Hoijtink zet vraagtekens bij aankoop Blind

SJvanveen, 11-09-2018 om 07:08, 12384 views, NOS | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Henk Hoijtink heeft nogmaals kritisch gesproken over Ajax-verdediger Daley Blind. De journalist van Trouw vindt het bedrag dat Ajax op tafel heeft gelegd te veel en twijfelt aan de verdedigende capaciteiten van de aankoop. 

'Danny was ook nooit de beste voetballer, maar hij kon in de loop der jaren een niveau handhaven en daarmee echt belangrijk worden voor z'n team. Daley is nu 28, heeft in Engeland gevoetbald, en dan mag je verwachten dat hij groter zou zijn. Ajax heeft hem gekocht, voor veel geld. Ik vraag me nog steeds af of dat de juiste keuze is, dat moet nog maar blijken', laat Hoijtink weten bij het Sportforum van de NOS

Frenkie de Jong

Over een andere Ajacied, die vorig seizoen geregeld op de plek stond waar Blind nu speelt, is Hoijtink meer lovend. 'Frenkie de Jong is een lichtpuntje', laat hij weten. 'Hij is een talent, maar de omstandigheden zijn niet makkelijk. Hij staat in een niet al te ruim getalenteerd team.' Rivkah op het Veld, sportpresentator, is optimistischer gestemd. 'Als Memphis, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong doorgroeien, hebben we in ieder geval weer talenten voor de toekomst en dat is toch best fijn.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BowedUkelele
Ik heb een Trouw zaterdagabonnementje maar ik heb die man nog nooit op een leuk stukkie kunnen betrappen. Wat een zure vent is dat.
0 0
Marcao
De azijn was nog niet op bij Trouw. Dolle boel daar op de redactie ;0)
0 0
Aeter
Ik heb ook zo mijn vraagtekens bij Henk Hoijtink als "journalist".
4 0
BRAMHOUTEN
niet alleen bij Henk.. het niveau van onze journalisten is zeer belabberd
1 0
Hobbemastraat
Ohjahoor, daar gaan we weer. De Nederlandse journalisten zijn zo opportunistisch als de pleuris. De ene week ben je een topaankoop en de andere week kan je er geen klote meer van. En ze papagaaien elkaar allemaal na. Zucht... Tuurlijk is Daley Blind geen wereldtop, maar voor Ajax is het meer dan prima. Ben heel blij met Daley!
3 0
Duif63
Precies. Uit bij Dynamo speelde hij nog een wereldpartij
0 0
31xAjax
Hij was gewoon goed tegen Kiev, een wereldpartij is zwaar overdreven.

Zoals een speler die 20M mag kosten gewoon goed mag, eh moet spelen....
2 0
Joseph
Schrijft gewoon wat er verkoopt. Dat sportkatern kunnen ze beter op toiletpapier drukken, dan heeft het in ieder geval waarde.

Blind was misschien te duur, maar hij was er daardoor vroeg bij en hij heeft een belangrijke rol gehad in de plaatsing voor de Champions League. Wat mij betreft is hij elke euro waard geweest.
0 0
Lazell
Is 17,5 miljoen voor een speler van 28, van Man United, NL-elftal, die het daar zeer verdienstelijk doet zo super veel dan? We kochten ook Neres voor 12 miljoen, met 8 wedstrijden Sao Paolo in de benen. Of Ziyech, van Twente die alleen in een team kon spelen dat volledig op hem was afgesteld. We durven met gemakt 50, 60, 70 miljoen te vragen voor onze talenten, maar 17,5 miljoen voor een speler die bewezen heeft van Europees subtopniveau te zijn is veel te veel.
12 0
Ajax#1900
Nee is gewoon een heel normaal bedrag. Maar dat snappen onze journalisten die nog onder een steen leven gewoon niet.
0 0
Minsc
Neres en Ziyech hebben een restwaarde, Blind niet. De vraag moet dus zijn of Blind 8 miljoen per jaar (4 jaar lang) waard is.
0 0
Ajax27
We hebben voor de eerste keer sinds 2010 CL voetbal gehaald, het hele doel van het halen van ervaren spelers. Doel gehaald dus investering waard. Het heeft ervoor gezorgd dat samen met Tadic de kwaliteit dusdanig omhoog is gegaan dat spelers als de Ligt, Frenkie, Neres en Ziyech graag nog een jaar blijven, dus ja, dit is het waard. Die 4 genoemde spelers zullen een jaar CL in de benen krijgen en wellicht kamlioen worden waardoor ze stuk voor stuk meer waard worden, dus ja, dat is het waard. Het zal ervoor gaan zorgen dat er wat druk van de Ligt zijn schouders wordt gehaald zodat ie zich weer bezig kan houden om zichzelf te ontwikkelen en hierdoor nog 5-10 miljoen meer waard wordt, dus ja het is het waard.
0 0
Ajacied33
Ik vraag me af hoe jij, en vele anderen, toch op die 4 miljoen per jaar komen...
0 0
ajaxrulesz
hoijtink kan beter zijn vraagtekens zetten bij ze ouderwetse kapsel.
2 -3
PuurGeluk
Aldus Hoij(doei)tink daags na het interview van Overmars.
0 0
Raoul14
Hoijtink, de pissebed onder het journaiile, grootste Cruijff hater, krijgt weer spreektijd. Iedereen mag zijn mening hebben, maar die van hem is extreem gekleurd. Dat wij teveel voor Blind hebben betaald is duidelijk, maar hij heeft nu zijn inbreng in het succes.
2 -2
Lazell
Denk niet dat het een hater is, maar gewoon een nobody. Als je écht gepassioneerd bent over sport, ga je niet op de redactie van de Trouw zitten.
1 0
Genant
Los van de transfersom (die wellicht wat hoog is) is Daley natuurlijk een prima versterking voor ons.
1 0
Frankkie
Ik word een beetje moe van al die droeftoeters die maar blijven melden of Daley wel of geen goede aankoop is.
Als je kijkt naar de wedstrijden die Ajax nu heeft gespeelt heeft hij met zijn ervaring een belangrijk deel uitgemaakt van het behalen van de CL.
Dat Daley bij het Nederlands Elftal eruit wordt gelopen door een Mbappe, volgens mij hoeft dat geen schande te zijn en heeft niks te maken met zijn kwaliteiten.
Daley is zeker voor de Eredivisie een zeer nuttige speler en voor Ajax zal hij dit jaar een belangrijke schakel zijn in het geheel
7 -1
Ajaxhart
Blijk van waardering/vertrouwen door de supporters zou mooi zijn, de eerstvolgende thuiswedstrijd.
5 0
atalantanio
Blind is niet de snelste, dus is het onlogisch om hem in Oranje als back op te stellen, bij Ajax heeft hij als centrale verdediger met internationale ervaring gewoon duidelijke meerwaarde.
7 -1
chuckie88
Ach weet je... stel United wil De Ligt of De Jong dan zetten we gewoon het bedrag van Blind wat we teveel betaald hebben gewoon bovenop het transferbedrag... opgelost.. Blind gratis
2 0
wendoo9
Jij weet hoe het werkt !
0 0
Ozymandias
Sterker nog, Ajax heeft United gewoon het bedrag terugbetaald wat zij vier jaar eerder aan Ajax hadden overgemaakt om Blind te kopen. Eigenlijk kunnen we het zien als een vierjarige verhuurperiode waarin United zo vriendelijk is geweest van Blind een betere speler te maken zodat Ajax er nu een absolute topper bij heeft.
1 -2
De_Realist
Pleur toch eens op met dat opportunistische gelul.

"Absolute topper"? Waar heb je het over. Sanchez, Varane, Ramos, Chielini, Kompany, Boateng, dat zijn absolute toppers.

Blind is gewoon middelmaat (geen topper maar ook niet slecht, gewoon daar tussenin). Hij blinkt nergens echt in uit maar haalt over het algemeen een degelijk niveau in zowel verdedigend als aanvallend aanval (vooral in de Eredivisie). Daarentegen heeft hij wel een groot minpunt, hij is erg langzaam en daarom meestal niet geschikt als linksback in grote wedstrijden. Daarnaast is hij niet kopsterk en zijn aanvallend kwaliteiten vallen reuze mee.
2 -8
MosesD
'Pleur toch eens op met dat opportunistische gelul'.... Wat een Tokkie talk. Kom eens met een fatsoenlijke en normale reactie.
2 0
De_Realist
Ik reageer gewoon op een absurde uitspraak, verder heb ik daarvoor en daarna gewoon een normale reactie gegeven. Stel je niet zo aan man.
0 -2
MosesD
'Pleur op' en 'lul' dat zijn dingen die jij in een discussie vaker gebruikt tegen mensen die je niet kent? Apart........
1 0
Ozymandias
Ik bedoel een absolute topper voor Ajax. Dat had je zelf ook wel kunnen begrijpen...

Blind is zeker geen middelmaat. Hij heeft een geweldige pass- en traptechniek en een geweldig spelinzicht. Daarmee steekt hij sowieso al met kop en schouders boven bijna alle spelers in de Eredivisie uit.

P.S. beetje vreemd om iemand van oppertunistisch gelul te beschuldigen als hij (in dit geval ik) het heeft over hoe goed een speler is terwijl hij net een slechte wedstrijd achter de rug heeft. Dat is zo'n beetje het omgekeerde van opperunisme...
4 -1
Genant
Ben het met je eens.
1 -1
De_Realist
Hij is van toegevoegde waarde, maar de Ligt, Tadic en Ziyech zijn de absolute toppers bij Ajax. Frenkie zit daar heel dicht achter en kan ook als absolute topper worden gerekend als hij dit niveau volhoudt.

De meeste mensen zijn het er overeens dat Blind geen top verdediger is zoals bijvoorbeeld de Ligt, van Dijk, de Vrij (al heb ik af en toe mijn twijfels over die laatste, en niet omdat het een ex-Feyenoorder is). Meerdere van mijn mede-Ajacieden claimen echter onterecht dat Blind aanvallend veel toevoegt, maar ik spreek dat tegen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem tot nu toe weinig tot geen defensie splijtende passes heb zien geven bij ons, hij scoort geen goals, wat zijn dan die uitmuntende aanvallende kwaliteiten als verdediger waar iedereen het over heeft? Tikkie breed en terug wisten we al hij kon on Frank, dus dat telt niet.

Daarnaast ben ik allerminst opportunistisch, vanaf het eerste moment dat de Blind geruchten op gang kwamen heb ik dit aangegeven.

Blind voor 7-10 miljoen had ik nog acceptabel gevonden. Het is geen bijzondere speler maar hij haalt wel een degelijk niveau over het algemeen (vooral Eredivisie niveau), maar voor 16-20M was en ben ik fel tegen de komst van Blind. We gaan het zien tegen de topclubs, wellicht dat hij mij van gedachte kan veranderen. Ik durf ook toe te geven als ik fout zat.
0 -2
megaonion
Inzicht betekent niet altijd een geweldig bal van 60 meter op iemand z'n stropdas. Dat betekent dat je op de juiste moment in zijn geval de rust in het spel brengt door juist de bal terug op de keeper te spelen of terug naar de Ligt en hem te vertellen dat hij even rustig aan moet doen. De spelers op de juiste plekke neer te zetten. Voetbal is zoveel meer dan actie actie actie, snel naar voren , mannetje passeren , paas geven etc. Dat zijn wellicht dingen die een lust voor het oog zijn, maar dat alleen is geen voetbal.
1 0
Ozymandias
Ik zie hier een paar idioten beweren dat Viergever niet minder dan Blind is. Volgens mij zijn die al weer vergeten dat Blind in de meerderheid van de wedstrijden van dit nog korte seizoen één van de twee/drie beste spelers aan de kant van Ajax was. Blind is ongelofelijk belangrijk in de opbouw van Ajax en hoewel ik hem op termijn liever als '6' zie is het volgens mij duidelijk dat Blind momenteel noodzakelijk is centraal achterin. De meerderheid van variaties in de opbouw komen door het slimme positioneren van Blind waardoor er achterin veel meer passlijnen en driekhoekjes te zien zijn. Iemand die dit niet inziet begrijpt volgens mij helemaal NIETS van het voetbal wat onder de Ajax School wordt verstaan.
7 -2
Adam24
Nee maar je snapt het niet, je moet als verdediger meedogenloos zijn! Kijk maar naar Van Dijk bij de 2-1! Ik zweer het je, als Blind ipv Van Dijk daar bij liep was die gelyncht!
6 -1
Redrum
Dat gegeil op die lekkere lange Virgil is zelfs zo uit de hand gelopen dat Liverpool zo gek is geweest om 80 miljoen voor die vent te betalen. Echt de meest overschatte verdediger aller tijden. Ik vind die gozer echt zo dramatisch en net als Wijnaldum laat hij bij Oranje zijn ware kwaliteiten zien. Hij kan vrij weinig tot niets met de bal en voor zo'n sterke gozer laat hij zich nog opvallend vaak aftroeven, zelfs door de lucht.
2 0
Lazell
Wow, een medestander wat betreft Van Dijk, die zijn zeldzaam. Van Dijk is een boom, maar mist echte intelligentie. Staat positioneel vaak heel matig. Komt niet in de buurt van Ramos, Hummels, etc.
1 0
munser
van dijk is een gemiddelde verdediger, die door zijn postuur een streepje voor heeft. maar vind hem eg niks bijzonders en bij lange na geen 80m waard.
0 0
Redrum
Precies, is echt weinig bijzonders aan die vent. Maar vreemd genoeg kan hij weinig fout doen bij de kenners.
1 0
Ozymandias
Natuurlijk, want in Nederland wordt er door analisten enorm gegeild op lengte en fysiek terwijl ze maar blijven doen alsof ze de Ajax School nastreven. Het Nederlandse voetbal is dood en dat zal zo blijven zolang trainers als Ten Hag belachelijk worden gemaakt en trainers als Koeman op worden gehemeld. Bosz kon in Nederland net nog omdat hij tactisch niets te ingewikkelds deed en de analisten hem daarom konden begrijpen.

Gelukkig lijkt er bij Ajax een technisch directeur te zitten met een goed ook voor welke hoofdtrainers bij Ajax passen. Zijn keuzes (Bosz en Ten Hag) hebben tot nu toe erg goed uitgepakt terwijl de trainer die hij nog te onervaren vondt (Keizer) ook daadwerkelijk mislukte door een gebrek aan ervaring (en een enorme lading ongeluk en misery). Ik ben blij dat Overmars momenteel de macht over het technische beleid heeft.
1 -1
chuckie88
Wij zetten vraagtekens bij Hoitink als analist... die man heb ik nog nooit iets positiefs horen zeggen over Ajax.. men is al weer volop bezig met proberen onrust te zaaien bij onze club... is het niet rugnummerkwestie van Ziyech, dan wel ontevreden Van de Beek en nu weer aankoop van Blind.
7 -2
De_Realist
Je spreekt jezelf al tegen in je eerste zin:

"die man heb ik nog nooit iets positiefs horen zeggen over Ajax"

volgens mij is hij toch positief over Frenkie?
0 -3
Hagmag
Who the fuck is Henk Hoijtink ?????
7 -2
GvanderK
F*ck de media en wie is Henk Hoijtink? Serieus hou ff op. Bij Ajax doet hij het prima. Trap er niet in.
5 -1
M.Olsen
Donder toch op man. Na Kiev al zn waarde terug verdiend
5 -1
Labrador
Door de plaatsing voor de CL was Blind zo goed als gratis.
5 -1
Adam24
Naast dat ik het commentaar op zijn optreden tegen Frankrijk niet helemaal snap (of luistert iedereen gewoon naar wat de commentator zegt omdat ze zelf eigenlijk niet zo veel verstand van voetbal hebben?), is het al helemaal belachelijk om aan de hand van zijn optreden in oranje, waar hij in een ander systeem op een andere positie speelt, te beweren dat het een miskoop van Ajax is. Zijn Wijnaldum en Van Dijk ook miskopen van Liverpool? Jeetje die De Jong is echt een miskoop van PSV, zit zelfs bij Oranje op de bank, waar we helemaal geen spits hebben!
6 -1
CL=5
Mooi die afgunst. Het is lang geleden maar het gaat weer goed met de club!
3 -1
Babayaka
Nogmaals het is gekke Henkie zijn goed recht om zijn negatieve mening te hebben.

Zeg nogmaals meer dan 100miljoen voor de 33jarige Ronaldo is veel gekker. 17miljien voor blind is pinuts.
Zowel tadic en blind hebben zich al uitbetaald.
Wat blind doet bij oranje maakt geen fuck uit.
4 -1
Web
Je moet beginnen te lezen, met dat Hoijtink is een Ajax hater is.
Hij ziet niets liever dan dat alles fout zou gaan bij Ajax

Blind is gewoon niet zo goed als linksback, maar een uitstekende aankoop voor op 6 en 4.
Hij was een van de besten uit tegen Kiev.
Ik zet al jaren vraagtekens, bij Hoijtink, Vermeulen, en zo kunnen wij nog wel even door gaan.
5 -1
AFCAMM
Het interesseert mij echt geen reet hoe hij het in Oranje doet, als hij het bij ons maar goed doet. Want dat is waar voor betaald is.

Eerst was er al dat gezeik bij VI over Ziyech en Tadic dat niet klopte. Nu is er overal dat gezeik over Blind in Oranje en dat Ajax te veel voor hem betaald heeft, alsof het Iets met elkaar te maken heeft. Die lui willen gewoon iets te zeiken hebben. Waarschijnlijk hebben ze gewoon een goede beurt nodig. Dan kunnen ze al dat azijn eens kwijt.
4 -1
masterrr
Hij heeft Ajax inderdaad teveel gekost, had natuurlijk max 8-10 miljoen moeten zijn met een 1 jarig contract. Het is niet zo spectaculair als Tadic.

Maar wat de hele tijd vergeten wordt lijkt wel is dat Ajax heel vroeg in het seizoen al een paar wedstrijden van het jaar moest spelen. De puzzel was op tijd af en daar heeft Blind een uitstekende rol in gespeeld als betrouwbare pion
0 -3
chloorbestendig
Henk mag aan mijn zak ruiken.
2 -2
PJSM
Zoals 98% van de journalisten is ook Henk die papegaaien gedrag vertoont. Het lult allemaal mee met elkaar en zegeviert bij de waan van de dag. Ik ben i.i.g. blij met Blind. Als hij straks zijn waarde gaat bewijzen lult alles weer in een andere richting.
5 -4
CruyffFootball
Henk zou zo op AS kunnen zitten.
Hier is men nog opportunistischer namelijk.
3 -1
Schwalbino
Als zijn achternaam Janssen was, hadden we deze discussie niet. Omdat hij Blind heet wordt hij gepakt. Journalisten weten haarfijn dat er flink wat Blind sr. haters bij Ajax zitten die vervolgens op de trein springen. Zeg maar de groep die Daley ook uitfloot in eigen stadion omdat zijn vader voor Van Gaal koos.

Ga er maar gewoon vanuit dat Daley zolang hij nog bij Ajax speelt onderwerp van dit soort discussies is.
4 -3
Redrum
Ik plaats grote vraagtekens bij Henk Hoijtink. Waarom geeft die man in vredesnaam zijn mening over voetbal? Je kan net zo goed Maarten van Rossum columns over voetbal laten schrijven, dan krijg je ongeveer hetzelfde niveau qua negativiteit en gebrek aan voetbalkennis.
3 -2
De Stift
Wat zit iedereen Blind te bashen? Doet het gewoon prima bij Ajax. Zeer belangrijk in de opbouw van achteruit, staat verdedigend zijn mannetje. Nee, het is geen Ramos of Stam, maar wel absoluut een meerwaarde voor Ajax. Bovendien complementair aan De Ligt, die dankzij Blind ook weer beter wordt. Azijnzeikers, rot allemaal lekker op.
7 -6
De_Realist
Je hebt het verkeerd. Blind wordt door de Ligt beter.

Blind wordt opgehemeld als een topspeler maar het is gewoon middelmaat, en dat is geen schande want het is geen slechte speler. Desondanks krijgt hij als linksback meer verantwoordelijkheid omdat hij niemand links van zich heeft om op terug te vallen, en dan zie je dat hij het moeilijker heeft. Echter wat mij wel irriteert is dat iedereen doet als hij een grandioze speler is bij Ajax en dat wordt flink overdreven.
1 -1
Redrum
Blind blijkt al heel lang een heel gemakkelijk slachtoffer van kritiek te zijn. Ik heb echt nog nooit eerder meegemaakt dat een voetballer zo massaal werd afgekraakt in de media op basis van 2 foutjes in een oefenwedstrijd. Daarbij was één van die foutjes niet eens zijn fout, maar van de geweldige Virgil van Dijk, die absoluut niets fout lijkt te kunnen doen bij de kenners.
5 -4
LiefhebberVan GOED voetbal
Hij is geen verdediger, maar een middenvelder. heb hem de beste wedstrijden zien spelen als middenvelder.
Hij kan als verdedigende middenvelder veel beter uit de voeten. Frenkie kan dan zijn aanvallende capaciteiten als middenvelder nog véél meer uitbuiten.
Als Daley dan een steek laat vallen is er nog een verdediging om het op te lossen.
0 0
chrisjuhhh
Hoijtink moet zich niet bemoeien over het beleid bij Ajax dat weten ze zelf wel .
1 -4
CrazyJew
Prima aankoop, alleen al om de ervaring.
Plus de man heeft wel wat gepresteerd in het buitenland.
Tot nu toe nog steeds blij dat ie er is
7 -3
NouridolbergNeres34
Gewoon belachelijk veel geld betaald voor een modale speler, heeft niets bijzonders wat hem zo duur maakt plus nog maar een 1jarig contract.
Betaal je ook nog eens een dik salaris ,Blind sr heeft dat goed geregeld voor hem Overmars is erin getuind.

Ik had bij het horen van die vraagprijs lekker verder gekeken, Wober als CV is niet veel minder.
4 -10
Web
Ik zal nog een stapje verder gaan, hij was met Frenkie en Ziyech de beste Ajacied uit tegen Kiev, misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen
Gelukkig schat Ten Hag het wel goed in ( had jij het ook niet op ) want die zet hem Wober linsback neer i.p.v. Blind
4 -2
Web
Als jij Wober centraal niet veel minder vind dan Blind, zegt genoeg over jou voetbal inzicht. Maar dat wist ik al.
3 -2
megaonion
Door spelers als Blind word je kampioen. Hij brengt behalve zijn uitstekende spel ook nog iets wat meeste spelers niet hebben. Een extreem sterke mentale kant, die jongen is niet kapot te krijgen en sleept mentaal heel het team er doorheen als het moet. Blind zorgt ervoor dat iedereen scherp en iedereen zo goed mogelijk in positie staat. Hij is de ware leider van dit team wat dat betreft. Voetbal is meer dan alleen een balletje naar voren spelen of je man afstoppen...
2 -3
De_Realist
Ajax heeft al jaren de beste verdediging van de Eredivisie, ons probleem schortte juist in aanvallend opzicht waardoor wij geen kampioen werden. Het zal dus door Tadic en de betere vorm van Ziyech komen (alsmede de Jong op het middenveld) zijn waardoor wij kampioen worden (aannemend dat wij net zoals de afgelopen jaren weer de beste verdediging hebben staan).
1 -1
megaonion
Aanvallende kwaliteiten zijn zeker nodig. Wat ik echter aangeef is dat we niet iemand hebben gehad die de boel op scherp kan zetten. Iemand als Blind is daar uitstekend. Hij doet meer dan alleen verdedigen of voetballen, mentaal brengt hij zoveel. Ik vind hem het meest ondergewaardeerde Ajax speler.
0 0
chrisjuhhh
Nou ben benieuwd met wie jij dan gekomen was die en in het plaatje past en financieel wilde komen .

Omdat hij wat kleine foutjes maakt gaat iedere niet Ajacied tekeer over hem , wat mij totaal niet boeit en ook dat geld niet .

Ajax heeft met Blind CL behaald , met Blind goed en mooi voetbal laten zien tot nu toe , met Blind rust en vertrouwen achterin gebracht en is een goede slimme speler .

Zelfs Onana en Mathijs de Ligt zijn blij met Daley nu jij nog .
De Overheid heeft ook dik geld verdiend , maar daar heb jij wel aan meebetaald en zou ik eens achter me oren gaan krabbelen hoe daar mee om te gaan ipv wat Ajax uitgeeft .
0 -4
gras
Precies, het blijft een slimme en goede speler, al ben ik zelf ook wel een beetje teleurgesteld over zijn niveau in oranje. Maar als ik dat ben, hoe moet hij zichzelf dan wel niet de les lezen. Want het is een gebalanceerde, zelf kritische gozert.

Mooie is dat de groep bij Ajax redelijk hecht is geworden en dat hij daarin wel weer helemaal zichzelf zal zijn. Die opmerking op Blind senior vind ik ook echt als een tang op een varken slaan. Danny was geen virtuoos, maar bepalend in het inschuiven, het ritme van de ploeg en de bediening van de vleugels vanuit het centrum. Dat niveau halen NL spelers gewoon amper meer.
4 0
chrisjuhhh
Helemaal gelijk heb je het gaat om het geheel .
0 0
MrAFCA
Doe toch normaal man! Wat maakt het ons als supporters nou uit of we 17 miljoen betalen of 12 miljoen?
Want dan was het zeker wel een goede deal?
Azijnzeikers zullen er altijd blijven, maar ik ben ontzettend blij met een goede verdediger wat nog eens een echte Ajacied ook is!
Daarbij komt nog eens dat hij zich nu al terugbetaald heeft, want we zitten in de CL.
2 -3
ETM
'Dat moet nog maar blijken'. Maakt de rest van al zijn zinnen onzinnig.
1 0
Bennyben
Toen die gekocht werd liep iedereen de polonaise incl media, en nu 2 mindere wedstrijden gespeeld en nu is het opeens een miskoop.

Laat ze maar lullen daley.
2 -3
CruyffFootball
Spreek voor jezelf met je polonaise.
0 -1
Illegaal
Hey praat voor jezelf, ik heb nog nooit in polonaise met wie dan ook gelopen over het voetbal (alhoewel, wel met Johan Cruijff) , en zeker niet over trage slak Daley Blind die ik altijd Ajax onwaardig gevonden heb.

Met zijn traagheid heb je niks verloren bij een topclub.
2 -2
Ruff Rhythim
Je kan vraagtekens bij de prijs zetten, maar voor de rest doet ie het bij Ajax prima in de samenstelling zoals het basisteam nu is.
Zet hem in de as neer en het is gewoon een prima bruikbare speler.
Zet hem niet op de flank of als LCV, want dat is zijn plek niet, daarvoor komt hij reactiesnelheid tekort.
5 0
pizzapunt
Laten we gewoon concluderen dat a) Blind een prima speler is die Ajax beter maakt, maar b) er teveel betaald is voor Daley. Dat laatste kan hij zelf weinig aan doen dus deze discussies slaan nergens op.
3 0
Babangida83
Heeft de wedstrijden van Ajax niet gezien dit seizoen, of what?

Natuurlijk was hij te duur. Maar dat was even niet anders. Kwestie van tijd. Wanneer we dat soort spelers minder hard nodig hebben omdat ons team al kwalitateit genoeg heeft om de voorrondes te overleven, hebben we meer tijd en kunnen dus langer wachten tot net voor de transferdeadline.
2 -2
geronimo
Mss heeft Blind in Oranje niet zijn beste spel laten zien maar ik heb het idee dat ten Hag hem beter laat spelen dan Koeman,,,oa tegen KIèv uit was hij heel goed.
Ajax heeft hem uiteindelijk voor Ajax gekocht en niet voor Oranje
1 0
Bky
Henk Hoijtink = Achterlijn confirmed.
1 -8
T.reckveugel
Er zijn ongelooflijk veel miljoenen van de berg geld naar de familie Blind gevloeid, of hij nou goed of slecht is. Pa Blind was nog niet binnen of zoonlief had zogenaamd heimwee en wilde wel terugkomen. Hij bewijst nu dat hij nooit de duurste Ajacied ooit had mogen worden.
MosesD, kom er maar in, de Blind deal stinkt aan alle kanten. Volgens de Engelse pers heeft hij een jaarloon meegekregen, maar niet van Manchester. Het salarisplafond geldt ook niet voor hem. Follow the money
4 -5
MosesD
Ah, de treckvogel komt weer met zijn verhaal dat de komst van Blind een heuse 'witwas operatie' is. Nog altijd heb je dat niet uitgelegd, wellicht kan je dat hier een keer proberen. Ik kan niet wachten!
0 0
Lazell
Jij denkt niet dat hij meer had verdiend met een extra jaartje Man United? Denk toch eens voor 3 seconde na voordat je in complottheoriën gaat denken.
0 0
DarkChild
De link is wel opvallend. Het feit dat Blind sr de zaken behartigt/behartigde van Blind jr ook. Los daarvan (Want er 'stinkt' ontzettend veel in de voetballerij en daar is Ajax echt geen uitzondering op) vind ik het kwalijker dat er zoveel geld is betaald voor een op de plek waar hij nu speelt redelijk beperkte speler (CV). Voor dat bedrag had je een veel betere verdediger kunnen hebben (en niet Magallan voor de duidelijkheid)
Maar goed. He. Overmars en goede inkomende transfers is eerst een mijnenveld aan miskopen omzeilen.
4 -3
AFC34
Kalm aan. Welke andere 'haalbare' ervaren ajacied had jij graag zien komen? Overmars wilde een ervaren speler, een die niet na een goed jaar vertrokken is, een speler die loyaal is aan Ajax. En een stabiele factor is tussen de storm van talenten die doorstromen. Dan kom je snel bij Blind uit. En dit is niet zonder resultaat, we halen voor het eerst sinds 2010 de CL dmv voorrondes, en dat is ook door Blind. Spelers als Schuurs, Frenkie, Mathijs kunnen bijvoorbeeld erg veel van hem leren en spreken dat ook uit. Ik ben blij met Blind. Liever 1 Blind dan 4 net niet aankopen.
5 -4
wladimir
We hadden Viergever kunnen verlengen. Die is niet zo veel slechter dan Blind. Wel een stuk goedkoper.
3 -6
Illegaal
Die is niet slechter dan Blind, klopt.
Viergever is sneller, en kan wel koppen.
En durf ik ook een op een te laten spelen, bij Blind durf ik alleen 1op1 te spelen als een of andere opa van 87 jaar in de spits bij de tegenstander staat en die niet groter dan 1.65 meter is want anders wint hij ook ieder luchtduel van Blind.
1 -3
Sampaoli
Hahaha.
3 -1
SammyR
hhahahahaha. Ben je vergeten hoe Viergever heeft lopen klunzen af en toe bij Ajax (Schalke uit, Lyon uit)? Hoe Blind tegen Kiev speelde heeft Viergever nooit van z'n leven gespeeld. Blind straalde een en al rust en controle uit toen.
3 -3
Illegaal
hahahahahaha moet ik je al de verdedigende blunders van slak Blind gaan opnoemen?
Alleen al van de laatste week !!!! zijn er al genoeg te noemen.

Op spelmomenten waar Blind zich verstopt tel ik ook mee, want hij treedt niet op of zeg maar hij gaat niet als een kerel de duels aan zoals de Ligt wel overal invliegt.
Blind kijkt vooral en houd zich liefst verborgen zodat het lijkt dat hij niet tekort komt, iedere keer als Blind in een duel komt houd ik mijn hart vast, maar zogezegd hij rent weg bij moeilijke duels of blijft op afstand kijken.
3 -4
Bky
Haha, helemaal knettah.
2 -2
SammyR
Welke blunders heeft Blind in het Ajax shirt begaan sinds hij terug is dan? Gozer. Toen CL op het spel stond in Kiev won Blind AL ZIJN DUELS. Door zijn slimmigheid heeft hij al vaak vele duels gewonnen voordat hij ze uberhaupt aangaat, door slim positie te kiezen. De ligt en Blind zijn super complementair aan elkaar, je hoeft niet per se 2 slagers achterin. Blind voegt ook zoveel toe aan het spel qua opbouwen van achteruit. Maja voor de kortzichte voetballiefhebbers is de waarde van Blind misschien vrij moeilijk in te schatten, snap ik ook wel.
1 -2
trodat4030
Lullig hoor Sammy, met feiten komen en om specifieke voorbeelden vragen. Illegaal, aka achterlijn, heeft wekenlang moeten wachten tot Blind eindelijk een foutje maakte en hij los kon gaan. Dat moment is eindelijk aangebroken, verpest het nou niet voor m.
1 -2
RusselWestbrook
Hou op man. Blind is veel beter, met en zonder bal.
2 -4
Bky
De CL kwalificatie, waar hij met zijn geweldige spel tegen Kiev een groot aandeel in had, heeft dat bedrag alweer helemaal gelijk getrokken. Tot zover follow the money en je aluhoedje verhaal.
3 -5
T.reckveugel
Een goed complot is er één die niet ontdekt wordt. Alles afdoen als dwaasheid onder aluhoedje is de perfecte dooddoener om dit soort praktijken onder de pet te houden.
Waarom houden de plucheplakkers zo verkrampt vast aan de macht? Die 180 miljoen is de ultieme berg geld om af te romen. Dat proces is nu ingezet
1 -1
De_Realist
Hou met dat opportunistische gelul over Kiev. Kiev is niet de maatstaaf voor de Europese top. Ook zonder Blind hadden wij van Kiev gewonnen. Het budget van Ajax verpletterd dat van Kiev. Kiev is categorie AZ/Vitesse, ze kunnen gevaarlijk zijn maar in principe moet je er gewoon van winnen.
3 -2
Bky
Huilen. Als Kiev geen maatstaf meer is, dan is niets meer een maatstaf.

Alle goede wedstrijden zijn geen maatstaf.
Alle slechte wedstrijden moet je hem blijkbaar op afrekenen (die niet eens bij Ajax waren en op een totaal debiele positie).
3 -5
De_Realist
Ik wil graag de discussie aan gaan, maar als jij al zegt dat Kiev de maatstaf is voor de Europese top dan geeft het eigenlijk al aan dat je niet weet waar je het over hebt. Iedereen in Europa lacht je uit als je Kiev als maatstaf voor de Europese top bestempeld.
0 0
jackwolf
Nog zo'n spuit elf... lekker dapper joh!
Dat had je na die pot tegen Kiev mieten zeggen over Blind.
Toen hij één van de uitblinkers was.
2 -3
Bacta
Wie?
1 -1
Bjorn
Henk Hoijtink vindt..... en door.

Nietsnut.
4 -2
Redrum
Inderdaad, hier hoef je geen waarde aan te hechten.
0 -1
Bramble1988
Trek je er niks van aan Daley, in het huidige Nederlanda elftal kan niemand goed fungeren, laat staan exceleren! Het zegt genoeg dat de grootste clubspers het gewoon niet kunnen bij Oranje..
0 -4
AJAXAFC1
Wie geeft deze 2e rangs journalisten nog platform man.... ze beginnen met Ten hag slist ten hag dit ten hag dat en nu hij goed presteert gaan ze weer over op een andere zondebok en gaan ze blind beoordelen op zijn transfersom.. het is echt heel triest dit is ook echt de reden dat ik nooit meer naar zulke programma's kijk zie het alleen voorbij komen op AS of VP
0 -4
PJK54
Dus jij vindt dat hij uitstekend heeft gespeeld in Oranje?
Oké bij Ajax de "gelouterde" speler en de leider van de verdediging maar zijn optreden in Oranje, en daar verwijst Henk ook naar, was eigenlijk een beetje dramatisch. Als iemand een andere mening heeft is hij volgens mij geen 2e rangs journalist maar eentje die misschien niet door een roze Ajax-bril heeft gekeken maar wel kritische naar Blind heeft gekeken.
Kom op mensen laten we eerlijk blijven het geld wat voor Blind is betaald is heel erg veel en dat zal hem altijd boven zijn hoofd blijven hangen en daarom zal er ook kritischer naar hem gekeken worden. Ik denk dat Daley zich op Ajax moet concentreren want alleen daar kan hij zich laten zien.
4 0
gras
Wel wrang voor Daley. Lang geleden dat hij zo matig was in oranje. En dat terwijl hij bij Ajax in een stabiele, redelijk sterke periode zit. Nu zaak om zijn vorm bij Ajax door te trekken. Ben wel van mening dat hij op 6 in zijn kracht is en ook meer aan de bal komt dan op 4. Maar zolang de medespelers ook aangeven dat het niveau is gestegen o.a. door spelers als Blind, moet hij zich niet gek laten maken door zijn vorm in oranje.
2 -2
Kees999
Blind bashen is weer begonnen. Geschiedenis lijkt zich weer te herhalen. Heb volste vertrouwen dat we met Blind weer kampioen worden. Net als in de periode 2011-2014.
12 -4
De_Realist
Blind is nooit een top speler geweest, hij blinkt nergens in uit en daardoor is het gewoon middelmaat. Hoort bij lange na niet bij de beste, ook niet bij de slechtste, maar ergens in de middenmoot met af en toe wat uitschieters naar beneden en soms omhoog.

Maar voor de prijs ben ik er van overtuigd dat er vast betere spelers waren die je had kunnen halen als je iets verder had rond gekeken en al gelijk zo’n grote transfersom in gedachte had.
5 -10
Saanchez
Ik hoor graag realistische voorbeelden van spelers met zijn ervaring en kwaliteit die op zijn leeftijd wel in de Eredivisie willen spelen tegen een lager salaris.
2 -2
Saanchez
Gaan we nou twee keer nagenoeg hetzelfde nieuwsbericht van een nietszeggende idioot als Hoijtink publiceren? Gasten zoals hij en Valentijn Driessen zouden we lekker moeten boycotten met de onzin die ze verkondigen.
7 -5
Michelinho
Die gasten vinden hun eigen mening zo belangrijk dat ze die tot in den treure blijven herhalen. Stel je voor dat ze niet gehoord worden. Maar als je verwacht dat AS iets of iemand gaat boycotten zal je teleurgesteld raken. Iedere scheet wordt tot een artikel verheven, of ie nou stinkt of niet.
0 -1
RusselWestbrook
Tot twee artikelen hoor, minstens
0 -2
Shoppy
Ja... zóó onnodig dit hier bij AS...
0 0
Hans Kraay Jr.
Ooh gelukkig, daar zat ik nou net op te wachten. Gelukkig heeft Henk Hoijtink er ook nog wat over te zeggen.
4 -1
Figo
We spelen hoogop 4 wedstrijdjes tegen een Europese topclub waarin Blind geen linksback speelt tegen een Mbappe. Overigens was Blind gewoon 2x slecht als linksback in Oranje maar dan direct melden dat ie niet kan verdedigen is onzin. Overmars en Blind weten en zeggen ook zelf: transfersom was te hoog. Geld hebben we er al uit.
4 -2
Maik
Helemaal eens. Schrok ook wel van Oranje maar bij Ajax alles goed gespeeld. Daarbij moeten mensen mss ook eens met de tijd meegaan. 16 miljoen was mss wat veel, maar dat was 27 miljoen voor Klaassen niet?
2 -1
Heiko
Precies. De 6 wedstijden in de voorrondes CL was Blind van onschatbare waarde. Toen heeft hij echt prima gespeeld.
4 -2
Tinus
Helemaal eens.
0 -2
MankeNelis
Het journaille papegaait.
3 -4
Ajax34
Ajax en Oranje kun je niet met elkaar vergelijken. Ajax speelt aanvallend, Oranje hangt in de eigen 16.
Bij Ajax staat er altijd wel iemand vrij en dat is toch stukken minder bij Oranje. En bij Ajax doet Blind het prima. En dat is het belangrijkste.
3 -3
blessure
Dik tevreden over Blind.
Je moet hem natuurlijk niet als rechtsback , gebruiken.
Daar mist hij de snelheid voor.
5 -2
Rinban
Precies dat maar dan linksback
2 -1
Michelinho
Je moet hem natuurlijk helemáál niet als rechtsback opstellen. ;)
0 0
oudzuid2
het team draait na jaren eindelijk weer als een tierelier.... so what als je een paar miljoen teveel betaald hebt? dat verdienen we komende zomer toch dubbel en dwars terug?
4 -3
RaynoFischer
Ach ja en na Kiev werd hij nog de grote aankoop genoemd en niet Tadic.... :P
6 -3
RedFeather
Henk ontwikkelt zich slecht.
Inhoudelijk heeft hij hier natuurlijk wel een punt.
Toen Blind kwam wilden velen hier hem als 6, anders toch ook graag een slager naast Ligt.
Die coming home nostalgie is natuurlijk prachtig maar leidt af van wat een elftal nodig kan hebben.
Het feit dat hij van Man U kwam was ook een boost voor het team.
Maar het zou zo kunnen dat die Magallan nuttiger was geweest.
3 -2
Heiko
Maar Magallan kwam niet en Blind wel.
2 -1
Tinus
En daar mogen we toch heel blij om zijn? Het team van Ajax speelt prima voetbal en daar is blind een belangrijke schakel in. Misschien hadden we met magallan de voorronde niet doorgekomen, dan had ik de commentatoren willen horen. Daarnaast is Daley een echte Ajacied en amsterdammer. Ook dat is belangrijk voor de cultuur binnen onze club.
Die hoytink schrijft gewoon naar de waan van de dag. Bovendien kan het niet zo zijn dat als hij voor Ajax goed speelt en voor oranje minder, hij een slechte aankoop is.
5 -1
Rinban
Hij moet niet zo janken. Blind is super
8 -3
migilo
“Als je goed scout kun je een bruikbaardere routinier kopen”. Wat kun je nou met dit soort ongefundeerde assumpties? Kom dan zelf eens met namen Henk.
6 -3