'Overmars verdedigend bijzonder matig ingekocht'

BartVeenstra, 24-09-2018 om 10:45, 24093 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-watcher Freek Jansen van Voetbal International vindt dat Ajax verdedigend niet goed heeft ingekocht. De Amsterdammers misten in het uitduel met PSV Matthijs de Ligt en de aanvoerder werd behoorlijk gemist omdat er geen geschikte vervanger te vinden is in de huidige Ajax-selectie.

Erik ten Hag koos ervoor om met Frenkie de Jong en Daley Blind in het centrum te spelen, wat gezien wordt als een inschattingsfout. 'Een pure mandekker op Luuk de Jong had inderdaad niet misstaan, maar de problemen liggen dieper. In de kooplust heeft directeur spelerszaken Marc Overmars een potentieel probleem gebagatelliseerd.'

Van de onlangs aangetrokken verdedigers vindt Jansen Nicolás Tagliafico een uitzondering op een matige tussenbalans. Immers, Maximilian Wöber, Perr Schuurs, Rasmus Kristensen en Luis Orejuela worden allen als 'niet goed genoeg' gezien. 'Overmars heeft in de afgelopen anderhalf jaar op verdedigend vlak bijzonder matig ingekocht', stelt Jansen.

Volgens de journalist is het nu te makkelijk om op Ten Hag te schieten. Het probleem ligt namelijk dieper, zo vindt Jansen. 'Een selectie zonder goede stand-in voor De Ligt, en een club vol tegengestelde stromingen en belangen. Zomaar twee hardnekkige problemen van Ajax, die veel meer schade veroorzaken dan een verkeerde keuze van de trainer in een topduel.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trodat4030
Vind t overdreven. Ik denk persoonlijk dat Wober een prima verdediger is. Geen Matthijs, maar dat kun je ook niet verwachten. Buiten Sanchez heeft Ajax nog nooit in mijn leven (kind van de 80's) een verdediger van dergelijk niveau gekocht. Die 2 rechtsbacks zijn wel zeer onder de maat, maar ik denk dat Wober een prima stand-in is. Maar Wober afschrijven omdat de trainer tactisch een domme beslissing neemt en die vervolgens weigert terug te draaien slaat nergens op. Ik vind dat gewoon een grove fout van TH en niet van Overmars. Schuurs komt er ook wel. Die moet wennen en (een flink stukkie) groeien, maar heeft echt wel kwaliteiten en past prima bij de club. Zo'n complete verdediger als de Ligt is onbetaalbaar of je moet, zoals met Sanchez dus, heel veel mazzel hebben. Mazzel dat hij zich te goed voelde voor Barca B én er vanaf de 1e minuut stond. Spelers van dit kaliber leid je doorgaans zelf op, of je hebt ze gewoonweg niet.
1 0
geDaante
Wöber wordt al iets van anderhalf seizoen gepasseerd he? Dan is het duidelijk geen directe versterking, meer een breedteaankoop, en dat zou niet meer gedaan worden, al zou er zoveel niet en wel gedaan worden ;).

Twee rechtsbacks die niet voldoen, en duidelijk niet voldoen, na vijf minuten al te constateren, is echt ongelooflijk vreemd. En zo'n Labyad en Bandé, ook beiden maximaal bankzitters en geen directe versterkingen.

In plaats van die twee had je het geld kunnen samenrapen en één zeer groot talent kunnen aantrekken, die wél echt potentie en kwaliteit heeft. Nu val je als Neres wegvalt, of Tadic/Ziyech, terug op Cerny/Nunnely/Johnson, en die zijn er duidelijk nog niet klaar voor, als ze dat al ooit geraken.

In plaats van die twee backs, had je ook één echt goede kunnen halen.

2 x 2 spelers halen die allen niet voldoen, is echt ongehoord slecht.

Je hebt nu geen vervanger als De Ligt wegvalt. Wöber voor Blind is geen verzwakking, maar Wöber en Blind naast elkaar duidelijk wel. Je hebt geen vervanger als Mazraoui wegvalt, val je meteen terug op Kristensen, die niet kan voetballen. Je hebt geen vervanger voor Neres of linksbuiten. Dat ga je over een heel seizoen flink merken, en kan het verschil maken tussen kampioen worden of niet, en ver komen in Europa of niet.

Als Ajax op een gegeven moment wil pieken, moet alles samenvallen; een sterke lichting jeugd, de ideale trainer, en uitstekende, gerichte aankopen om die jeugd aan te vullen. Dit seizoen heb je die sterke lichting jeugd, heb je een aardige trainer, maar is het aankoopbeleid te ondermaats geweest. Er zijn ook goede spelers gehaald, maar ook teveel middelmaat en minder, en dat breekt je op.
0 -1
Cello
Freek kan wel lekker oreren over dat Overmars nagelaten heeft om verdedigend in te kopen....
Maar dan moet je wel een klasse speler zien te vinden, die vooraf al bereid is om achter De Ligt voorlopig de tweede viool te gaan spelen. Nu is het jammer dat de afgelopen 2 wedstrijden je dan misschien niet de gewenste vervanger hebt, maar als Mathijs volgende week weer inzetbaar is zou zijn vervanger dus weer op de bank moeten plaatsnemen. Noem maar eens een klasse speler, met kwaliteiten die ons zou kunnen bekoren, die bereid is om een bijna volledig seizoen op de bank te zitten???.
0 0
Duif63
Overmars moet zo snel mogelijk weg bij Ajax. Die man zit er nu 6 jaar en nog heeft hij het inzicht niet hoe hij een selectie samen moet stellen. Zijn rijtje miskopen is inmiddels legendarisch en bevat al meer namen dan het aantal mislukte Feyenoord spitsen sinds Ove Kindvall. Ook ziet hij totaal niet welke trainer er wel en welke trainer er juist niet bij Ajax past.
2 0
Cor020
Niet iedere aankoop kan top zijn. Van grotere invloed is de trainer die de poppetjes neerzet!
Wij willen een speels en voetballend middenveld. Echte Ajaxspelers zoals Frenkie , Donny, Dusan, Zyech.................. PSV bewees gisteren (weer) dat een simpel blok Hendrix-Rosario voor een matig centrum (Schwaab-Viergever) vaak effectiever is. Van Bommel en Nigel de Jong waren de sleutel tot succes in Zuid Afrika 2010, waar we met een matig team zelfs bijna wereldkampioen werden.
1 -1
AlexIbarra
Beetje gezeur over twee stromingen in de club blabla. Bij Ajax speelt logischerwijs altijd wel wat, en volgens mij is het de laatste 2 jaar zelden rustiger geweest dan nu.

Tagliafico doet het prima, back up Sinkgraven is helaas geblesseerd.
Wöber / Blind zijn twee prima opties LCV als Ten Hag het ook ziet. Lengte vs rust aan de bal.
Veltman is ok als reserve RCV achter De Ligt, helaas geblesseerd. Schuurs moet nog rijpen.
Alleen rechtsback is het heel treurig, Kristensen en Orejuela (aankopen) vallen erg tegen. Mazraoui is bonus omdat hij het beter doet dan hen beiden.

En welke klasbak moesten wij nou halen om te banken achter De Ligt?
Experimenten met Westermann, Heitinga, Vd Hoorn en andere slopers vielen vaak tegen.

2 blessures voor dezelfde positie is natuurlijk lastig maar in mijn ogen heeft Ten Hag het puzzeltje verkeerd gelegd. Je miste kopkracht achterin en baltempo op het middenveld.
0 -1
Joseph
Wat een onzin, Wober had gewoon moeten spelen. Die was goed genoeg om Viergever van zijn plek te spelen, dan ben je ook goed genoeg om tegen Luuk de Jong te spelen.
Dit is gewoon een fout van Ten Hag, Overmars heeft met de Ligt en Blind een uitstekend centraal duo gehaald, Wober is het hoogst haalbare niveau dat je bij Ajax op de bank kan houden.
6 -1
PeterVKV
Wober is als linkspoot de vervanger van Blind en Tagliafico. Rechtspoot Schuurs is de vervanger van de Ligt. Kristensen de vervanger van Mazraoui. Dus 7 spelers voor 4 posities. Zou genoeg moeten zijn. De trainer vindt blijkbaar Eiting goed genoeg maar Schuurs niet en gaat daarom alles omgooien. De grote vraag is: waarom geen Amsterdamse bluf en gewoon Schuurs erin? Gaat steeds beter spelen bij JA en is een gewaardeerd jeugdinternational. Niemand heeft die vraag aan Ten Hag gesteld vreemd genoeg.
2 0
Ajax27
Idd, je hebt Wöber, wat een CV is. had hem gewoon op Luuk de Jong gezet.
2 0
Ar
Wat een onzin. Wöber heeft nooit Viergever van zijn plek gespeeld. Nick was geblesseerd.
2 0
ProfessorX
Ach gewoon verder alles winnen en PSV laat ergens wel een steekje vallen en dan is het weer hosanna .

Zijn maar 5 punten na 6 wedstrijden , dus 28 wedstrijden tegoed om het in te halen .
0 -7
Duif63
Net als vorig jaar en 2 jaar geleden zeker. Toen stonden we ook 5 punten achter na een paar wedstrijden. Kwam nooit meer goed.
3 -1
Knalpot
Nee dat hebben we toen 10 laten worden en dat hebben we niet meer ingehaald. Als we het op 5 punten kunnen houden dan gaan die lampen vanzelf wel punten verliezen en dan moeten we erop en erover.
0 -4
Redrum
Volgens mij is Wöber een verdediger? Dat ten hag hem gewoon weigert op te stellen als De Ligt geblesseerd is kan je Overmars niet kwalijk nemen. Ten hag slaat volledig door in zijn poging om te bewijzen dat hij wel een Ajax-coach is om zogenaamd voor het voetbal te kiezen. Het enige probleem is dat je niet aan voetballen toe komt als een tegenstander alleen maar lange ballen naar voren peert om er vervolgens meteen op te duiken.
4 0
Joseph
Koos hij maar voor het voetbal, Schone en Eiting op het middenveld ipv Donny en Frenkie is niet kiezen voor voetbal.
Ten Hag is een angsthaas, hij moet stoppen met die onzin met 2 centraal verdedigende middenvelders.
2 -1
DS
De tijd kan snel keren na 1 wedstrijdje. Donderdag was alles nog hosanna... Wat een gezeik.
1 -4
geDaante
Ik roep het al tijden, er is helemaal niet zo goed ingekocht. De transfer van Tadic doet iedereen verblinden. Als een CV wegvalt, heb je een probleem, als de rechtsback wegvalt ook, en als een buitenspeler wegvalt ook. Labyad is niet veel, Bandé wordt m ook niet (geen balgevoel), Orejuela en Kristensen zijn onvoorstelbaar matig, en Wöber voldoet blijkbaar ook niet. Schuurs is wel een goede aankoop, maar voor de langere termijn.

Dus twee rechtsbacks die duidelijk niet voldoen, twee buitenspelers die niet voldoen, dat kan gewoon niet, en dus ook geen goede CV paraat.

Maar als ik dat aankaartte, werd ik steeds weggezet als azijnzeikerd en ander gehaat. Het zal allemaal wel.
8 0
Joseph
Mazraoui-de Ligt-Blind-Tagliafico, is een uitstekende verdediging, de beste die we in jaren gehad hebben. Op de bank zit gewoon het niveau dat voor Ajax haalbaar is. Het gaat alleen mis als er een ei op de bank zit die Wober niet op durft te stellen.

Middenveld hoeven we niks over te zeggen, we hebben alleen een trainer nodig die Donny en Frenkie opstelt.

Voorin zit ook geen probleem, daar hebben we mer Huntelaar, Dolberg, Ziyech, Neres en Tadic 5 spelers voor 3 plekken. Maar ook hier heb je een probleem als de trainer de beste vleugelspeler opeens als 10 gaat opstellen. Bandé heeft iedereen al afgeschreven, maar dat wil ik toch graag eerst zien. Labyad was wel eem domme aankoop, maar die kwam niet van Marc maar van de trainer.

Dus niet mee eens, selectie is voor Ajax begrippen ontzettend goed, het gaat alleen mis bij de trainer. Die had Marc moeten vervangen in de winter.
1 -5
Youri08
Voorin heb je wel een probleem. KJH kan niet meer in topwedstrijden en Dolberg is nog een groot vraagteken.
2 0
DarkChild
Alweer? Maar maar dit was toch het nieuwe evangelie? Misschien moet Marc zelf vervangen worden. Voor de winter graag.
2 0
Duif63
Exact.
0 0
Minsc
En in Jong Ajax en O19 zit ook niet veel talent, ook daar is veel geld weggegooid (Johnsen, kan er helemaal niets van, 2,5 miljoen!)
3 0
Duif63
Precies.
0 0
DarkChild
Tovermars heb ik voorbij zien komen...terwijl, koopt hij nu anders in? Er heeft in al die jaren nog nooit een stabiele selectie gestaan. Wel voor 10 miljoen aan rbs voor Jong trouwens. Onze rupsje nooit genoeg geeft ze alleen nog meer uit. Leek ook van Magallan naar Blind. Is dat beleid? Of nog erger, wat is de rol van Blind Sr exact? Ook leuk, dat gehop met evangelie. Hoeveel hebben we er gehad? Hoeveel heeft het gekost? Hoeveel stuk gemaakt ? En ultimo wat hebben we er aan gehad? Als Ten Hag valt kan een Rvc de directie niet buiten schot houden. Maar, hoe zuiver is die RvC?
3 0
Ar
Het is niet alleen het aankoopbeleid maar ook het verkoopbeleid.
Ajax heeft twee getalenteerde zelfopgeleide verdedigers vorige zomer te gemakkelijk laten vertrekken en deze zomer mocht ook de nuttige verdediger Viergever veel te makkelijk gaan.
Dumfries mocht te gemakkelijk naar de concurrent omdat Overmars eerder de miskopen Orejuela en Kristensen had gedaan voor de positie van rechtsback, maar iedereen wist eigenlijk wel dat een behoorlijke rechtsback nodig was. Als ook een behoorlijke buiten, want waar PSV met Lozano, Bergwijn en Malen op de bank meerdere rappe snelle buitens heeft, heeft Ajax alleen Neres.
De selectie van Ajax is dus gewoon niet in balans.
Daarnaast zijn er natuurlijk ook twijfels te leggen over hoe de trainer met het geboden materiaal om gaat.
4 -2
trodat4030
Je bedoelt Tete die geen bal aan kan nemen zonder 3-5 balcontacten en álles terugspeelt? En Riedewald die, ondanks een redelijk imposant fysiek (voor z'n leeftijd) in duels een bang vogeltje is? Tete die al ruim een jaar aan het steggelen was over het verlengen van een contract? Dezelfde vertragingstactiek als Raiola hanteerde bij Kluivert en straks doodleuk opnieuw gaat doen met de jongste Ajax-debutant ooit (Gravenberch) en met Bakker hoogstwaarschijnlijk ook (ligt eraan wanneer die zich echt aandient in het 1e)? Riedewald die het mentaal niet kan handelen dat ie een ander rugnummer krijgt (wat overigens ook een stomme actie was van de club imo)? Ik heb ze beiden niet gemist en doe het nog steeds niet. De enige verdediger die ík mis is Sanchez, maar daar doel je niet op, dat was een (lucky) aankoop. En dat ze die verkopen voor een recordbedrag, in de wetenschap dat je de Ligt nog hebt, is te billijken, al blijft het jammer.
0 0
Ajacied33
Dit begint nu wel irritant te worden. Ik hoorde Janssen van de week Ajax nog complimenten geven en alles zag er goed uit, en nu een paar dagen later deugt er niks meer. Waarom zei je dit niet eerder in de week dan? Laat ze lekker allemaal het heen en weer krijgen. Het was slecht, dat weten we. Maar de kritieken opeens zijn wel heftig
7 -1
trodat4030
Joh, dat is hier op AS niet anders hoor. Huntelaar moest na Kiev uit nog vervangen worden want was te oud en blablabla. Scoort er vervolgens een paar dagen later 2 tegen Vitesse en hij moest in oranje.. Zo snel gaat het hier, dus waarom bij de media niet? Die moeten scoren en dat doe je doorgaans op de actualiteit. Van journalisten kan ik het beter hebben dan van die domme nitwits die je hier veelal tegenkomt.

Het probleem met veel mensen is dat ze direct beginnen te schrijven terwijl ze nog zwaar geïrriteerd zijn en dan gaat men overdrijven. Ik probeer altijd m'n irritatie eerst te overwinnen voordat ik in m'n toetsenbord klim, daar wordt je veel genuanceerder van imo.

Donny is ook zo'n geval. Staat een jaar opgesteld als diepgaande 10, doet dat best aardig, maar opeens kan ie volgens sommigen totaal niet in de controle spelen, kan ie niet voetballen en alleen nog maar diepgaan. Ik hoorde er niemand over toen hij zondag in de 2e helft op de plek van Schone stond (tot Gravenberch erin kwam). Hij speelde wel íets offenciever dan Lasse, als de bal links was, liep hij wél mee de 16 van PSV in itt Schone, maar speelde in principe gewoon als controleur, niemand die erover viel.. Waarschijnlijk is het ze niet eens opgevallen.
0 0
mercurius3
We hebben wober en schuurs dit seizoen niet eens aan het werk gezien. Maar blijkbaar zijn ze al afgeschreven. Net als de twee rechtsbacks.
1 -1
Raikkonen94
Heb dit Freek niet horen zeggen aan het begin van het seizoen. Media is ook weer lekker opportunistisch. Als je Magallan toch had gekocht dan had hij alleen maar op de bank gezeten met een transfersom van 8 miljoen om zijn nek en dan was het een waardeloze aankoop geweest zeker?
0 0
Antafca
hahaha wat een gelul allemaal na een verloren partij.. kop op Ajax
1 -4
Duif63
Ach, ik heb al zo vaak geroepen dat het probleem bij Overmars ligt en niet bij de trainers. Het is toch geen toeval dat en de Boer ( in zijn laatste 2 jaar), en Bosz, en Keizer en nu weer Ten Hag er niet slagen ook maar één enkel prijsje te winnen.
6 -1
AjaxCitizen
Dat ligt natuurlijk allemaal aan Overmars dat we geen prijzen winnen...

De Boer in zijn laatste seizoen verspeelt op de laatste dag de titel. Zie niet in wat Overmars daarmee te maken heeft.

Overmars had in het tijdperk Bosz een hele sterke selectie samengesteld met de aankopen Ziyech, Sanchez en Traore. Dat we geen kampioen werden onder Bosz, kwam doordat Feyenoord alles dat seizoen meehad en wij op twee fronten meededen.

Keizer kreeg te maken met de tragedie rondom Nouri, wat ook af te lezen was op de selectie. Zo een zware tegenslag, daar kan Overmars niks aan doen.

Dit seizoen heeft Overmars twee prima aankopen gedaan die Ajax versterken: Tadic en Blind. Daarnaast is de selectie nagenoeg intact gebleven. Sterkhouders heeft hij binnenboord weten te houden. Hier faalt Overmars dus ook niet. Daarbij is het seizoen nog lang en kan er nog van alles gebeuren.

Het is makkelijk de schuld weer bij Overmars te leggen, zonder objectief te zijn.
0 -3
Sampaoli
De Boer kan ik me in vinden, had een matige selectie namelijk (ondanks dat hij daar ZELF inspraak in had). Maar zowel Bosz (Traoré, Sanchez, Ziyech) als Ten Hag (Tadiç, Blind) hebben flinke kwaliteitsimpulsen gehad. Met zo'n selectie moet je meedoen om de prijzen en ze ook pakken. Bosz maakte de fout te weinig te rouleren en Ten Hag krijgt het ook nog niet écht voor elkaar. De trainers zijn zeker een van de schuldigen.
1 0
blava
De verdediging de schuld geven is te gemakkelijk. Het middenveld en aanval hadden die lange bal eruit moeten halen als je geen kopsterke verdediger opstelt. Het is een blunder van jewelste om van de Beek niet op te stellen. Ook een niet fitte Huntelaar en Neres hadden beter niet kunnen spelen.

Ik weet niet wat TH allemaal van plan was maar dat hij gefaald heeft is zeker.

Ook van de spelers mag meer tactisch benul worden gevraagd. Tadic, Schone, Blind, Huntelaar en Ziyech faalden wat dat betreft opzichtig. Je ziet het fout gaan. In het veld moet dat zeker merkbaar zijn geweest.
0 0
AjaxDUde123hk
Ik zie schone en eiting 10 meter hoog springen om de lange ballen te onderscheppen.
1 0
Knalpot
Haha idd geen idee hoe je die lange bal eruit moet halen als elke bal gewoon hoog richting L de jong wordt gegooid.
0 0
RuffRhythim
Zowel trainer(s) als alle spelers zakten gisteren zwaar onder de onderste ondergrens.
Hoe kan je, steeds na een goede reeks wedstrijden, telkens weer zo keihard falen?
Deze vraag stel ik mij noodgedwongen al jarenlang, want dit herhaalt zich elke keer weer.
0 0
Sampaoli
Wöber is meer dan prima, maar met zo weinig vertrouwen van je trainer is er geen beginnen aan. Elke sporter weet dat, alles begint met vertrouwen. Als je in de media door je eigen trainer(!) neergesabeld wordt dan is dat natuurlijk schandalig.
7 0
blava
Vorig speelde hij ook degelijk. Alleen heb ik het idee dat TH liever zijn vriendjes opstelt. Valt niet tegen op te voetballen. Ik zie liever een CV duo met de Ligt en Wober of als de Ligt speelt met slechts een CV.
1 0
GJK
Dit heeft niks met tactiek en / of aankopen te maken, maar met technische vaardigheid en intrinsieke motivatie....

de 1-0 is een foutieve aanname van een spits in het beste team van de eredivisie en een gebrek aan eronder komende spelers vanuit het middenveld. Vervolgens gaat Blind het duel niet aan en kan De Jong over de grond verder speln (ik lees overal bakken met onzin over kopduels). Daarna wordt er op de 16 meter niet geblokt door Eiting. Terecht dat deze jongen kritiek krijgt, maar dan wel op zijn verdedigende functioneren en niet op de inspeelpass, want die was prima.

De 2-0 is buitenspel, na een dramatische uittrap van Onana en een matige PERSOONLIJKE fout van de Jong. Dan sta je binnen 2 minuten op 2-0 uit bij PSV en breekt de hel los. Mentaal zijn we dus niet zo sterk en dat is wellicht een droevige constatering en tevens een structurele, maar heeft werkelijk nul komma nul met aankoopbeleid te maken.

In algemene zin is het structurele probleem dat er geen druk gezet wordt. Iedereen heeft altijd de mond vol van druk zetten, maar dan jaag je af over het hele veld. Ga je duels aan en vanuit balverovering speel je direct vooruit met 1 of 2x raken positiespel.

Bij Ajax zet niemand druk, lopen Zyech Tadic en Neres continue met de bal en KJH kan een bal niet eens aannemen en is een afmaker en geen aanspeelpunt. Als je met dergelijke artiesten speelt moeten backs dus niet opkomen, want bij balverlies ga je er op.....

P$V speelde gewoon over het randje en wint terecht, maar gelul over tactiek en miskopen kunnen naar het rijk der fabelen. P$V maakt in 1 minuut op agressie het verschil....
3 -3
Knalpot
Druk zetten terwijl de keeper en de centrale verdedigers maar 1 taak hadden, hard en hoog naar voren waar wil je druk zetten dan? Dit was gewoon een kopie van ajax-man u en je mag het jezelf kwalijk nemen dat je daar dus nog steeds geen plan B voor hebt.
0 0
wladimir
De kritiek op het aan- en verkoopkoopbeleid is wel degelijk terecht. Mathijs de Ligt is geblesseerd en er is geen vervanger beschikbaar. Veltman is geblesseerd, Schuurs is nog te licht en Bergsma is verkocht. Met Frenkie en Daley op die positie ben je gewoon heel kwetsbaar.

Daley Blind is voor 20 miljoen binnengehaald voor de positie LCV. Vorig seizoen hebben we een godsvermogen uitgegeven aan een talent uit Oostenrijk die vorig seizoen de nationale ploeg heeft gehaald. Een LCV die 4 jaar lang bij Ajax z'n beste heeft gedaan is transfervrij vertrokken naar onze grootste concurrent en speelde gisteren een puike partij.

Orejuela en Kristensen zijn gewoon miskopen.
0 0
Minsc
Dat neemt niet weg dat je met het geld van Kristensen Orejuela een goede verdediger had kunnen kopen, heeft Overmars toch niet goed gedaan.
2 0
Boer Gijs
Betere analist dan alle analisten die voor het seizoen Ajax al kampioen noemden en nu zeggen dat er niet goed is ingekocht en structurele problemen zijn.
0 0
Beachboy
Open deuren trappen is begonnen? Lijkt me een incident dit, een hele leerzame bovendien. Ik vind het meer een inschattingsfout van Ten Hag. Niet alleen is Frenkie de Jong voor dit soort wedstrijden niet de juiste man (naast de Ligt zou nog kunnen, maar niet i.p.v.), nee veel belangrijker is dat Frenkie op het middenveld moet spelen. Met Wöber hebben we een betere verdediger in dienst en die had moeten spelen. Natuurlijk ook niet optimaal in vorm, maar goed optimaal was geweest als De Ligt had kunnen spelen.
1 -1
HilversumNoord
JOH?
0 0
wladimir
Mathijs de Ligt en Joël Veltman zijn geblesseerd. Ik had Perr Schuurs voor de leeuwen gegooid. Wat betreft de rechtsbacks is het idd matig. Wöber is natuurlijk verkracht door de komst van Blind. Zo zonde dat Viergever transfervrij een versterking blijkt te zijn voor onze grootste concurrent.
3 0
Boer Gijs
Wöber is helemaal geen miskoop. Onder Keizer goede dingen van gezien. Dat ten Hag hem niet gebruikt en niet goed laat spelen is Overmars niet aan te rekenen. Bij Psv wordt het centrum gevormd door Schwaab en Viergever die deden dat prima. Wöber kan echt wel een mannetje dekken maar niet als hij op de bank zit en geen vertrouwen krijgt.
3 0
Youri08
En zo goed hoef je niet te zijn om de Jong te beteugelen, is echt een zeer modale voetballer. Je moet er alleen lengte en wat agressie tegen aan zetten. Wöber is even lang (1.88m) en Schuurs zelfs nog iets langer (1.91m). Onbegrijpelijk om dan 2 niet-verdedigers van 1.80m te laten opboksen tegen hem waarbij Blind ook nog eens als een F-pupil een pseudo-ingreep deed.
1 0
Bobbaasje
In de winterstop een echte verdediger halen.
0 0
Labrador
Kan iemand even die open deur dichtdoen, het tocht hier
2 -4
ferrari2009
ajax verliest van psv, dan opeens kunnen de spelers er niks meer van. Blijf gewoon achter je club staan.
4 -3
pimp
Sanchez en Tagliafico worden goede aankopen. Schuurs is een talent en moet De Ligt opvolgen. Blind is vanwege ervaring gekozen om De lIgt te behouden. Magallan was verdedigend natuurlijk beter.
1 -1
AFCA1510
En ook in de voorhoede is er niets degelijks bijgekomen... Een overvol middenveld hebben we en dat lossen we op door middenvelders in iedere linie neer te zetten. Gevolg, geen diepgang, geen snelheid.
11 0
Youri08
Juist. En KJH laat zich vaker zakken dan dat hij richting 16 gaat vanwege gebrekkige snelheid.
0 0
NouridolbergNeres34
Volledig mee eens, had zowiezo een linksbuiten bij gemoeten.
1 0
Sunstridr
Schuurs is net van Fortuna gekomen en moet zich nog aanpassen, Wober is de 5de verdediger, Kristensen is eigenlijk verdediger #6.
1 -4
Daneman
Laten we Schuurs buiten beschouwing, vanwege potentie, dan is het inderdaad belabberd.
4 0