De Boer: 'In de Eredivisie kan het vaak wel'

NielsOpdam, 25-09-2018 om 07:35, 7492 views, De Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Ronald de Boer denkt dat Erik ten Hag niet nog een keer de fout maakt om Frenkie de Jong achterin op te stellen. De Boer vindt dat het wel kan in de Eredivisie, maar niet tegen topploegen. Zo vertelt de ex-Ajacied in gesprek met De Telegraaf.  

De Boer begrijpt het idee om De Jong achterin op te stellen wel. 'Het is vaak goed gegaan natuurlijk, maar Matthijs de Ligt is natuurlijk wel echt een sloper achterin, die ook nog goed kan voetballen.' De analist vindt het een verschil tegen wie De Jong achterin speelt. 'Tegen AEK Athene werd hetzelfde gedaan, maar die ploeg is kwalitatief minder dan PSV. Maar achteraf is het altijd heel makkelijk om te oordelen dat deze keuze verkeerd was, dat zal Ten Hag zelf ook wel hebben gezien.'

'In de Eredivisie kan het vaak wel, centraal achterin. Maar niet internationaal. Daar zijn de spelers veel fysieker en geslepener. Dan kun je er niet mee wegkomen', aldus De Boer, die Ten Hag niet snel dezelfde fout ziet maken. 'Hij weet als geen ander dat keuzes die verkeerd uitpakken op cruciale momenten zwaar tellen bij een club als Ajax.'

'Je wordt altijd op een weegschaal gelegd als je een keuze maakt die niet goed uitpakt. Dat weet Ten Hag ook. Dat gebeurt als je bij de grootste club van Nederland zit. Misschien als je het hem nu één op één vraagt, dat hij zegt: dat ga ik de volgende keer niet doen. Tegen PSV althans', besluit de oud-Ajacied.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax4proud
Niks aan toe te voegen, hopelijk valt de Ligt niet nog een keer uit met een blessure. Dan houd ik m'n hart vast voor de verdediging bij top ploegen.
0 0
Redrum
Frenkie naast de Ligt kan nog wel, maar Frenkie naast Daley is natuurlijk pure waanzin tegen een ploeg als psv. Het begint zo langzamerhand best pijnlijk te worden dat bijna al onze verliespartijen beginnen bij amateuristisch gestuntel van onze trainer. Frank had in zijn laatste seizoenen vaak de grootste moeite de juiste opstelling te fabriceren, Marcel Keizer maakte er helemaal een zooitje van en Ten Hag heeft deze wedstrijd ook verpest met zijn krankzinnige opstelling. Ik hoop dat Erik hier van leert, maar ik vraag het me af.
0 0
Joseph
Die speelt straks tegen te Werve en Fortuna, dat is natuurlijk beker en eredivisie niveau, als hij daar wint heeft hij gelijk, dan had hij het ook tegen PSV goed neergezet.
0 0
Van Reenen
Het is maar een mening over een constatering. Waarvan acte.
0 0