'Ajax moet gaan aanvallen tegen Bayern'

ThijsZwagerman, 30-09-2018 om 20:45, 8232 views, Ziggo |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Wim Kieft en Youri Mulder vinden dat Ajax op bezoek bij Bayern München initiatief moet nemen en het lef moet hebben om aan te durven vallen. Juist dan denken Kieft en Mulder dat de Amsterdammers de Duitsers kunnen pijnigen.

'Waar ligt de zwakte van Bayern München?', zo stelt Mulder bij Rondo een retorische vraag, om deze vervolgens zelf te beantwoorden: 'Achterin, bij Boateng en Hummels. Dus wat moet je dan gaan doen? Dan moet je juist gaan aanvallen.' Ruud Gullit is het daar niet mee eens: 'Als een tegenstander beter is kun je niet van eigen kracht uitgaan. Het gaat niet om hoe mooi je speelt, maar het gaat om resultaat.' Veel aanpassingen zijn volgens Gullit echter niet nodig: 'Je kunt hetzelfde doen als normaal, maar misschien twintig meter naar achteren. Of juist twintig meter naar voren, dat kan ook.'

Wim Kieft sluit zich bij Mulder aan en vindt dat Ajax aan moet vallen. De oud-spits vindt namelijk dat de Amsterdammers geen elftal hebben dat uitblinkt in verdedigen: 'Het zou wel heel raar zijn om met deze spelers geen initiatief te nemen. Dat is namelijk waar dit Ajax op is samengesteld.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Gullit lult onzin, zie Hertha dit weekend. Was ook geen verassing dat hij dit ging zeggen.

Natuurlijk kunnen we ook verliezen als we gaan pressen, maar dan hebben we in ieder geval een kans en geprobeerd te winnen ipv gewillig met 2-0 te verliezen.
0 0
ETM
Wel mooi hoe Gullit altijd bij zijn principes blijft.
Maar uiteraard vind ik dat Ajax vol moet gaan voor het eigen initiatief. Dat is nu juist het bijzondere aan Ajax. Bijna 11 aanvallende middenvelers, bij wijze van. Bayern is gewend te spelen tegen verdedigende ploegen, en Ajax is gewoon een aanvallende ploeg. Als Ajax van haar eigen voetbal uitgaat dan heeft ze imo niets te verliezen.
3 0
3*stars*3
Ik denk dat Gullit afgelopen 4 jaar heeft genoten van Cocu en dat “realistische voetbal” van PSV.
Man, als Ajax wilt gaan tegenhouden roepen we het over onszelf af en punt 1, zit niet in DNA van Ajax om zo’n tactiek te hanteren.
Dus daar houdt het al op.
2 0
RayJordaan
Bayern zal de meest dominante ploeg zijn Dinsdag, dus heb je vrij weinig aan de slome Huntelaar die je niet weg kan steken. Mocht Ten Hag weer beginnen met Eiting, Schöne en Neres op 10 dan begaat hij voor de zoveelste keer een blunder. We spelen letterlijk 4-5-1, zonder buitenspelers, hoe stroperig...
0 0
ST
Onana
Mazraoui - De Ligt - Wober - Nico
Vd Beek - Blind - Ziyech
Neres - Dolberg - Tadic

4-3-3 in balbezit
5-4-1 bij balverlies
3 -1
PeterVKV
hoop toch nog op Frenkie, dan Ziyech voorin en Tadic in de spits voor Dolberg, Dolberg erin voor laatste half uur
2 -1
arigold
Alleen met Dolberg in de spits graag!
3 -1
Joseph
Natuurlijk moet je aanvallen, zou ontzettend dom zijn om te verdedigen tegen Bayern. Bayern speelt vaak genoeg tegen verdedigende ploegen die veel beter verdedigen dan Ajax, en die rollen ze ook op.

Enige kans die Ajax heeft is aanvallen anders kun je beter opgeven.
6 0
AFCAjax
we moeten geconcentreerd zijn, passen moeten aankomen.. en we moeten idd aanvallen, maar als de passen weer eens niet aankomen word het niks.
6 0
Babangida83
Precies, als je na 10 minuten ziet dat balbezit niet werkt, dan ageren met een hoog en compact 4-3-3 en hopen op die fout van Bayern. Gewoon de hele wedstrijd onder druk zetten. Laat ze niet rustig opbouwen.
0 0
Stamstadam
Puntje zou al lekker zijn, we krijgen ze nog thuis, en Benfica heeft in Portugal al van Bayern verloren.
2 -1