Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Mossou: 'Misschien is Dolberg te zacht voor topvoetbal'

NielsOpdam, 19-09-2018 om 10:25, 11967 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Sjoerd Mossou, columnist voor het Algemeen Dagblad, vindt dat Kasper Dolberg een steeds groter raadsel wordt. De Deense spits die afgelopen maandag namens Jong Ajax zijn rentree zou maken, haakte op het laatste moment toch af. Dit kwam doordat hij een blessure aan zijn knieholte had. Mossou vindt het mysterie rondom de spits steeds groter worden, zo schrijft hij woensdagochtend in het Algemeen Dagblad.

De columnist begint met de oude momenten van Dolberg. 'Deze week had Dolberg last van zijn knieholte, de enige van alle denkbare kleine blessures die hij nog niet eerder had opgelopen. Zijn geniale trekstoot in de uitwedstrijd tegen Olympique Lyon in mei 2017: het is vooralsnog onze laatste noemenswaardige herinnering aan Dolberg, de voetballer.' Mossou vindt de blessures van de Deen een raadsel. 'Misschien is het gewoon botte pech, al die blessures, wisselbeurten en tegenslag. Misschien zit het tussen zijn oren, en is de ogenschijnlijk koele Deense robotjongen stiekem een twijfelaar van vlees en bloed. Misschien is Dolberg te zacht en te laconiek voor het topvoetbal, zoals het al vaker klonk in Amsterdam.'

Dat mysterieuze vindt de columnist ook fascinerend. 'Het fascinerende is: niemand weet het precies, want zo gaat dat met mysteries. Zelfs tegen zijn ouders zegt hij zelden iets, zo vertelden ze ooit zelf in Voetbal International. Echt waar: de Dolbergjes moesten de berichten over Dolberg ook maar gewoon uit de krant halen.' Mossou sluit zijn column af met een duidelijke conclusie. 'Kasper Dolberg is een raadsel, maar tegelijk maakt hij dingen heel helder. Bijvoorbeeld: dat we niet zo hard van stapel moeten lopen met die zogenaamde toptalenten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Youri08
Lijkt me combinatie van pure pech en een lichaam dat moet wennen aan topsport. Kan het fout hebben maar hij oogde wat zwaarder gisteren. Wellicht meer spiermassa of nog niet terug op wedstrijd-fit-gewicht. Kon zien dat hij totaal geen ritme had maar bracht onmiddellijk meer dynamiek en snelheid dan KJH. Fingers crossed dat hij pijnvrij blijft, we hebben hem hard genoeg nodig in de topduels.
0 0
lf87
Had vgm gezegd dat hij door die blessure van vorig seizoen heel veel in de gym had gezeten, dus kan best daar aan liggen
0 0
gras
Al die conclusies over Dolberg. De man is geblesseerd!! Er wordt net gedaan alsof hij chronisch uit vorm is geweest tot nu toe.

Het is duidelijk een jongen die getriggerd moet worden, maar het wordt wel erg opgeblazen. Zal die 50mj die Monaco ooit bood ook niet aan mee hebben geholpen.
0 0
3*stars*3
Grappig dat Dolberg er vandaag gewoon bijzat en ook nog inviel.
Nog grappiger dat hij begint over een goal in Lyon.
Nee, vooral vergeten dat hij vorig seizoen een lekkere invalbeurt had in de Kuip en een goal geweldig afmaakte. ;-)
Dat hij daarna dan geblesseerd raakte was fucked up.

Dolberg kan het niet kwijt zijn en elk talent krijgt te maken met blessures/dip.
0 0
AlexIbarra
Laten we hopen dat over 2 maanden zulke columns niet meer geschreven worden.

Dan moeten ze weer gaan over dat een talent als Dolberg natuurlijk nooit te behouden is voor Ajax en Barcelona in de winter met een zak geld klaar zal staan.
1 0
Schwalbino
Laatste alinea: hahaha idd. Eigenlijk is het allemaal voorspelbaar. Gaat ie goed dan praten we erover of hij wel of niet nog 1 seizoen blijft en hoeveel zo iemand kan opbrengen en gaat ie minder dan gaan we twijfelen aan zijn talent of mentaliteit of wat dan ook.
0 0
Rujar
Als het geen blessures zijn dan denk ik eerder dat hij ADD heeft.
0 0
mgtow
Alle Dagen Dolberg
3 0
behangdelul
Mocht Dolberg in de winterstop nog niet terug zijn dan pleit ik heel hard voor het aantrekken van Sol, een echte killer pur sang die er echt wel minimaal 30+ gaat maken in een seizoen bij Ajax.
0 -3
Ferd
30+, dat is iets uit de jaren 90, dat gebeurd hedendaags niet meer.
0 -2
WouterBerg83
Weet je wat, laten we Verweij terughalen!
0 -1
RusselWestbrook
Was hier ooit iemand die claimde dat Verweij dat de nieuwe van Basten was.
0 0
De Stift
Ajax heeft dankzij Huntelaar de luxe om Dolberg rustig te kunnen brengen. Laat hem ritme pakken en vertrouwen tanken in Jong Ajax. Gun hem een paar wedstrijden en een stuk of drie doelpunten in de eredivisie. Als het gevoel en vertrouwen weer zijn hersteld, laat je hem een paar keer invallen. Geen haast, hard werken en Dolberg komt er weer bovenop.
1 0
SjaakieSwart
Ik denk dat veel mensen het mentale en psychische aspect van topsport onderschatten. Die jongen lijkt heel cool van buitenaf, maar misschien doet hij dat om een soort schild op te trekken. Tuurlijk kan het ook gewoon zijn dat hij pech heeft met al die blessures, maar verplaats je eens in zin schoenen: hij breekt als tiener door in de spits bij Ajax, een van de moeilijkste posities in het voetbal. Hij begint geweldig en krijgt alleen maar lof. Ajax heeft eindelijk die goede spits waar het al jaren naar hunkert. Vervolgens is er in de zomer enorm veel interesse in deze 'wonder boy' en wordt zelfs een bod van 50 miljoen afgewezen. Het seizoen hierna begint het wat moeizamer. Hij speelt slechter en scoort minder. Er wordt aan hem getwijfeld en misschien gaat hij ook aan zichzelf twijfelen. Vervolgens raakt hij geblesseerd is is hij eigenlijk alleen maar geblesseerd geweest tot nu.

Nogmaals het zou natuurlijk allemaal gewoon botte pech kunnen zijn, maar ik denk dat er meer achter schuilt.
1 0
Schwalbino
Ik was te hard voor de top.
3 0
Zalazar
Misschien is Mossou te dik voor topvoetbal. Misschien moet Mossou eens de volgende column schrijven: "Ik weet niet meer wat ik moet zeggen, dit was het voor vandaag."
2 -4
chrisjuhhh
Hij heeft in deze gelijk en ik vond ook al toen dat ze hem hadden moeten verkopen a 50 miljoen .

Dolberg kan echt niet brengen wat Huntelaar heeft .
Hij is heus wel de betere voetballer , maar geen killer , sjouwer , sleper , mentaliteit , kaatsende en koppende speler als Huntelaar
1 -4
MSwertz92
Dolberg is in potentie stukken beter dan Huntelaar.
0 0
Schwalbino
Huntelaar op die leeftijd was ook geen sjouwer en sleper. En 10 jaar later was hij dat nog steeds niet. Zijn bijnaam 'the Hunter' heeft hij gekregen omdat je hem alleen zag als hij weer toesloeg. Pas bij zijn rentree bij Ajax heeft hij zijn manier van voetballen aangepast.
1 -2
3sterren
Volgens mij kreeg hij de bijnaam ”The Hunter” omdat hij iedere wedstrijd op jacht ging en gaat, naar één of meerdere doelpunten ...
1 0
ajax_janneman
Ik zou het zo ontzettend mooi vinden als hij vanavond binnen de lijnen komt en direct een lekkere goal erin prikt en in ieder geval voor even alle monden snoert. Niemand weet wat er met hem aan de hand is en ze zijn allemaal aan het gissen.
5 0
Schwalbino
Precies.
1 0