'Frenkie een aangever, Wesley aangever en afmaker'

NielsOpdam, 14-09-2018 om 10:25, 9228 views, Ajax Life |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Ronald de Boer denkt dat Wesley Sneijder precies het type middenvelder is dat Ajax wil afleveren uit de jeugdopleiding. Ook ziet De Boer overeenkomsten tussen Sneijder en Frenkie de Jong, maar ook nog genoeg verschillen. Dat vertelt de oud-Ajacied in een interview met Ajax Life

Voor De Boer staat Sneijder symbool voor soort speler dat Ajax wil voortbrengen. 'Ja! Zeker als je het over de moderne middenvelder hebt. Wesley was een exponent van tweebenigheid. Dat was bij hem extreem goed.' De Boer vervolgt: 'Je kan Wesley altijd in zijn voeten aanspelen. Frenkie de Jong heeft dat ook. Je bent niet bang dat ze de bal kwijtraken. Ze durven ook risico te nemen om vooruit te spelen. En ze kunnen uitstellen.'

Toch ziet de oud-Ajacied ook verschillen tussen De Jong en Sneijder. 'Frenkie kan gevaarlijk zijn in de buurt van de zestien, maar hij is in mijn ogen toch meer een aangever. Wesley was een aangever en afmaker.' De Boer ziet voor De Jong genoeg verbeterpunten. 'Ik vind dat hij nog vaker naar Sergio Busquets moet kijken. Soms loopt hij eigenlijk nog iets te veel met de bal. Al is dat ook weer meteen zijn kwaliteit, hoor. Hij zou het spel zelfs nóg sneller kunnen laten gaan. Maar ook op dat vlak is hij alweer stappen aan het maken.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
grannig mokum1
Ach jongens frenkie kan overal spelen zelfs in de spits kan hij dat en dat ben ik van overtuigd....
0 0
godenzonenssuper
Frenkie moet juist meer naar aanvallende middenvelders kijken.
Iemand als Eiting moet naar Busquets kijken.
2 0
Web
Ronald voor mij niets bijzonders, een man met inzicht.
0 0
ajaxinho
Frenkie opbouwer en aangever, Wesley aangever en afmaker.

Van Wesley was ik altijd benieuwd of hij als VM zou kunnen spelen.
Van Frenkie ben ik benieuwd of hij als AM kan spelen.

Mijn gevoel zegt van niet.
Maar dat zou Frenkie wel tot een totaalvoetballer maken.
0 -1
Barra
Ik weet haast wel zeker dat hij ook als 10 kan spelen en laten we eerlijk zijn, bij bijna elke andere club had hij ook op 10 gespeeld of iig in een meer aanvallende rol. Bij ons was het eigenlijk zoeken voor een plekje voor hem, omdat we al zoveel smaken op het middenveld hadden. Een speler die zo balvaardig en creatief is en spelers passeert alsof ze er niet staan kan echt wel in een aanvallende rol spelen.
2 0
Champy
Dan moet ie wel eerst een schot ontwikkelen om op 10 te spelen.
Ik ben wel zeker dat ie daar hard aan werkt.
0 0
Mazraoui
Frenkie heeft zn hele jeugd als 10 gespeeld
2 0
Web
Wat bedoel je daar mee?
Vanzelfsprekend dat hij dan verder naar voren moet staan?
Hij laat wekelijks zien dat hij weergaloos goed is op die positie waar hij nu speelt. Op die positie is iedereen lirisch over hem.
Ook als vier was hij erg goed.
0 -1
Mazraoui
Ik reageerde op Ajaxinho die zich afvroeg of Frenkie als AM kan spelen. Dat heeft hij zn hele jeugd bij Willem2 gedaan dus op zn minst heeft hij er veel ervaring mee
1 0
Barra
Een speler met zijn kwaliteiten heeft alles om moeiteloos een linie naar voren te kunnen spelen en daar ook uit te blinken, juist waar de ruimtes het kleinst zijn en zijn balvaardigheid het verschil kan maken. Bij elke andere club had hij ook als 10 gespeeld, maar wij hebben hem zelfs als cv laten spelen waar hij ook al uitblonk. Gullit kon je ook op bijna elke positie neerzetten, omdat het beide gewoon spelers met extra kwaliteiten zijn.
0 0
ajaxinho
Eerst zien dan geloven :P
1 0
Pauw
Frenkie heeft door zijn rol binnen dit Ajax ook niet de mogelijkheid maak vaak in scoringspositie te komen. Ben ervan overtuigd dat hij in de Eredivisie aan 10-15 goals zou kunnen komen. Dat is nu aan Ziyech & Tadic.

Je hoort het de commentatoren vaak zeggen, maar lopen met de bal is niet per definitie slecht. Als ze dat volhouden en vervolgens naar Neymar, Messi, Iniesta enz. kijken, dan zullen ze erachter komen dat lopen met de bal een belangrijke functie kan hebben.

Dat Frenkie zo nu en dan zonder plan / opportunistisch aan de wandel lijkt te gaan
is inderdaad niet gewenst.

Laten we ervan genieten zolang het nog kan.
1 0
Web
Hij heeft geen vernietigend schot.
0 0
Remark
Had Cruijff ook niet. Toch redelijk terecht gekomen.
0 0
Web
Een bevestiging van wat ik al maanden zeg over Frenkie
Hij is een verbindings speler, een aangever, kan beter verdedigen en koppen dan Sneijder, en een natuurlijke drang om zich in te laten zakken tussen de centrale verdedigers.
En indedaad soms de bal iets meer het tempo laten bepalen, maar net wat Ronald zegt, is ook zijn kwaliteit . En ook zie ik hem niet als de opvolger van Iniesta bij maar Busguet
Heerlijke speler, Als ik het voor het zeggen had, kocht ik Eriksen en Frenkie volgend seizoen bij Barcelona. Nog mooier samen bij Ajax, maar dat is vooralsnog dromen
1 -3
Mazraoui
Moet je zelf weten hoor maar “een bevestiging van wat ik al maanden zeg” klinkt erg betweterig en is niet relevant
2 -1
Web
Het is maar hoe als je het bekijkt
Als de heel veel mensen anders over denken dan ik ga je wel eens twijfelen, want ook ik heb net als jou niet de wijsheid in pacht. Nu lees ik van iemand die ik hoog heb zitten, die hetzelfdde ziet.

Hoe bedoel je betweterig?
0 -1
Piethein
Mee eens, vind dat Frenkie met zijn kwaliteiten ook 5 tot 10 doelpunten per seizoen moet kunnen maken. Daar loopt hij nog achter op bijv Schöne.
2 -2
godenzonenssuper
10 doelpunten per seizoen in deze rol als controlerende middenvelder?
0 0
Web
Schone maakt ze wel, geef toch gewoon eens toe dat dit een minnetje bij hem is, niks mis mee, hij heeft voor de rest alleen maar plusjes.
0 0
Genant
Ik ben normaal ook een tegenstander van het lopen met de bal. Frenkie beschikt echter over de kunst om het spel te versnellen door even verticaal met de bal te lopen. Heel bijzonder.
3 0
Daneman
Echte goed he! Hij ziet waar de ruimte is, en dat combineert ie met uitmuntende passeerbeweging en balbehandeling en schotvaardigheid
0 0
PeterVKV
Busquets is een dienende speler op het middenveld.
3-traps raket Busquets - Xavi - Iniesta
Frenkie is meer een mix tussen Xavi en Iniesta
Op die posities gaat hij ook meer scoren net als bij JA
Blind - Frenkie - Donny
1 -2
godenzonenssuper
Dit.
0 0
FWAjacied
Sneijder lijkt me juist niet het type dat Ajax moet willen opleiden. Uitstekende voetballer natuurlijk, maar dan denk ik toch eerder aan types als Van der Vaart die ideaal is voor het voetbal wat Ajax wil spelen (exclusief zijn fysieke beperkingen natuurlijk).
2 -4
Web
Ik zou ze graag alle drie opleiden, Frenkie, Wesley en Rafaël
Allemaal bijzondere spelers, met specifieke kwaliteiten
1 0
Amsteraaij
zo zo, "juist niet" het type zelfs.. En dan vdv wel. die vaak op de bank zat als sneijder speelde, omdat ze qua stijl zo op elkaar leken in zowel ajax als oranje..
3 0