'Bayern - Ajax mooi voorbeeld voor Koeman'

ThijsZwagerman, 13-10-2018 om 17:35, 10179 views, Trouw |

Het Ajax Jaarboek 2018/2019 is uit! Bestel hem nu!

Henk Hoijtink, journalist van Trouw, denkt dat Ajax als voorbeeld kan dienen voor het Nederlands elftal. Hoijtink ziet in de huidige Oranje-selectie vergelijkingen met het Ajax dat het vijftien jaar geleden, onder de huidige bondscoach Ronald Koeman, ver schopte in de Champions League.

'Ooit had Koeman bij Ajax tal van ruwe talenten onder zijn hoede. Hij schopte het ermee, in het seizoen 2002-2003, tot de kwartfinale van de Champions League', zo schrijft Hoijtink, waarna hij Koeman de credits voor deze prestatie geeft: 'Dat prille Ajax speelde gelijk bij Arsenal en Valencia, won bij Olympique Lyon, tactisch geprepareerd én uitgedaagd door Koeman.' Dat is echter niet de enige vergelijking die Hoijtink trekt tussen Ajax en Oranje. Behalve het Ajax van vijftien jaar geleden, kan ook het huidige Ajax volgens de journalist namelijk als voorbeeld dienen voor de bondscoach van het Nederlands elftal.

'Het 1-1 gelijkspel van Ajax bij Bayern München, anderhalve week geleden, was voor hem een mooi recent voorbeeld. Het deed in veel opzichten denken aan hetzelfde resultaat, ruim vijftien jaar geleden, bij Arsenal, én aan Koemans houding toen. De sfeer was dat Ajax er niet eens heen hoefde te gaan: onbegonnen werk. Koeman haalde de schouders op, wees er bedaard op dat het de geprezen Arsenal-aanvallers in de Premier League ook wel makkelijk werd gemaakt – en zie: Nigel de Jong, 18 jaar, scoorde brutaalweg op (toen nog) Highbury.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Redrum
Ronald heeft psv als voorbeeld genomen voor zijn Oranje. Zolang hij er zit sla ik Oranje ff over. Ik hoor wel wanneer ze weer gaan voetballen.
2 0
Ajaxvooraltijd
Ik heb 100x meer genoten van Bayern Ajax.
2 0
marrene
Nou, Ajax speelde behoudens de eerste 10 minuten een hele goede wedstrijd. Oranje speelde in de eerste helft redelijk maar een tweede helft die echt verschrikkelijk was. Alleen maar achteruit lopen. Begrijp dat Koeman blij is, maar onder de streep volkomen onverdiende zege. Is wel duidelijk dat De Ligt niet weg wil. Speelde voor zijn doen een slecht pot. Typerend was ook dat Frenkie de eerste helft goed speelde maar de tweede helft ook terugzakte. Kwam doordat Nederland de bal niet meer had en die alleen maar naar voren peerde. Er werd niet meer gevoetbald.
1 -1
T.reckveugel
Valencia uit, dat was 100 schoten op Didulica en 2 van Ajax, 2-2.
Zou daar niet te veel op terugkomen, Koeman met zijn kutsystemen
3 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Die rooie bakt er niks van.
2 -1
MankeNelis
Is dit dezelfde Henk die Ajax niet zolang geleden de grond inschreef? Het journaille is zo opportunistisch als het maar kan. Nu is Ajax ineens het voorbeeld..
5 -2
Hakkie
Soms ontwikkelen mensen zich. Koeman deed het als clubcoach bijna overal slecht, maar als bondscoach doet hij het goed. Heeft te maken met het feit dat hij kan kiezen.
0 -4
Ajaxvooraltijd
Nee... Als bondscoach is het ook een verschrikking.
0 0