Mulder vol lof: 'Hij bindt spelers'

JesseTH, 16-09-2018 om 20:45, 16282 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Youri Mulder en Mario Been zijn van mening dat Frenkie de Jong een belangrijke schakel is binnen het Nederlandse voetbal van nu. Ongeveer een jaar geleden ging Oranje met 4-0 onderuit tegen Frankrijk en dat betekende een groot verschil met de recente 2-1 geleden nederlaag.

'Met de speler die zij toen niet hadden en er nu wel is, heb je wel veel meer voetbal: Frenkie de Jong', merkt Mulder bij Rondo het grootste verschil op. 'Ook tegenstanders hebben daar al respect voor. Hij bindt spelers, waardoor anderen ook weer vrij komen te staan. Het is in ieder geval al beter dan Strootman al die wedstrijden.'

Volgens Been gaat het in de opmars van het Nederlandse voetbal vooral om flair. 'Als ik hem hoor praten, en dan had hij het over de huidige wereldkampioen, hij zei: nou en? Wij gaan daarheen en we moeten gewoon laten zien dat we goed zijn. Zo moet iedereen gaan denken, maar dat vertrouwen moet er wel komen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Ik denk dat Dembélé van Tottenham momenteel het beste voorbeeld voor De Jong is. Die heeft een vergelijkbare speelstijl en is in de loop van de jaren positioneel zeer goed geworden als opbouwende middenvelder. Ik kan goed begrijpen dat Tottenham interesse in De Jong heeft als vervanger van Dembélé.
0 -1
AjaxPassion
Frenkie is eerder een Eriksen dan een Dembele in alles. Het is dat daar nu Ziyech, Tadic en Neres staan, maar onder de Boer was FdJ gewoon een 8 geweest.
0 -1
SammyR
Vind Frenkie een betere dribbelaar dan Eriksen, terwijl Eriksen een beter schot heeft. Denk Frenkie een stukkie meer op Iniesta lijkt dan Eriksen. (niet dat hij ooit bij Spurs heeft gespeeld)
0 0
Marcw1972
Rot op met die Spurs! Die hebben de laatste jaren al te veel gewinkeld bij ons. Laten ze maar een bij een Watford of Newcastle shoppen.
0 0
Champy
Dat is iets ik al jaren zeg over de opleiding.
Je hebt goede spelers en je hebt verbindende spelers.
Verbindende spelers laten een hele ploeg beter draaien, en dat heeft vaak weinig te maken met hoe de trainers willen spelen. Nouri liet iedere jeugdtrainer shinen, en dan wordt er weer gezegd dat de bovenbouw van toen beter was.

Dat soort spelers zie je amper op de Nederlandse velden, en juist dat zouden we moeten stimuleren. Hoe meer je van dat soort spelers hebt, hoe meer de gewone spelers zich beter ontwikkelen, want die profiteren van de verbindende spelers.
1 -2
Babangida83
Precies. Daarom dient de bovenbouw verbeterd te worden, dat zulke spelers opgesteld worden en dat er in die categorie niet snel gezegd wordt: Die kan het fysiek niet aan omdat hij te fragiel is, wat verder niet onderbouwd wordt overigens. Maar het punt is, zulke spelers dienen we kansen te geven zich te ontwikkelen en zsm extra weerstand te geven. Ook al verlies je een wedstrijdje meer.
1 0
Champy
Zulke spelers moeten het afdwingen.
Zulke spelers creëer je grotendeels door scouting en doelgerichte instructies in de onder- en middenbouw.

Nouri was niet de Nouri die we kennen door hem 'gewoon' op te stellen, maar door zijn aangeboren talent en ontwikkeling doorheen de jaren.

De laatste jaren lees ik zo onzin over dat we spelers als De La Vega, Kees De Boer niet opstellen ... Dat zijn toch geen verbindende spelers van het niveau waar we naar streven.
0 0