Leo Driessen: 'Denk dat PSV het voordeel heeft'

NielsOpdam, 21-09-2018 om 12:50, 16143 views, FOX Sports |

Het Ajax Jaarboek 2018/2019 is uit! Bestel hem nu!

Leo Driessen geeft zondag het voordeel voor de topper tussen Ajax en PSV aan PSV. De commentator denkt dat omdat Ajax de laatste jaren niet gelukkig speelt in Eindhoven en de Eindhovenaren het thuisvoordeel hebben tijdens de topper, zo vertelt Driessen bij FOX Sports.

Driessen vindt dat Ajax de laatste jaren niet wist te overtuigen in Eindhoven. 'Ik denk dat PSV het voordeel heeft, ook vanwege het thuisspelen. Ajax speelt de laatste tijd niet zulke gelukkige wedstrijden in Eindhoven, dus ik geef het voordeel aan PSV.' Driessen verwacht niet dat de trainers er zondag een tactisch spel van gaan maken. 'Dan zou met name Van Bommel zichzelf verloochenen. Hij zei dat ze vooruit en dominant willen spelen.'

Vincent Schildkamp, commentator bij FOX Sports, verwacht dat het een harde strijd wordt in Eindhoven. 'Omdat ze allebei echt vooruit willen en in de openingsfase hun stempel al willen drukken. Ze zullen er vol op klappen. Het wordt rennen, vliegen. Het zal een behoorlijk stevige wedstrijd worden.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sammy Sosa
Schildkamp snapt het. Verwacht ook een dergelijk scenario
0 -1
Spuit11
Gaan deze gozers nu het huidige Ajax vergelijken met Ajax selectie van, pakweg, de afgelopen 2 jaar?

Dan moeten ze toch alleen maar concluderen dat het huidige Ajax zoveel sterker is, dan laat ik nog buiten beschouwing het spelsysteem én teamgeest die er door de prima overwinningen is ontstaan.
0 -1
KvD90
Zolang Psv hun schijtbakken voetbal speelt, krijgen we het zeker lastig. Hopelijk heeft Leo gelijk en gaat Psv proberen dominant voetbal te spelen. Als dit gebeurt, zie ik Ajax zeker winnen.

Psv speelt al jaren een laf spelletje, dominant spelen zijn ze niet gewend en gaat denk ik helaas ook niet gebeuren. Of vindt van Bommel : alle ballen naar voren rammen zoals tegen Barcelona dominant voetbal?
1 -1
Ziyech23
Dus jij wilde dat PSV vol op aanval gaat tegen een team als Barcelona? Gelukkig ben je geen trainer anders zou je met 10-0 verliezen in Barcelona.
1 -1
Redrum
Dat ze nu tegen Ado en Willem 2 iets minder inzakken dan normaal noemen ze daar nu dominant voetbal. Dominant voetballen kennen ze niet en kunnen ze niet.
1 -2
jariafca020
Als PSV echt gaat proberen om dominant en aanvallend te spelen, wordt het een mooie middag.
1 0
Tscheu
Denk dat Leo toch een keer gelijk heeft!
2 0
Aeter
Ik hoop echt dat PSV gaat proberen aanvallend te spelen, want dan gaan ze er gegarandeerd aan.
1 -1
Ruff Rhythim
Naar het zich laat aanzien gaat het een waterpolo wedstrijd worden, dus ik hoop dat iedereen kan zwemmen.

Anders gezegd: zal wel Leo...
0 0
de-Ajacied
Het wordt zeker zwaar. Belangrijk is of de Ligt en Huntelaar fit zijn. En dan heb je nog altijd die kakkerlak Nijhuis achter de knoppen van de VAR.
0 0
Sallons@AS
Nijhuis is Tukker
2 0
Good Luck
Beetje jammer Leo de laatste vijf jaar driemaal winst Ajax en tweemaal winst PSV
2 -1
Libero
Klopt niet, 3x PSV, 2x Ajax.
2 -1
Sallons@AS
Klopt wel. 3x winst Ajax, 2x winst PSV. Het jaar dat Ajax naar de EL-finale ging werd er verloren en vorig seizoen.
1 -3
Libero
2013-2014 Eredivisie 22-09-2013 PSV-Ajax 4-0 (0-0)
2014-2015 Eredivisie 01-03-2015 PSV-Ajax 1-3 (0-1)
2015-2016 Eredivisie 20-03-2016 PSV-Ajax 0-2 (0-1)
2016-2017 Eredivisie 23-04-2017 PSV-Ajax 1-0 (1-0)
2017-2018 Eredivisie 15-04-2018 PSV-Ajax 3-0 (2-0)
0 0
Nijmegenaar
Tja, van de andere kant dateert de laatste Ajax-winst in Eindhoven ook alweer uit 2016. Het ligt er maar net aan hoe ver je terug kijkt. Toegegeven, de laatste keren waren we ongelukkig bij PSV, maar van de andere kant hebben we daar vaak genoeg gewonnen om zondag gewoon kans op de winst te maken.
0 0
Good Luck
Klopt over de laatste 20 haar is de boel in zelfs evenwicht. Geeft de onzin aan van zo’n opmerking. Maar wel duidelijk waar de gun factor ligt
0 -1
Libero
Het is idd maar net hoe ver je terugkijkt. Historisch gezien heeft Ajax 16 van de 62 competitiewedstrijden daar gewonnen, net geen 25%. In de laatste zes jaar 50%.
0 0
gras
Prima, leg die druk maar bij de lampies neer. Tadic benadert de wedstrijd heel reëel. Ik heb ons ook goede wedstrijden zien spelen daar en het Ajax onder TH dat de laatste keer daar een pak slaag kreeg is niet te vergelijken met dit Ajax. Dat weten ze in Eindhoven maar al te best, maar ik hoop dat iedereen het ook weet NA de wedstrijd. Lekker rustig blijven en het vuurwerk voor zondag bewaren. Anderen mogen praten dit keer.
4 0
Nijmegenaar
Leo Driessen kan zeggen wat hij wil, maar de druk ligt toch echt bij ons. Wij móeten winnen, PSV kan op zich tevreden zijn met een gelijkspel.
1 0
PJK54
als dit nu van een onpartijdig figuur kwam zal ik het nog geloven maar van deze verschrikkelijke anti Ajax figuur dan moet ik even lachen en helemaal de reden die hij noemt "de laatste jaren" ja hoor Leo we spelen nog steeds met de selectie van 10 jaar terug.
1 0
Babayaka
nee moet zijn : leo driessen HOOPT dat PSV het voordeel heeft.
1 -1
insectenverdelg
vreemde redenatie om PSV t voordeel te geven. Puur oplp onderbuikgevoel zet je dat dus in de krant. Leo kom is met echte goede argumenten. Overigens, als PSV gewoon gaat mee voetballen en er geen tactisch steekspel van gaat maken, is dat alleen maar in t voordeel van Ajax. Ik voorspel echter dst Ajax gewoon meer dan 60% balbezit heeft maar moet oppassen voor de levensgevaarlijke uitbraken van Lozano en Bergwijn.
3 -1
Libero
Laatste zin: precies hoe het de laatste keer ging. Het verschil is dat wij in een veel betere flow zitten als toen en nu een completere en kwalitatief betere selectie hebben. Zelfs zonder KJH en MdL.
0 -1
Daveajax1976
Aldus de voetbalkenners ! Not

Mark my Words 1-3
1 0
Libero
Is ook mijn voorspelling.
0 0
PuurGeluk
Leo Driessen weet dat ons team beter is dan die van de afgelopen jaren?
0 0
433metdepuntnaarlinks
PSV wilde toch aanvallend voetbal spelen? Als ze dat doen wordt het een eitje voor ons. Maar ik verwacht toch wel weer een zielig laf PSV dat vooral wil omschakelen. En wat Leo Driessen terecht opmerkt; PSV speelt thuis! Hadden wij nog niet aan gedacht.
2 -1
Marcao
@ redactie: graag vooraf een waarschuwing als er een foto van Leo wordt geplaatst. Mijn maaginhoud ging bijna op het scherm van mijn PC.
1 -2
witchmaster11
te laat me toetsenboord heeft het begeven , de rekening stuur ik wel naar a.s LOlzzz
0 -2
witchmaster11
zucht spuit 1 geeft ook weer modder
0 -1
chrisjuhhh
van Marwijk is de coach daar , van Bommel moet het overbrengen .
0 -1
Libero
De vorige editie was het ook Makkelie die floot. Vier gele kaarten voor Ajax, waarvan twee voor Nico, één voor PSV en op het laatst nog rood voor Siem.
Onze selectie was aardig uitgedund; we misten Frenkie, KJH was niet topfit, Wöber zó uit vorm dat hij Siem na de rust bracht en na de 1-0 stortte het hele collectief in. Ziyech was echt dra-ma-tisch toen.
Nieuwe ronde, nieuwe prijzen. Er staan weliswaar vraagtekens bij de inzetbaarheid van de Ligt en KJH, maar ook zonder hun zie ik ons goed voor de dag komen.
Uitkijken voor die Makkelie en die kaartennaaiende Mexicaan en ik zie ons daar wel winnen.
2 0
PJK54
en vergeet de schwalbekoning L. de Jong niet
1 0
JariHeijden
Gelukkig hebben we in de Eredivisie de VAR.
1 0
Libero
Inderdaad, maar ook de VAR tuint er soms met open ogen in. Of negeert een roodwaardige overtreding zoals die op Frenkie laatst .
Plus: Wij kregen tegen Grunn ook een vrij makkelijk gegeven pingel van Higler. Zo'n 'hij kán hem geven'-situatie. No way dat een VAR zich daar in gaat mengen.
0 0
EuforischeRealist
Als PSV inderdaad van balbezit en opbouwen uit wil gaan speelt dit Ajax gewoon in de kaart. Het positiespel van achteruit is zo ontzettend matig van PSV omdat de middenvelders nooit 'open' staan wanneer ze een bal komen ophalen van achteruit. Mede hierdoor moeten ze 9 van de 10 keer weer terug en kunnen ze alleen met een lange bal vooruit als ze het middenveld overslaan.

Ik hoop echt dat De Ligt kan spelen want hij is in staat om De Jong door de lucht onschadelijk te maken en dat zie ik anderen niet echt doen.
0 0
Redrum
Ook echt super relevant om naar de afgelopen jaren te kijken. We spelen immers allebei met exact dezelfde spelers.
1 -1
Ewald
In het voordeel,ook omdat ze thuis spelen. Top commentaar, hadden wij nooit bedacht. Echt dom gelul dit man.
0 0
Sommelier
Ze moeten toch iets zeggen..
0 0
Ewald
dat is het probleem bij sommige. Die moeten juist niets zeggen ;)
0 0
chrisjuhhh
Prima , helemaal goed , perfect , maar het wordt 2 -4.
1 -1
Web
PSV in het voordeel, omdat Ajax de laatste jaren niet gelukkig speelt in Eindhoven.
Ze lullen maar wat aan.
Zou Ajax ook een heel ander, zelfs veel beter team hebben dan de laatste jaren.
0 0
Labrador
Haha het thuisvoordeel. Psv fans staan nou niet bekend om hun vocale steun. Zie ado uit. Je hoorde ze pas na de 0-1.
0 0
Dexy
Er wordt zondag stromende regen verwacht, dat is op voorhand geen gunstige situatie voor ons met ons combinatiespel. Het zou wel eens een modderpoel kunnen gaan worden met veel duels en lange ballen, maar weinig voetbal. Aangezien PSV daar wel van houdt en Ajax juist helemaal niet, verwacht ik dat het wel eens een zwaar karwei voor ons kan worden.
0 0
Redrum
De Ligt er niet bij en een onbespeelbaar veld. Zou wel weer heel typisch zijn.
0 -1
Dexy
Zelfs de weergoden zitten die club mee :(
0 0
Mark03
2012 - 2013: PSV - Ajax 2 - 3
2013 - 2014: PSV - Ajax 4 - 0
2014 - 2015: PSV - Ajax 1 - 3
2015 - 2016: PSV - Ajax 0 - 2
2016 - 2017: PSV - Ajax 1 - 0
2017 - 2018: PSV - Ajax 3 - 0

Afgelopen zes potjes 3 keer winst PSV, drie keer winst Ajax. Valt dus allemaal wel mee.
6 0
AjaxPassion
En die van 16-17 kwam ook nog eens 2,5 dag na de 120 minuten durende uitwedstrijd in Gelsenkirchen.
5 0
Ziyech23
Die 0-2 overwinning van Ajax , had PSV ook nadeel omdat ze ook 120 minuten hadden gespeeld tegen Atletico.
1 -1
OKP-AFCA
Die 4-0... met grote dank aan Kenneth “Grabbelaar” Vermeer, die verneukt het even hoogstpersoonlijk daar.
3 0
PeterVKV
Vorig jaar was kut in Eindhoven maar de jaren daarvoor toch niet?
0 0
FUBAR
PSV en voorruit spelen? Die gaan de eerste tien minuten enorm offensief van start, hopen op een vroege goal om vervolgens de rest van de wedstrijd te gaan counteren.
0 0
Kilum
Waar is het fout gegaan dat journalisten hun mening gaan geven? Het idee van journalistiek is geloof ik verslag doen van de feiten. En het volk informeren. Die zou objectief moeten gebeuren. Of dat nu betrekking heeft met de politiek of voetbal maakt niet uit. Maar dat is al jaren niet meer zo. Wat heb ik in godsnaam aan een interview van een journalist met een andere journalist? Zij weten er precies net zo veel van af als ikzelf. Al deze open deuren had ik ook wel in kunnen trappen. Wat een onzin. Wat we willen horen is wat de spelers, de trainers en de technische staf te melden hebben.
2 0
Ozymandias
Dit is nog erger, Driessen is niet eens een journalist maar een commentator!
2 0
Bobbaasje
Leo Driessen is nooit objectief.
1 -2
ram
Maar als ie had gezegd dat Ajax het voordeel had, was ie natuurlijk wel objectief geweest? En dan was het hier een koning...

Hou toch eens op met denken dat we in Turkije of Noord-Korea leven... Media is hier extreem objectief. Punt.
1 0
Tinus
Kom er maar in met negatieve reacties over Leo Driessen!
0 0
COYS
Leo 'mute' Driessen.
2 0
Tinus
Haha, die is wel goed.
0 0