'Ten Hag momenteel beter dan Van Bommel'

NielsOpdam, 09-10-2018 om 07:45, 18995 views, NOS |

Het Ajax Jaarboek 2018/2019 is uit! Bestel hem nu!

Freek Jansen, clubwatcher van Ajax voor Voetbal International, vindt Erik ten Hag een betere trainer dan Mark van Bommel. Dat vertelt Jansen in het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken

'Ik vind Erik ten Hag op dit moment een betere trainer dan Van Bommel', begint Jansen. 'Er is ook een groot verschil tussen de Ten Hag van dit seizoen en die van vorig jaar. Toen stond hij echt boven de groep, nu treedt hij veel meer in overleg.' Volgens Jansen speelde Hakim Ziyech tegen Bayern 'zijn beste wedstrijd ooit'. 'Ten Hag haalt dat bij hem naar boven.' Rik Elfrink, journalist voor het Eindhovens Dagblad, gaat mee in de keuze voor Ten Hag. 'Overal waar hij werkte, is hij succesvol geweest.'

Jansen verwacht dat de titelstrijd dit jaar gaat tussen PSV en Ajax. 'Dat komt vooral doordat zij zich afgelopen zomer echt versterkt hebben en Feyenoord en AZ niet.' Luuk Blijboom, journalist bij De Telegraaf, sluit zich aan bij Jansen. 'Het is zorgelijk dat er geen enkele club bij Ajax en PSV in de buurt komt.'

Elfrink vindt Steven Bergwijn net zo'n groot talent als Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. Jansen is vooral onder indruk van de laatste. 'Hoe hij zich tegen Bayern München staande hield tegen een topspits als Robert Lewandowski... Hij is pas negentien, hè.' Blijboom was geneigd om hem al een gearriveerde speler te noemen. 'Maar ik denk dat we het erover eens zijn dat de toekomst van het Nederlandse voetbal er rooskleurig uitziet.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SjonnieV
WZAWZDB en dus Ten Hag ook
0 0
Babayaka
bommeltje staat 5punten voor hopelijk blijft dat niet zo.

Heb genoten van ajax europees en tegen AZ.

Nu doortrekken
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Ja faktor geluk heeft von Bommeltje natuurlijk. Europees maakt hij er een zooitje van, maar dat wordt snel recht gepraat, omdat hij in de mickey mouse competitie met geluk acht keer wint. Wil die Bommel wel zien als ze hun dip krijgen. Eigenlijk hoop ik op een totale ineenstorting van die lampenclup.
3 0
OpaVerteld
Ben om eerlijk te zijn wel onder de indruk van de ontwikkeling van van Bommel.
Als speler slecht te pruimen, maar als trainer no-nonsense.
Niet gehinderd door gevoelens als esthetiek, romantiek en de Hollandse school.
Alles wijkt voor het resultaat.
Je ziet de hand van van Bommel duidelijk in het huidige PSV en dat vind ik wel knap.
0 -2
Tinus
VBommel was als speler slecht te pruimen, maar als coach nog slechter als je het mij vraagt. Die pedante toon van hem bij interviews, alsof hij een kind aan het uitleggen is hoe voetbal in elkaar steekt. Daarnaast 90 minuten lang zeuren en zuigen bij scheids en 4e man. Je krijgt me niet snel op de kast, maar deze vent raakt een open zenuw bij mij.
1 0
AFCAMM
Van Bommel heeft Van Marwijk er nog bij. Dat maakt waarschijnlijk wel verschil.
1 0
Bjorn
Deze man lult hoe de wind staat, is echt geen touw aan vast te knopen.
1 0
Libero
Hij verwacht dat het tussen Ajax en PSV zal gaan. No shit, Sherlock.
Maar voelt Freek zich wel helemaal lekker? Hij was al verrassend positief over Ajax de laatste tijd; nu stapt ie wel heel erg uit zijn rol.
Volgens mij ook veel te vroeg om een waardeoordeel over van Bommel te geven en de vergelijking met ten Hag te maken, maar dat terzijde.
0 -1
KlaasJanDolberg
Als Ajax gelijkspeelt tegen Benfica kan je lachen weer hoor.. Media draaien dan 360 graden en Ten Hag kan er dan eigenlijk vrij weinig van.. #zinan
1 0
mercurius3
De media speelt vooral in op de onderbuikgevoelens van supporters. Altijd is het 'de media de media', terwijl de media gewoon op de juiste momenten gebruikmaakt van negatieve gevoelens die toch al bij mensen broeit.
0 0
Libero
Ja, en dan volgens de logica dat zelfs Bayern Benfica in Lissabon versloeg en Ajax ze dus thuis volkomen van de mat had moeten spelen.
0 0
jackwolf
Ik snap niet dat die Freek Jansen ooit een aanstelling als journalist heeft gekregen. Ik heb hem nog nooit betrapt op een orginele opmerking. Louter open deuren en achteraf gewauwel.
Die voegt echt helemaal niks en negens iets aan toe.
5 0
Redrum
Van Bommel is voor psv de perfecte coach. Het is een extreem smerig eng naar mannetje, maar wel met een hele grote winnaarsmentaliteit. Die mentaliteit weet hij ook over te brengen op zijn spelers en dat maakt psv tot een ploeg die lastig te kloppen is. Maar het moge duidelijk zijn dat het een stuk makkelijker is om coach te zijn bij psv dan bij Ajax. Bij Ajax zijn de fans vele malen kritischer en de media ook. De focus in Nederland ligt altijd op Ajax, niet op psv. Tijdens de winterstop zullen we zien hoe de situatie is.
3 -2
mercurius3
Hoe kan Freek Jansen zeggen dat er een groot verschil is tussen ten Hag vorig seizoen en dit seizoen? Is hij bij de teambesprekingen aanwezig? Nee dus, er wordt maar wat gezegd. Journalisten moeten zich aan de feiten houden in plaats van zaken in te vullen omdat het spel nu iets beter is dan vorig seizoen. Het is altijd achteraf gelul.

Ten Hag heeft overigens dit seizoen alles verkeerd gedaan wat je verkeerd kunt doen. Hij heeft zeker geen punten voor Ajax gewonnen, slechts gereageerd op wat de publieke opinie allang wist: wober, blind, de jong.
0 -9
Labrador
Gelukkig zat jij wel in de kleedkamer
3 0
Ronaldinho020
Best knap dat die zichzelf gelijk tegenspreekt.
0 0
Schwalbino
Je bent gewoon de gemiddelde Hag hater. Elke post van jou komt daarop neer. Je hoeft niet eens meer iets te schrijven (een ! of !! is voldoende) want we kennen je stokpaardje inmiddels.
2 0
Web
Alles verkeerd gedaan wat je verkeerd kon doen, die is nog vele malen dommer dan Freek Jansen
Of weet jij de feiten, ben jij bij de team besprekingen geweest?
Word eens wakker, ik zie het beste Ajax van de laatste 15 jaar
3 -2
mercurius3
Niet nodig om bij besprekingen aanwezig te zijn als ik de jong in de verdediging zie, blind in de verdediging, Neres op 10, eiting in de basis in plaats van van de beek. Ten Hag is tot nu toe alleen maar bezig geweest met fouten herstellen, waardoor je 5 punten achterstaat. Hij moet proactief reageren in plaats van achteraf op basis van de publieke opinie, die zaken net iets sneller zien dan Ten Hag.
1 -1
NoPants
Het is net als bij marc jarenlang gebeurde. Wel de schuld van sanogo, zimling, en westermann. Maar niet de credits voor onana, dolberg, en sanchez.

Ten hag krijgt wel de schuld van neres op 10, blind en frenkie als cb, etc. Maar niet de credits voor hoe hij bayern bestrijdt, en 8 europese wedstrijden ongeslagen is.

0 0
Aeter
De eerste keer dat hij met Neres op 10 speelde pakte het ook supergoed uit. Niet gek dat je dat dan nog eens probeert. Eiting deed het in zijn eerste wedstrijden ook prima. Tegen PSV werd Eiting afgeslacht door de media en bijgoochems hier. Maar goed Eiting is gewoon niet klaar voor grote fysieke wedstrijden zoals tegen PSV, waar meer strijd verlangd wordt. Daar zal ie in moeten groeien. Maar het is niet fair om te zeggen dat het fouten waren van ten Hag. Op die momenten waren de keuzes helemaal niet gek. Dat het dan verkeerd uitpakt is klote, maar dat ligt ook voor een heel groot deel aan de mentaliteit op dat moment. En sommigen menen dat als Eiting er niet in ha gestaan en Wöber achterin stond alles koek en ei zou zijn en we PSV wel even op zouden rollen. Ja, dan ben je pas echt naïef.
0 0
Web
De Jong en Blind in de verdediging, is geweldig.
0 -2
Web
Van Bommel gaan wij leren kennen als het PSV eens tegen zit, die maniertjes aan de lijn van hem houd ik niet van, armpje om de schouder van de vierde man of scheidsrechter zo eng.
Het ware karakter komt nog wel naar boven
5 -2
oudzuid2
Ten Hag doet het goed, en ik ben een stuk positiever dan driekwart jaar geleden, maar hey moet nog een stuk beter: de vreemde oodtelliitegen Heracles en PSV, het niet durven erkennen van z'n fouten, z'n presentatie naar buiten etc.
0 0
Web
Tegen Heracles stond er een prima team, gewoon een erg matige wedstrijd.
Tegen PSV was het gewoon slecht, ook de instelling van de spelers, er zat iets in de ploeg van dat doen wij wel even.
1 -1
gras
Hou toch op joh. Tegen PSV was het een tactisch falen van hier tot de maan. PSV heeft een simpel maar doeltreffende manier gehanteerd om niet onder druk te komen en TH heeft er 90 minuten lang met open mond naar staan kijken. Heeft helemaal niets geprobeerd.

En dan schuift hij het na de wedstrijd op de arrogantie van de spelers. Ten eerste is hij verantwoordelijk voor de wedstrijdinstelling. Ten tweede zag je een apatisch team dat overvallen was door de speelwijze van PSV.

Je kan best eens worden weggespeeld in EIndhoven een helft lang. Maar daarna - en eigenlijk eerder, na 20/30 minuten - heb je daar een antwoord op als coach.

Zijn voorbereiding, opstelling en tactiek waren gewoon ondermaats. Prima, herstel dat tijdens de wedstrijd. Je hoeft niet te winnen, een draw was aanvaardbaar geweest.

Het zijn dure fouten, net als dat rare gewissel in een team dat daar nog niet aan toe was. En er staat een topselectie, beter dan welke selectie van de laatste jaren ook. Die speelt het Ajax spel, dat TH aanvankelijk niet speelde.

Pas door zijn eigenwijze, rare concepten van gefaseerd druk zetten, liet varen, begon het te lopen. Weg kans op inhaalrace.

Deze trainer maakt zat fouten. Maar geeft het volk brood en spelen en ze accepteren alles. Geef Ajax fans een dure selectie, die de trainer moet vertellen hoe het moet en de trainer komt met alles weg.

Een redelijke trainer, absoluut geen licht, die zichzelf veel te veel op de borst heeft geslagen en de mond vol had van innovatie, maar uitsluitend Ajax vindingen toepast. Zoals Tadic in de spits. Dat is puur Cruijff, die dat doorgaf aan Guardiola, waarvan TH dat heeft gekopieerd. Dat is TH. Oude wijn in nieuwe kruiken, waarbij de oude wijn vooral wordt gebruikt omdat dat de huisstijl is. Hij heeft nergens zo gespeeld als nu. De Ligt gaf het zelf aan. We spelen niet de filosofie van TH, maar van Ajax. Tadic gaf al aan dat ze anders zin gaan trainen op verzoek van de spelers en dat zij meer inbreng hebben.

Voor van Bommel is het nog wat vroeg om te oordelen. Als speler een jammeraar die wel uitdeelde, maar verongelijkt incasseerde en altijd maar klaagde bij de scheids. Wel een goede voetballer, vooral in zijn eerdere jaren. Kon een wedstrijd ook lezen.

Als trainer een leuke, sympathieke gast, die Ajax op zijn nummer heeft gezet. TH heeft alles te bewijzen, niet andersom. Hij heeft de duurste aankopen en beste groep.
2 -5
BRAMHOUTEN
Ik weet niet wat jij heb geslikt maar er komt nu een hoop onzin uit. van bommel een sympathieke gast? een engnek eerste klas. en vraag mij steeds af of hij dit zelf bedenkt of dat van Marwijk de daadwerkelijke trainer is en hij op dit moment het uithangbord is
1 0
Web
Wat is er van jou over, jij bent nog steeds aan de pillen, kan niets anders.
Haat, haat en nog eens haat, en heel veel onzin.
2 -1
Tinus
Tegen Heracles stonden er misschien prima spelers, maar geen prima team. Dat was de fout die Ten Hag maakte. Je kunt aan het begin van het seizoen niet ongestraft je elftal op zoveel posities wisselen. Sierhuis opeens in de basis? Heeft daarna geen kans meer gehad. Waarom dan in je belangrijke openingswedstrijd wel opstellen icm zoveel wisselingen? Ik ben heel blij dat het nu goed gaat en dat Ten Hag zijn draai gevonden lijkt te hebben. Ook is het halen van de CL een knappe prestatie. Neemt niet weg dat hij een aantal slechte keuzes heeft gemaakt eerder dit seizoen.
2 -1
Web
Hoeveel posities was het team gewijzigd, allemaal losse kreten.
Gewoon een wedstrijd dat het niet liep, overkomt iedere trainer, en team.
1 -3
Tinus
Ten Hag heeft tegen Heracles weldegelijk z’n team overhoop gegooid. Vooraf kon je al aanvoelen dat dit gewoon verkeerde keuzes waren. Je hoeft het niet met me eens te zijn over mijn conclusie, maar de inhoud van wat ik zeg klopt gewoon. Check anders maar even.
https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/114493/gelijkspelend-ajax-beleeft-valse-eredivisie-start
1 -1
Schwalbino
Als het Van Bommel effect is uitgewerkt (nieuwe, veeleisende trainer) wordt Luuk de Jong weer een slappe papzak, Pereiro zakt dan weer terug in zijn gebruikelijke winterslaap en ook de rest van het team gaat weer evenveel energie in wedstrijden stoppen als onder Cocu.
4 -1
ETM
Dit zijn van die loze stellingen als ze helemaal niet voorzien worden van argumenten.
1 0
CrazyJew
Vooralsnog staat van Bommel anders wel bovenaan met P$V helaas, ik vind Ten Hag zeker niet verkeerd, integendeel. Maar van Bommel heeft op dit moment nog de beste kaarten om een prijs te pakken
1 -1
masterrr
Van Bommel doet het als beginnend trainer echt uitstekend, kan niet anders zeggen

Vind het verder een enge vent, Ten Hag is wat meer een vreemde vogel, maar ik mag 'm wel
6 0
Daneman
Ik vind dat EtH moet opzouten. Zo'n belachelijk slechte wedstrijd tegen aartsrivaal PSV.
0 -20
Ajax27
Hosanna hosanna... de waan van de dag regeert weer. Na PSV tactisch een slechte trainer, verkeerde keuzes gemaakt, een naieve trainer die nog veel moet leren. Een week later is hij beter dan van Bommel. Feit is gewoon dat PSV heel stabiel al z'n wedstrijden blijft winnen. Vorig jaar riepen we hetzelfde... ze zullen wel links en rechts punten laten liggen. Maja Ajax ook. Zeker als we (hopelijk) weer een mooi lang Europees seizoen gaan draaien. Ver komen in Europa... maar geen prijs, en weer geen eredivisie titel en zelfs geen beker, want daarin wordt steevast ruimte voor alle bankzitters gereserveerd.

Ach ik zie de toekomst rooskleurig. PSV heeft gewoon ontzettend pech gehad met de loting dat ze in zo'n ontzettend zware poule zitten en waarschijnlijk na de winter klaar zijn met Europees voetbal. Maar als we volgend seizoen wederom met 2 ploegen in de CL spelen, beiden punten halen voor de grote lijst en die begeerde 11e plek weten te behouden, dan komt het allemaal goed.

Als Ajax dit jaar geen kampioen wordt, dan worden ze het volgend jaar wel. En als ze het eenmaal worden, dan zie ik weer een reeks van kampioenschappen komen, waarna PSV (mits ze CL voetbal blijven halen) ook structureel zullen zakken.
1 0
DarkChild
Moeilijke, bijna onmogelijke vergelijking. Wat Ten Hag in ieder geval 'tegen' heeft is dat hij niet de gunfactor heeft, bij media en toch ook veel supporters. Het is geen wonder in communicatie en heeft geen achtergrond als Ajacied. Dat heeft Van Bommel bij PSV wel, ook omdat het altijd lekker is om iemand als kroonprins te bestempelen (Ten Hag heeft dat al gehad)
0 0