'Ze zijn bang dat hij een eendagsvlieg is'

ArthurV, 17-09-2018 om 22:35, 16943 views, Veronica Inside |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Bij Veronica Inside is door de heren aan tafel uitvoerig gesproken over Kasper Dolberg. De spits zou aanvankelijk maandagavond zijn langverwachte rentree maken bij Jong Ajax, maar moest uiteindelijk afhaken door klachten aan de knieholte. Valentijn Driessen heeft sterk het vermoeden dat we Dolberg dit seizoen niet veel meer in actie gaan zien.

'Die Dolberg gaat niet spelen, Huntelaar blijft er gewoon in staan', is Driessen overtuigd. 'Dat is een oude rot en dat soort gasten maken hun concurrent op de één of andere manier helemaal gek op de training. Hij staat er daarnaast gewoon iedere keer. Het was een goede keuze van hem om terug te komen naar Ajax.'

'Misschien zit het in zijn kop', vervolgt Driessen, waarin hij spreekt over de vele blessures van Dolberg van de afgelopen periode. 'Twee uur voor de wedstrijd afzeggen met pijn in zijn knieholte, ik weet het ook niet...' Volgens Driessen vrezen ze er in Amsterdam voor Dolberg nooit meer terug te zien op zijn oude niveau. 'Ze zijn bang dat het echt een eendagsvlieg is, want daarvoor had hij het ook nooit echt goed gedaan. Ze zijn bang dat hij nooit meer het niveau gaat halen van dat ene jaar (het seizoen 2016/17, red.).'

Wilfred Genee vraagt de heren aan tafel of de Amsterdammers Dolberg na zijn succesvolle eerste seizoen in de hoofdmacht niet hadden moeten verkopen. Zo zou AS Monaco destijds 50 miljoen geboden hebben op de Deen. 'Een fitte Dolberg is veel meer waard', stelt Derksen. 'Die jongen zat in een flow. Wij zagen hem dan ook één van de beste spitsen ter wereld worden.' De Snor begrijpt dan ook dat Ajax destijds niet inging op het Franse bod. 'Hij was toen echt de held van Ajax. Ze konden het haast niet maken om het grootste talent te verkopen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MH1988
Volgens mij heeft Ajax Cassierra verhuurd en ervoor gekozen geen extra spits te halen, ook niet toen Bande geblesseerd raakte. Geeft wel aan dat er vertrouwen is in een terugkeer van Dolberg. Of hij dan dit seizoen Huntelaar al ontstijgt maakt dan niet eens zoveel uit want als Huntelaar in topvorm blijft dan is dat ook goed nieuws en kan Dolberg langzaam terugkeren.
0 0
WouterBerg83
Wat een bak onzin zeg. Als het dit seizoen kwakkelen blijft mag je je een keer zorgen gaan maken. Maar dat Dolberg geen ééndagsvlieg is maar een zeer getalenteerde voetballer ziet iedereen.
0 0
AjaxPassion
Wel opvallend inderdaad dat sinds Huntelaar er is, Dolberg helemaal uit beeld is verdwenen. Het begon allemaal met het gepruts van Keizer...
0 -3
gras
Wat een ontzettende dwaas die Driessen. 'Ze zijn bang'. Deze kerel spreekt voor Ajax? En wat een kul opmerking om te stellen dat Dolberg voor het seizoen onder Bosz het ook nooit echt goed had gedaan. Toen was het een tiener.

Waarom krijgt deze weggooier in godsnaam een podium?

Aan alles zie je dat Dolberg alle intrinsieke kwaliteiten heeft voor de 9 positie.
8 0
CruyffFootball
Driessen overdrijft maar Dolberg was niet exceptioneel in het seizoen 15/16, zoals Nouri en Frenkie bijvoorbeeld.
Hij heeft een hoop mensen verbaasd toen hij de kans kreeg van Bosz.
0 0
gras
Sorry, maar dat ben ik niet met je eens. Onder De Boer diende Dolberg zich al aan en hij was een zeer technisch aangelegde spits die zich steeds beter begon te manifesteren als 9. Dat flegmatieke heeft hem altijd gekenmerkt.

Kluivert was evenmin exceptioneel in de jeugd. Het waren altijd slechts momenten. Dominant zoals Nouri, Donny of Frenkie was hij nooit. Maar je zag wel dat hij bepaalde kwaliteiten had.

Bij Dolberg waren die eigenlijk nog duidelijker.

Maar prima hoor, die twijfel. Kennelijk moet DOlberg weer overtuigen. Die jongen heeft echt alles in huis. Alleen fitheid en drive gaan de doorslag geven.
0 0
EuforischeRealist
Het is gewoon makkelijk scoren over de rug van een jonge jongen die de laatste anderhalf jaar alles tegen heeft gehad wat hij maar kon hebben.

Als hij straks weer fit is en Huntelaar uit de basis speelt (waar ik nog steeds van overtuigd ben) dan zijn ze deze aflevering weer vergeten en hebben ze altijd al gezien dat het een topper is.

Het is het simpelste beroep dat er is Journalist. Je kunt dagelijks van alles roepen, als een blad aan een boom je mening veranderen en je wordt er nooit op aangesproken, want de gemiddelde supporter neemt het klakkeloos voor waarheid aan. Als er al eens een speler/club is die niet meer met je wilt spreken gooi je nog meer onzin de wereld in en/of je speelt het verongelijkte jongetje in je eigen krant.
1 0
Bouke
Kasper komt wel terug ... geen zorgen .. vorig seizoen zag ik hem van dichtbij spelen tegen twente voor de beker uit ..en die gast is zooo goed, echt.. hoewel KJh het fantastisch doet is Dolberg echt vele malen beter ! Maar ik heb hem natuurlijk ook zien worstelen in de JC Arena zoals velen en waarom hij maar niet door die blessures heen komt ??? Laat hem eerst maar eesn minuten maken dan kunnen we oordelen, nu niet ..
1 0
ST
Dolberg vele malen beter? Ehm.. nee.
0 0
gras
Ja hoor.
0 0
RedFeather
Valentijntje maakt zich hier toch partij ongeloofwaardig.
Ook al krijgt hij gelijk en wordt het niet veel meer, hij kan dat nooit onderbouwen en mag zich dus nooit zo uitlaten.
2 0
RusselWestbrook
Dolberg heeft weer even bij psychiater Driessen op de bank gelegen, die vervolgens zijn beroepsgeheim schendt.

Ik zou niet weten hoe die man anders zo diep in de kop van spelers kan kijken en zulke stellige uitspraken over hun mentale toestand kan doen.
3 -2
Bocarra
Van de Beek kiest er voor om ondanks een blessure mee te gaan met Oranje waardoor hij niet fit aan het nieuwe seizoen begint. Dolberg is lang geblesseerd geweest en nog niet wedstrijd fit en kiest er voor om mee te gaan naar het WK. Bergwijn van PSV is niet helemaal fit en meld zich af voor jong Oranje. Niet helemaal vergelijkbaar maar Ajax mag wel wat voorzichtiger met zijn spelers omgaan.
2 0
MickS
Bergwijn zijn blessure is nou net iets wat ik in twijfel trek.
0 0
ETM
En weeeer. Wie zijn ze?
Natuurlijk maakt iedereen die Ajacied is zich zorgen om Dolberg. Wat is het nou het nieuws?
Misschien is het een mentaal probleem? Ja misschien, maar misschien ook niet. Zijn grote talent is evident, maar zijn situatue is inmiddels wel zorgelijk ja.
0 0
JOHANisGOD
Jeetje, weer heeft Johan gelijk.
4 -13
Schwalbino
Zou jammer zijn maar als het zo is gaat Ajax echt niet kopje onder. Dus waarom al die drama die rondom Kasper wordt opgebouwd?
2 0
AnsB
Omdat het gewoon zonde zou zijn? Voor zowel Ajax als dat joch zelf.
0 0
Schwalbino
Zou zeker zonde zijn maar er wordt toch een hoop gezwamd over zijn mentale toestand. Alsof daar iemand die niet heel dicht bij die jongen staat iets zinnigs over zeggen kan. Er staan hier al waarzeggers op die voorspellen dat het nooit meer goed komt.
0 0
AsensioWillemsen
Lachen dat altijd die €50 miljoen wordt aangehaald. Telegraaf was de enige die er mee kwam toen, geen enkele Franse krant met eigen bronnen die iets zei.

Er was ook maar 1 partij in dit verhaal die er goed vanaf zou komen als er een groot bod was geweigerd. Toevallig de partner van Telegraaf
4 -5
Mazraoui
Ja zo vreemd is het toch allemaal niet. Dolberg speelde de wedstrijden van zn leven tegen een Franse ploeg dat jaar. Monaco gaat altijd vol voor jonge talenten en hebben geld waar Ajax vermogen bij verbleekt
2 -2
Jariiii
Volledig eens met Derksen, zo is het exact.

Verder: vreemd verhaal rond Dolberg blijft het. Als het maar niet tussen de oren zit bij hem.
Wat zou het geweldig zijn hem snel weer terug te zien.
4 -5
DonQ
Driessen altijd met zijn gestook. Wat een nare man blijft het toch.
14 -6
godenzonenssuper
Hoe is dit stoken?
Hij zegt alleen wat bepaalde mensen intern denken over Dolberg.
En diezelfde mening is hier op AS ook regelmatig te lezen trouwens.
2 -10
Schwalbino
Je meent het.
2 -3
godenzonenssuper
Ik meen het Arie.
1 0
BokkieBokstra
Eerst maar eens weer afwachten todat hij weer fit is voor het maken van conclusies.
4 -2