'Ten Hag wilde niet twee linkspoten bij elkaar zetten'

ArthurV, 08-10-2018 om 23:05, 14680 views, Natafelen |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bij het programma Natafelen kwam maandagavond het opstellen van Max Wöber ter sprake. De verdediger kwam nog niet veel in actie dit seizoen, maar verscheen de afgelopen twee duels met FC Bayern München en AZ in de basis. 

Wanneer de Oostenrijker gedurende de start van het seizoen mocht opdraven, moest hij het doen met een positie als linksback. Wöber leek door sommige media te zijn afgeschreven, nadat Erik Ten Hag de linkspoot tegen PSV bij afwezigheid van Matthijs de Ligt niet opstelde. Iets wat Ten Hag later stellig ontkende. 'Omdat hij hem als linksback liet spelen en niet centraal achterin', vertelt Valentijn Driessen, die van mening is dat Wöber als linksachter niet het best tot zijn best komt. 'Die jongen is geen linksback, maar gewoon een centrale verdediger.'

Willem Vissers geeft aan de exacte reden te weten waarom Ten Hag Wöber tegen PSV niet opstelde. De oefenmeester posteerde tegen de Eindhovenaren Frenkie de Jong en Daley Blind in het hart van de verdediging, waarna het tweetal erg veel problemen kende met PSV-spits Luuk de Jong. 'Ik had het aan Ten Hag gevraagd, maar hij wilde niet twee linkspoten bij elkaar zetten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax34
Schuurs is rechtsbenig.
0 0
Web
Blind en Wober naast elkaar had ik ook niet gedaan in eerste instantie, linksbenige spelers kunnen over het algemeen helemaal niet rechts, rechtsbenige spelers kunnen zich vaak wel redelijk met links redden, vooral De Ligt, als is hij ook sterker aan de rechte kant in het centrum
2 -1
AFCA.
Mooi hè, alle analisten die een paar weken terug zeiden dat Wöber er helemaal niks van kon en een miskoop was. Die roepen na 2 uitstekende wedstrijden: "ja maar die jongen is ook gewoon een centrale verdediger en geen linksback"
3 0
wladimir
De meeste journalisten gingen er vanuit dat Wöber klaar was, omdat ten Hag geen vertrouwen in hem heeft. Nu blijkt dat Wöber beter functioneert als LCV dan Blind. Afgelopen zomer heeft Ajax 20 miljoen uitgegeven aan een middenvelder, terwijl de nummer 1 LCV van vorig seizoen transfervrij naar de concurrent is gegaan. Ik vind er iets van.
3 -1
Sterspeler
Ik ook, daar niet van. Maar met Blind koop je multi functionaliteit. Denk dat dat ETH zijn overweging is geweest.
1 0
PeterVKV
2 rechtspoten kan wel, 2 linkspoten kan niet. De praktijk geeft aan dat het zo werkt; je ziet nooit 2 linkspoten in het centrum. Komt omdat er veel minder linkspoten dan rechtspoten zijn, dus linkspoten spelen van jongs af aan op de linkerkant dus trainen hun slechte been niet. Rechtspoten moeten veel vaker op links dus....logisch
6 -1
ajaxinho
Zou wel hypocriet zijn.
Men deinst er niet voor om twee rechtsbenige spelers in het centrum op te stellen.

Maar de keuze voor Frenkie was gebaseerd op zijn niet onverdienstelijke spel tegen AEK.
Hij mocht gewoon blijven staan tegen PSV.

Wöber wordt in Oostenrijk rustig gebracht als linksback (a la Vermaelen en Vertonghen).
Hij zal daar natuurlijk in de loop der jaren in het centrum eindigen.
0 0
Youri08
... niet het best tot zijn best komt.
0 0
Hagmag
Ten Hagmag zich de verliespartij in Eindhoven zwaar aanrekenen. Tactisch zeer zwak, hij kon weten dat pisvee zo opportunistisch kon gaan spelen en zeker in Eindhoven.
Daley Blind is ook niet de centrale verdediger die Ajax zou wensen en zeker niet tegen pisvee.
Frenkie de Jong is ook geen centrale verdediger, maar moet de opbouw verzorgen en daar kwam Frenkie niet aan toe. Na 20 minuten had Ten Hag moeten ingrijpen maar dat deed hij pas in de rust en was de winst al lang en breed voor pisvee.
De Ligt werd gemist, Wöber had centraal achterin moeten spelen in de basis.

Kennelijk heeft Tadic in een 3 uur durend gesprek kans gezien, om Ten Hag het licht te laten zien.
Zonder Frenkie werd Bayern redelijk tot goed in toom gehouden en Ajax kwam in München aan voetballen toe en dat had in Eindhoven ook gekund.

Frenkie niet meer centraal achterin opstellen maar op het middenveld en dat geldt ook voor Blind.
We hebben immers ook nog Per Schuurs achter de hand en die moet minuten gaan maken, zoals hij dat deed tegen AZ. Hij moet ervaring gaan opdoen in Ajax-1 en zijn talent verder ontwikkelen.

Het siert Ten Hag wel dat hij zijn blik kennelijk heeft verruimd en open staat voor ideeën en zienswijzen vanuit de groep. Zijn eigenwijzigheid gaat hem en Ajax-1 niets brengen en dat is kennelijk tot hem doorgedrongen.
De nu ingeslagen weg lijkt mij een goeie.
Het middenveld zou moeten bestaan uit sowieso: Frenkie, Ziyech en Blind/v.d. Beek.
Als er gekozen wordt voor Tadic, Dolberg/Huntelaar en Neres dan houdt dat voor mij in dat er geen plaats is voor Schöne in de basis, die kan het tegen tegenstanders van formaat niet meer belopen. Verder zal de keus gemaakt moeten worden voor Blind of Donny.
Achterste 4: Mous, de Ligt, Wöber en natuurlijk Nico.
Als iedereen fit en speelklaar is moet Ten Hag duidelijkheid gaan verschaffen zodat Ajax-1 automatismen kan gaan ontwikkelen en dan is Ajax volgens mij in staat grote en onverwachte prestaties te leveren.
2 -12
wladimir
Daley Blind is een echte Ajacied. Het is natuurlijk absolute waanzin geweest om hem voor 20 miljoen binnen te halen. Wöber blijkt beter als LCV en we hebben voldoende middenvelders. EtH kan bijna niet anders om Schöne naar de bank te verwijzen en Blind daar op te stellen.

Gelukkig worden Tagliafico en Ziyech aankomende zomer voor veel geld verkocht.
0 0
Daneman
Ik vond eigenlijk EtH zo zwak tegen PSV, dat ik hem nog steeds graag zie vertrekken
0 -2
Cisco2
Kan je de wedstrijd onder Bosz tegen PSV nog herinneren? Vind je ook dat Bosz ongeschikt is voor Ajax?
3 -1
Youri08
Ik kan je verhaal helemaal volgen maar waarom vind jij Daley geen CV?
0 0
Bocarra
Volgens de media was Wober een miskoop. Hij kon er helemaal niets van. Nu blijkt dat hij toch wel een balletje kan trappen lijd die zelfde media aan een collectief geheugen verlies en vind men het onbegrijpelijk dat hij niet vaker is gebruikt. Wat een waanzin.
8 0