Van Hanegem: 'Ik zag gelatenheid bij Ajax'

NielsOpdam, 24-09-2018 om 08:10, 12312 views, Algemeen Dagblad |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Willem van Hanegem zag zondagmiddag gelatenheid bij Ajax, zo schrijft hij in zijn column in het Algemeen Dagblad. Ook irriteerde de columnist zich aan Dusan Tadic, die de hele tijd tegen de scheidsrechter stond te praten. Van Hanegem vindt het verder schandalig dat Luuk de Jong een gele kaart kreeg, nadat André Onana hem een elleboog op zijn borst gaf. 

'Ook ik had niet verwacht dat PSV zo gemakkelijk van Ajax zou winnen', begint Van Hanegem. 'Zonder Matthijs de Ligt is Ajax echt minder, dat is wel duidelijk. Wat ik van de verdediger Daley Blind vond, heb ik hier onlangs al gezegd. Daar vielen mensen over, want die vonden dat hij wel lekker kan verdedigen. Ik denk van niet en PSV ook niet, had ik het idee.'

Van Hanegem zag gelatenheid bij Ajax. 'Die Tadic die de hele wedstrijd naast de scheidsrechter staat om te vertellen wat hij er allemaal van vindt. Je ziet het vaker bij spelers die een bepaalde verantwoordelijkheid krijgen van hun trainer. Die slaan dan door en gaan zich werkelijk overal mee bemoeien. Tadic heb ik niet zien voetballen in Eindhoven, wel heerlijk zien babbelen.'

De columnist verbaasde zich over Onana. 'Die zag er vaak niet lekker uit, het duidelijkst bij de 1-0. En dan zie ik hem een elleboog op de borst van De Jong planten. Dat Danny Makkelie daar geel gaf aan De Jong, dat vond ik echt schandalig. En al helemaal als de VAR meekijkt vanuit Zeist. Maar net als Tadic was ook Onana dus met randzaken bezig. En Erik ten Hag ook met dat overbodige praten tegen de vierde man.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
snap niet veel van zn column, terwijl ik Willem best hoog heb zitten. Als speler deed hij niks anders dan met de scheids lullen om m te beinvloeden, net als Johan en nog -tig meer van de cracks uit die tijd. En van n veeg of elleboog was-ie ook niet vies. Nederland-Brazilie halve finale '74, zomaar n voorbeeldje.
0 0
michaellaudrup
Maak jij je nu maar druk over de kakkies, dan wordt een column snel een halve pagina met dat afschuwelijke kutvoetbal.
0 0
nicholas87
Het is toch werkelijk lachwekkend dat deze man voor deze column ook nog geld krijgt. Hij verteld niets nieuws of boeiends
0 0
AlexIbarra
Onana wordt in mijn ogen zwaar in de steek gelaten door zijn verdediging.

Bij 1-0 blokt Eiting het schot niet, raakt Schöne de bal tijdens zijn panna nét even aan waardoor de bal ook precies door de benen van Nico gaat, en langs de voet van Onana.
Bij 2-0 krijgt hij een naar balletje dat hij geen 70 meter wegschiet maar toch wel 40 meter ver en hoog. 5 seconden later ligt de bal in het netje.
Bij 3-0 is het jammer dat de bal in de rebound weer precies bij Bergwijn komt maar zou ik ook niet weten wat André echt anders had moeten doen.

Hij was niet heel overtuigend maar aan Onana lag het niet gisteren.
1 0
Van Reenen
Verdedigen begint bij de aanval! Zoals je het zelf goed beschreven hebt, deden de middenvelders vervolgens ook weinig tot niets. Dan moeten Blind en Frenkie het alleen opknappen. Trouwens de tactiek die PSV hanteerde, alle ballen op Luuk, is hier vooraf uitgebreid besproken, maar niet tot de technische staf doorgedrongen.
Wat ik verder niet begrijp bij Ajax is, dat als er een hoekschop wordt genomen, er nooit een speler van Ajax op de kruising van het 16 meter gebied staat.
Trouwens, zit Witschge nog hoog op de tribune?
0 0
Harrie Nak
En van Bommel niet, Wimpie?
0 0
jo1
Gatenkaas gisteren, te triest voor woorden
0 0
Illegaal
Goed Zo Wim laat het maar weer eens gezegd zijn dat Blind NIET kan verdedigen, dat heeft hij nooit gekend en zal hij ook nooit kunnen.
1 -1
Sampaoli
Daley heeft je wat aan gedaan he? Hij leeft in je hoofd. Wat een leven moet jij hebben.
0 -1
trooop
Het was de afgelopen tijd al op de rand hoe Grote Leider-achtig tadic zich gedroeg. Ik vond het zelf al behoorlijk klef en overdreven, maar het kan best werken in voetbal. Maar de aanvoerdersband heeft hem over die rand geduwd. Dat was too much. Hij is er veel te druk mee, het haalt zijn spel naar beneden.

Het is wat mij betreft kenmerkend voor ten hag om daar tegenop te kijken, daar heel erg van onder de indruk te zijn en dat te bekrachtigen. In plaats van om dat af te remmen en in te zien dat het een kunstmatige houding wordt, die het team uiteindelijk meer kwaad doet dan goed.
Dat is wat kan gebeuren als je zo'n grote club overlevert aan een kleine man.
0 -2
Boer Gijs
Ik ben gestopt met lezen bij Luuk de Jong. Sinds wanneer is van Hanegem fan van Schwalbes? Sinds Berghuis?
1 -2
Ajaxadept
Dat veel kenners van Hanegem nog serieus nemen waag ik te betwijfelen. De man die zijn 'oogappeltjes' Clasie en Vilhena nog overal probeert te promoten zegt genoeg. Laat hij zich beperken tot 'zijn cluppie' daar aan de Maas, en niet via de media proberen Onana alsnog een schorsing aan te smeren. Je ziet stelselmatig bij elke wedstrijd Luuk de Jong bij elk duwtje krimpend van de pijn over het veld gaan liggen rollen, dat de ouwe man uit Rotterdam hier niets over zegt geeft zijn neutraliteit t.o.v. de Amsterdammers aan. Beperk je commentaar AUB tot de Kuip, daar heb je al moeite mee.
1 -3
MSwertz92
6 duels gespeelt en nu al de titel niet meer in eigen hand, met een selectie die "fluitend kampioen moet worden".. Is onze trainer wel zo goed als iedereen denkt ? Beste selectie in jaren en dan dit.. Het tactische meester brein Ten Hag verloor en is tactisch afgebluft door beginnend coach Van Bommel.. Ik hoop dat hier goed naar gekeken wordt en dat Ten Hag in de spiegel durft te kijken en zichzelf te verbeteren. Als we dit jaar weer geen kampioen worden is het echt absurd.
6 -3
Ruudje74
Met ten Hag word je geen kampioen.
Constant zoekende, iets willen ‘uitvinden’, Neres op het middenveld...Frenkie in de defensie....
Zorg eerst dat het achterin dichtblijft, zeker tegen PSV.
Je gaat niet twee middenvelders achterin zetten, eentje naast de Ligt kan prima, maar twee!!!!
Wober moet meer spelen, Blind naar het middenveld.
1 0
jo1
Van Bommel heeft meer uitstraling dan Ten Hag, ik schat hem ook veel hoger in. Heeft veel bereikt als voetballer. Een echte winnaar
0 0
AFCA1510
Worden we niet door een veel te kleine selectie en een coach die cruciale beslissingen volledig fout neemt.
1 -2
davidgravemaker
Dat TH een tactische fout maakt die iedereen al van mijlen ver zag aankomen is 1, maar dat hij dan ook na de wedstrijd nog niet wil toegeven vind ik denk ik nog erger. Frank de Boer had daar ook een handje van.
4 -1
Knalpot
Idem Bosz, idem Keizer.
0 0
masterrr
Grote les mag ik hopen voor Ajax

Seizoen is niet verloren maar 6 (incl doelsaldo) punten achterstand in een zwakke competitie is wel heel vervelend na pas 6 duels. Vorig jaar lukte dat Ten Hag niet.
0 0
Rebi1968
Alleen dat ten Hag de hele tijd zeikte tegen de 4e official. Blijkbaar ziet hij niet dat Bomnel al vanaf seconde 1 tegen die man bezig was.
5 0
Rebi1968
Alleen dat ten Hag de hele tijd zeikte tegen de 4e official. Blijkbaar ziet hij niet dat Bomnel al vanaf seconde 1 tegen die man bezig was.
2 0
Sunstridr
Dat stond Van Bommel zo juiste ook te doen, speciaal als de schieds het goed had maar het niet in de vordeel van PSV ging.
1 0
Pauw
Ten Hag verwijten dat ie onnodig praat tegen de vierde man en dan van Bommel niet noemen. Een winnende coach kan blijkbaar niets fout doen.
2 0
AjaxPassion
Heb al dat overdreven bewieroken van Tadic ook nooit begrepen. Goede speler hoor, maar dat hij opeens de ultieme leider zou zijn dat zie ik niet. Komt zoals iemand anders hier ook al zei, vrij geforceerd over allemaal.

Ik heb de goals niet goed genoeg bestudeerd om met zekerheid te zeggen dat het blunders waren van Onana, maar hij zag er inderdaad niet overal goed uit helaas. Die goal van Pereiro kon hij overigens gewoon niet zien aankomen, dus ik denk dat v Hanegem zijn bril scheef stond.

En wat een grap dat v Hanegem, die vuile overtredingen niet schuwde, jankmuil de Jong hier in bescherming gaat liggen nemen. Voert zijn Ajaxhaat toch weer de boventoon in dit stukje.
2 0
masterrr
Zoals zo vaak slaat Willem spijkers met koppen
5 -1
4EVERAJAX
heerlijk nuchter van Willem! wat mij betreft heeft hij gelijk.
4 -1