Borst wil tegen Bayern wraak voor Cruijff

ThijsZwagerman, 22-09-2018 om 20:00, 11893 views, FOX Sports |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Analist, columnist en journalist Hugo Borst heeft er voor de camera's van FOX Sports voor gepleit dat Ajax wraak op Bayern München moet nemen. Het afscheid dat de Duitsers Johan Cruijff in zijn laatste Ajax-duel gaven is Borst nog altijd niet vergeten en daarom wil hij dat de Amsterdammers wraak nemen op hun Duitse tegenstander in de poulefase van de Champions League.

'Er was uitgedokterd dat het gunstig was dat Ajax als laatste thuis tegen Bayern München speelt, daar moest ik wel om lachen. Dan is zogenaamd alles al in kannen en kruiken (Bayern zou dan allang groepswinnaar zijn, red.), maar op de wedstrijd Ajax - Bayern München rust al een jaar of veertig geen zegen', zo zei Borst bij De Eretribune. 'Die verzieken je afscheidswedstrijd. 0-8 werd het toen Cruijff afscheid nam.'

De columnist weet dan ook wat Ajax op 12 december te doen staat, in het thuisduel met Bayern München: 'Ik zou ervoor willen pleiten dat, als het zover komt en de ultieme wraak daar is, er wraak wordt genomen voor Johan Cruijff, in de Johan Cruijff ArenA. Wraak voor die gruwelijke avond eind jaren zeventig, waarin Bayern München Ajax alle kanten op speelde en de afscheidswedstrijd van Johan Cruijff pijnlijk maakte om te zien.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SnifferClarke
Rare man.
0 0
PetrusKeizer
ausradieren, dat bayern. bij elke gelegenheid. 1995 allemaal leuk maar niet relevant, elke kans is er weer 1 om die duitsers op hun plek te zetten. Zie t helaas deze x niet gebeuren.
0 0
Suarez16_
Revanche is in 1995 al genomen met die 5-2 in de halve finale.
0 0
SamW
Die 8-0 was weer een revanche voor de 4-0 in de kwartfinale van de EC 1 in maart 1973. In de eerste twintig minuten na rust werden die Duitsers alle kanten op gespeeld. Dat heeft ze jaren niet lekker gezeten. En toen kregen ze ineens de kans op revanche en die grepen ze. Dat het een afscheidswedstrijd was en ze niet doorhadden dat het niet om hen ging maar om Cruijff, zegt genoeg. Nooit begrepen waarom Barcelona niet uitgenodigd werd voor die afscheidswedstrijd. Cruijff één helft bij Ajax en één helft bij Barca. Maar ja.......ouwe koeien!
0 0
martijndepro
1995 is inderdaad het antwoord op hetgeen Borst schrijft.

Onzin dat een gebeurtenis van eind jaren '70 meegenomen moet worden in de mentaliteit voor een wedstrijd diep in 2018. Beetje romantisch gelul van een persoon met een leuke schrijfstijl, meer niet.

De houding van Bayern werd destijds trouwens veroorzaakt door een gebrek aan respect vanuit Ajax, meen ik. Bayern was geen eerste keuze en werd vervolgens op zichzelf aangewezen toen men in Nederland aankwam. Op basis daarvan besloten ze het feest te verpesten. Of in ieder geval om serieus te spelen. Ik raadpleeg mijn maat Google voor de feiten, brb. *Ja, klopt aardig.
1 -1
PetrusKeizer
wat n lulverhaal. heb je die wedstrijd zelf gezien? ik wel.
0 0
Hagmag
Onze zwerver uit 010 wil ook weer eens in de publiciteit.
Hij heeft gelijk dat deze walgelijke tering club uit Dld, het afscheid van Johan op een
respectloze manier gestalte heeft gegeven.
Maarrrrr dan zeg ik ook, hoe dom kan je zijn om hiervoor deze kutclub uit te nodigen.
Onze zwerver vergeet 1995 wel heel snel. Uit 0-0 en thuis die wervelende show van Marc Netto, Finidi, Jari en de Boer.
Werden helemaal weggespeeld in het Olympisch Stadion en gingen er met gebogen hoofd vanaf met 5-2 op het bord.
Dat is inmiddels al weer 23 jaar geleden.....
Onze zwerver wil er wel eens als een nette man uitzien. Dat is net zo moeilijk om Ajax in dit stadium wraak te doen laten nemen op Bayern M.
0 -1
Ajax34
Die hebben we in seizoen 1995 al gehad. 5-2 en die vergeet ik echt niet meer. Waar maakt die Spartaan zich druk om. Jij moet je druk maken dat je ploegje van Jong Ajax kan winnen.
1 0
Rujar
Wraak voor iets wat 300 jaar geleden is gebeurt. Raakt kant nog wal om dit op te gaan rakelen.
1 -1
Superjan
En toch moest ik er meteen aan denken toen Ajax tegen Bayern lootte.
1 0
kaashaas
Borst kan me re pijp opblazen
0 -2
Michels
"'t Enige wat nog even moet, dat is de lattenbodem. De lattenbodem! En de lattenbodem die gaat in de folder, "tak" in elkaar. Nou, die eerste zeventien, geen probleem. Die laatste, ook niet zo moeilijk. Maar tegelijk, dat gaat niet zo goed. Als je die laatste d'r in zet, zeggen die eerste zeventien: trrrrrrrt. Net als de verdediging van Bayern tegen Ajax: trrrrrrt!"

-Youp van 't Hek-
1 0
Web
Ik was er, het moest een feest worden
Bayern met het mes tussen de tanden.
Ben nog nooit zo slecht naar huis gegaan.
0 0
Schwalbino
Zag hem op tv. Cruijff had al afgebouwd en speelde de wedstrijd op 2 pakjes cabalero. Toch had hij nog een paar mooie solo's maar Bayern speelde alsof het een echte wedstrijd was. Vervelende avond al met al.
0 0
Web
Vond het verschrikkelijk, had niets met een afscheids wedstrijd te maken.
Nooit afscheid nemen tegen Duitsers ( is anders geworden )
0 0
Bocarra
Hugo is een beetje dom.... 5-1!
1 0
Pierre Heno
Is lang niet genoeg voor die 0-8 vernedering in het Olympisch Stadion bij afscheid JC.
0 0
gi0vanni
Je bedoelt 5 - 2. Witeczek en Scoll.
2 0
Bocarra
Ja, natuurlijk 5-2 kreeg Bayern geen strafschop omdat blind de bal op de doellijn met de hand tegen hield?
1 0
Cello
Idd.... die wraak heeft allang plaatsgehad. Halve finale CL 1995.... thuis 5-2. Wij naar de finale en de Duitsers waren klaar en naar huis. Was een schitterende avond.
4 0
gi0vanni
Ondanks dat ik helaas de jaren 70/80 niet heb meegemaakt waren er in de jaren 90 genoeg hoogtepunten. Waaronder die tegen Bayern, Milan en Real. Maar helaas heeft Bayern Ajax weer terug gepakt met ene Roy Makaay dus Ajax moet ze maar terug pakken voor de laatste CL confrontatie tegen ze. Maar als je naar de namen in dat team kijkt vrees ik dat ze net een maatje te groot zijn.
0 0
PJSM
Bayern is gewoon een goede en mooie ploeg. Zal lastig worden maar hoop op verassing.
1 0
jaripettersson
Volgens mij hadden wij al een wraakactie met een goaltje of 5, maar van mij mag het nog een keer!
1 0
Cello
Tuurlijk mag het. Graag zelfs. Maar ik dacht dat we nu nog een rekeningetje open hebben staan met Juve. Finale 1996 en halve finale 1997 mbt dat doping verhaal en vooral dus het onterecht winnen van de cup in 1996.
3 0
jaripettersson
Pakken we die in de finale.
0 0
oudzuid2
Hugootje is 19 april 95 vergeten zeker
4 0
ajaxajaxajax
Wat een geweldige wedstrijd was dát zeg, 5-2 met schitterende goals van onder andere Finidi
2 0
oudzuid2
die van Finidi was fantastisch, wat n ontlading was dat... en de goal van Overmars die klemvast in de goal zat. André Rieu in de rust en Froger naderhand, kippenvel
3 0
PaulC
geknipt en geschoren......
0 0
Ajaxvooraltijd
Mooi was toen iedereen massaal auf wiedersehen ging roepen na iedere goal en gingen zwaaien :-))
0 0
Cello
Yup dat herinner ik me ook nog.
0 0