Krol hekelt mentaliteit: 'We leiden anders op'

FinnDekker, 13-09-2018 om 17:45, 9183 views, Tardelli |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Volgens Ruud Krol worden hedendaagse voetballers verwend. Dat zegt de oud-Ajacied in gesprek met Tardelli. Waar Krol vroeger alles zelf deed, wordt de rode loper uitgelegd voor elk talent. Voetballers zouden daardoor een gebrek aan een goede mentaliteit hebben.  

'Toen ik in Ajax 2 zat, ging ik vanaf het Europaplein op de fiets naar de Rijnstraat, pikte de keeper op. We reden door naar het Amstel Station waar we beiden een speler op de bagagedrager namen en zo reden we naar Ajax', herinnert de oud-verdediger. 'Of we weleens gebracht werden? Wat dacht je? Nee, joh. Door regen en wind, desnoods elke dag weer. Als we het dan hebben over mentaliteit, dan wordt dat daar gevormd.'

'Wij leiden nu anders op: je wordt gehaald, je wordt gebracht. Het shirtje ligt klaar, de schoentjes zijn gepoetst. Het spelertje hoeft alleen maar te voetballen. Ze hoeven er minder voor te vechten. Maar daar worden ze echt geen betere voetballer van', besluit Krol. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jackwolf
Ronaldo en Messi hebben nog nooit gefietst.
0 0
PetrusKeizer
Robben was niet van Ruud's generatie en deed ook alles op de fiets. We moeten dus vooral in de noordelijke provincies scouten. Scouts op de fiets naar Assen en Dokkum. Dan blijven die tenminste ook lekker scherp.
Zelf heb ik duizenden uren op de fiets gezeten en -tig uren baksteenvoetbal gespeeld. Baksteenvoetbal? JA, baksteenvoetbal. We trokken de bakstenen uit de straat en elke speler verdedigde zn eigen baksteen. Bij n hard en raak schot van een tegenstander knalde dat ding nog wel ns tegen je enkel aan. Mede door deze harde leerschool later de sterren van de hemel gespeeld in de amsterdamse onderbond.
PS geen gezeik over Ruud als trainer ajb. Heeft namelijk ook als trainer t zichzelf niet makkelijk gemaakt. Egypte en zo. Heb Ruud nog in de Meer bewonderd, in zn rol als libero. Een koning was hij.
0 0
Oempaloempa
Fietsen is ook niet de veiligste manier van transport. Wanneer je wordt aangereden kan dat einde carriere zijn.
0 0
Oempaloempa
Misschien is het wel handig om je tijd en energie aan belangrijkere zaken als fietsen en wassen te besteden. School en trainen bijvoorbeeld.
0 0
Genant
Hij praat weinig onzin hier. Ik vond hem als trainer destijds weinig uitstralen....
0 0
Kale
En op zaterdag ging Ruud even lekker wat biertjes pakken met zijn vrienden en voor de warming up gingen ze gewoon in bad zitten met een sigaret. Dusssss.
0 0
geronimo
Ah ja Krol dat was vroeger
0 -4
Pierre Heno
'Easy on the lousy' is hier al jaren het standaardbeleid. Het resultaat zie je overal om je heen. Ik had laatst hier ook weer zo'n medewerker van Liander die de hele tijd met zijn mobiel privé aan het bellen was en toen hij een gasmetertje moest vervangen voor een nieuwere versie vond hij het al snel te moeilijk waarna hij een collega belde dat die het klusje maar moest doen want zelf was hij al moe van het privé-bellen en handen in zijn zakken houden. Een uur later kwam de collega en die had e.e.a. binnen no-time geklaard. Het verschil tussen mensen die hun vak serieus nemen en die er vanaf het begin al helemaal geen zin in hebben en anderen liever het werk laten doen. Bij veel met met paard en al over de manege getilde voetballertjes zal het n.a.w. precies zo gaan.
3 -2
tijger19
Een valide punt, maar dat ligt niet aan Ajax. Dit ligt namelijk meer aan de huidige samenleving waarin er gestreefd wordt om zo veel mogelijk ongemak te vermijden.
5 -1
Michels
Hij heeft hier gewoon een punt. Ik snap ook niet zo goed dat er zoveel mensen hier het met hem oneens zijn. Natuurlijk word je meer een bikkel wanneer je door de regen, wind en eventueel sneeuw moet. Veel meer dan wanneer je gehaald en gebracht wordt. Het is een stukje leren incasseren en dat je niet van suiker gemaakt bent. Tuurlijk, Xbox/PlayStation hebben ook hun invloed, maar we hebben het nu niet over techniek die je op straat leert met je vrienden. We hebben het over mentaliteit... Vergelijk het met iemand die altijd op de zaak van z'n ouders heeft kunnen teren en iemand die altijd overal hard voor heeft moeten werken. Het is een stukje waardering wat je zou moeten hebben voor wat je doet. Zelf zorg dragen voor je schoenen, kleding, reis naar de Toekomst etc. maakt je niet direct een betere voetballer. Het zorgt er wel voor dat je aan een stukje zelfontplooiing doet. Mentaal zal je er sterker van worden, je leert een extra stukje discipline (buiten het veld) én je zal zien dat jongens trotser zullen zijn op hun prestaties (aangezien ze geconfronteerd worden met het feit dat niet alles vanzelf gaat een vanzelfsprekend is). Elk beroep heeft z'n keerzijde: de kok moet op inkoop, de bakker moet zijn/haar administratie bijhouden en de sociotherapeut moet rapporten en verslagen maken. Dat hoort er gewoon bij... Het zou dus ook niet gek zijn als (jonge) voetballers gewoon op de fiets naar de club zouden gaan, hun eigen kleding wassen, schoenen poetsen, veld klaarmaken voor de training en het na afloop ook zelf er opruimen, zelf de kleedkamer netjes achterlaten, etc etc etc... Stukje mentaliteit wat totaal niet verkeerd is...
2 -1
geDaante
Je krijgt echt geen betere mentaliteit van zelf meer moeten fietsen en je eigen schoenen poetsen. Het is veel breder dan dat, een andere (slappe) manier van opvoeden, kinderen worden nu door ouders als prinsjes en prinsesjes behandelt, een hele generatie aan narcistjes dreigt gekweekt te worden.
De kinderen spelen niet meer op straat, zitten veilig achter de spelcomputer, krijgen alles wat ze maar willen, grenzen worden niet gesteld, etc.

Clubs trekken dat inderdaad door, maar door dat weg te nemen, doe je niks aan het probleem, aan de oorzaak.
1 -8
Babayaka
Tegenwoordig fietsen kids met een helm op.
Tja je zal maar vallen en een x jankend thuiskomen.
Denk niet dat Ruud ooit een helm op heeft gehad met fietsen.
Gewoon een klein voorbeeld.
2 -2
geDaante
Precies wat ik zeg dus, dat pamperen wordt al van kleins af aan door ouders gedaan, dan heeft het weinig zin bij Ajax een zogenaamd hardere of minder fijne aanpak te gaan hanteren. De opvoeding moet in veel gevallen strenger en anders, gaat totaal de verkeerde kant op.
1 -1
Pierre Heno
Niet zozeer strenger als wel met je kind(eren) meer samen doen en ondernemen. Bv samen met de fiets ergens naar toe i.p.v. lui met de auto voor een paar km.
2 0
Web
Ik denk dat het allemaal te maken heeft met te weinig partijtjes spelen zonder dat er iemand mee kijkt en roept spelen. Vroeger kwamen wij uit school oude broek aan en maar voetballen, partijen kiezen, pingelen anders deden wij niet. Bij de club kon je dat niet maken, ik weet zeker dat ik op het veldje net zo veel geleerd heb als bij de club, daar doe je de meeste techniek op, eindeloos passeren.
1 -1
Schwalbino
Toch is dat niet het punt van Krol. Die zegt dat zijn generatie veel harder ervoor moest knokken om prof te worden.
1 -1
JPM
Lol idd, totaal niet zijn punt.
1 -1
Web
Indirect wel zijn punt, dat alles te gemakkelijk gaat, door veel te voetballen op veldjes bouw je weerstand op, uren achter elkaar voetballen tegen jongens die veel ouder en fysiek veel sterker zijn. Weinig pamperen.
Daar gaat het fout.
Lol
0 0
Radie125
En in de Rijnstraat meteen ff kaartjes kopen voor Ajax 1 bij sigarenboer Sjaksijoni
1 -1
Schwalbino
Dit is echt oude generatie tegen jonge generatie. Dat gevecht dat je moet leveren om de top te halen is nog steeds even hard als vroeger. Misschien is het nu iets anders met jonge spelers voor wie veel wordt gedaan maar ook nu bereiken alleen de besten (qua instelling) de top.
0 -2
Babayaka
Nou in hun tijd had een Siem de jong een veldman geen prof carrière gehad hoor. Tegenwoordig kan elke Jan doedel prof worden, als je bij de amateurs maar de juiste vriendjes hebt.
0 -3
Restored
Tijden veranderen, vroeger zat ook iedereen te roken in de kleedkamer...
1 -4
gras
Heeft gelijk, maar dit zijn precies het soort open deuren waar KNVB beleidsmakers graag mee aan de haal gaan.

Ik heb liever dat ze meer de ontwikkeling van individuele kwaliteiten gaan stimuleren, een verbod op one touch resultaatstrainers en druk op de bal - op alle mogelijke manieren - tot (extreme) norm gaan verheffen.
2 -1
Babayaka
Hij heeft 100% gelijk.
2 -2
kade88
In het kader van professionalisering leiden we verwende jongetjes op die bij het minste of geringste op hun piemeltje getrapt zijn. Je kan het die gastjes niet eens kwalijk nemen, is gewoon een gevolg van hun opvoeding thuis en op de club.
3 -2
Ajax#1900
Als je goed bent opgevoed zou dit weinig tot niks uit moeten maken denk ik
4 -1
Lazell
Inderdaad. Ik zie het ook anders. Op deze manier vallen voetballers die eerst buiten de boot zouden vallen eerder binnen de boot. Dat artikel over de scouts gaf aan dat Ajax écht wel naar mentaliteit kijkt en dit ontwikkeld, dus onder de streep denk ik dat meer talenten het halen en ze over het algemeen (bijna) net zo'n goede mentaliteit hebben.
1 -1