'Hij is totaal niet beïnvloedbaar, echt uniek'

ArthurV, 10-09-2018 om 23:45, 10292 views, Natafelen |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Bij het programma Natafelen werd maandagavond uitvoerig gesproken over Frenkie de Jong. Over één ding zijn de heren aan tafel het eens: De Jong beschikt over uitzonderlijke kwaliteiten.

Of Kenneth Perez op de banken had gestaan zondagavond? 'Nou dat niet, maar het is gewoon een geweldige speler. Iedereen zegt nu dat andere spelers net zoveel lef moeten tonen als hij, maar om lef te tonen heb je kwaliteit nodig. Daarnaast moet je iets kunnen met een bal en durven ondernemen.' Perez geeft aan dat hij De Jong tegen Frankrijk een stuk beter vond spelen dat in de voorronde van de Champions League tegen Dinamo Kiev. 'Ik vond dat hij veel beter zijn momenten koos waarop hij moest lopen met de bal en wanneer hij hem moest afspelen, want hij werd eigenlijk niet van de bal gezet. Ik vond het ook een compliment voor hem dat Frankrijk hem in de tweede helft gewoon vastzette. Dat was dan ook een mindere helft van hem.'

Ook Valentijn Driessen is tevreden over de prestaties van De Jong en is van mening dat de talentvolle middenvelder veel vaker aangespeeld had mogen worden door de verdedigers achter hem. Met name over Matthijs de Ligt is de journalist van De Telegraaf kritisch. 'Die schoot gewoon drie ballen over de zijlijn. Dat heb ik hem bij Ajax nog nooit zien doen. Die mag ook nog wel wat groeien.'

Wanneer Sjoerd Mossou kijkt naar het talent van De Jong, moet hij terugdenken aan Adam Maher. De middenvelder, die op korte termijn lijkt terug te keren naar AZ, kreeg in het verleden op jonge leeftijd ook veel lof wegens zijn goede spel. Uiteindelijk wist Maher na zijn overstap van AZ naar PSV nooit door te breken. 'Iedereen was lyrisch over hem', blikt Mossou terug. 'Dat was de nieuwe Wesley Sneijder en het was onbegrijpelijk dat Ajax hem niet had gehaald. Ik vind dat je daar af en toe een beetje voorzichtig in moet zijn. Maar dat is wat De Jong uitzonderlijk maakt. Hij is totaal niet beïnvloedbaar door enige druk. Dat is wel echt uniek, die vrijheid in zijn kop. Dat hij niet onder de indruk is van zo'n uitzinnig stadion in Parijs en dat hij bij wijze van spreken precies hetzelfde voetbalt zoals bij Arkel vroeger. Dat is wel echt bijzonder.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JSF
Zowel bij Frenkie de Jong als bij Maher heeft Ajax het uitstekend gezien
2 0
4xEC1
Ik zat vanmiddag een compilatie te kijken van De Jong tegen Frankrijk, wat ik ga zeggen is heel erg gedurfd maar die demarrages van hem van achteruit deed me opeens denken aan die demarrages van Cruijff..... Dat heb ik bij geen enkele speler ooit gehad. Niemand kan aan Cruijff tippen natuurlijk maar.... Deze jongen is echt bijzonder. Ik denk serieus dat de Jong één van de beste Nederlandse voetballers ooit kan worden. Nog een niveau hoger dan vd Vaart en Sneijder..
1 0
Sterretje73
Hij lijkt het aardig vol te houden. Laten we hopen dat juist die onbevangenheid hem voor dipjes bewaakt. Dat zou ook volledig des Cruijff's zijn. Echte natuurtalenten herken je direct.
1 0
4xEC1
Mentaal lijkt hij natuurlijk ijzersterk te zijn, zelfs bij Oranje zou je niet zeggen dat het zijn eerste interlands waren. En als je het talent van de Jong hebt, geeft juist díe mentaliteit de doorslag hoe ver je komt in je carriëre. Als je dat hebt, dan heb je dat. Blessures, goede of slechte keuze van clubs, dat weet je van te voren nooit.
0 0
V12
Je kunt de Jong echt niet vergelijken met Maher. Vergelijk hem maar met Vd Vaart maar dan beter. Sneijder was nog wat minder op die leeftijd. Sinds Bergkamp de meest intelligente speler van Ajax. Roep ik al een anderhalf jaar maar goed. Carel Eiting is minder goed maar ook een heel groot talent vergelijkbaar met Sneijder, Vd Vaart.
0 0
noppenkoning
Vinden jullie De Jong net zo goed als Sneijder en van der Vaart op die leeftijd? Ik twijfel nog een beetje
0 0
JPM
Ik vind Frenkie beter. Die heeft simpelweg nog meer talent imo, ook al is hij vergeleken met die twee relatief een laatbloeier.

Vind het argument dat Sneijder en VdV op die leeftijd al veel meer wedstrijden op hoog niveau in de benen hadden dan ook irrelevant wat betreft het verschil in talent.
2 0
ajaxxcied4life
Andere speler. De Jong is meer een type Iniesta, een verbindingsspeler. Sneijder en van der Vaart zijn/waar meer doelpuntmakers, vandaar ook de twijfel bij jou denk ik, maar ik denk dat Frenkie uiteindelijk net zo belangrijk is zonder zijn goals.
2 0
chrisjuhhh
Mijn God Mossou Maher ook zo een speler van AZ naar PSV ?????
Hij vergeet voor het gemak dat de Jong Bij Ajax speelt en niet AZ .

Die lullo van een Driessen kritisch over de Ligt dat die 3 ballen over de zijlijn rost en dat doet die niet bij Ajax .
Hahahaha tenenkrommend , want is het niet de media die altijd roept , dat in het buitenland ze wel zoiets doen om uit te spelen en we daar eens van moeten leren en dat hij het niet bij Ajax doet is puur , omdat er anders gevoetbald wordt met andere spelers Driessen !!!
2 -1
ajax1forever
Ik vind het helemaal top dat hij zich zo goed ontwikkeld, maar was het niet een zo dat die Fransen m een beetje lieten voetballen?.. Of had ik mijn verkeerde contactlenzen in?
Ik denk dat de laatste test voor hem is dat er op europees niveau een keer een sloper de hele wedstrijd op 'm wordt gezet(Cruyff - Oriali bij Ajax - Inter , 1972). Als hij dan overeind blijft hebben we er weer één in het rijtje Cruyff, van Basten, Bergkamp.
3 -2
ajaxinho
Hij heeft nog een lange weg te gaan... maar hij komt er wel ;)
0 0
Pas
Mahar ging van AZ naar PSV en redt het niet. De Jong speelt gewoon in de basis bij Ajax en is elke week (één van) de betere van het veld. Hoe, in hemelsnaam, kan je dan Maher met De Jong vergelijken. *Zucht.*
2 -1
diwa
Mossou zegt dat Frenkie de Jong wel erg opgehemeld wordt na twee interlands. Hij moest daardoor terugdenken aan Maher, omdat die ook opgehemeld werd na een paar interlands. Dat is dus een terechte vergelijking.
Hij geeft daarna aan dat deze aandacht Frenkie echter weinig lijkt te doen en dat daarom Frenkie toch wel echt uniek is.
Hoe, in hemelsnaam, lees/hoor jij dat de voetballer Frenkie met de voetballer Maher vergeleken wordt? *Zucht*
1 0
chrisjuhhh
Hij vergelijk het toch bij naam ?
Ook de clubs en wedstrijden zijn anders , want de Jong speelde alweer 6 Europese wedstrijden en 3 competitie en telkens een van de betere .

Als hij wil vergelijken dan pak je een Sneijder of een Davids mijn part , maar geen Maher .
1 0
Pas
"Uiteindelijk wist Maher na zijn overstap van AZ naar PSV nooit door te breken."
Dan is De Jong toch al verder. Hij laat het al zien bij een topclub. Dat is Maher nooit gelukt. Dat is toch een vergelijking in voetbalkwaliteit.
1 -1
diwa
Hij vergelijkt de situaties van beide spelers. Dat hij bang was voor een situatie zoas bij Maher.
Daarna noemt hij Frenkie uniek en geeft daarmee aan dat de vergelijking verder niet opgaat. Dat lijkt mij een goede conclusie en dus zegt Mossou toch niets verkeerd?
0 0
Pas
De situatie tussen een goede speler bij een subtopper en een goede speler bij een topclub is toch niet te vergelijken. Dat lijkt me toch wel duidelijk na de vele toppers in wording die van een subtopper naar een topclub gaan en daar mislukken. En die stap is De Jong toch al voorbij. Daarom vind ik die vergelijking niet opgaan. Een vergelijking met Bazoer vind ik dan meer van toepassing. Hij was de nieuwe Rijkaard. En ook hij heeft het helaas niet gered zoals vele dachten.
1 0
ratje
Zien die zogenaamde analisten allemaal nu pas het vermogen van De Jong ofzo? Opeens lees je dit soort dingen elke dag, terwijl hij al lange tijd op deze manier speelt..
0 0
chrisjuhhh
Ze moesten eerst wachten op de berichten vanuit Catalonië eer ze zelf weer mochten .
1 0
CruyffFootball
Maher met Frenkie vergelijken...
0 0
didierajax020
Een vergelijking met Maher vind ik echt niet kunnen. Maher was en is niet zoals Frenkie. Nooit. Het komt (kwam) niet eens in de buurt.
5 0
Remark
Ter verdediging van Mossou: hij vergelijkt Frenkie niet met Maher (en da's maar goed ook), maar wijst op de vergelijkbare manier waarop ze door het publiek en de media tot nieuwe Sneijder worden gebombardeerd. In het geval van Maher eindigde dat in een totale deceptie, in het geval van Frenkie vermoedt hij dat het inderdaad het begin van iets groots zal zijn, hetgeen ook te lezen valt in zijn laatste column in het AD, waarin hij toegeeft zich te hebben vergist.
0 0
chrisjuhhh
Dan nog vergelijk je de situatie niet met elkaar .
Je kijk hoe een speler is tijdens de andere wedstrijden en maak een totaal analyse en hierin zie je het verschil tussen zgn kenners en echte kenners als een Jan Boskamp bv of een Perez .
0 0
MelleAfca
Als je dat uit je strot krijgt heb je er echt heel weinig verstand van. Dus Sjoerdje kunnen we officieel afstrepen op het lijstje mensen die we serieus kunnen nemen.
1 0