivert, Malen, Bergwijn, Rosario, Gravenbergh, Dilrosun, TFM. Met gericht aankoopbeleid zijn daar toen Onana en Cerny bijgevoegd en je hebt een topteam. Waarvan een groot gedeelte het NL-elftal terug naar de top gaat brengen. Dat de grootste Psv-talenten ook uit de Ajax-opleiding komen is ook wel machtig mooi.
0 0
kaashaas
Zit je rondo te kijken met die engnek waterreus .. en toch moet die mf nog even zegge dat frenkie bij willem 2 vandaan komt en overal wel slaagt en dus niet uit onze opleiding komt of door ons opgeleid is. Waarom zijn dit soort pisvlekjes zo jaloers? Wat is dit toch weer kneusje een droeftoeter... wat een waterkneus ..
7 -1
SnifferClarke
De Jong heeft zeker niet bij Ajax leren voetballen. Hij kon al voetballen toen hij zijn eerste stappen zette. Heb hem al vanaf zijn zevende bij Willem II zien voetballen. Hij voetbalt nu precies hetzelfde als toen. Binnen een half jaar werd hij al doorgeschoven naar een hogere leeftijdsklasse bij Willem II. Doodzonde eigenlijk, want het 7-tal waarmee hij begon bij W2 was zeer talentvol (o.a. Sam Lammers).
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Precies, bij andere clups had hij nooit zo leren voetballen. Kakkerlakken neemt niemand serieus en Pisvee verkoopt ook amper wat. Zegt mij wel genoeg.
0 -1
arigold
Zei hij ook dat hun halve elftal bij ons in de opleiding heeft gespeeld?
5 -1
kaashaas
Nope..
0 0
Pauw
Messi en andere grote spelers timen hun acties / versnellingen ook naargelang de (re)acties van zijn tegenstanders.

Bij Frenkie durf ik met grote zekerheid te zeggen dat 'het wachten' niet bedoeld is om de tegenstander te lokken, niet om uit te dagen. Het is een erg functionele en efficiënte manier om tegenstanders uit te spelen. Je hoeft er niet razendsnel voor te zijn met je benen, maar wel met het denken.

Dat ie zo nu en dan een tikkie zal krijgen moet hij maar gewoon als compliment zien. Schouders ophalen en doorgaan met tegenstanders te snel af zijn.
7 0
Lazell
Eens, Frenkie is geen uitlokker. Bij Waterreus snap ik het, maar ik snap niet hoe zo'n geweldig grote voetballer als Gullit het zo vaak verkeerd kan zien.
0 0
afcas
heeft niet eens met een gebrek aan snelheid met benen te maken. frenkie is ook daarin snel genoeg, maar hoe dichter een verdediger bij je in de buurt komt des te meer afstand kun je creeeren door hem op het verkeerde been te zetten. het lekkere aan frenkie is juist dat hij nog een versnelling binnen de versnelling heeft. hierdoor is hij vaak ook de 2e verdediger te slim af en heeft hij veel ruimte. een beetje wat messi ook heeft. al is die nog een veel betere dribbelaar natuurlijk.
1 0
Rommy
Volgende stap van Frenkie moet zijn om in buurt 16 meter te komen en wat vaker schieten.
1 -1
Schwalbino
Hij leert dat wel door een paar van die kegels. De beste leerschool.
1 0
Ajaxvooraltijd
Frenkie heeft blijkbaar meer Amsterdamse bluf dan Gullit.
5 -3
geDaante
Dat is onderhand heel erg duidelijk inderdaad ;). Nooit verwacht dat Gullit zo'n kansloze 'realist' (lees: bange schijterd) zou zijn.
4 -1