Driessen: 'Niet zo florissant als iedereen denkt'

FinnDekker, 18-09-2018 om 07:35, 19987 views, Veronica Inside |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Bij Ajax loopt het in de technische staf niet zo vlekkeloos als het lijkt, zo meldt Valentijn Driessen maandag bij Veronica Inside. De goede resultaten verbloemen een probleem in de onderlinge communicatie. Erik ten Hag zou de boosdoener zijn.

'Het is niet zo florissant als iedereen ineens denkt omdat ze nu drie wedstrijden hebben gewonnen.' Onder meer Richard Witschge zou nauwelijks sparren met de hoofdtrainer, die de oud-Ajacied bij zijn aanstelling zelf bij zijn staf haalde. 'Iemand als Richard Witschge communiceert nauwelijks met hem.'

De rest van de trainers, waaronder Alfred Schreuder en Aron Winter, zouden ook wat moeite hebben met hetgeen Ten Hag communiceert. 'Er is best wel wat aan de hand, maar dat wordt verdoezeld door de resultaten', aldus Driessen. 

Bekijk hier de vette Champions League-collectie van Ajax!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
TontoKarnaggel
Of er een kern van waarheid inzit weet ik niet. Dat zo'n Driessen en Derksen keihard zitten te hopen dat het weer finaal mis gaat binnen Ajax weet ik dan weer wel zeker.
Mijn god, het lijken wel 2 bedrogen ex-minaressen die al roddelend de nieuwe vriendin van hun ex-partner een hak willen zetten
0 0
hallo1
Driessen is niveau Shownieuws, Privé en Panorama.

Goedkoop in het nieuws komen met zeer suggestieve opmerkingen die niets toevoegen, enkel bedoeld zijn om Ajax te ontregelen. Dat terwijl zijn collega van de Telegraaf Mike Verweij vaak de primeur krijgt bij een transfer...
0 0
Cello
Eigenlijk al sinds de Cruijff-revolutie is het kommer en kwel bij vooral de TG. Vóór de revolutie lag binnen 'no-time' bijna alles op straat, daarna vrijwel niets meer....en ik denk vooral omdat de zgn. ingangen die men had bij de TG tijdens de revolutie het veld moesten ruimen.

En de krant moet vol hè?. En de tactiek die Driessen vaak uit de kast haalt is het oplaten van proefballonnetjes. Hij gooit iets de wereld in en kijkt hoe of erop wordt gereageerd. Gokken met zogenaamd nieuws, dat dan misschien achteraf nieuws kan worden, maar het vaker niet wordt dan wel wordt. We weten nog hoe het ging met het nieuws rond Tadic-Ziyech, die elkaar niet zouden kunnen luchten of zien met als aanleiding het 'weggeven' van rugnummer 10.
Het mooie van dat verhaal was, dat alle hoofdpersonen die theorie als onzin afdeden en Valentijn het prompt bleef voilhouden en daarmee vooral zichzelf voor 'lul' bleef zetten.

Maar ja....Valentijn en zijn krant hebben geen echte ingangen meer en dan wordt het dus gokken en gissen....en af en toe zal er wel eens wat van waar worden, maar meestal niet.

En aangezien Valentijn niet op de trainerstaf-kamer zit doorgaans, zal hij wel aan de zijlijn gestaan hebben van het trainingsveld en zal het hem opgevallen zijn dat tijdens de trainingssessies Erik vrij weinig tot niets bespreekt met zijn stafleden....tsjah. Voor de training hebben ze gezellig koffie gedronken in hun trainerskamer en hebben ze de dag doorgenomen wat ze gaan doen. Als je dat goed en duidelijk doet hoef je tijdens de training niet heel erg veel meer met elkaar te communiceren.

En tijdens de wedstrijden kan het hem niet opgevallen zijn, want daar zie je hem met zowel Winter als Schreuder overleggen. Dus dat kan het niet zijn.

Kortom ik denk een poging om onrust te stoken bij een team en club waar het in zijn ogen veel te rustig en goed gaat.
0 -1
jackwolf
Woont die Driessen in Amsterdam?
0 -1
komopajax777
Ten Hag communiceert in de eerste plaats met de spelers en dat doet hij schijnbaar heel goed.Hij staat immers bekend als peoplesmanager.Hij heeft genoeg aan zijn hoofd met al die wedstrijden.Waarom zou hij dan voortdurend moeten overleggen met Witschge en co?
1 -1
DeMeervanweleer
Het is gewoon ordinair zaken doen. Problemen bij Ajax verkopen gewoon beter, triest maar waar, het heeft niets met journalistiek van doen.
1 -1
Schwalbino
Driessen is echt van het niveau GTST.
5 -3
Raoul14
Ik was geen fan van Ten Hag en vind hem nog steeds niet de ideale trainer. Maar ik beoordeel hem louter op spel en resultaten en ik daar is op dit moment niets mis mee. Dit is zoeken om te stoken, ziek gewoon!
4 -2
ram
Ziek zelfs... Zo zo.

Volgens mij is het gewoon de waarheid en wordt er niks geks gezegd. Maar op het moment is het spel goed en ziin de resultaten goed. Dus ik klaag niet.
1 -4
Ajax#1900
De Telegraaf houdt er van om met een agenda te stoken hoor. Heel raar om dat voor de waarheid aan te nemen.
0 -1
Redrum
En waar baseer jij op dat dit de waarheid is? Heb jij ook even lekker aan de duim van Valentijn liggen sabbelen soms?
2 -1
OKP-AFCA
Ah en wat zijn jou bronnen? Dat jij bijna zeker weet dat er iets aan de hand is?

2 -1
MM1974
Jaloers op ajax ,op allerlei maieren willen ze ajax kapot maken,zo 'n kleutergedag.
0 0
ram
Zucht... huillie huillie
0 -4
Benijax
Al jaren voeren VI en de Telegraaf een oorlog tegen Ajax. Daar is objectieve journalistiek het kind van de rekening. Het is ergerlijk dat zoveel berichtgeving voortkomt uit rancune over gebeurtenissen uit het verleden waar velen naar gissen. Vanaf het moment dat de Telegraaf fout was in de oorlog kan ik die krant niet serieus nemen. Ik ben dus ook niet echt objectief. Maar Derksen en zijn programma vind ik zo ergerlijk. Iedereen wordt weggezet met verkleinwoorden zoals spelertjes, mannetjes, jochies,ventjes en leuk kereltje om ze daarna tot het bot toe te beledigen en af te branden. En de spelers zijn over het algemeen amper volwassen. Ik vind het allemaal van een bedenkelijk niveau, maar zo verloedert de samenleving maar verder.
7 -2
Schwalbino
Oorlog gaat wat ver. Het is gewoon onderdeel van hun concept om het negatieve te zoeken en uit te vergroten. Ze gaan daar heel ver in en als ze iets uit het verband kunnen rukken om een negatief artikel of item te maken doen ze dat met het grootste plezier. Het wordt ook wel riooljournalistiek genoemd. Onder dat kopje staat op wikipedia een artikeltje hierover en daar wordt zelfs de Telegraaf expliciet genoemd als een voorbeeld van dit soort journalistiek.
0 0
Redrum
Je hebt helemaal gelijk. Wat ik ook vrij kwalijk vind is dat er hier dan van die kansloze moraalridders en betweters rond dwalen die denken dat wij spoken zien. Hoe duidelijk wil je het in vredesnaam hebben? Dat soort mensen weten pas zeker dat ze in hun kont geneukt zijn als ze de beelden terug zien.
1 0
Inhartennieren
Volledig mee eens !
stelletje niksnutten !
Vooral die vd Gijp.
Als er bij hem thuis een bord of kopje niet op zn plek staat, wordt ie overspannen.
3 -3
PaulC
Lekker stoken en goed getimed. Eén dag voor de Champions League....
7 -1
Ajaxinhartennieren
Ik heb zojuist uit betrouwbare, interne bron vernomen dat de organisatie helemaal overhoop ligt en dat ze na woensdag Jean Paul de Jongh gaan aankondigen.... Het zal toch niet he...
4 -1
Koekepeer
Met Jan Wouters en Stijn Verven als assistenten stond bij dat bericht. Pfff... Nou dan kap ik er mee.
0 0
JanTa
Leuk!
0 0
Jariiii
Wát een stoker is die kerel toch. Bah.
4 -1
DerOpenDerOver
Wat ik wel grappig vindt is, dat Ten Hag als een soort kop van jut wordt gebruikt.
Hierdoor wordt de aandacht van de spelers afgehouden.
Dat is toch wel een voordeel van een "karikatuur" als trainer hebben ;-}
0 -1
afcajawa
Driessen kan straks net als Derksen geen wedstrijd meer bezoeken. 2 uur zeiken om een programma te vullen. Heb het eens over al die andere geweldig geleide clubs. Azijnzeikers zitten er al genoeg op de hoofdtribune ga daar maar zitten als jullie lef hebben.
2 -1
10Sneijder10
Wat een griezel eerste klas deze "journalist". Heeft nauwelijks een primeur en gaat daarom maar lukraak dingen roepen. Ook over die Gutierrez, dat is ineens een wereldtopper, beste transfer ooit enz enz. Gebaseerd op 20 mins tegen een heel erg slecht en apatisch ADO.
3 -2
DonAdam
Het is niet leuk om te horen, maar om dan kinderachtig te reageren, vind ik apart. (Tenzij je een kind bent, dan bied ik mijn excuses aan) Iedereen schiet in de kramp. Die man heeft gewoon zijn bronnen binnen Ajax.

Zeg eens eerlijk, wie zou het verbazen als dit waar zou zijn? Mij niet, want elke keer als in naar een PC van EtH kijk, dan denk ik dat hij slap lult en bekruipt mij een onaangenaam gevoel, omdat de spelers en de staf dat waarschijnlijk ook denken. Dit kan nooit blijven functioneren met wellicht weer een verloren seizoen voor de boeg. Denk niet dat dat niet kan gebeuren met ons surplus aan kwaliteit, want PSV wint gewoon van Fortuna en PEC terwijl ze weggespeeld werden.

Ik hoop echt dat Driessen een slechte bron heeft, maar ik vrees het ergste. Mocht er echt wat aan de hand zijn, hoop ik dat Overmars spoedig en adequaat reageert.
3 -8
Redrum
Sorry, maar dit is echt gewoon heel erg naïef. Die man heeft zijn bronnen binnen Ajax, wat denk je zelf? Die kwal heeft geen enkele bron en dat is één van de redenen dat hij dit soort dingen verzint. Hij is boos dat niemand bij Ajax hem primeurtjes geeft.
1 -3
DonAdam
EtH kan toch niet communiceren, of wel soms? Als ik een persconferentie van hem zie, zie ik een bang, aangeschoten dier. Hoezo ben ik dan naief? Als je niet eens een paar journalisten kan toespreken, hoe wil je dan leiding geven aan een spelersgroep en een doorgewinterde technische staf? En nee, ik het het niet over de vorm(een schor accent ofzo), maar over de inhoud.

Ik lees hier overal, niet alleen bij jou, dat Driessen geen bronnen zou hebben, maar dat is onzin. De vereniging Ajax is al zo lang ik leef een slangenkuil, waar mensen elkaar de tent uitvechten. Het zijn allerlei kampen die het nooit met elkaar eens zijn en die kampen lekken behoorlijk veel naar de pers. Het kan niet anders of er zit een kern van waarheid in. Omdat de vereniging Ajax een slangekuil is, denk ik dat juist jij naief bent. Je kan ervanuit gaan dat iemand binnen de vereniging die het niet in EtH ziet zitten dit verhaal gelekt heeft naar Driessen; die persoon is de rat, de griezel of het misselijke mannetje waar jullie het over hebben.

Daarnaast heeft hij Richard Witschge bij naam genoemd. Dit had dit toch allang al tegengesproken als het gelogen zou zijn? En wat dacht je van Schreuder, Bruins Slot en Winter? Die namen heb ik ook voorbij horen komen.

Hoe dan ook, de vereniging Ajax is Ajax' grootste tegenstander. Altijd zo geweest. Het zijn bijna allemaal mannetjes met veel te grote ego's die zichzelf belangrijker vinden dan de club. Van die plucheplakkers. Ze zijn ook allemaal veel te laf om het met naam in de krant te laten zetten, en daarom krijg je dit soort berichten.
0 0
Web
Mensen die content zijn met Ten Hag balen hier van
En dat bij jij duidelijk niet, zoeken waar ze hem af kunnen branden
Zullen wij hem beoordelen wat er binnen de lijnen gebeurt.
0 0
DonAdam
Ik vind EtH taktisch behoorlijk goed, maar een trainer van Ajax moet daarnaast ook kunnen communiceren. Een goed verhaal naar buiten en behoorlijke prestaties op het veld zorgt voor rust in de tent. Hij is, om een cliche te gebruiken, het uithangbord van de club. En daar schort nogal wat aan. Rust in de tent(binnen de selectie en de technische staf) is cruciaal voor goede prestaties.

Ik zou EtH willen vergelijken met Fred Rutten; een hele goede veldtrainer, maar een behoorlijk slechte manager. En dat heeft hem genekt bij PSV en Feyenoord.

EtH moet heel snel in de leer bij een communicatiespecialist en hopelijk pakt hij het op.
0 0
DarkChild
Dat klopt wel. Bij geen resultaten in dit jaar breekt de pleuris uit. En terecht, want het gaat nergens over dat de veruit grootste club met veruit de grootste mogelijkheden dan al 5 jaar niks presteert. Er is ook geen competitie die ik ken waar dat ook gebeurt. Het wordt in een dergelijk geval ook echt hoog tijd voor een grote schoonmaak, want al die lichtgewichten verdwaald als beleidsmakers/directeuren moeten eindelijk eens leveren.

Dat allemaal gezegd hebbend: een journalist moet (of nou ja, moet, "zou moeten") zo objectief mogelijk hiermee omgaan. Laten we zeggen dat dat voor Valentijntje niet helemaal geldt ;)
0 -1
3sterrenAjax1
helemaal gelijk. driessen laat zien steeds bronnen te hebben. iedereen zou weggaan in de zomer. ziyech en tadic mochten elkaar totaal niet. eerder had hij het juist dat ziyech keizer niet mocht en nog eerder dat de spelers bosz niet mochten.
8 0
EuforischeRealist
Kun jij dan eens uitleggen waarom hij bij al zijn vorige clubs en van spelers die onder heb gewerkt hebben lovende kritieken krijgt? Want dat is voor mij de reden om "in de kramp te schieten". Ik geloof er gewoonweg geen ruk van dat een rioolrat van een journalist die de laatste tijd minder en minder nieuwtjes vanuit Ajax kan melden die kloppen hier de waarheid spreekt.
5 -1
CruyffFootball
Van welke spelers dan?
In Utrecht waren ze opgelucht toen die vertrok.
0 -9
OKP-AFCA
https://www.telegraaf.nl/sport/1471011/vervelend-dat-ten-hag-naar-ajax-gaat

Even lezen en je woorden terugnemen.
0 0
Redrum
Dat Utrecht opgelucht was dat hij vertrok komt waarschijnlijk ook bij Driessen vandaan. Jij gebruikt nu dus een ander verzinsel van Driessen om deze nieuwe bullshit van Driessen te onderbouwen, dan ben je echt goed bezig hoor.
1 0
Web
Dat is een leugen.
Gewoon niet waar, iedere speler baalde.
Jij bent net Driessens, achter de ellebogen praktijk.
En waarom pruim jij Ten Hag niet.
Omdat Frenkie niet op de plaats staat die jij wil zien.
Zal jou een rotzorg zijn, dat een Tadic of Ziyech er de dupe van zouden zijn. Ten Hag gaat er voor om het beste uit deze selectie te halen, en daar is hij ook nog voor ingehuurd.

ONRUST STOKER
5 0
EuforischeRealist
Ik heb het over de spelers van FC Utrecht geen idee over wie jij het hebt?

Maar sterkhouders van Utrecht als Jansen, vd Maarel, Kerk en Ayoub waren allemaal stuk voor stuk positief.
2 0
sucre
hou op man, je praat poep
6 0
BRAMHOUTEN
hoe kom je aan die wijsheid. spelers en van seumeren zijn juist lyrisch op ten hag. dus mijn vraag aan jou hoe kom je aan die wijsheid? het valt mij op dat jij hier alleen onrust loopt te stoken....
8 0
RusselWestbrook
Oh ja, joh?

Directe quotes graag.
4 -2
DS
Smerig volk ook zeg journalistjes. Ook nog vertellen dat je de verhalen heb liggen, maar tussen de regels door vertelt dat je wacht met publiceren tot het moment dat je Ten Hag zn poten echt door kan zagen. Dat zo iemand recht in de spiegel kan kijken.
Lager volk is er bijna niet.
6 -1
DarkChild
Klopt, je zag heel goed dat het een mengeling was tussen: "krant verkoopt beter bij gezeik, dus houd ik het nog even achter de hand" en eigen voorkeur. Want hij 'moet' Ten Hag niet. Of dat allemaal journalistiek verantwoord is...geloof niet dat je dat zo leert tijdens de opleiding ;)
2 0
12ajax
Driessen was in de oorlog een goeie NSB-er geweest, wat een misselijk mannetje
4 0
EuforischeRealist
Donderstraal op joh Driessen, walgelijk beroep geworden zoals de journalisten heden ten dagen denken hun werken te moeten doen.
2 0
DerOpenDerOver
Het is die "doe maar normaal dan doe je gek genoeg" mentaliteit in Nederland ( de provincie), die er voor zorgt dat je geen al te grote ambities mag tonen.
Hierdoor wordt geprobeerd Ajax klein te houden.

Wat die Driessen betreft, die moet gewoon zijn geld verdienen met stukjes schrijven.
En hij weet maar al te goed dat hoe meer zo'n stukje "prikkelt" hoe meer meer hij wordt gelezen.
Hij probeert gewoon zijn riante salaris te waarborgen.
Dat is trouwens ook hoe Derksen en meer van die columnisten hun geld "verdienen".
3 0
BRAMHOUTEN
weet je wat ik nog opvallende vond....hij ging het nu nog niet zeggen maar dat komt wel als de resultaten weer achterblijven. wat een triest figuur, en hij krijgt nog betaald ook voor zijn slechte journalistiek. ze lullen maar steeds dat het niveau van voetbal daalt in nederland maar de journalistiek in Nederland is echt niveauloos
5 -1
Dwergje48
Die man roept zoveel zonder een greintje bewijs.
1 0
Redrum
Kan iemand die Valentijn alsjeblieft een goeie stomp tussen zijn ogen geven? Wat een verschrikkelijk gore en laffe rat is dat toch met zijn uitgezakte kwallenkop. Het wordt wel eens tijd dat Ajax eens van zich af gaat bijten in de media vind ik. Vraag Valentijn maar eens publiekelijk waar hij denkt deze wijsheden vandaan te halen.
2 -1
DarkChild
Neuh. dat moet je niet doen. Zoals hieronder al beschreven, we zijn toch geen bananenrepubliek? Laat de pers lekker schrijven wat ze willen, als het over de schreef gaat zijn er weer procedures in de wet om daar mee om te gaan.
Daarnaast is het uiteindelijke 'geloven' altijd een keuze van de lezer.
1 0
afca95
Het valt wel op.. Elke keer als het goed gaat met Ajax komt Driessen met zn schijt verhalen.
Heeft hij ook last van het kleine club syndroom uit Rotterdam?
3 0
Aetim
Het wordt verdoezeld door de resultaten… Zouden de goede resultaten misschien juist ook een gevolg kunnen zijn van het feit dat het wel snor zit met de onderlinge communicatie? En zijn de opmerkingen van Driessen gewoon ononderbouwde achterklap of wordt hij ingefluisterd door een gefrustreerde Ajax-mol?

Waarschijnlijk moet hij dit soort dingen wel roepen om nog enigszins relevant te zijn. Want van zijn voetbaltechnische inzichten of originele invalshoeken moet hij het niet hebben.

Ach, waar maak ik me eigenlijk druk om....?
10 0
RusselWestbrook
Zagen, zagen, wiedewiede wagen.

Elk. Jaar. Weer.
8 -1
Abvious
Ik vind het behoorlijk triest dat de Telegraaf, een mediapartner van Ajax, altijd aan het stoken is. Eerst was het Bosz, vervolgens Keizer en nu is Ten Hag aan de beurt. Ajax zou de samenwerking met de Telegraaf per direct stop moeten zetten, ik denk namelijk dat het dan een stuk rustiger rondom onze club wordt.
7 -1
CruyffFootball
Hoezo?
Vertrekt de 5e colonne in de Verenining Ajax dan ook ofzo?
0 0
deeftherave
Dus omdat ze mediapartner zijn, mogen ze ineens niet schrijven wat ze willen? Het is hier toch geen bananenrepubliek?

Het is niet voor niets media. Die schrijven wat ze willen, of jij het als supporter leuk vindt of niet. Sleutel ligt 'm denk ik in niet zoveel aantrekken van zo'n flutkrantje.
3 -4
de-Ajacied
Verhalen uit rotterdam
2 0
PJSM
Driessen is meeluller nummer 1 van Nederland. Heb deze man nooit serieus genomen.
8 0
Redrum
Was het maar alleen een meeluller. Hij is veel meer dan dat, een pure stoker die lulkoekverhalen verzint om Ajax zwart te maken in tijden dat het goed met ze gaat.
6 0
BokkieBokstra
Het enige wat helpt tegen dit soort verhalen zijn goede resultaten. In ieder geval aanstaande zondag. Het is wel roddelwerk en suggestie van Driessen. Er wordt gezegd dat ja ja.
6 0
marrene
Daar is die engnek weer. Begrijp niet dat er nog niemand is geweest die hem op z'n vuile bek heeft geslagen.
8 0
RaynoFischer
Jaja ze zien de bui al hangen, het gaat goed....
Straks moeten ze nog toegeven dat Ten Hag het prima voorelkaar heeft nu, hun grootste nachtmerrie :P
8 -1
M.Olsen
Jaja daar komt het haten en bashen van Driessen.

Ajax pakt morgen en zo dag de koppositie in de CL en ED haha! Slaap zacht Driessen
8 -1
ajaxxcied4life
Driessen moet niet zo fact free neuzelen maar gewoon zijn bronnen vermelden zoals een goed journalist betaamt. Eerst waren het Ziyech en Tadic die niet door een deur zouden kunnen en nu dit weer. Dat Witsche niet veel met Ten Hag spart lijkt me meer dan logisch, aangezien n.b. Ten Hag zelf hem daar niet voor naar het eerste heeft gegaald. Verder lijkt Witsche nou niet bepaald een helder licht op voetbaltechnisch gebied. Hetzelfde geldt voor Winter. Deze mensen hebben andere taken.
8 0
Redrum
Zijn enige twee bronnen: zijn rechterduim en zijn minderwaardigheidscomplex.
3 0
AsensioWillemsen
Witschge zit er alleen maar om met de spelers te praten. Dacht ie dat hij met Ten Hag even de tactieken kon bepalen
4 0
Ruff Rhythim
Haha vast een onzinlontje aansteken die dan tot ontploffing kan komen bij puntverlies in de competitie zeker?

Wat een ultieme engnek blijft dat toch ook.
10 0
FWAjacied
Dit doet me denken aan dat bericht over dat Ajax Frank de Boer al aan het benaderen was om Ten Hag op te volgen. Uiteraard wel met de kanttekening dat iedereen dit bericht zou ontkennen.

Beetje onrust stoken, beetje kranten verkopen en het is weer een succesvolle uitzending geweest voor De Telegraaf.
8 0
AFCA0492
hij was ook al een tijdje redelijk stil. heeft natuurlijk een weekje nodig om dit te verzinnen. flapdrol
7 0
sucre
Wat een galbak die Driessen! En maar stoken en doen alsof je de deskundige bent! Lijkt wel of hij Ajax haat.. mafketel
7 0
behangdelul
Heeft Ajax ooit aan de vrouw van Driessen gezeten ofzo? Wat een gestook. Zal best een kern van waarheid in zitten maar hij is echt alleen maar negatief
7 0
Redrum
Ik denk eerder dat hij Ajax kwalijk neemt dat hij nog steeds maagd is.
1 0