Derksen over Vd Sar: 'Ajax verdient beter'

FinnDekker, 13-09-2018 om 19:20, 16276 views, Panorama |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Op de plek van Edwin van der Sar had Johan Derksen liever Keje Molenaar zien staan. Derksen, vast onderdeel van het programma Veronica Inside, vindt dat de oud-doelman te weinig kennis en uitstraling heeft voor de positie van algemeen directeur bij Ajax.

'Van der Sar heeft geen enkele ervaring met leiding geven, met personeelszaken. En door zijn lichaamstaal meet hij zich een verkeerde, arrogante houding aan. Van der Sar is niet welbespraakt, leest een tekst van een briefje dat door iemand anders is geschreven, heeft geen charisma, eigenlijk kan dat niet bij een beursgenoteerd bedrijf', aldus Derksen in een groot interview met Panorama.

Johan Cruijff zou liever een man als Tscheu La Ling hebben gezien op die positie, zegt Derksen die nog een naam noemt. 'Een club als Ajax verdient veel beter. Iemand als Keje Molenaar zou een veel sterkere kandidaat zijn geweest.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Oempaloempa
Sar is een legende van een keeper, een rots in de branding, een sluitpost waarop topteams jaren hebben kunnen vertrouwen. Ajax mag trots zijn op een diricteur als vd Sar. Op Vd Sar kan je vertrouwen.
Meneertje Derksen zou zijn mond moeten spoelen met zijn laagdunkend gewauwel.
1 0
Rentokill
Inmiddels heeft Sar alweer een aantal jaar ervaring hoor. Verzin eens wat nieuws.
0 0
Grummes
Derksen is altijd zo positief mogelijk over zijn vriendjes (Bijv een Munsterman) en zwaar negatief over mensen die hij niet mag. Hij heeft een keer moeten wachten op Edwin voor een interview Derksen
0 0
Schwalbino
Die hele romance tussen hem en Munsterman was wel het toppunt van hypocrisie. Eerst was Munsterje de kanjer die Twente naar de top leidde en Derksen was heel dik met hem. Toen de verhalen over wanbeheer naar buiten begonnen te komen was het verhaal van Derksen dat het allemaal legaal was maar misschien financieel niet zo verstandig. Toen dat ook doorgeprikt werd waren het de mensen rondom Munstertje die schuldig waren. Toen ook dat werd doorgeprikt liet hij Munstertje vallen en vermeed hij het nog verder om over Twente te praten.
1 0
PJK54
Hahaha een paar maanden geleden schreven velen hier ook dat van de Sar het niet goed deed en moest opstappen maar nu roept Deksen het en reageren er een heleboel dat hij het heel goed doet wel grappig. Ik ben het met Derksen eens dat de uitstraling van Edwin arrogant is maar dat zegt natuurlijk niets over zijn leidinggevende capaciteiten en daarvan zal Derksen ook niet op de hoogte zijn tenzij hij informatie van binnen Ajax krijgt.
Mensen laten we niet vergeten dat VI een kroegpraat programma is waar slap gelul de boventoon voert en het zwart maken van mensen is verheven tot een soort kunst, ik neem het allemaal met een knipoog en geloof het allemaal wel.
Overigens ben ik wel blij dat het sinds lange tijd erg rustig is binnen Ajax waar jarenlang gekibbel was te horen is er nu rust en hoor je alleen maar positieve berichten.
3 -2
kevin0299
En mijn uitsprakenvanderksen bingo kaart is vol.. BINGO
1 0
jaripettersson
Derksen was in de tijd dat Ruud ter Wijden het nog presenteerde een norsige karikatuur. Tussen die tijd en de eendimensionale norsige karikatuur die hij nu weer is heeft hij best een leuke tijd gehad. Veel anekdotes over de tijd dat hij nog journalist was, ondoordachte platte opmerkingen etc. De man wordt wat ouder en nu profileert hij zich star, negatief en op de autopilot. Het zou leuk zijn als hij stopte en zich zou richten op muziek. Daar is hij nog echt actief in met managen en organiseren. Maar het zal wel uitmelken worden van VI.
1 0
Fieldman
Derksen is tegenwoordig een invuloefening geworden. Als Genee hem een vraag stelt weet je al wat hij gaat zeggen.
4 0
Bocarra
Derksen is een karikatuur van zichzelf geworden. Kun je absoluut niet serieus nemen. Ajax heeft er in jaren niet zo goed voorgestaan.
3 -1
Ferd
Dat Van der Sar niet heel sterk is klopt, maar Molenaar was echt een veel slechtere geweest, enge glibberige gladjanus
4 -5
suske
Over van de Sar ben ik het niet met je eens. Over Molenaar wel.
2 -1
BRAMHOUTEN
Derksen ,zegt het altijd zelf..... het is allemaal satire. elke uitspraak die hij en vd gijp doen is satire. dus niet druk om maken. de laatste jaren begint het bijna zielig te worden hoe ze aan het worstelen zijn. ik snap alleen niet waarom John de mol in die gasten heeft geïnvesteerd. zoveel kijkers hebben ze ook weer niet
2 -2
FlyingDutchMan
Ik vind het heerlijk wegkijken, prachtige amusement @ Veronica Inside. Verstand op nul en een prima avondje café gelul over van alles en nog wat onzinnige dingen met een dosis humor. Mensen en de media nemen het programma echter veel te serieus, laat lekker gaan joh!!
4 -3
insectenverdelg
iedereen kan alles vinden van Edwin en ook Marc. En lang niet alles wat ze hebben aangeraakt is in goud verandert. Momenten van reageren van vd Sar waren soms tenenlrommend. Maar op dit moment is hun lot direcht gekoppeld aan ten Hag als die dit jaar niet slaagt, is t voor hun ook over. de week voor de imterlandperide heeft ten Hag en dus ook Marc en Edwin steviger in t zadel geholpen. Maar dat kan ook zo omslaan. zeler bij Ajax.
5 -1
Schwalbino
Sorry mensen. Ik schreef iets negatiefs over Derksen's commentaar maar het is inderdaad zo: Ajax verdient beter onder leiding van Van Der Sar. Het eigen vermogen is gedurende de periode Van Der Sar fors toegenomen.
1 -2
wladimir
Dude, 4 jaar geen prijzen!!!
1 -2
Ferd
dom scorebord journalistiek. Twee keer op 1 puntje, EC finale gehaald. Het was nou niet zo dat er 4 jaar niets gepresteerd is.
0 -1
Schwalbino
Voetbalt ie mee soms?
0 0
AjaxCitizen
Het gaat iets te goed met Ajax. Dus moeten al die azijnzeikers weer eens wat zoeken om Ajax negatief in het nieuws te krijgen.

Ik neem die zeiksnor in ieder geval niet meer serieus na dat hele gedoe met Ziyech, waar hij even op de feiten werd gedrukt en zijn uitspraken werden ontkracht, maar hij alsnog probeerde zijn gelijk te krijgen.
2 -2
JSF
En als Keje niet wil? Zoals de situatie is.
1 -1
laling
vd Sar is in ieder geval iemand die zich zelf niet op de voorgrond plaatst, dit in tegenstelling tot veel van z'n voorgangers.
Laat Derksen maar lekker verder zeuren.
Zolang hij figuren als Ling en Molenaar naar voren schuift neem ik hem -om z'n eigen woorden te gebruiken- niet "serieus",
1 -1
Babangida83
Dat vond Sar zelf overigens ook. Vandaar de leerlingconstructie met Van Kinsbergen die door de RvC later gefrustreerd werd.

Nu dat hij er zit, zou ik zeggen, laat hem lekker zitten. Er zijn een hoop directeuren voor hem die het vele malen slechter gedaan hebben. De goede liggen niet voor het oprapen. Molenaar en Ling kunnen altijd nog.
0 0
Champy
Inmiddels is Sarremans zowat de langst zittende algemeen directeur sinds Van Praag.
Het creëert zeker wat stabiliteit op dit moment. Een volgende AD met een schitterende CV zal ongetwijfeld weer dezelfde beginnersfouten maken. Een voetbalclub runnen is niet hetzelfde als een echt bedrijf runnen.
Hetzelfde geldt voor Overmars.

Beiden zijn verreweg van perfect, maar een andere AD en TD betekent voor een stap terug.
Ik denk dat we met beiden wel kunnen groeien.
Nogmaals ze zijn verre van perfect, maar dat hoeft ook niet, zolang we groei zien in Ajax 1.
0 0
Sterretje73
Ik vind Overmars het heel wat beter doen dan Sar. Hij heeft het ondanks alle tegenwind en alle andere perikelen geweldig gedaan en nu de rem eraf is en de oude “wijze” mannenraad hem een beetje met rust laat begint alles veel beter te draaien. Sar heb ik nooit gesnapt en daar snap ik nog steeds geen reet van. Die is zo licht dat hij met alle winden meewaait en telkens net z’n porum wegtrekt als er rottigheid naar boven komt ipv van dat hij de sterke man is die de lijnen uitzet en het boegbeeld van de club is.
0 -2
gras
In principe had Derksen gelijk hiermee. Sar was een riethalm in de wind. We moeten niet opeens doen alsof zijn (gebrek aan) ingrijpen nu goed was, omdat het lekker gaat met het team. Maar hij herhaalt het zo vaak, dat het persoonlijk wordt. Let it go.

En de laatste keer voor Ajax tv vond ik Sar voor het eerst natuurlijk, goed en met kennis van zaken overkomen. Wie weet is het kwartje gevallen.
1 0
Schwalbino
Riethalm in de wind was niet de kritiek van Derksen. Hij had het erover dat de man geen ervaring had met personeelsmanagement en dat hij de uitstraling van een zak meel heeft.

Die ervaring zal hij nu wel hebben en die uitstraling interesseert mij geen zak. Ik vind het prima dat die ad die we hebben niet voortdurend op de voorgrond wil. De flair dient in het elftal te zitten. Een voorzitter of directeur is moet vooral op de achtergrond blijven.
0 0
Denees
Ja je moet natuurlijk altijd iets opmerkelijks zeggen om op te vallen. Er vallen gaten in Derksen. Ik vind dat Edwin zich goed hersteld heeft van eerdere te zachtzinnige besluiten. Met het geld zijn goede zaken gedaan. Er breken nieuwe spelers door, en dus nieuw kapiltaal. Keja is een advocaat en heeft niet zoals Edwin wereldtop gespeeld. Totaal geen partij. Er breken nog mooie tijden aan en ik denk dat dit groezelige mannetje wel weer op zijn schreden terugkeert. Het heet hersenverweking die gaten.
3 -4
Bennyben
Wat een flut programma kenlijk is Derksen nog steeds boos op van der sar omdat die hem een keer heeft laten watchten, getuigt van weinig professionaliteit van Derksen
3 -3
Benijax
Derksen is een gefrustreerde Cruyff aanbidder en vervloekt ieder die niet de lijn Cruyff klakkeloos volgt. Zijn stokpaardjes zijn Jonk, Jongkind en La-ling. Hij is samen met de Telegraaf een kruistocht begonnen tegen iedereen die verantwoordelijkheid neemt binnen Ajax. Hij is een rancuneuze kneus.
4 -5
geDaante
Heeft ie toch een keer gelijk.
2 -3
Schwalbino
Dat geflirt met Cruijff is alleen maar om te stoken. In het begin van de revolutie toen Cruijff het voortouw nam piepte Derksen heel anders. Toen zei die dat hij een fan van Cruijff de voetballer was maar dat hij zo zijn bedenkingen had over zijn plannen met Ajax.
2 -2
Babangida83
Nee hoor, dat is jouw interpretatie. Wel heeft hij gezegd dat Cruijff zich alleen met het voetbal moest bezighouden. Dat is wat anders. Zijn plannen voor de jeugdopleiding steunde hij daarmee volledig.
1 -2
Schwalbino
Waar ik het over heb is voordat plannen naar buiten kwamen.
1 0
swing
over geen charisma en geen uitstraling gesproken, die Derksen slaat de spijker precies op zijn eigen kop.
1 -5
geronimo
Hoe meer aandacht hoe gekker hij wordt ,hij en Gijp overschatten zichzelf
6 -5
ambtenaar
Vind dat Vd Sar zich daarin heeft ontwikkeld, hij groeit in zijn rol. Over 2 jaar staar daar een topdirecteur, en waarschijnlijk gaat hij dan naar man untd.
5 -5
Horrontelli
Weinig kans. Dat hij een topdirecteur wordt in ieder geval.
2 -5
JanTa
Vuilnisman kan deze VI zak ook mee!
5 -4
Freddy Al
Ikke over Johan Derksen: Veronica verdient beter.
5 -3
3*stars*3
Geen fan van Derksen en hij roept vaak maar wat maar nu wel gedeeltelijk mee eens.
We moeten alleen niet vergeten dat Derksen sinds dat interview in zijn programma, gewoon een hekel aan vd Sar heeft omdat Sar te lang op het toilet zat....
Maar we moeten nu idd niet doen alsof vd Sar zo geweldig is omdat het nu rustig is en het goed gaat met Ajax1.
Met vd Sar heb je wel een meneer die letterlijk en figuurlijk echt overal binnen komt, prima voor commerciële afdeling maar hij heeft nu al een positie, waar hij niet vanuit wilt terugkrabbelen.

Ik geef nu vooral credits aan Marc en scouting (vooral Veldmate) want die hebben een sterk selectie neergezet en Ten Hag verdient ook een pluim want hij heeft vroeg in het seizoen een hecht team neergezet.
4 -6
FlyingDutchMan
Inderdaad, die grote boodschap van Edwin heeft schijnbaar het leven van Derksen beïnvloed :p
0 0
Lazell
Inderdaad. Is de samenwerking tussen een perfect functionerende aflevering van talenten (ik zeg bewust niet jeugdopleiding), een paar keer een voltreffer met juiste aankopen en een paar uitstekende verkopen, waardoor we in deze luxe positie zitten. Niet door onze AD.

Sterker nog, ik kan me eigenlijk niet 1 actie herinneren waarvan ik dacht: sow dat heeft hij goed geflikt.
0 -4
Freddy Al
OP basis van wat beoordelen we vd Sar nu precies, dat gelu..... over hem slaat meestal op zijn gebrek aan talent voor de camera.
So what??
Liever dan die gelikte praatjes van de oude grijze muizengarde met pluchedrang.
5 -3
Lazell
Ik sta niet vooraan om Edwin af te branden, hoop dat hij de beste AD ooit wordt voor ons, maar ik zie het niet zo 1, 2, 3 gebeuren. Heb het gevoel (kan het niet helemaal hardmaken) dat hij geen échte visie heeft. Als er geen druk van de media komt, laat hij het maar lekker aanmodderen. Zoals met Nouri, waarbij hij het onderzoek pas startte na de druk van de media. Of het Technisch Hart dat niet functioneerde, moest ook een paar x in de media komen. Dat Jonk niet aanschoof aan vergaderingen en niet meer met de rest praatte, moest ook eerst belachelijk gemaakt worden door VI voordat er actie werd ondernomen.

Oké, misschien beter dan figuren als van den Boog. Maar wat heeft vd Sar nou eigenlijk wél goed gedaan sinds zijn periode dat hij niet meer onder begeleiding staat van die ene directeur (ben even zijn naam kwijt)?
0 -2
3*stars*3
Ach, mij heb je ook nooit gehoord over accent en uitspraken van Ten Hag,
Het zijn vooral mannen als Overmars en scouting die nek hebben uitgestoken en het goed hebben gedaan afgelopen maanden.
Sar kan nu gewoon opgelucht adem halen en hij heeft zeker zijn sterke punten maar heb gewoon mijn twijfels over hem als AD, mag toch?.
Maar ik laat mij positief verrassen.

Ik ga nu alleen niet opeens roepen dat hij een geweldige AD is, terwijl ik paar maanden geleden nog kritisch was.
In Marc had ik wel altijd vertrouwen.
0 -2
Freddy Al
Ach ja ,Johan Derksen vindt, en dan is het zeker waar!
Ongelofelijk oeverloos gelul maar zonder fatsoenlijke inhoud.
6 -3
Horrontelli
Wat mankeert er aan de inhoud? Hij beargumenteert zijn mening toch?
1 -4
Lazell
In de woorden dat Edwin ongeschikt is kan ik me vinden, maar de onderbouwing is weer eens klote. "Een briefje voorlezen, geen charisma", altijd iedereen maar op uitstraling afrekenen i.p.v. op inhoud. Geen ervaring met leidinggeven en dan Keje Molenaar noemen. En sinds wanneer doet een AD en niet HRM de personeelszaken?
1 -4
Minsc
Keje Molenaar? Die zat bij M zo vreselijk slap te lullen over Appie, werd er helemaal misselijk van.
1 -2
Schwalbino
Van zwaar rode cijfers naar rijkste club in Nederland. Dan heb je het volgens sommigen niet goed gedaan.

De vrouw van die oude sigarensabbelaar verdient beter.
4 -3
Horrontelli
Dat was Michael van Praag.
0 0
Bobbaasje
Heel snel een strik erom en opsturen naar Manchester United.
3 -5
Freddy Al
Zouden ze daar op Derksen zitten te wachten dan???
3 -2
RusselWestbrook
Haha
1 -4