'Ten Hag zit met een hakbijl in zijn nek'

ArthurV, 08-10-2018 om 22:20, 31917 views, Veronica Inside |

Het Ajax Jaarboek 2018/2019 is uit! Bestel hem nu!

Bij het programma Veronica Inside is door de heren aan tafel uitvoerig gesproken over Erik ten Hag. Zo hebben de analisten de nodige kritiek op het eigenwijze karakter van de oefenmeester, die volgens René van der Gijp wel een omslag heeft gemaakt wat betreft 'het helemaal niet luisteren naar spelers'.

Zo stelde Ten Hag een aantal weken geleden Daley Blind en Frenkie de Jong op tegen PSV in het hart van de verdediging. Het tweetal had in die wedstrijd erg veel moeite met PSV-spits Luuk de Jong en de Amsterdamse ploeg verloor tamelijk kansloos met 3-0. 'Ten Hag zei een keer dat als je twee verkeerde mensen in het centrum zet en je verliest, het niet altijd aan je centrum ligt. Maar dat is wel zo. Dat maakt niet uit, maar zeg het gewoon', begint Van der Gijp.

Hans Kraay Jr. is het helemaal met zijn tafelgenoot eens. 'Ik vind wel dat als je tegen PSV helemaal wordt afgepoetst met Blind en De Jong in het centrum en er wordt je een paar dagen later gevraagd of je hetzelfde zou doen, je gewoon kan zeggen: ''dit had ik niet moeten doen''. Helemaal niet als je drie dagen later tegen FC Bayern München Wöber wel opstelt. Dan kan je ook een keer een grote jongen zijn.'

Van der Gijp vult aan: 'Hij lult maar wat. Dat is typisch Ajax. Het is een ''tien'', het is een ''zes''... laat zo'n Wöber gewoon lekker in het centrum voetballen. Daar voelt hij zich het prettigst en daar speelt hij zijn wedstrijdje.'

Media

Hoewel Kraay de nodige kritiek heeft op Ten Hag, is hij van mening dat de oefenmeester in de media te hard wordt aangepakt. 'Ze zitten hem met een hakbijl in zijn nek. Bij de pers pruimen ze hem niet.' Volgens Johan Derksen valt dat allemaal op het ogenblik wel mee. 'Maar hij heeft weinig krediet, dat ben ik wel met je eens. Daar heeft hij het zelf een beetje naar gemaakt met dat eigenwijze gedrag van hem.' Toch zal Ten Hag volgens De Snor binnen Ajax aardig wat draagvlak hebben. 'Want die mensen hebben hun lot aan die man gebonden.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
De snor heeft gesproken haha. Meneer de wijsNEUS.
0 0
Babangida83
Ik ken niemand met een beetje visie die niet eigenwijs is. Moet je ook zijn, dus Godzijdank dat we na Bosz weer een eigenwijze trainer hebben. Daar over klagen is weer typisch Nederlands.
1 0
Babayaka
Is het nog gegaan over de puike potjes tegen az en bayern ?

Echt dat dat vi nog bestaat.
1 -1
JanTa
Ze kunnen het niet laten dat zoeken, maar ik beschouw het als stemmingmakerij.
1 0
Cisco2
Hoe lang blijven ze over "het centrum tegen PSV" zeiken?

Hetzelfde zoals hier hoor, dr zitten er een paar op het forum die maar terug blijven grijpen op fouten die hij heeft gemaakt.

Elke trainer maakt fouten. Of is iedereen de blamages tegen PSV, Willem 2 en Excelsior onder Bosz vergeten?

Of de totale chaos in het spel van Keizer. Of de balamage onder Van Basten, Volendam thuis verliezen.
4 0
oudzuid2
het niet kunnen erkennen van z'n fouten is wel een van de meest irritante eigenschappen van Ten Hag
0 -2
Babayaka
Ach er zijn er zoveel die hun foutjes niet toegeven.
1 0
ETM
Mijn god wat een kinderachtig gedoe over dat centrum tegen PSV. Ten Hag is er nogsteeds van overtuigd dat daar niet de kern van het probleem lag en ik ben dat met hem eens. Ajax schoot op de eerste plaats voetballend te kort tegen PSV. Zelfs de tegendoelpunten waren daar een gevolg van.
Dat Ten Hag vervolgens tegen Bayern wel met Wober begint is a) het gevolg van een afweging die hij per tegenstander maakt. En b) was Frenkie ook nog eens niet beschikbaar. (dus sowieso een domme opmerking)
Daarnaast is Wober nu bejubelt, maar Wober had niet naast Mathijs de Ligt kunnen spelen. Zo zeker kunnen al deze analisten niet zijn over hoe dat toen had uitgepakt. Ten Hag geloofde dat Ajax met een surplus aan voetballend vermogen van achteruit PSV veel 'pijn kon doen'. Ansich helemaal geen rare gedachte.

En los van dit alles, alsof trainers normaal
bij de vleet wel hun eigen fouten op tafel leggen in de pers?

Ik ben zeker niet zonder kritiek op Ten Hag. Ik vind dat hij bijvoorbeeld te weinig deed binnen zn eigen invloedsfeer om iets te kantelen in die wedstrijd. Als je ziet dat die backs van PSV functioneren doordat ze verdedigend blijven staan, en je eigen backs daardoor geen overtal kunnen creeeren dan is het imo bijv een idee om te zorgen dat je er buitenspelers tegenover zet. Huntelaar kon er wat mij betreft bijvoorbeeld af. En ook begrijp ik niet waarom hij Frenkie niet alsnog doorschoof. Maar ik denk dat hij zelf met Eiting in zn maag zat. Ik denk dat hij Eiting in bescherming nam door m juist niet te wisselen. Maar dat is speculatie van mijn kant. Maargoed je staat met 3-0 achter tegen een zeer verdedigend spelend PSV, dan snap wel dat het een moeilijk verhaal wordt voor de spelers om zich te herpakken.
Verantwoordelijk voor de nederlaag acht ik Ten Hag uiteraard wel. Dat is hij, want hij is de trainer. Er was duidelijk sprake van overmoed bij Ajax en ook daarin kun je een taak voor de trainer zien. Maar er eindeloos bij blijven stil staan voel ik ook weinig voor.

Zoals de pers hem steeds aanpakt vind ik ridicuul. Kijk je naar de Europese campagne van Ajax doet Ajax het gewoon heel erg goed. En dat kun je dan ineens allemaal afschuiven op een sterke selectie, maar zo ben ik iig niet getrouwd.
7 -1
Freddy Al
ten Hag heeft heel weinig krediet , dat is ook te wijten aan zijn media optredens die nogal stroef verliepen.
Hoewel ik ook geen fan ben van hem, moeten we hem toch de credits geven waar hij recht op heeft.
Ik zou willen dat Ajax blijft spelen zoals het nu doet,dat heeft hij voor elkaar in elk geval.
1 0
ETM
Een aantal kenmerken aan het huidige spel lijken de hand van Ten Hag te herbergen, hoewel het altijd wat lastig te bepalen is. Te meer omdat ook het type spelers dat voor handen is sterk het type voetbal bepalen.

Maargoed, ik gebruik een beetje een blauwdruk van het spel dat ik Utrecht zag spelen onder Ten Hag plus zijn eigen uitspraken.

-Een zeer geduldige opbouw waarbij een grote rol voor de centrale verdedigers. Backs staan hoog en creeeren in aanval een man meer.
-Een bewegelijke voorhoede met valse middenvelders. Bij Utrecht was het vooral een wapen in de omschakeling. Meerdere aanspeelpunten voorin dus.
-Druk absorberen van tegenstanders en verdedigen op de pas. Dit zie je weldegelijk al lang terug.
Het klopt echter wel dat Ajax pas dit seizoen veel meer druk naar voren uitoefent en het zet vaker collectief druk naar voren. Echter is dit niet te verwarren met het totale pressie spel onder Bosz bijvoorbeeld. Het gefaceerde drukzetten en ook het verdedigen op de pass waar Ten Hag eerder zelf over sprak komt imo steeds meer tot uiting.

Als je het over spelerskeuze hebt en ook gerelateerd aan speelwijze dan denk dat je Mazraoui echt op het conto van Ten Hag kan schrijven. Bosz koos 'plots' voor De Ligt en Dolberg. Ten Hag bracht zelf Mazraoui.

Grootste beslissing en ook wel stempel die Ten Hag op het spel heeft gedrukt tav zijn voorgangers is uiteraard het draaien van de punt naar voren. Waarbij hij zijn enige presterende buitenspeler 'Neres' zelfs van de flank heeft gehaald. Overigens denk ik zelf dat deze omzetting heel sterk met de komst van Tadic te maken heeft.

Tot zover mijn poging Ten Hag zelf in het huidige Ajax te herkennnen. ;)
0 0
dod
Als Ajax toch gewoon als club een jaar eerder had gedaan wat het nu wel doet. Spelers aan contract houden en een paar versterkingen, dan was het na de Europa league finale zo geweest:
Doel: onana
Achter: Mazraoui, sanchez, de ligt, tagliafico
Midden: Frenkie, Donny,Ziyech
Aanval: Traore, Dolberg, tadic
Wissel: Huntelaar, Tete, wober, Klaassen, schone, Neres, kluivert

En dan vergeet ik misschien nog wel iemand.
Dus voor komend seizoen max 1 basiskracht verkopen en gewoon 2/3 toppers erbij.
1 0
atouba19
Max 1 basisspelers verkopen gaat m helaas niet worden. Ajax heeft nu al hoge ogen gegooid met het optreden tegen AEK en Bayern.
Gok dat aan de Ligt, Frenkie en Ziyech zo hard opgeboden gaat worden, dat ajax ze wel weg moet doen.
En dan vrees ik ook nog voor een vertrek van Onana en Neres..
Een ding weet ik zeker, het wordt een drukke zomer volgend jaar. Waar ik me stiekem nu al een beetje zorgen over maak.
1 0
Hagmag
Ten Hagmag blij en trots op zichzelf zijn dat hij in heeft gezien dat hij een aantal posities anders moest gaan invullen. Na de verliespartij bij pisvee, heeft hij dat goed gedaan.
Dus die bijl in zijn nek en inderdaad zwaar uit z'n verband gerukt en slaat nergens op.
Gio v Bronckhorst heeft een bijl in zijn nek.
Het gaat allemaal niet zo vlotjes dit seizoen met de kakkerlakken.
28 oktober aanstaande kan Ajax de zwakte van de kakkerlak bloot leggen door er overheen te gaan walsen. Vanaf minuut 1 voetballen zoals gisteren de 2e helft, het publiek in de Arena gaat als de 12e man er achter staan, zodat de kakkerlak het "dun" in de broek voelt lopen.
Geloof mij nu maar, ze kijken er weer met angst en beven naar uit dat vervelende busritje te moeten gaan maken over de A4 richting Amsterdam.
Ik kijk er nu al weer naar uit en Gio niet want zijn bijl gaat eerdaags vallen.
1 -5
Babangida83
Moet je echt alles beginnen met je eigen nickname?
0 0
de-Ajacied
Ja het is bij VI altijd slijmen naar feijenoord fans en hakken op Ajax spelers of een trainer
Wel logisch die frustratie
Ze hebben stuk voor stuk een mislukte voetbalcarrière en een achtergrond als achtergestelde provinciaal.
1 -2
Good Luck
Het begrip 10 of 6 wordt niet alleen door Ajax gebruikt meneer van der Gijp, of was je opmerking weer satire of cafépraat?
0 0
mercurius3
Ik hecht sowieso geen waarde aan trainers. Meest overschatte beroep ter wereld. Feit is dat een trainer bij het publiek aanspreekt en veel krediet krijgt als ie in de media regelmatig de dictator uithangt (van gaal, Mourinho) en/of uitstraling heeft (van Bommel). Het publiek wil graag geloven dat een trainer iets magisch heeft. Het is maar een geloof, net als het geloof in een budhabeeld. Voor de rest zie ik weinig toegevoegde waarde van trainers. Ten Hag heeft dit seizoen alles fout gedaan wat ie fout kon doen, waardoor je zomaar 5 punten achterstaat. Hij zou er juist moeten zijn om fouten te voorkomen.
3 -8
Ferd
Wat een lulkoek. Een trainer maakt een wereld van verschil. Kijk maar wat een verschil er was tussen De Boer en Bosz. En een jaar later tussen Bosz en Keizer. En dat kwam allemaal door de trainers
0 0
Freddy Al
Ik hecht niet zo heel veel waarde aan jouw verhaal.
2 0
Schwalbino
Je hecht geen waarde aan trainers zeg je en tegelijkertijd zeg je ook dat als TH geen fouten had gemaakt dat Ajax 5 punten meer had gehad.

Klinkt niet bepaald goed doordacht wat je hier schrijft.
4 0
mercurius3
Ik hecht er in die zin waarde aan dat ze vooral schade berokkenen door spelers op te stellen die niet opgesteld moeten worden omdat trainers niet objectief naar een ploeg kunnen kijken. Ze worden beïnvloed door zaken die ervoor zorgen dat ze qua opstelling verkeerde keuzes maken. Bijvoorbeeld de hiërarchie van een ploeg. Daarom staat schone al vier jaar basis terwijl dat natuurlijk nooit moet gebeuren. Ze worden beïnvloed door de media. Daarom heeft Ten Hag blind naar het middenveld gehaald. Ze worden beïnvloed door of ze iemand mogen of niet. Daarom stond Eiting erin. Ik pleit ervoor om de bevoegdheid van trainers om de opstelling te bepalen, te ontnemen en dit voor sms-voting door het publiek te laten bepalen. Dan verlies je veel minder punten in een seizoen. Het publiek is als collectief veel minder beïnvloedbaar. Je zult ongeveer 5-6 punten extra per seizoen hebben als trainers de opstelling niet mogen bepalen. Iedereen wist al dat wober centraal moest, dat blind naar het middenveld moest, dat van de beek in de basis moest en eiting eruit. Ten Hag reageert drie weken te laat. Zelfde gold voor Bosz twee jaar geleden met Gudelj. Het is altijd te laat. Wissels precies hetzelfde probleem. Altijd net te laat. Laat het publiek dit bepalen en degradeer het beroep van trainer tot pionnenlegger.
0 -4
Libero
"Laat het publiek dit bepalen", mijn god.
0 0
AnsB
Ik hoor die mening wel vaker, maar volgens mij moet je onderscheid maken tussen de gemiddelde trainer en de uitzonderlijke en/of toptrainers. Ik denk dat gemiddelde trainers, en daarmee doel ik op trainers die op zichzelf vakwerk leveren, maar werken volgens de gebaande paden, inderdaad weinig toegevoegde waarde hebben. In de zin dat zij doorgaans geen elftal of individuele spelers écht beter maken doch de bestaande kwaliteit in goede banen leiden.

De uitzonderlijke trainers (met hele specifieke, onalledaagse benadering) en de toptrainers hebben die toegevoegde waarde wel, omdat zij juist ofwel iets brengen waardoor ze een hele groep meekrijgen en boven zichzelf uit laten stijgen, ofwel spelers zoveel speldetails (spelpatronen, tactische vondsten, vernieuwende oefenstof) en bewustzijn/inzicht weten te geven dat het team als geheel beter wordt en/of individuele spelers anders (beter) gaan kijken en spelen. Meer in het belang van het team leren kijken bijvoorbeeld, of slimmer worden in de positionering, of mentaal sterker worden. Enzovoorts.

Bovendien moet je soms kijken naar wat een groep nodig heeft: bij een zeer ervaren ploeg b.v. past een people manager vaak beter dan een echte vernieuwer.
1 0
tyzinho
We hebben de afgelopen seizoenen wel zien dat een De Boer, Bosz en Ten Hag ontzettend veel invloed op het spel van Ajax hebben. Dus dat het een overschat beroep is slaat nergens op. Kijk ff in manchester, Guardiola of mourinho voor de groep is een wereld van verschil.
2 -1
mercurius3
Niemand kan dit bewijzen. Er is geen hard bewijs dat het de invloed van de trainer is of niet gewoon puur geluk/andere samenstelling van het team. Zolang er geen bewijs is blijft dit pure speculatie.
0 -2
ETM
Wat een gelul. Kun je met pure logica ook wel uitvogelen.
1 0
mercurius3
De boer had een waardeloos elftal. Hoe goed een team speelt wordt doorgaans bepaald door de kwaliteit. Ten Hag stond bekend als een defensieve trainer vanwege het materiaal bij Utrecht. Nu speelt Ajax goed omdat ze gewoon veel beter zijn dan de rest. Een trainer is zo goed als zijn materiaal. Hoewel ten Hag zielig en zwak klinkt in de media mag ie God op zijn blote knieën danken dat ie de kans heeft gekregen bij Ajax. Een half miljoen per jaar verdienen door mee te liften op het beste elftal sinds 2003
0 -1
ETM
Je hebt wel begrepen dat je de uitdrukking 'de trainer is zo goed als zn materiaal' niet letterlijk dient te nemen?
Gast, waar praten we over. Tuurlijk heeft een trainer veel invloed op de spelontwikkeling van een team.
1 0
Bocarra
Wat een klucht. Koren op de molen van iedereen die niets met Ajax hebben. De kijkcijfers vallen blijkbaar erg tegen. De heren van VI hebben blijkbaar niet in de gaten hoe onsterfelijk belachelijk ze zichzelf maken. Kan mij niet voorstellen dat er nog Ajax supporters zijn die hier naar kijken. Het is toch een vorm van zelfkastijding.
3 0
Boer Gijs
Amen. Soijkers op laag water zoeken is dit.
0 0
3*stars*3
Merk al een tijdje dat Derksen het voor Ten Hag opneemt.
Sowieso heeft Derksen een zwak voor Tukkers want hij is ook goed bevriend met Nijhuis en Munsterman.

Maar ongelofelijk dat Gijp maar in herhaling blijft vallen en maar blijft zeiken op de man.
Hij had ook lange tijd kritiek op Tadic en noemde hem een speler van een gedegradeerde PL club...
Ja, TH maakte een grote fout tegen PSV maar tot PSV en na Fortuna, hebben we toch weer genoten van Ajax.
We gaan over paar weken pas speelronde 9 in en er is nog helemaal niets beslist in de Eredivisie.
Gijp moet zich vooral druk maken om zijn clubbie, de “cupfighters” uit zuid...
5 0
mercurius3
Gijp is daar om kritiek te uiten. Dat is zijn job. Gijp is groot geworden in de tijd dat kritiek en negativisme in de samenleving hoogtij vierde de afgelopen 15 jaar, en iedereen vond het leuk. Dan kun je 'm niet kwalijk nemen dat ie in 2018 nog steeds blijft zeuren.
1 -1
Libero
Het gaat om de herhaling, hij blijft alles tot in den treure uitmelken. Maar dat heeft ook de lengte van het programma een rol in. Ze weten van gekkigheid niet meer waar ze het nog over moeten hebben.
0 0
Pauw
Ik mis nog de parel van een uitspraak van Derksen. Iets in de trant van:
“Blind op ‘t middenveld is leuk voor in de Eredivisie, maar internationaal wordt ie aan alle kanten voorbij gelopen”.

Hij zegt ‘t gewoon, na München - Ajax.
7 0
insectenverdelg
had verwacht dat Genee er wel op zou inhaken...
0 0
Ajax#1900
Hahah ja, dat was weer een dieptepunt qua voetbalkennis, maar dat gaat wel vaker fout bij deze heren. Toch wel een leuk programma qua humor af en toe. Gewoon niet te serieus nemen
1 0
Jariiii
Ik ben (nog) niet honderd procent fan van de man, maar wát een bullshit. Ten Hag zit steviger in het zadel dan ooit. Ajax speelt fijn voetbal, de CL is royaal gehaald, op PSV uit na loopt het als een trein.
8 0
shachalnur
Als een trein loopt het pas een beetje als je van Heerenveen uit en Benfica thuis wint.

En dan heb je niet meer dan een kans op CL overwintering,en op het kampioenschap.

Maar daarvoor moet PSV een beetje meewerken.

Als een trein dus niet,meer als een erg mooie dure fiets met af en toe op belangrijke momenten een lekke band(Heracles,PSV).

Op tijd juichen ,daar gaat het om.
1 -5
Saanchez
Dus Ajax draait niet als een trein ondanks de geweldige Europese resultaten en het zeer overtuigende spel in de Eredivisie op 180 minuten na, maar als we straks van een heel matig draaiend Heerenveen en thuis van Benfica winnen ineens wel? En daarna zal je wel zeggen ''nu als een opgevoerde scooter, maar pas een trein als we Feyenoord thuis en Benfica uit winnen''
3 0
Jariiii
Afgaand op de wedstrijden tegen AEK, Bayern, Vitesse en AZ heb ik het zonder twijfel over een trein.
2 0