Hendriks: 'Allang weer goed met Ziyech'

BVeenstra, 15-09-2018 om 15:50, 12051 views, Het Parool |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Het is weer helemaal goed tussen presentatrice en verslaggeefster Helene Hendriks van FOX Sports en Ajax-middenvelder Hakim Ziyech. Een jaar geleden vond er een interview plaats waarin Hendriks kritiek leverde op de verdedigende arbeid van de Ajacied. Daarna wilde Ziyech lange tijd niet met Hendriks praten.

In gesprek met Het Parool vertelt Hendriks nu dat de kou uit de lucht is. 'Ach, dat interview met Ziyech. Is allang weer goed. Het klopte gewoon niet wat hij zei. Hij had het over het totaal aantal meters dat hij liep, maar het ging mij om het verdedigende werk dat hij liet liggen. Hij was aan het schijnverdedigen. Memphis Depay deed dat laatst ook bij Oranje, tegen Frankrijk. Inmiddels maakt Ziyech zijn verdedigende meters wel, hè. Dat heeft Ten Hag er goed in gekregen.'

Volgens Johan Derksen wilde Ziyech destijds niet met Hendriks praten omdat zij een vrouw is. Waarheid of niet, Hendriks is wel eens geminacht vanwege haar geslacht, zo vertelt ze. 'Jazeker, maar dit geval stond daar los van. Een trainer heeft letterlijk eens gezegd: wat weet jij er nou van, je bent een vrouw. Daar heb ik hem op aangesproken. Ik ga geen naam noemen, want ik kom hem nog tegen. Het is ook uitgepraat, hij zal dat niet nog eens doen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MSwertz92
Ik mag je wel helene. Maar ziyech had gelijk en het klopt gewoon niet wat jij zegt.
5 -2
Horrontelli
Helene heeft lef en is inhoudelijk sterk. Voetbaltechnisch maar ook in dit soort kwesties. Topjournalist.
1 -4
Babangida83
Was ook gewoon onterechte kritiek aan het adres van Ziyech. Hij is juist de aanjager om direct de druk er op te zetten bij balverlies. Alleen zien mensen dat niet als hij weer een te risicovolle pass heeft gegeven. Ook toen al. Dat viel me juist op aan hem. Trokken de journalisten tot mijn verbazing de tegenovergestelde conclusie. Zegt weer genoeg over het niveau. Ziyech verwoordt dit knap.
4 -1
Horrontelli
Jij ziet het anders dan 'de journalisten' en dat zegt iets over hùn niveau?

Nou, het ontbreekt je niet aan zelfvertrouwen zullen we maar zeggen. :)
0 0
RedFeather
Ze durft spelers en trainers zeer kritisch te benaderen bij interviews.
Tegelijkertijd heb je niet het idee dat ze d'r eigen showtje afdraait.
Misschien mist ze wat voetbal know-how maar noem me een interviewer die wel zinnige vragen stelt. Ze valt op z'n minst niet negatief op.
1 -1
Lello
"Een trainer heeft letterlijk eens gezegd: wat weet jij er nou van, je bent een vrouw"

Zal wel Gertjan Verbeek zijn geweest. Dat terzijde, net zoals toen lijkt ze nu ook weer intressant te willen doen met haar "hij heeft mij verkeerd begrepen". Ik vind Helene een leuke presentratice, maar voetbal inhoudelijk voegt ze weining toe. Net zoals Jan Joost.
1 0
Ozymandias
Het klopte wel wat Ziyech zei. Hij is al sinds zijn komst een aanjager op het middenveld en om nou juist hem te beschuldigen dat hij niet genoeg verdedigende meters maakt is absurd. De verdedigende meters die hij maakt zijn vooruit om druk te zetten maar dat begrijpt Hendriks duidelijk niet.
8 0