Steun voor Blind: 'Dat is volkomen onzin'

BVeenstra, 14-09-2018 om 07:10, 14704 views, FOX Sports |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Voetbalverslaggever Leo Driessen is het niet bepaald eens met de opvattingen van Willem van Hanegem over Daley Blind. Laatstgenoemde schreef eerder deze week in het Algemeen Dagblad dat Blind niet kan verdedigen. 'Dat is volkomen onzin', zo zegt Driessen bij FOX Sports.

'Het slaat helemaal nergens op. Dat je iemand zo neerzet, hij verdient dat helemaal niet', vindt Driessen. 'Dan zijn ze bij Manchester United drie jaar gek en blind geweest? Tsja, ik vind het onzin', is de commentator van mening.

Volgens Driessen is er wel een goede reden waarom Blind op het moment soms steekjes laat vallen. 'Hij heeft een hele tijd niet gevoetbald. Dat wreekt zich. Dat kost echt tijd', zegt Driessen, waarna hij aangeeft dat Blind veel heeft moeten spelen in korte tijd. 'Als een voetballer die risico in z'n spel legt en flegmatiek is niet in vorm is, valt het dubbel op. Daley is geen poetser en man van de slidings. Als hij net even wat minder scherp is, valt dat sneller op dan bij een voetballer die dat kan maskeren door werklust bijvoorbeeld.'

Leo Oldenburger, ook commentator van beroep, vraagt zich af wat de beste positie is voor Blind in het Nederlands elftal. 'Hij is er niet sneller op geworden. Het probleem van Blind is dat hij in principe een goede centrale verdediger is, maar daar ga je Virgil van Dijk of Matthijs de Ligt niet uit de basiself voor zetten. Misschien kan hij controlerend op het middenveld spelen, maar hij is geen linksback in een 4-3-3-systeem. Ook niet in een 5-3-2-systeem.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
edalm
Nee van Dijk die was lekker scherp. Ben het er mee eens dat Daley niet op linksback hoort, maar waarom zou van Dijk boven Blind staan? Tweede goal Frankrijk????
1 0
AjaxAmsterdam
Bij van Dijk komt het allemaal door zijn transfer (Wat een belachelijk hoog bedrag is voor hem) naar Liverpool. Vind van Dijk van een veel lager niveau dan de Ligt en voetballlend is Blind veel beter dan van Dijk.

Ik zou dus Blind samen met de Ligt in het centrum laten spelen en niet na 1 wedstrijd weer gaan lopen schuiven. Zo komen er nooit automatismen in en is het logisch dat er wel eens fouten worden gemaakt.

Maarja, van Dijk eruit gaat natuurlijk niet gebeuren.
1 0
Web
Ik heb ook al eens gezegd van Dijk ga je niet wisselen, maar een centrum Blind De Ligt komt veel meer voetbal uit. Voor het team veel beter.
1 0
CruyffFootball
Blind heeft nooit fatsoenlijk kunnen verdedigen dus dat argument dat hij een tijd niet heeft gespeeld is nonsens.
Wanneer de ruimtes groter worden kun je Daley gewoon meteen beter wisselen.
Het is een prima 6 wanneer de linies kort op elkaar te staan.
0 -3
Web
Er is geen een goede 6 als de linies niet kort op elkaar staan, wie je er ook neer zet.
En als de linies te groot worden, moet je het aanpassen, en laat Blind dat nu heel goed zien. Ideale 6
Dat was ook zo met Schone, hij kan het niet meer belopen, gelul.
Dat laat hij nu ook wekelijks zien. Ten Hag zet het team enorm goed neer, word met de week beter zelfs.
0 -1
Schwalbino
Dit is toch uit hetzelfde gesprek waarover AS al eerder een artikel had een paar dagen geleden? Dat verscheen onder het kopje 'Driessen: Ze zijn bij United echt niet gek', d.d. 11 september 2018.
1 0
MickS
schering en inslag toch, hier op AS.
0 0
AjaxAmsterdam
Ik had bij het lezen precies dezelfde gedachte
0 0
RusselWestbrook
Welkom op AS
0 0
OKP-AFCA
Ssst. Paar extra clicks.

"Die valt die domme lezers van onze website toch niet op en kwaliteit hebben we hier jaren geleden al opgegeven. €€€€"
0 -3
JanTa
Willem stamt nog uit de tijd dat er nog met een stopperspil gespeeld werdt.
1 0
FlyingDutchMan
Ach ja, het is Willempie maar!!
0 0