De Boer oordeelt: 'Het was heel nonchalant'

JesseTH, 16-09-2018 om 19:10, 12441 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ronald de Boer en Kenneth Perez zijn van mening dat Ajax zaterdagavond te nonchalant werd in de wedstrijd tegen FC Groningen. De opponent bood niet bijster veel tegenstand en dus gaven de Amsterdammers ook weinig gas.

'Het ging zo gemakkelijk dat het er toch insluipt dat het altijd goed komt', oordeelt De Boer bij Dit was het Weekend. 'Daardoor werd het slordig en was het maar 1-0 bij de rust. Toen kwam Cassierra erin, die deed het aardig en toen was er zelfs even de kans op 1-1. Het was heel nonchalant.'

Perez sluit zich aan bij de mening van zijn mede-analist. 'Ik vind dat dit een mooi verschil is tussen het PSV van nu en het Ajax van altijd. PSV heeft een ongelooflijke honger. Gisteren was het te makkelijk, dus toen gingen ze ook heel makkelijk voetballen', besluit de Deen nog over Ajax.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Woodenshoe
Dit is wel echt een dingetje vind ik, tegen Heracles was het precies zo. Ze speelden vanaf de aftrap al met een air alsof het al 4-0 staat. Dit heeft ons de laatste jaren wel vaker genekt, denkend het klusje op halve kracht te kunnen klaren.

En eerlijk is eerlijk daar heeft PSV minder last van...
0 0
Lagasj
Zag je de de lach op Ziyech's gezicht na een paar missers tegen Groningen?
Vanaf het begin was het dus niet de vraag of Ajax zou winnen maar met hoeveel.
Ajax heeft met Johan altijd zo gespeeld.
Lachend om de tegenstander op naar de winst.
Zo zal het waarschijnlijk woe. tegen AEK ook gaan.
Niet OF maar met hoeveel.
Ajax in topvorm kan ook PSV en Bayern een pak geven.
Zoveel kapsones durf ik wel te hebben.
1 -5
3*stars*3
Dit Ajax is ijzersterk maar Bayern is gewoon wereldtop.
Ook de 1e team die we gaan treffen, die op papier ook echt beter is en echt wil voetballen.

Maar je weet, de bal is rond en als we zelfde sfeer gaan meemaken als in 16/17, gaan onze jongens vleugels krijgen.
Dat riepen de spelers ook na de meeste EU thuisduels.
Heb er in ieder geval zin in en denk sowieso wel dat we PSV gaan pakken.
Moet natuurlijk ook wat extra’s loskomen na die vernedering in Eindhoven!
1 0
ram
Dit is wel een beetje het verschil tussen ons en PSV: zij knallen maar door. Echt een machine.

In tegenstelling tot wat mensen aan het begin van het seizoen dachten: Ajax is de gedoodverfde kampioen. Toen zei ik: wij hebben iets betere spelers, zij een iets beter team; redelijk gelijkwaardig dus. Ik denk nu dat ze ook qua individuele spelers gelijkwaardig zijn. Eigenlijk denk ik dus gewoon dat PSV nu ietsjes meer favoriet is.
5 -5
Ozymandias
Tja, Ajax is begonnen aan een zeer zware periode met veel belangrijke wedstrijden en van mij mogen ze zo'n wedstrijd dus met de minimaal nodige inzet (om niet in de problemen te komen) uitspelen. Morgen begint een hele belangrijke week waarin Ajax een mooie stap naar een succesvol seizoen kunnen zetten als ze twee keer winnen.
4 -1
apeldoorner
Goed opgelet die Ronald...."toen kwam cassiera erin en deed het goed en kans op 1-1" gelukkig stond het 2-0 toen hij erin kwam..knap om dan bijna op 1-1 te komen ;)
6 0
trooop
Klopt helaas helemaal wat kenneth zegt. Als Ajax vroeg scoort tegen een matige tegenstander weet je bij voorbaat al dat het einde verhaal is wat betreft hoge intensiteit. Dat is al weet ik hoe lang zo. Het is altijd uitspelen in plaats van vol gas blijven geven. Doodsaai voor het publiek en ook voor de invallers is het geen flikker aan.

Veel Ajaxspelers voelen zich te groot om echt hun best te doen als dat niet 100% nodig is. Het wordt duidelijk niet cool bevonden om alles te geven terwijl ze ook met een stapje minder superieur kunnen zijn. Die potjes zijn zo een beetje voor 'erbij', alsof ze vinden dat ze eigenlijk op een hoger podium thuishoren.

Het is een vergelijkbaar mechanisme als in oefenpotjes tegen amateurs, waarbij er vaak heel nadrukkelijk niet gejuicht wordt na een doelpunt. Dat is ze duidelijk te min, 'juichen doen we wel als het er echt om gaat '. '100% inzet bij een voorsprong doen we wel in de champions league'. Een vervelend soort arrogantie is het, en ook de reden dat Ajax nooit meer met 10-0 oid wint.
2 -2
ElPistolero9
Ik vind ergens dat Perez hier een beetje een punt heeft. Zowel tegen Emmen, Vitesse als Groningen zat er echt veel meer in toen we al meer dan 2 doelpunten voor stonden, maar had t idee dat we het wel oké vonden. PSV knalt wel echt door tot in de laatste minuut. Daarmee wil ik niet zeggen dat zon beter zijn, denk dat we wel kunnen winnen daar. Maar het mag hongeriger bij ons zoals ETH ook zegt.

Wat R. De Boer echter zei in deze uitzending was compleet idioot. Hij zei dat PSV veel meer spelers had die een goal konden maken, en dat Ajax alleen, en ik citeer: ‘Huntelaar, Ziyech en ja misschien de Ligt bij corners ofzo’ had.

Heeft deze man een plaat voor z’n kop? Tadic scoort bijna iedere wedstrijd, die niet? En Neres, met 15 goals vorig jaar ook maar even vergeten? Man man man
3 0
JariHeijden
Dat slaat idd nergens op. Ajax heeft zelden een topscorer voor de eredivisie in huis, maar scoort altijd veel doelpunten in de eredivisie. Vorig jaar had Ajax vijf spelers die tien of meer goals maakten in de eredivisie. Dat was een unicum. Volgens mij waren dat Huntelaar, Neres, Ziyech, Schöne en VdBeek. Spelen allemaal nog steeds bij Ajax. En we hebben er nu Tadic bij.
3 0
ElPistolero9
Precies dat ja
0 0
Mözil
Blijft typisch. Jaren wordt er geklaagd over gebrek aan kwaliteit, domme verlies potten, saai voetbal. Nu hebben we een geweldige selectie, winnen en over het algemeen met mooi en leuk voetbal, wordt er weer wat anders gevonden om te klagen. Ben eens trots met z'n alle man, dat onze club weer op weg is naar de top en de juiste stappen aan het zetten is om te domineren in Nederland!!! Ga genieten!! Wij Zijn Ajax en zullen altijd weer de Beste blijken!!
9 0
Patrick78
Vitesse - Ajax 0-4, Vitesse is niet goed genoeg. ADO - PSV 0-7, PSV is een geweldige ploeg....no comment.
5 -1
3*stars*3
Precies en dan vergeten erbij te vermelden dat PSV 3 á 4 cadeautjes kreeg en ook nog eens 2 pingels.
Die Gutierrz schoot die bal er wel lekker in.

Maar het zal altijd wel zo blijven, dat tegenstanders zwak zijn als Ajax wint.
Luik was geen Graz en daarna hoorde je dat Luik zwak was.
Kiev idem...
4 0
Labrador
Donder toch op Kenneth. Ajax speelde gisteren tegen 11 verdedigers. Psv tegen 11 clowns die niet konden verdedigen.Waarom wordt alles maar dan ook werkelijk alles wat psv doet zo ontzettend prachtig gevonden.
9 -2
Gonzo
Groningen in 5-4-1 opstelling, leek meer op 9-1 opstelling
2 0
BokkieBokstra
Ik vind dat er wel wat inzit. Vond Ajax gisteren ook slordig en niet goed. Het is dat die scheids voor een schwalbe de bal op de stip legt. Ben ook benieuwd naar volgende week, Ajax heeft veel goede spelers maar PSV is niet slecht en daar zit een hoop venijn en gedrevenheid in.
1 -5
Labrador
Schwalbe?
4 -1
SjaakWolfs
Het is juist een kwaliteit om wedstrijden op halve kracht te kunnen winnen. Komende week moet Ajax flink aan de bak.
4 -2
Pierre Heno
685 passes voor een 3-0 overwinning. Dat breien en haken moet er uit want is zo ineffectief als wat. De 3-0 is een schoolvoorbeeld hoe je met buitenspelers zo'n clubje als FC Groningen op moet rollen i.p.v. al dat gepiel-pingel op de vierkante cm op links waar je dus voortdurend vastloopt. Gewoon Neres op rechts of links tegen kleredivisie clubjes en snel oprollen die hapklare brokken. Dan ben je efficiënt en dan verspeel je niet te veel energie, houd je de kans op blessures laag en scoor je de nodige doelpunten mocht de tite;l op doelsaldo worden beslist.
1 -7
Schwalbino
PSV heeft altijd honger zegt hij. Volgende week wat broodkorsten meenemen dan.
1 -1
Red Devil
Ze moeten bij Ajax eens wat zakelijker gaan spelen en scherper voor de goal worden.
Leuk die 3-0 maar Pisvee loopt weer 4 goals uit op Ajax.
Er lopen te weinig echte winnaars bij Ajax . Het hoeft niet altijd mooi maar het moet wel daadkrachtiger worden in iedere linie.
2 -9
Ajax4life16
Je wint zeer gemakkelijk van een tegenstander van een redelijk niveau met 3-0 en het is nog niet goed. We spelen deze week nog 2 ongelofelijk belangrijke wedstrijden, dus misschien is het juist wel een voordeel dat we gister niet vol gas gaven.
3 -1
Cruyffie
Ach, ik vind die lof voor PSV erg overdreven. Het stond daar na 45min ook nog maar 0-1, en bovendien liet ADO alles lopen na 70e min. Daarnaast speelde Groningen tegen Ajax extreem verdedigend (5-4-1). We gaan het zien komende zondag, ik vermoed dat Ajax PSV totaal wegtikt.
4 0
Tinus
Ik hoop het van harte, maar ik vermoed van niet.
0 0
BRAMHOUTEN
Ik vermoed dat psv extreem verdedigend gaat spelen, op de counter en Hendrix probeert al in het begin de jong uit de wedstrijd probeert te schoppen. laffe gasten
1 0
AFCA.
Als ajax iedere week 90 minuten gas geeft wordt het ook week in week uit 3-0 met uitschieters naar 6 of 7.
1 0