Kreek: 'Een overwinning op AEK is cruciaal'

FinnDekker, 18-09-2018 om 11:55, 7895 views, Ajax.nl |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Michel Kreek heeft goede hoop op een overwinning van Ajax in de Champions League. Woensdagavond trappen de Amsterdammers in de Johan Cruijff ArenA af in het hoofdtoernooi tegen AEK Athene. De tegenstander is een bekende van Kreek. In gesprek met Ajax.nl kijkt de geboren Amsterdammer terug en vooruit.

Begin deze eeuw speelde de oud-Ajacied twee seizoenen bij de Griekse opponent. Kreek omschrijft de periode als hectisch. 'Eigenlijk alles wat je je bij het woord hectisch voor kan stellen: problemen met supporters, onze thuisduels steeds in verschillende stadions, financiële zaken. Maar ik bewaar ook zeker goede herinneringen aan mijn tijd daar.'

'Het is knap dat AEK, nadat ze zover waren afgezakt, nu weer op Champions League-niveau speelt', vertelt de oud-jeugdtrainer van Ajax verder. 'Maar ik verwacht en hoop op een zege voor Ajax. Het ziet er goed uit, hopelijk kan Ajax het weer laten zien op het allerhoogste niveau. Een overwinning op AEK is cruciaal als je door wil gaan.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxinho
Daarom had ik liever eerst Bayern of Benfica (uit) gehad.
Dan is de lat gelegd en kun je de schade herstellen.

Verlies je of win je minimaal van AEK,
dan weet je niet precies waar je aan toe bent tegen Bayern of Benfica.
0 -1
insectenverdelg
zie t totaal anders. hier kan je t makkelijkst 3 punten pakken en ben je direct de CL goed begonben. Daarnaast pot 6 bayern thuis is ook prima. dan is bayern wss al lang door en zij er echt kansen om een goed resultaat te halen. iets dat benfica morgen veel minder heeft thuis.
2 0
trodat4030
Tja, dat kán een nadeel zijn. Echter bied het speelschema veel meer voordelen dan nadelen.

-Na winst op AEK weet ook Bayern nog steeds niet waar ze aan toe zijn in de volgende wedstrijd tegen Ajax.
-Na winst op AEK weet Ajax ook zelf nog steeds niet waar ze staan tov Benfica en eventueel Bayern, dus Ajax moet sws volle bak, die mogen niet de kans krijgen om te gaan rekenen, dat gaat Nederlandse ploegen van oudsher niet goed af. Voor Ajax is het beste om 6x niet te weten wat ze kunnen verwachten, dan gaan ze iig 6x volle bak, dat lijkt me voor Ajax de beste tactiek.
-Je kunt beter met 3 punten beginnen dan met 0 en in de achtervolging moeten en de kans op 3 punten is tegen aek thuis verreweg het grootst.
-Je eindigd thuis tegen Bayern, de kans is zeer aanzienlijk dat zij al door zijn of aan 1 punt genoeg hebben en zullen, misschien onbewust, de teugels iets laten vieren.

Nee, nmm is dit veruit het gunstigste speelschema dat er gemaakt kon worden.
3 0
M.Olsen
Het is eigelijk ook super kut. We gaan er van uit dat we winnen maar stel.... dan zitten we gelijk in de shit
0 -1
Tinus
Zo kun je aan de gang blijven. Als Ajax iets wil betekenen in de CL of volgende ronde, dan zal je thuis tegen AEK gewoon een goed resultaat moeten neerzetten. Of het de eerste of de laatste wedstrijd is.
1 0
PJSM
Kan je gerust stellen, er is geen ‘stel’. We gaan winnen 100%
0 0
Tomajax1990
Ik verwacht toch wel dat de spelers dit stukje lezen, anders zie ik het somber in morgen.
0 0