'Ajax speelt nóg beter voetbal dan PSV'

ThijsZwagerman, 22-09-2018 om 16:55, 20042 views, Voetbal International |

Het Ajax Jaarboek 2018/2019 is uit! Bestel hem nu!

Analist en oud-trainer Aad de Mos kijkt uit naar de ontmoeting tussen PSV en Ajax. Tegenover Voetbal International zegt De Mos dat hij Ajax beter vindt voetballen, maar ook dat de Amsterdammers nog niet serieus getest zijn.

'Ajax is heel goed bezig en speelt nóg beter voetbal dan PSV, vind ik. Maar, ik wil Ajax nu ook weleens zien tegen een ploeg die de duels ingaat en ook goed voetbal speelt. Zondag (PSV - Ajax, red.) zullen we zien hoe Ajax ervoor staat. Ik denk dat PSV de sterkste tegenstander is die ze tot nu toe zijn tegengekomen (dit seizoen, red.)', zo zegt De Mos in gesprek met VI.

De voormalig trainer van onder meer Ajax verwacht ondanks het goede voetbal van Ajax dat PSV aan het langste eind trekt in de onderlinge ontmoeting: 'PSV is altijd op zijn sterkst als de tegenstander naar Eindhoven komt met het idee dat ze die wedstrijd gaan winnen. Ik denk dat het gif dat PSV in die wedstrijd gaat gooien weleens beslissend kan zijn. De duelkracht gaat heel belangrijk worden. Hoe gaan Tadic en Ziyech ermee om als ze aangepakt worden? Ik denk dat die duelkracht zal leiden tot een kleine overwinning van PSV.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Meestal vind ik de opmerkingen van Aafje nergens op slaan behalve als een tang op een varken. Deze keer heeft hij dus gelijk gekregen en kunnen de sjaals WZAWZDB voorlopig worden opgeborgen. Ik zou ze voorlopig in de kast laten liggen.
Over 5 maanden 2x met 3-0 verliezen vind ik nogal wat! Dus 6 goals tegen en 0!!! voor, te bizar voor woorden.
0 0
ETM
Ik vind het verdomd spannend. En dat vind ik PSV Ajax of Ajax PSV natuurlijk altijd wel. Maar toch is het iedere keer wel een beetje anders.
Toen Ajax in 15/16 van PSV won was dat heel mooi (moet altijd!) maar met de spanning viel het wel mee. Ik was dat seizoen teleurgesteld over ons spel en had PSV al 'geaccepteerd' als aanstaande kampioen. We waren degelijk, maar sprankelde zelden. Het wat 50/50 ,vroege goal Milik en eigenlijk vond ik Ajax niet heel sterk
In 16/17 was ik zooo blij met het spel van Ajax dat ik er vertrouwen in had. De spanning was groot want kampioensrace tegen Feyenoord, maar ik hield rekenining met een moeizame pot vanwege al het Europese voetbal. Ik vond Ajax uiteindelijk beter en ongelukkig. Een vermoeid Ajax was eigenlijk beter dan PSV en ik voelde dat Ajax moreel toch de winnaar was. De campagne van Ajax in Europa voelde als pleister op iedere mogelijke wond.
In 17/18 was ik zo somber over Ajax dat ik al een soort gelatenheid voelde voor die wedstrijd. Tuurlijk was het een pijnlijke gedachte dat PSV kampioen zou worden rechtstreeks tegen Ajax. Ik vond PSV ook irritant want vond dat ze wel erg fortuinlijk aan zoveel punten waren gekomen. Maar ik kon er uiteindelijk toch niet al te zeer mee zitten dat PSV won. Het pastte bij het totale rampseizoen.

Nu, ditmaal ben ik bijzonder gespannen en om een wat frappante reden; ik denk namelijk dat dit Ajax veel sterker is dan PSV. Wat er dus, los van punten en eer, op het spel staat is 'mijn eigen euforie'. Ik wil absoluut niet bedrogen uitkomen.
Ajax 16/17 vond ik spectaculairder. De basis had meer kuren met bijvoorbeeld het lage rendement van de voorhoede. En het was een team dat sterker afhankelijk was van de speelwijze.
Maar het huidige Ajax vind ik echt belachelijk sterk. Het huidige Ajax lijkt tegenstanders uit gemakzucht niet te verpulveren, maar wint eigenlijk zooo makkelijk. De moedeloze koppies van de Kiev-spelers zitten op mn netvlies gebrand. --0-0 maar geen vuiltje aan de lucht. Ik zie heus dat PSV ook niet verkeerd draait en zoals altijd heeft t wat linke vogels, maar het is lang geleden dat ik dacht: dit Ajax MOET gewoon winnen, ook in Eindhoven. En juist DAT geeft een bijzondere spanning.
Eventuele blessures van De Ligt, Huntelaar en Neres maakt wel ongerust, maar toch, zelfs zonder die lui; ik denk dat Ajax te sterk is.
0 0
Causio
Nee man, een vette overwinning voor Ajax! Het beste team zal winnen. Logisch.
0 0
Redrum
Psv gaat morgen een paar flinke Amsterdammertjes rechtstreeks tussen de boerenbilletjes geramd krijgen.
1 0
Cello
Ben ik de enige die een beetje moe wordt van termen als 'de volgende wedstrijd is een test'.

Dat horen we al de gehele voorronde CL t/m recentelijk tegen AEK. Zelfs bij de eredivisie zijn er mensen die dat weer een test vinden om te zien of 'de lijn die ingezet is' óók in de competitie wordt doorgetrokken.

Het is toch bij iedere club dat je er elk duel, in welke competitie dan ook, er gewoon moet staan en resultaat moet halen. Dat is standaard zo. Of hoort het te zijn.
Dan hoef je toch nioet telkenmale te beginnen over dat die en die wedstrijd een test is. Kom op zeg. Getuigt ook verder van weinig vertrouwen in het team.
0 0
Mokum<3destad
Aadje heeft het bijna altijd fout dus laten we hopen morgen ook!
1 0
ajaxfan4life82
In de competitie is psv de sterkste tegenstander, maar Kiev en Standard waren ook een klasse te hoog voor ons, zei hij..

Psv gaat gif in de wedstrijd gooien??? Ze kunnen alleen counteren, het is een geluk dat de VAR er is, als ze gif erin gaan gooien..

Hoe gaan Tadic en Ziyech ermee om als ze aangepakt worden, ze worden niet aangepakt, Aad.. Ze spelen iedereen de moeder..
1 0
Cello
Wanneer Ajax het spel van de voorronde CL AEK op de mat kan leggen dan denk ik dat PSV het haasje is. Die worden dan compleet overklast....maar dan moet ons Ajax wel minimaal dat niveau aantikken. En dan tikt Ajax PSV 'gewoon' weg. En die kans is groot omdat je bij Ajax ook wedstrijd na wedstrijd een opgaande lijn ziet....wordt met elk duel beter en beter.
0 0
Simon1
Alsof PSV tegen club asx als ADO echt is getest... Aadje je woorden stinken nog erger dan je muil.
1 0
MM1974
Oh Aadje toch kom je weer aandacht te kort
1 0
Labrador
Volgens aad lagen we er tegen Graz, Luik en Kiev al uit.
2 0
Duif63
Zei Aad zoiets ook niet voor Standard en Dynamo ?
1 0
Lagasj
Aadsje je mond staat open.
Doe'm nou dicht anders vliegt er een vlieg in.
1 0
Michels
Aadjûh!!! Waarom wil die man nog steeds elke week in het nieuws komen? Heeft hij niet en aantal leuke vakantie villa's die je lekker om de maand (of om de twee maand) kan afwisselen met een bezoekje? Lekker oud worden aan de costa onder de sol? In de weekenden een (of meerdere) lekkere escort dames op bezoek (geen idee of hij getrouwd is...). Die man wordt aan elke tafel in elk praatprogramma belachelijk gemaakt. Ga lekker rentenieren onder de zon joh! Laat de wereld de wereld en maak je enkel nog druk om waar je vanavond gaat eten...
5 0
gras
Nou is het laatste dat ik wil doen de wijze woorden van Super Aad in twijfel trekken, zie het volgende daarom maar als een nuance op het orakel uit de aardse diepten waar de zon nooit schijnt.

Maar ik denk dat Ajax op zich al vaak genoeg is aangepakt en getest. Zie Standard en Kiev. Die probeerden ook druk te zetten. Ik denk dat PSV zeker gevaarlijker is door de individuele klasse en Ajax laat inderdaad opvallend veel gaten vallen. Als De Ligt niet speelt of niet scherp is, wordt het billen knijpen en hopen dat je er zelf meer scoort.

Ik hoop daarom dat ze PSV zelfs eens flink aanpakken in eigen huis en dus druk op de bal durven te zetten. Echt best onhandig dat De Ligt net nu geblesseerd raakt.
0 0
migilo
Ik schat dynamo kiev hoger in dan psv. 1-4 morgen.
0 -1
SjaakWolfs
Aad is echt oud aan het worden.
0 0
10Sneijder10
Nog niet serieus getest?
Maandje geleden zei je nog dat Standard Luik zo'n fantastische ploeg had en dat Ajax echt volle bak moest gaan om resultaat te halen.
Die Aad, wat een nietszeggend figuur.
10 0
vanlingen
Toen ik de titel las, was ik even bang dat hij dacht dat Ajax ging winnen... want als hij dat had voorspeld, is dat meestal geen goed voorteken.
3 0
Stamstadam
Ja de punten gaan mee, naar een mooiere stad
0 0
Labrador
Ik denk het goed is dat we een psv treffen dat wil voetballen en niet op de counter gaat spelen.
0 -1
afcas
ha hahaha, psv dat niet gaat counteren tegen ajax? mooie illusie...
1 0
Caparzo
psv morgen is de sterkste tegenstander die we gaan treffen tot nu toe dit seizoen, en een mooie graadmeter waar we echt staan. Zoals ik het nu kan inschatten 55/45 in ons voordeel, maar wij spelen uit. Wordt dus spannend. We krijgen nog 2x Benfica (50/50 voor mijn gevoel) en Bayern (sterker, hoogst haalbare een punt als alles goed valt). Rest moeten we eerste seizoenshelft winnen.
0 0
niquedegraaff
We moeten zorgen dat we vanaf nu elke wed.... oh wacht.
2 0
JDL85
Ajax kan in vorm ook 3 punten binnenhalen in de JCA
0 0