Ajax-duo presteert: 'Chelsea is zeer te spreken'

FinnDekker, 12-09-2018 om 16:40, 17815 views, Voetbal International |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Piet de Visser is zeer te spreken over de ontwikkeling van Daishawn Redan en Juan Castillo bij Chelsea. De scout ziet dat de twee jeugdexponenten van Ajax zich laten gelden in Londen, iets wat De Visser overigens niet raar vindt. 'Voor iedere speler stippelen ze een heel specifiek traject uit', stelt De Visser in gesprek met Voetbal International

'Chelsea is zeer te spreken over Redan. Hij is een koele spits die heel makkelijk scoort. Dat is iets speciaals, iets ongrijpbaars. Het is moeilijk te trainen en dus maakt het hem bijzonder.' De club helpt Redan, die sinds vorig seizoen bij Chelsea speelt, volgens De Visser enorm. 'Chelsea laat hem al regelmatig meetrainen met hogere lichtingen, de Onder-20 bijvoorbeeld, en heeft een geweldig traject voor hem. Als hij dat zou willen, zou hij volgend jaar bij iedere Eredivisie-ploeg een versterking zijn.'

'Ook Castillo doet het goed bij Chelsea, hij is misschien nog wat minder ver dan Redan, maar het kan in die leeftijdsgroep heel snel gaan', aldus de scout over de linkspoot die in de zomer van 2016 vertrok bij Ajax. 'Hij is een middenvelder met veel techniek en een goed overzicht. Hij heeft vanuit zijn verleden als flankspeler een goede dribbel en prima voorzet en kan ook een eindpass geven.'

Misvattingen over Chelsea

De Visser stoort zich aan het vooroordeel van mensen over Chelsea. 'In Nederland wordt altijd gedaan alsof Chelsea die jongens alleen maar haalt om er winst op te maken, maar dat is enorme onzin. Ze trainen in de jeugdelftallen van Chelsea op zeer hoog niveau en spelen zo’n veertig wedstrijden per seizoen in de competitie, het toernooi om de FA Cup en de Youth League.'

'Als ze de juiste leeftijd hebben, mogen ze meetrainen met het eerste elftal. Als ze daar niet direct kans hebben op speelminuten en zelf graag verhuurd willen worden, denkt Chelsea daarin mee', aldus de voormalig trainer. 'Op die manier zijn spelers als Jeffrey Bruma, Patrick van Aanholt en Nathan Aké uiteindelijk ook doorgebroken bij mooie clubs.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Aan welke club is onze Piet ook al weer verbonden? Oh ja...Chelsea zo heet die club.
0 0
Jan Doedel
Zou mooi zijn als iemand voor Piet een leuk traject naar een gesloten inrichting voor raaskallende bejaarden zou uitstippelen. Wat is dit toch een vreselijk figuur geworden bah!
0 0
Aeter
Piet, je bent zelf medeverantwoordelijk voor het kapot maken van de Nederlandse jeugd. Wordt tijd dat je voor de spiegel gaat staan en stopt met leugens te verkopen.
4 0
amthree
Schijt club dat chelsea!
0 0
mistermiyagi
Hoeveel talenten spelen er nu bij Chelsea van onder de 23 jaar in het eerste?
De opleiding is prima, alleen is het wachten te lang op een plek in het eerste.

De beste clubs lopen alleen maar ervaren jongens rond met klasse. (27/33 jaar)
0 0
SilverHaze
Ja niks. Dat ze tegen Piets zeggen dat ze het allemaal voor de jeugd doen snap ik, maar dat hij zelf niet inziet dat dat toch niet het geval is...

Kun je meetrainen tot je een ons weegt, elke week wedstrijden spelen in de eredivisie vanaf je 18 levert toch wat meer op lijkt me.
0 0
gras
Die laatste zin ook. Zie je dat De Visser niets meer is dan een marionet in het grote geld spel. En ik denk inderdaad niet dat Chelsea enkel winst wil maken. Zij willen vroegtijdig bij een parel zijn en kopen daarom zoveel mogelijk op. Dat is geen kunst, zoals De Visser wil doen voorkomen.

En dat een doorbraak van die laatste 3 spelers bij 'mooie' clubs op het conto van Chelsea wordt gebracht. Die opmerking vind ik bijna immoreel.

Ze hadden kunnen doorbreken bij PSV en Feyenoord, die daar sportief en financieel veel beter van geworden zouden zijn. En daarna zouden ze een mooiere stap hebben gemaakt dan nu. Of ze die stap aangekund zouden hebben, weet je niet. Maar hij werkt gewoon mee aan de uitholling van het NL voetbal. Klaar. Praat het dan niet goed.
5 0
jaripettersson
Redan, oranje spits voor 2020.
0 0
RobbertB
Wat zegt deze man nu eigenlijk?

"Op die manier zijn spelers als Jeffrey Bruma, Patrick van Aanholt en Nathan Aké ook doorgebroken bij mooie clubs. "

Deze spelers zijn nooit doorgebroken bij Chelsea en ze hebben er juist wel flink aan verdiend.
5 0
Babangida83
De heer Visser is een verstandige man. Maar hij is nu aan het lullen voor spullen. Inhoudelijk helaas incorrect.

Even een wedstrijdje. Kan iemand mij een speler noemen die doorgebroken is bij Chelsea de afgelopen pakweg 10 jaar? Met doorgebroken bedoel ik dat hij uiteindelijk basisspeler is geworden. Terry is van daarvoor. Maar ik kan er geeneen noemen, om eerlijk te zijn.

En denkt Chelsea daarin mee... Die jongens krijgen een wurgcontract. Ok een jaartje naar PSV voor je ontwikkeling. Maar wel een extra jaar aan je contract erbij tekenen. Tekenen onder de streep. Van Ginkel had veel verder kunnen zijn.
1 0
Joseph
Als je als talent bij Ajax vertrekt is daar 1 reden voor, en dat is geld. Chelsea staat wat talentontwikkeling betreft compleet in de schaduw van Ajax. Meneertje Visser heeft zijn werkgever weer een dienst bewezen met dit onzinverhaaltje, die 2 hebben gewoon een slechte carrièrekeuze gemaakt.
4 0
de-Ajacied
Piet de Visser als ronselaar van Chelsea
Ik hoop dat hij gauw niet meer in staat is te werken
1 -2
Ajax#1900
Wat een dom gezwam dit zeg haha.
0 0
FlyingDutchMan
Echt een mafklapper deze meesterscout lol, moet tegen zichzelf in bescherming worden genomen..
0 0
Harrie Nak
Abramovich schijnt de boel te koop hebben staan. Ze moeten maar zien of de volgende suikeroom net zo vrijgevig is.
0 0
EVH
Exact.

Dat gaat daar down the drain
0 0
KKoossiiee
Mooie clubs ........... tja tis maar hoe je het ziet.
CL met Ajax of bij pakweg Brighton H.A. proberen alles onder de 4 te houden.
Ja Brighton is PL en een zak geld, maar tis niet per se beter als gewoon Ajax.
Kijk naar Frenkie en Matthijs, staan nu gewoon in NL elftal.
0 0
T.reckveugel
Ja, zoek de verschillen.
En Kluivert, net iets verser maar nu voorlopig op de bank i.p.v. in de basis tegen Bayern.
Het gaat een keer gebeuren dat er wel één slaagt, statistisch gezien moet dat vast een keer gebeuren. Kan iedereen roepen dat die toch gelijk had.
Wat financieel gezien waarschijnlijk al het geval is
0 0
Radie125
stippelen een traject via NAC naar Willem II
0 0
3*stars*3
‘Voor iedere speler stippelen ze een heel specifieke traject uit’.

Net zoals Piazon, die al 6/7 jaar achter elkaar verhuurd blijft worden?
Hou toch op man, deze jongens gaan zelfde traject bewandelen als jongens als Bruma en Aké.
Ze komen waarschijnlijk wel goed terecht maar zeker niet in 1e van Chelsea, als vaste basisklant.

Las trouwens dat Brahim Diaz een aflopende contract heeft bij City en geen trek heeft om te verlengen.
Geweldig talent en kan op verschillende posities.
6 0
Bensco
“Als hij dat zou willen, zou hij volgend jaar bij iedere Eredivisie-ploeg een versterking zijn.”

Met andere woorden die speelt volgend jaar bij Vitesse of PSV. Piet lult er wel makkelijk omheen maar feit blijft wel dat Chelsea’s “Loan Army” alleen al dit jaar 32 spelers verhuurde en in de afgelopen 6 jaar ruim 226 huurtransfers maakte. Ik vraag me ook echt af of dat met spelers wordt afgesproken. Chelsea zelf vind het wel best. Je haalt een speler binnen met gouden beloftes, verhuurt hem vervolgens waardoor een andere club een groot gedeelte van het salaris betaald. Haalt die het, levert het je dik rendement op met nauwelijks kosten, haalt die het niet kost het je geen deol.
4 0
3*stars*3
En zoals we met Traoré zagen, huursom van 2 mil.
Clubs als Vitesse krijgen waarschijnlijk “korting” maar FIFA staat erbij en kijkt ernaar.
32 spelers verhuurd wow!
Meeste van die spelers tekenen ook liever bij Burnley een contract of gaan in de Championship spelen, ipv een Ajax, PSV of Anderlecht.
Omdat ze niet teveel willen inleveren.
Alhoewel Ajax nu wel salarisplafond omhoog heeft geschroefd maar je kan natuurlijk niet een heel elftal hebben met dikbetaalde gasten.

Vraag me trouwens af, waar we Mason Mount binnen 2 jaar zien.
Denk ook dat hij een vervelend “traject” gaat volgen.
1 0
Bensco
Ja klopt ja, vooral dat van die championship klopt. Ik ga niet roepen dat de weg naar de top altijd via Ajax moet verlopen maar waar krijg je als talent de kans om op jonge leeftijd al in de Champions League te spelen? Spelers als Frenkie, De Ligt of Dolberg kunnen zich in de kijker spelen bij elke club ter wereld terwijl je bij Chelsea gedoemd bent om naar de achtergrond te verdwijnen.
0 0
3*stars*3
Precies en daarom oogste Ajax ook weer veel lof in 16/17, bij kenners en buitenlandse media.
Met zo’n jong team EU in en de finale halen.
In de halve finale met twee 17-jarige spelers en De Ligt in de finale.
Daarnaast was Onana ook pas 20, Sanchez 20, Dolberg 19 etc.
We staan er niet bij stil maar het is eigenlijk niet normaal en daarom zal Ajax wereldwijd gezien worden als een unieke club, met een eigen identiteit.

Heb weer zin in het nieuwe EU seizoen en zeker na het zien van stijgende lijn in ons spel.
0 0
hakkietjakkie
Ja leuk wat meneer Visser zegt over oa Bruma en Ake, maar noem 1 speler die vanuit de jeugd het eerste elftal heeft gehaald op die manier en nu gewoon basis speelt.....
0 0
Ruff Rhythim
Ok, dus feitelijk bevestigt ie het vooroordeel, aangezien er geen een van die fantastische jeugdexponenten bij Chelsea zelf is doorgebroken...
0 0
migilo
Pfff Chelsea kan een eigen competitie beginnen met al die huurlingen, gaat helemaal nergens meer over. Ze lopen ook geen enkel risico want een speler met enig talent en Chelsea op zn CV levert minimaal een miljoen op, wat de opleidingskosten ruimschoots zou moeten dekken.
0 0
EVH
Welke spelers uit de jeugdopleiding van Chelsea zijn uiteindelijk doorgebroken in het eerste elftal van Chelsea?
Ongeacht een ex-Ajacied, Nederlander, Engelsman of wie dan ook. Wie??


Piet?? Ik wacht op antwoord.
6 0
Gooseman
Bruma, Aké en..... uhm..... uhmmm. Eigenlijk niemand.
0 0