AD: 'Groter contrast met april bestaat er niet'

BVeenstra, 21-09-2018 om 07:35, 24269 views, Algemeen Dagblad |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Het Algemeen Dagblad ziet een groot verschil tussen de aankomende wedstrijd van Ajax tegen PSV en de vorige wedstrijd van de Amsterdammers in Eindhoven. 'Na de Champions League-zege op AEK stapt Ajax zondag met de kin omhoog en de borst vooruit het Philips Stadion van PSV binnen. Een groter contrast met het afdruipen na het pijnlijke vorige bezoek aan Eindhoven in april bestaat niet', schrijft de krant.

Het dagblad schrijft dat Ajax ruim vijf maanden geleden in Eindhoven werd vernederd als gefrustreerde figurant op het kampioensfeestje van PSV (3-0). 'Fakkels vlogen uit het oververhitte uitvak met eigen supporters. Uit een soort wanhoop kregen twee spelers de rode kaart (Nicolás Tagliafico en Siem de Jong). En later probeerde algemeen directeur Edwin van der Sar een groep briesende fans tot kalmte te manen bij aankomst van de spelersbus in Amsterdam. O ja, sterspeler Hakim Ziyech werd zelfs fysiek belaagd.'

Inmiddels staat Ajax er een stuk beter voor, al is trainer Erik ten Hag op zijn hoede. Immers, wanneer Ajax zondag verliest bedraagt de achterstand op PSV alweer vijf punten. 'Maar toch: zet Ajax' start van dit seizoen eens op een rij. In zeven Europese wedstrijden waren de Amsterdammers, op een zwakke helft in Luik tegen Standard na, oppermachtig. In de eredivisie kreeg Ajax in vijf wedstrijden één doelpunt tegen. Wel meteen een heel dure, thuis tegen Heracles (1-1).'

Ten opzichte van de wedstrijd in april ziet het Algemeen Dagblad in dat Ajax dominanter is geworden en dat PSV sinds het aantreden van Mark van Bommel meer initiatief neemt. Ten Hag ziet echter weinig verandering. 'Zij hebben met Van Bommel een trainer die de ploeg hongerig en gretig maakt. Maar dat zijn wij ook, dus het wordt een mooie strijd.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
31xAjax
Het precies zoals Tadic zegt; 50/50 en geen procentje meer. De selektie van PSV is echt niet minder dan die van Ajax, hoe graag velen van jullie dat ook geloven.

En ik ben bang dat we aan t kortste eind trekken. Omdat PSV een trainer heeft die uitgaat van de eigen kracht en filosofie, terwijl Erik ten H. zich graag aanpast, zelfs tegen op papier mindere tegenstanders. Daarom past hij ook niet bij Ajax.

Maar ik hoop dat ik het mis heb en dat we met 0-4 weggaan na 0-2 binnen het kwartier. Of met 0-1 in blessuretijd...
2 -6
Libero
Je graag aanpassen aan de tegenstander of inspelen op de zwaktes van de tegenstander, het is maar net hoe je het uitlegt.
Feit is wel dat ten Hag het net zo goed heeft over uitgaan van eigen kracht en domineren op de helft van de tegenstander en die intentie ook uitvoert.
Hoezo, 'past daarom niet bij Ajax'?
Je bent gewoon in je eigen vooringenomen straatje aan het ouwehoeren.
0 0
Redrum
Aan wie heeft Ajax zich aangepast? En psv heeft een filosofie, wat houdt die precies in dan?
1 0
Godenzoon24
Ik zeg niet dat we winnen. Maar gelijkwaardige selectie??? Onzin. Hele verdediging is minder. Enkel die Angelino kan wat. Middenveld PSV prima. Beter dan Ajax? Nee zou van PSV geen middenvelder in basis zetten. Evenals de aanval. Die is van PSV erg goed maar wel alleen in hun type voetbal. Dat het een goed team is en en het inmiddels aardig loopt (begin erg veel mazzel) doet niets af aan het feit dat Ajax individueel superieur is aan PSV.
1 0
Sulejmanibesteaankoopooit
Gaat enorm lastig worden, die lampen gaan inzakken en counteren en dan kun je altijd tegen een tegengoal aanlopen.
Onze jongens moeten enorm scherp zijn in de afronding, wanneer dat vanaf het eerste moment goed is kunnen we winnen.
1 0
Genant
Kunnen er lang en breed over praten maar zelden zal een onderling duel zo belangrijk zijn geweest voor de totale competitie. Ajax en PSV zullen namelijk weinig punten verspelen tegen kleintjes dan normaal. In dat kader is de zeperd tegen Heracles echt onvergeeflijk en de twee goals van PSV in blessuretijd alweer onvoorstelbaar. Zondag is niet te voorspellen....al volgen er hier nog 1220 posts.
0 0
Frankkie
Enige wat hetzelfde is als vorig seizoen, zijn de huilebalken van PSV met Luuk voorop in de strijd.
Wat ik hoop is dat de scheidsrechter hier eens vel op gaat reageren, want je kunt er donder op zeggen dat die lampies meer op de grond liggen te huilen dan dat ze gaan voetballen!
2 -2
chrisjuhhh
Makelie en die vind ik steeds objectiever worden
1 0
wladimir
Frenkie de Jong speelde niet mee toen. Zondag gaat hij het verschil maken.
0 -1
Ruff Rhythim
Mwoahhh...er is wel iets veranderd ja hehe...
0 0
433metdepuntnaarlinks
Dit en het gevoel dat de clubs meenemen uit de CL. Het blijft een overwinning in de CL (ook al is het maar AEK) en het blijft een nederlaag voor PSV (ook al is het van een top 5 club).

Ben er toch niet helemaal gerust op, van Bommel met zijn gelul over aanvallen ... Die gaan gewoon lekker leunen en omschakelen, same old song. Maar toch, ik heb het vertrouwen dat we daar minimaal een gelijkspel kunnen pakken. Ik verwacht eigenlijk 1-2 of 2-2, ik zie ons wel 2x scoren in elk geval!
0 0
EzraAjax95
Wordt gewoon 0-3 voor Ajax hoppa, wij op nummer 1 na dit weekeinde!
1 -1
Pheadrus
"Overmars en van de Sar moeten optiefen!" Ze maken "ons" Ajax kapot. Oud voetballers kunnen geen club leiden. Ten Hag is geen Ajax trainer. Hij is een boertje uit de provincie die geen zin normaal uit zijn bek krijgt.

Het is nog maar een half jaartje geleden dat AS vol stond met dit soort belachelijke teksten. Ik hoop dat we iets hebben geleerd.
8 -6
Labrador
Ik heb dat ook geroepen. Heb ik er spijt van ? Nee. Ik zat in het uitvak in Eindhoven en dat was na de Graafschap uit een van de meest vernederende potjes waar ik ooit bij ben geweest. Het was juist goed dat de bom even barste. Dat dit niet gepikt wordt en dat de spelers even konden merken wat wij er van vinden want het leek destijds al weken nergens op. Daar mocht de directie en zeker het TH verantwoordelijk voor worden gehouden.
0 -1
Pheadrus
Ik zit nooit in het stadion. Ik kan niet tegen grote groepen mensen. Verder kijk ik vooral naar individuele spelers en hun acties. Voor mij is die schaal minder belangrijk. Ik zit er dus iets verder vanaf.
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
Ik zie nog steeds liever bosz dan ten hag, en vind nog steeds (ondanks dat hij wint) dat hij hele stomme beslissingen maakt, door bijvoorbeeld Vd Beek te banken. Donnie moet altijd in de basis, dat bewijst hij keer op keer.
0 0
Youri08
Ten Hag groeit met de week maar de echte tests moeten nog komen. Dat hij resultaten haalt met zo'n selectie maakt nog geen echte Ajax trainer van hem. Zondag de 1e echte test en daarna de wedstrijden tegen Benfica.

En de directie heeft me nog steeds niet kunnen overtuigen. Dat, wie-heeft-de-grootste, van vorig seizoen met alleen maar slachtoffers en een weggegooid seizoen is me nog iets te vers. De afhandeling van de zaak Nouri en de nummerwissel van Ziyech verdienen ook niet de schoonheidsprijs. Dat ze de selectie nu wel op orde hadden voor het nieuwe seizoen is zeker een compliment waard maar na jaren oefenen mag dat ook wel als je in de functie zit.
0 -3
Libero
Het is al vanaf Sturm Graz vooraf "een niet te onderschatten tegenstander" en achteraf "maar nu volgt de échte test". Ondertussen heeft Ajax sinds PSV uit geen officiële wedstrijd verloren; vijftien op rij nu.
Het grappige is dat toen (een gemankeerd) Ajax vorig seizoen niet lekker liep dat aan ten Hag te wijten was en nu komt het succes door de kwaliteit van de selectie. Misschien is het wel in beide gevallen een combinatie van de twee?
Cocu werd vorig seizoen nog geroemd om wat hij met een minder sterke selectie neerzette en nu kan hij met Fener geen deuk in een pakkie boter schoppen. Het is allemaal de waan van de dag.
0 0
chrisjuhhh
En jij bent ??
1 -2
KKoossiiee
Lekker makkelijk.
Dit is het eerste jaar dat er meer geld in is gepompt.
En eindelijk eens meer kwalitatief wordt ingekocht ipv verkocht.
Dat is het grootste verschil.
1 -1
Pheadrus
Het punt is dat Overmars en van de Sar tot de beste bestuurders van het profvoetbal horen. De ervaring van Overmars bij aan en verkoop is niet te onderschatten.
0 0
VivaEspana
Dat was toen toch ook precies hoe het was?? Nu laten ze zien dat het ook beter kan.
Misschien hebben wij met onze kritische noten de mensen wel laten inzien dat het anders moest.
0 -8
Rentokill
Dát vind ik nog het ergste. Dat dit soort droeftoeters ook nog gaan denken dat het aan hun ligt dat er goed ingekocht en niet verkocht is. Terwijl de werkelijke reden is dat er gewoon een paar jaar gespaard is om dit te kunnen doen.
6 0
chrisjuhhh
paar jaar gespaard ???
0 -1
Sulejmanibesteaankoopooit
het heeft wel degelijk te maken met de onrust en de houding van het publiek / media.
of dacht je dat die lui vanuit een ivoren toren de club runnen? dat zouden ze misschien wel willen maar dat gebeurt niet.

Leuk dat je wanneer je kritisch bent (na een
enorm dramatisch jaar) je neergezet wordt als een droeftoeter.
Ik denk dat de werkelijke reden in het midden ligt, de mensen die het spenderen tegenhielden (Bergkamp, Duivenbode) zijn weg, er kwam veel kritiek en 4 jaar geen prijs.
Vorig jaar is er niet voor super veel geld verkocht namelijk en dit jaar ook niet, dus dat sparen slaat kant nog wal.
0 -1
Libero
Sanchez 42 mio. Klaassen 27 mio. Plus Tete, Riedewald en Zivko, in totaal ca 83 mio. Aankopen minder dan 30 mio.
16/17 stond de transferbalans ook ca. 35 in de plus en daarbij de inkomsten uit de EL.
Noem het maar weinig. En wat er deze zomer aan spelers behouden is maak je daar in de komende transferperiodes des te meer op ivm spelen in CL en hopelijk behalen kampioenschap.
0 0
MickS
Dit inderdaad. Er is jaren kneiterhard gewerkt om deze financiele basis neer te zetten, zodat je dit door kan blijven zetten en vasthouden.
2 0
tyzinho
Als overmars en vd sar een keer zouden communiceren met de supporters, zou er meer duidelijkheid zijn en minder chagrijn over de 150 miljoen die op de bank stond.

Daarnaast hadden ze natuurlijk cruciale fouten gemaakt door eerst Bosz weg te sturen, want het was het succes van heel Ajax en niet alleen van Bosz. Daarna stuur je een trainer weg die nog enige sympathie had en waarbij de resultaten weer wat beter werden, ondanks die laatste wedstrijd.

Was vorig jaar van het begin tot het eind 1 grote teringzooi en we mogen blij zijn dat de zon weer volop schijnt boven Amsterdam!
0 -3
Kilum
Als Overmars en van de Sar zouden communiceren naar de media en de fans over dat ze gaan inkopen van te voren dan schieten overal alle vraagprijzen omhoog. Jij wilt Dao Sanchez? Geen probleem 15 miljoen. Cassiera? 10 miljoen. Tadic? 25 etc etc. Omdat iedereen weet dat we ons geld gaan uitgeven. Dat is gewoon dom.

Marc en Edwin hebben een plan. En dat is geen plan van nu dit seizoen. Dat is een plan over 5, 10 en 15 jaar. Structureel groepsfase CL is stap 1. Stap 2 is Structureel de groepsfase overleven. Stap 3 is de kwartfinale halen. Stap 4 structureel kwartfinale spelen met wat uitschieter naar boven.

Dat vind ik mooi. Het lijkt ook te werken. Eerst was er geld nodig om dit te realiseren. Met goed beleid kun je geld met geld maken in het voetbal. Dus nu is het geld er. Wordt dat geïnvesteerd in de selectie. Hierdoor halen we de CL. En tada, het geld van de investeringen is al terug verdient door de plaatsing alleen. Dan kun je contracten gaan open breken zodat spelers langer kunnen blijven en ook meer geld waard worden.

De volgende stap is nu om de begroting structureel te verhogen. Daar is Edwin mee bezig. Middels deals in China, de Adidas deal etc. Allemaal zodat de begroting verder omhoog kan. Zodat er weer meer geld is om spelers te binden die je dan vervolgens de volgende stap kunnen bieden. En wanneer je dat structureel haalt kun je weer gemakkelijk grotere sponsors vinden die je weer verder helpen. Etc etc.
2 0
Bky
Het enige mooie aan die wedstrijd was Siem de Jong die nog even lekker ging schoppen. Held.
5 -2
Redrum
Die wedstrijd van vorig jaar was al gespeeld voor de aftrap. Rondom Ajax en in het elftal zat zoveel negativiteit en bij psv heerste door al dat schijtgeluk en de daardoor ontstane ruime voorsprong heel veel positiveit. Tot de 1-0 was er overigens nog weinig aan de hand, behalve dat het een gigantische kutwedstrijd was. Door een persoonlijke fout (hoe kan het ook anders) kwamen die lafaards op 1-0 en toen was het meteen gedaan. Nu zijn de sentimenten voorafgaand aan de wedstrijd heel anders en de wedstrijd zal ook heel anders gaan verlopen. It's payback time.
3 0