'Frenkie staat voor alles wat Nederlandse voetbal is'

NielsOpdam, 12-10-2018 om 15:25, 9699 views, Voetbal International |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal bij de KNVB, stelt dat Frenkie de Jong 'staat voor alles wat het Nederlandse voetbal is.' Hoogma vertelt, in gesprek met Voetbal International, ook dat hij vindt dat de Nederlandse clubs en het Nederlands elftal de nadruk moeten leggen op aanvallen. 

'We zijn creatief en we hebben lef', begint Hoogma. 'Dat is de kern van ons voetbal. Het is niet voor niets dat iedereen zo geniet van Frenkie de Jong. Hij staat voor alles wat het Nederlandse voetbal is: Frenkie speelt met durf, zijn spel is naar voren gericht en hij is technisch heel goed. Dat willen we graag zien.'

De directeur topvoetbal vindt dat de nadruk op de aanval moet liggen binnen het Nederlandse voetbal. 'In onze voetbalcultuur past geen defensieve muur. We kunnen trouwens ook helemaal niet verdedigen. Nog steeds niet. Mede daardoor is het goed dat Koeman bij Oranje zekerheden inbouwt, die ons minder kwetsbaar maken voor tegenstoten. Vanuit die organisatie moeten we tot het spel komen dat bij ons past. Gericht op aanvallen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax_026
Waan van de dag Nederland zou niet kunnen verdedigen. Nou de verdediging is het gene waar ik me het minste zorgen over maak bij oranje met De Ligt, Blind, de Vrij en v. Dijk. In het WK 2014 werden we 3de met defensief spel.
0 0
Kake
M. City wil Frenky hebben en betaalt naar verluid 80 mil. Staat op vp
0 0
Gajes
Niet verkopen, contract upgraden en verlengen. Uitzonderlijke speler die we zelf nodig hebben.
1 0
Rsv
We kunnen niet verdedigen? Kijk even naar een de Ligt, van Dijk en de Vrij
1 -1
Ozymandias
Individueel kunnen Nederlanders wel verdedigen maar collectief is Oranje verdedigend bijna nooit goed geweest. Ik denk dat Hoogma dat bedoelde.
0 -1
mistermiyagi
inderdaad, in het algemeen, als iedereen ff nadenkt, er staan 4 man achterin, houdt dat dan in dat de rest in de spits staat ofzo?

Tuurlijk niet je verdedigd met z'n allen, de middenvelders zijn geen pure mandekkers, denken voorruit en lopen niet ten aller tijden terug.
0 0
Maxwell5
Ik kan dergelijke figuren als Nico Jan Hoogma maar moeilijk serieus nemen.
1 -1
Ozymandias
Hoezo? Ik hoor hem elke keer alleenmaar verstandige dingen zeggen.
0 0
Vlieske
En dan gaan jullie vervolgens van der looi aanstellen? Beetje tegenstrijdig
0 0
ambtenaar
Zijn naam alleen klinkt al lekker Nederlands.
0 0
Nana999
Ik vond deze man altijd wel een leuke, sympathieke voorzitter bij Heracles, maar als directeur van de KNVB...

Eerst lopen ze tijden te roepen over modern voetbal, fysiek en loopvermogen, nu staat er (gelukkig) een speler op die bewijst hoe belangrijk techniek en aanvallende mentaliteit zijn, en staat de wind ineens weer helemaal in een andere richting. Ook wel lachwekkend dat hij zegt dat we niet kunnen verdedigen, met De Ligt en Van Dijk in potentie als een paar van de beste verdedigers ter wereld.
6 -1
Ozymandias
Toen ze bij de KNVB het over het moderne voetbal hadden was Hoogma daar nog geen directeur. Ik heb hem sinds zijn aanstelling alleenmaar verstandige dingen horen zeggen. Zeker ook over het jeugdbeleid van de KNVB.
0 -1
Lazell
Precies. KNVB moet juist beleid uitstippelen. Niet met de wind meewaaien.
2 0
Ozymandias
De KNVB moet de voorwaarden scheppen waaronder clubs optimaal kunnen presteren. Ze moeten niet op de stoel van de clubs gaan zitten en beleid uitstippelen.
1 0
Montana
Laat die jongen toch gewoon lekker voetballen. Dit soort uitspraken helpen toch niets (of het nou waar is of niet). Ook lekker dat hij zegt dat een verdediging met de duurste verdediger ter wereld en de meest getalenteerde verdediger in europa niet goed genoeg is om mee te verdedigen....
6 0