Driessen: 'Ze zijn bij United echt niet gek'

FinnDekker, 11-09-2018 om 23:30, 15737 views, FOX Sports |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Commentator Leo Driessen vindt het belachelijk dat Daley Blind wordt neergezet als een voetballer die niet kan verdedigen. De publieke opinie was na de interlands te negatief. Driessen neemt het op voor de Ajacied bij FOX Sports

'Volkomen onzin', antwoordt de verslaggever op een stelling of Blind wel of niet kan verdedigen. 'Het slaat helemaal nergens op. Dit verdient Blind helemaal niet. Ze zijn bij United echt niet al die jaren gek en blind geweest.'

Deze zomer keerde Blind terug bij Ajax na een periode van vier seizoenen bij Manchester United. Overmars gaf al aan te veel te hebben betaald voor de 28-jarige. Blind vormt met Matthijs de Ligt het centrum bij Ajax. De linkspoot speelde tot dusver tien duels.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxAmsterdam
Eindelijk komen er is wijze woorden uit Leo. Vind het allemaal maar overdreven dat gebash op Blind. Ik vind het ook wel logisch dat hij soms fouten maakt bij het NL elftal.
Hij heeft toch andere spelers om zich heen, een andere tactiek dan bij Ajax wordt er gespeeld en heeft niet echt een vaste positie in het NL-elftal. (dan weer centraal, dan weer linksback, dan weer met 5 man achterin)

Zolang Daley bij Ajax gewoon presteert, is er niks aan de hand. Van mij mag Blind zelfs gepasseerd worden, blijft hij tenminste fit voor Ajax en krijgt hij minder gezeik over zich heen!
0 0
Babangida83
Arme Leo. Iedereen vergist hem met die Valentijn. Of doel je daadwerklijk op Leo?
2 -1
AjaxAmsterdam
Ik doel op Leo, ja :)
1 0
M.Olsen
Leo is even van zijn stoel gevallen denk ik. Tegen Groningen zal die vast commentaar geven met de nodige verwijzingen naar zijn foutjes bij Oranje.

Of denk ik nu te negatief? In ieder geval ben ik het, op dit punt, wel met hem eens ;)
0 0
CL=5
Ik ben geheel pro Blind, fantastische aanwinst voor ons! Zeggen dat ze bij Utd niet gek zijn, ondanks de aanstelling van Mourinho, het absurde bedrag voor het terughalen van Pogba en de ruildeal met Alexis Sanchez. Mwoah.
1 -1
w86
Ja de komende maand ook elke keer erbij halen dat Overmars zelf heeft aangegeven dat er teveel is betaald. Doet er helemaal niet toe, waardeer het juist dat Overmars daar eerlijk over is geweest. En dat teveel betalen had ook een doel, namelijk eindelijk eens een keer de selectie op tijd op orde hebben met het oog op belangrijke kwalificatiewedstrijden. En van die wedstrijden hebben we genoten en we doen weer mee in de CL, dus is het het gewoon waard geweest.
2 -1
3sterren
Er spreekt juist veel waardering voor Blind uit inderdaad, dat Overmars meer wilde betalen dan wat marktconform zou zijn geweest voor een verdediger à la Blind ...
0 0
gras
Waardering mwah, dat zou het zijn als Overmars het bedrag juist marktconform had genoemd. HIj wilde nu vooral eens de aankopen voor de CL binnen hebben. Dat maakte de onderhandelingspositie van Ajax zo moeilijk en die van United zo sterk. United hoefde niets, Ajax moest.

Verder heeft Overmars dit vooral gezegd om druk weg te nemen van Daley, vanwege de 'prijs op zijn hoofd'. En niet op een kunstmatige manier, er is ook echt overbetaald, maar soms is dat niet anders. Het is voor Daley iets lastiger wanneer je minder speelt zoals tegen oranje - dat ook echt niet best was - maar als je aan het einde va het seizoen de titel pakt en weer aan CL (voorronde) kan meedoen, heeft niemand het er meer over.
2 0
korem
Dit zegt toch ook gewoon genoeg, blind heeft zeer veel gespeeld bij manchester united en ook een tijd vaste basisspeler geweest, dan kan je echt wel meer dan wat en onder een zeer fanatieke coach. Leuk al die Johan Derksen en zogenaamde supporters hier die het allemaal beter zien !
3 -1
FWAjacied
Blind is natuurlijk al jaren de zondebok geweest van het Nederlands Elftal. Zeker met zijn vader als bondscoach was het makkelijk een slachtoffer vinden. Het ziet er allemaal ook wat minder imposant uit als een Van Dijk, maar ondertussen zijn beide verantwoordelijk voor een tegengoal maar hoor je daar bij Van Dijk bijzonder weinig over.
9 -1
korem
Racisme is het puur omdat daley blind wit is pakken ze hem weer aan !!!
5 -6
off
Grappig dat je zoveel artikelen leest over de kwaliteiten van Blind. En ik snap ook echt wel waar dat vandaan komt. Maar het begint allemaal met een bondscoach die hem er in zet op linksback. Laat ze daar lekker op gaan bashen.
3 0
Web
Het boeit totaal niet wat ze er allemaal van vinden
Blind staat zaterdag weer naast de Ligt in de competitie, en de kenners lullen maar.

Ook een stukje van Jong Oranje gezien, ook daar kunnen ze een voetballer die altijd voor uit denkt als Eiting niet gebruiken, en laten ze een speler als Kluivert twee wedstrijden. ( terecht ) op de bank in Oranje zitten, en daar met zijn diepte echt nodig hebben.

Gelukkig kan ik genieten van Ajax, en in Zeist moeten ze maar eens HEEL goed na denken, hoe dit anders moet.

En een speler als Gravenberch hoort in Jong Oranje te spelen, die maakt het midddenveld veel beter samen met Eiting, is ook goed voor zijn ontwikkeling
Wat goed is komt snel
8 -4
Babangida83
Precies. Jong Oranje is nog steeds een opleidingsinstituut. Alleen al daarom raar dat Eiting er niet in staat. Je wilt het voetbal voorbereiden zoals dat in het NL-elftal gespeeld dient te worden. Daarnaast, je wilt jongens extra weerstand geven. Ik vraag me af of dat het geval is voor jongens als b.v. Dumfries, Rosario, Bijlow en Lammers. Gooi jongens als Gravenbergh er in, met 3-4 spelers die de kar moeten trekken. Zo wordt iedere speler uitgedaagd. Een jongen als De Jong is ook een goed voorbeeld van weinig spelen in JO. Gelukkig keek Ajax wel door zijn weinige fysiek heen.

Overigens vraag ik mij af in hoeverre het meedoen aan een EK voor jong Oranje nu goed is voor je ontwikkeling als speler. Rust op zijn tijd is ook belangrijk. En optijd met de voorbereiding beginnen van je club ook. Er wordt vaak ook gezegd dat dit soort jongens te weinig rust krijgen in de vakanties en dat je ze daardoor uiteindelijk niet doorbreken. Je zou voor de gein ook eens moeten kijken naar hoeveel jongens uit de jeugd van Oranje nu uiteindelijk doorbreken op respectabel niveau. Daaraan kun je, vermoed ik, al uit afleiden dat ze in Zeist niet echt bezig zijn met opleiden.

En datzelfde geldt voor de coach. Zo lang je maar goed mislukt bent, dan kom je al redelijk in aanmerking om onze grootste talenten te trainen. Tja, dat straalt natuurlijk ook af op de spelers.
1 0
Genant
Met mensen als Langeler en Van der Looi aan het roer zal het nooit meer wat worden met Jong Oranje. Van der Looi is een behoudende coach en Langeler vooral een eng kereltje.
0 0
Web
Klopt Jong Oranje is voor spelers van Ajax niet belangrijk.
Misschien wel voor de kleine clubs, die nooit Europees voetballen,
Ajax moet gewoon zorgen dat de grootste talenten zo snel mogelijk in Amsterdam spelen
0 0
Nana999
Precies, leuk voor clubs als Feijenoord en PSV :P
0 0
3sterren
Je slaat de spijker precies op de kop. Ik denk dat ze in Zeist menen dat Ajacieden er vanzelf wel komen, al dan niet met professionele hulp bij hun club.
Door mindere goden op te stellen in Oranje en JO hoopt men dat ook zij naar een hoger plan worden getild.
Maar het tegenovergestelde zal het geval zijn.
We zullen steeds verder afglijden naar een bedenkelijk niveau ...
0 0
korem
Denk meer dat ze laf proberen te spellen en daar past over het algemeen een Ajax speler niet echt in, de Looi bij Willem 2 was ook altijd zeer laf proberen te voetballen ook al had hij genoeg spelers om leuk te voetballen
0 0
3sterren
Ook dat
0 0
Radie125
uitstekende speler voor Ajax
6 -2
Dexy
In Oranje speelde hij als linksback, die aanvallend en verdedigend de hele flank moest bestrijken. Daar heeft hij de snelheid en het loopvermogen niet voor.

Bij Ajax speelt hij als CV, een positie waarop je sowieso een kleiner speelveld hebt dan op linksback. Tel daarbij op dat hij bij ons naast twee puinruimers staat, De Ligt en Tagliafico, en het mag geen verrassing heten dat Blind het bij ons veel beter doet dan in Oranje.
8 -2
Ajax27
Exact. Bij Ajax weten ze wat je aan hem hebt in de opbouw. Daarnaast heeft de Ligt aangegeven dat ie ontzettend graag naast Blind in Oranje staat. Dus om Blind te halen zodat toptalent de Ligt nog 1 of zelfs 2 jaar blijft, prima. Je haalt daarnaast een speler van 28. Niet een voormalig topspeler die 33 is en afbouwt, maar een goede speler die de komende 4+ jaren een zekerheid binnen je team is. Daley is als linksback begonnen, heeft het daar bij Ajax zeer verdienstelijk gedaan maar iedereen ziet dat het een CV of een 6 is. Dat ie dan in het NL elftal als linksback wordt gezet is niet zijn probleem. Ik zou m het liefste als 6 zien in het NL elftal met Frenkie en Wijnaldum voor 'm. Dan pas zien we zn echte kracht.
2 -2
Schwalbino
Die eerste goal tegen Frankrijk? Van alle kanten lopen ze naar de bal. Promes is daar als eerste bij. Hij loopt in vanuit het middenveld en kopt hem voorwaarts (richting achterlijn). Blind loopt in vanuit de centrale verdediging (dat hij daar loopt is al omdat hij corrigeren moet, remember hij staat linksback). Op het moment dat Blind de bal over zijn hoofd ziet gaan is het leed al geschied.

Wat een lulkoek van Van Hanegem en alle andere zogenaamde objectieve analisten dat Blind hier veel aan kon doen. Als je iemand een zwarte piet wil geven die wedstrijd dan Van Dijk (die verder gewoon een prima wedstrijd speelde) bij de goal van Giroud.
9 -2
OKP-AFCA
Het enige wat je Blind kan aanrekenen is natuurlijk het dramatisch wegwerken van de bal die dan inderdaad door een achterlijke kopbal van Promes panklaar gelegd kan worden voor het goal.

Grootste fout natuurlijk van Promes want ondanks dat die bal dramatisch werd uitverdedigd door Blind waren er nog 1000 andere manieren om die bal veilig op te ruimen.
0 -1
M.Olsen
Hier ben ik het niet helemaal mee eens. Het wegwerken van blind was niet bewust. Hij raakte de bal verkeerd. Dat hoort 100% bij het speletje. Je kan daar Ronaldo neer zetten maar zelfs hij raakt zo nu en dan de bal verkeerd. In theorie deed blind hier wat hij kon. Daadkrachtig ingrijpen en er tijdig bij zijn.
1 0
M.Olsen
De 2-1 was trouwens, zoals Koeman zelf ook zei, veel erger. Daar is Van Dijk gewoon te laat (bij zijn man/de bal). Maarja van dijk kunnen we natuurlijk niet bashen.
1 0
Genant
Van Dijk was niet te laat, hij was gewoon veel te laconiek. Hij was ongeconcentreerd.
1 0
behangdelul
Ik hoor de beste man voor het eerst wat zinnigs zeggen....nu mag hij nog steeds van TV af.
4 -1
Ajax4xbestevaneuropa
Vorig seizoen 5x meegedaan in de PL. EL + FA cup gewonnen. Vorig jaar 2e waarin hij dus 5x meedeed en daarvoor 6e 5e en 4e. Iedereen ziet toch dat hij weliswaar voetballend goed kan spelen als verdediger met een goede inspeelpass en hij kiest misschien goed positie, maar puur verdedigen kan hij matig. Je ziet dat hij niet zelfverzekerd genoeg is om 1 tegen 1 duels aan te gaan omdat hij bang is uitgespeeld te worden.
Ik blijf het zeggen, 4 jarig contract van bijna 4 mil per jaar + de bijna 20 transfersom is meer dan 30 en gewoon veel geld. De grote vraag blijft of je niet 2 ervaren spelers van hetzelfde of groter kaliber kon halen. Types Poulsen of slagers achterin met veel ervaring. Tadic neemt de drukw eg bij Blind en neemt de leidersrol ook op zich. Godzijdank is Ajax rijk en maakt het niet eens uit als Blind uiteindelijk geen steunpilaar blijkt te zijn maar gewoon 1 van de 11. Als hij meer zelfvertrouwen krijgt en kan wennen aan zijn salaris en prijskaartje dan hoop ik dat we hem nog zien groeien ondanks zijn leeftijd. Stel Blind had nog 3 jaar bij united of een andere club gespeeld dan zou nog steeds geen zelfverzekerde baas zijn. Misschien kan hij dat alleen bij AJax worden als hij ons successen geeft.Wie weet speelt hij tot zijn 38e bij AJax en komt bij Sjaaks's aantal wedstrijden in de buurt. Slechtste geval neemt Vitesse of Az hem in 2020 voor 5 mil. over..
3 -12
Genant
Wie zegt dat hij vier miljoen per jaar krijgt. Dat zijn aannames.
1 0
3sterren
Tot nu toe heeft Ajax de CL weer eens gehaald en volgens mij was Blind er telkens bij.
Ik word bijkans misselijk van al dat negatieve gelul op Blind ...
2 -1
NoPants
Heb je een bron voor die 4mln per jaar?
4 -2
OKP-AFCA
De altijd betrouwbare van der Gijp natuurlijk.
0 -1
Schwalbino
Welke speler je ook haalt, er zit een risico aan vast. Op Blind of Vertonghen of Eriksen of Alderweireld of Suarez na niet. Daarvan weet je wat ze kunnen presteren in Amsterdam. Dus je vraag is snel beantwoord.
2 -3
Nana999
Wauw, Driessen die zowaar eens iets zinnigs over een Ajacied zegt. Ik moest het twee keer lezen om het te geloven.

Verder volledig mee eens natuurlijk, Blind hoort gewoon als controlerende middenvelder of centrale verdediger te spelen, het is meer de fout van Koeman om hem op een mindere positie weg te zetten.

De Jong - Blind - VD Beek en het Nederlands elftal heeft een prima gebalanceerd middenveld ;)
12 -2
Mazraoui
Hij doet het gewoon erg goed bij Ajax
15 -2
3sterren
Zo is dat, en iedereen die dat niet vindt mag het van mij best denken, maar laten ze a.u.b. hun... ... houden en ergens anders hun onvrede spuien ...
1 -1