SJvanveen, 11-09-2018 om 07:08, 12961 views, NOS |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Henk Hoijtink heeft nogmaals kritisch gesproken over Ajax-verdediger Daley Blind. De journalist van Trouw vindt het bedrag dat Ajax op tafel heeft gelegd te veel en twijfelt aan de verdedigende capaciteiten van de aankoop. 

'Danny was ook nooit de beste voetballer, maar hij kon in de loop der jaren een niveau handhaven en daarmee echt belangrijk worden voor z'n team. Daley is nu 28, heeft in Engeland gevoetbald, en dan mag je verwachten dat hij groter zou zijn. Ajax heeft hem gekocht, voor veel geld. Ik vraag me nog steeds af of dat de juiste keuze is, dat moet nog maar blijken', laat Hoijtink weten bij het Sportforum van de NOS

Frenkie de Jong

Over een andere Ajacied, die vorig seizoen geregeld op de plek stond waar Blind nu speelt, is Hoijtink meer lovend. 'Frenkie de Jong is een lichtpuntje', laat hij weten. 'Hij is een talent, maar de omstandigheden zijn niet makkelijk. Hij staat in een niet al te ruim getalenteerd team.' Rivkah op het Veld, sportpresentator, is optimistischer gestemd. 'Als Memphis, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong doorgroeien, hebben we in ieder geval weer talenten voor de toekomst en dat is toch best fijn.

Ajax Showtime maakt gebruikt van cookies. Accepteer