'Blind was wederom afschuwelijk slecht'

ArthurV, 10-09-2018 om 21:00, 14512 views, Veronica Inside |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Johan Derksen heeft zich bij Veronica Inside uitermate kritisch uitgelaten over Daley Blind. Volgens de analist lieten de prestaties van de verdediger tegen Peru en Frankrijk te wensen over.

'Blind was afschuwelijk slecht tegen Peru, maar iedereen kan slecht spelen', steekt Derksen van wal. 'Maar hij was opnieuw afschuwelijk slecht tegen Frankrijk. Dan denk ik: dan houdt het op op dit niveau.'

'Van Hanegem onderstreepte het al, verdedigen is nou niet zijn sterkste punt', vervolgt Derksen zijn relaas. 'En hij staat nu op posities waar hij moet verdedigen. Ik begrijp de aankoop van Ajax wel, want hij is multi-inzetbaar en in de Nederlandse competitie een hele nuttige speler. Maar hij blijkt in het Nederlands elftal echt tekort te komen, want het was niet om aan te gluren', is De Snor kritisch.

De Jong

Over wie Derksen positiever gestemd is, is Frenkie de Jong. 'Wat hij ook doet, hij durft met de bal een risico te nemen. Je ziet hem nooit drie keer een bal breed spelen en daarna terug naar de keeper. Iets wat de achterste drie verdedigers wel deden. Hij doet wat en er komen mensen vrij te staan. Dat is zijn verdienste.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rentokill
"Afschuwelijk slecht" nog wel... zozo. Een week geleden werd ie nog hier en daar opgehemeld wegens zn goede spel. Spaan noemde hem trouwens de beste aankoop, nog beter dan Tadic. Zo snel kan het gaan dus. Maar goed. Blind staat zn hele carrière al met 1-0 achter. Was in zn 2e Ajax periode (na FC Groningen) ook al zo. Wat dat betreft moet je eens opletten hoe vaak de backs het pispaaltje zijn t.o.v. andere posities.
0 -2
Gerrr
Derksen , Gijp zijn totaal niet serieus te nemen, zakkenvullers die zelf nooit op niveau hebben gespeeld.
0 -5
MichelAngelo66
Ik zeg niet dat je ze serieus moet nemen, maar niet op niveau gespeeld? Werkelijk?
0 0
Ajacied33
Wil je zeggen dat Derksen op niveau heeft gespeeld dan?
0 0
Gerrr
Inderdaad, niet op het niveau gespeeld waar ze nu spelers op beoordelen.
0 0
MH1988
Oke dus alle Nederlandse journalisten hebben gezien dat Blind niet goed speelde en dat Frenkie de Jong heel goed is.. Briljant..
1 0
jaripettersson
Blij dat er mensen voor hebben doorgeleerd.
0 0
luiszwaaris
Tja hij speelde niet zo best. Kan gebeuren
0 0
Redrum
Ach, van enige nuance is zelden sprake bij de heer Derksen. Valt me op dat Blind absoluut foutloos moet spelen om complimenten te krijgen en elk foutje wordt in de media genadeloos afgebrand. De heer van Dijk kan daarentegen weinig fout doen in de ogen van de kenners, terwijl ik dat toch echt een hele overschatte voetballer vind. Maar goed, lekker boeiend ook echt wat Derksen er van vind. Blind voelt zich bij Ajax een stuk beter denk ik.
2 0
ram
Ten eerste: AS, jullie zijn ongelooflijk selectieve nieuwsbrengers. VI was ook extreem positief over Oranje en de andere Ajacieden. Maar jullie weten dat het hier vol zit met Calimero's (óf jullie zijn het zelf ook) en VI-haters en dus: dit soort berichten scoort.

Ten tweede: Derksen is hier een beetje kort door de bocht. De eerste helft was ie dramatisch, de tweede helft redelijk goed.

Ten derde: Kritiek op Blind is een beetje overtrokken. Hij staat op een rare positie in een team dat bestaat uit los zand. Dan nog mag ie het best wat beter doen hoor. Maar het is niet gek dat je minder is in Oranje. Wees blij dat je bij ons wel redelijk goed speelt.
1 -1
RusselWestbrook
Wat betreft je eerste punt: is niets nieuws. Je moet voor de gein eens de bron artikelen lezen en dan zien wat AS er van maakt. Soms is de strekking en toon het tegenovergestelde van wat het was in het oorspronkelijke artikel.
1 0
ram
Dat kan wel kloppen inderdaad. Al moet ik zeggen dat ik dit een fijne site vind hoor! En AS doet het gewoon vrij goed.

Maar @AS: fix please een keer dat je weer een mailtje krijgt bij een reactie op een post... Volgens mij is dat technisch niet heel moeilijk, toch?

Maar waar ik de laatste tijd opvallend vind: na iedere uitzending van VI wordt er één klein negatief dingetje uitgevist wat Gijp of Derksen heeft gezegd. Al was 95% over Ajax positief, dan nog wordt hier gepost over de 'negatieve' 5%. En dan kunnen alle Calimero's weer lekker flippen. Ik vind dat treurig.
0 0
Inhartennieren
Hoe meer kritiek hij krijgt, hoe harder hij zich terug knokt.
Blijven steuren deze jongen.
2 0
jaripettersson
Het orakel heeft gesproken. Ga hem nou niet allemaal napraten.
0 0
Welja
Blind is geen echte back. Speelt er af en toe wel een goede pot, maar hij komt beter tot zijn recht op andere plekken.

Maar.... Het is Koeman die hem daar neer zet. En hij wordt er ook wel regelmatig in de steek gelaten door de rest. Een aantal fouten maakt Blind omdat hij omdat moment geen echte of te weinig afspeelmogelijkheden omdat de rest staat te slapen.
3 0
M.Olsen
Haha wat deed hij afschuwelijk dan tegen Frankrijk? Zo is het makkelijk scoren natuurlijk.
5 -1
GvanderK
Inderdaad
0 0
GvanderK
En maar klagen, oke het was niet best wat Blind liet zien, toegegeven. Maar uiteindelijk gaat het er om dat hij bij Ajax het goed doet, en dat gaat gewoon prima! Laten we hem als Ajacieden niet uitfluiten maar supporten zodat we geen Ziyech scenario krijgen, toen liep de hele media over hem heen en deden veel Ajacieden mee. Hoop echt dat niemand naar de Media luistert, ze lopen alleen maar te stoken.
5 0
Ajaxvooraltijd
Hier ook weer genoeg anti ajacieden aanwezig zie ik. Soms is het maar goed als je hier ff niet komt met dit soort walgelijke types. Met zulke supporters heb je geen vijanden nodig.
2 -1
AjaxfanRuben
Kom dan met alternatieven...
0 -2
ghouleseddik
Van Aanholt, Vilhena, Aké, Kongolo...
3 -7
Cleo9
Dat is (helaas) vrij simpel, De Vrij....
3 -6
T.reckveugel
Je kunt de ogen niet sluiten, maar Koeman blijkt ook geroepen te hebben dat Mbappe toch niet te stoppen is en dat hij daarom Blind er maar op gezet heeft. Lekker dan, dat is bijna karaktermoord. Die instelling straalde er ook vanaf de eerste helft.
Koeman is de uitvinder van 5-3-2, hij is de moordenaar van de Hollandsche School en iedereen roept dat dat nou eenmaal niet anders kan. En zo gaan we met dat kutvoetbal ook al jaren de boot in
7 0
MichelAngelo66
Je hebt gelijk. Toen Oranje even wat meer druk ging zetten bleek echter dat het wel anders kan. Frankrijk ging in paniek ballen lukraak weg peren. Angsthazen voetbal speelt Oranje.
0 0
CruijffiaansNouriaans
De beste man moet met pensioen. Typisch Nederlands om fijn teruggekeerde strijder te gronde te willen richten. Blind Ramt een mega slechte bal van Babel weg naar snelle vleugelspeler die em slecht verwerkt. Staat daardoor niet bij rappe mbappe en is te laat. Zo makkelijk dit bah.
5 -3
CruyffFootball
En de persoonlijke fouten van meneer tegen Peru, lag dat ook aan babel? Of aan de media misschien?
0 -10
ajaxinho
We gaan weer op de man afspelen...

Promes en VDijk waren geweldig!
8 -3
3*stars*3
Blind bashen is “trending”.
Maar Daley heeft al vaker laten zien dat hij mentaal ijzersterk is en hij knokt zich altijd terug.

Ik weer zin in Ajax potjes en dat oranje gelul en topics, waren ff leuk...
Alleen jammer dat er in oktober weer een interland Real is...
6 -3
Welja
Trending? Dat is al jaren de norm.
0 0
ajaxinho
Blind is nog niet eens in vorm
en al zo belangrijk voor ons.

Het spel dat Ajax nu speelt
is heel anders dan toen hij wegging.
Daar zal hij op den duur ook in meegaan
en dan zal hij weer schijven kunnen overslaan.
6 -1
3*stars*3
Ik zie hem toch het liefst weer als controlerende middenvelder, zoals in 13/14 en dat was ook zijn beste jaar.
Maar hij maakte indruk in Kiev en dat was gewoon een hele belangrijke pot maar hij stond op.
Intelligent verdedigen en rust uitstralen.
Ook Onana gaf aan dat hij blij is met Daley voor zich.

Aan mentaliteit van Blind mag je niet twijfelen.
Die komt er altijd weer bovenop.
4 -1
Aad82
Ben geen fan van Derksen, maar Blind is idd afschuwelijk slecht. En daar hebben we 20 miljoen voor betaald? Het is en blijft een baggerspeler in mijn ogen, Ajax onwaardig. Wij willen toch alleen maar de beste spelers hebben?
5 -14
Starkoo
Tja is gewoon nog steeds heel dom om onze Marokkanen te makkelijk te laten voetballen voor Marokko.

Met Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui hadden we er veel beter voor gestaan!

De regering moet ook is in grijpen verbod op 2 paspoorten zo gaan zulke dingen niet op nieuw gebeuren!

Bondcoaches en KNVB bedankt!
3 -10
Ar
Blind hoort gewoon voor de verdediging te spelen en er niet in.
En gezien het huidige materiaal De Ligt misschien ook wel.
Tenenkrommende Tete staat ook waar ie niet op 'n best is. Zet dan De Ligt voor de achterhoede, want die heeft voetballend veel meer te bieden.

En vraag je eens af waar een hoop spelers van dit Oranje zouden staan als ze bij Ajax of PSV speelden. Aké, Van Aanholt, zouden bij ons reserve staan, bij de Lampjes waarschijnlijk ook.
Vormer, De Roon, zouden geen basisplek hebben. Veel AZ en Vitesse niveau.
Zelfs van Wijnaldum en Strootman mag je je afvragen waar ze zouden staan. Zouden ze uitblinken in de eredivisie? Echt beter zijn dan de rest?
Promes, Babel, daar mag je hetzelfde van afvragen.
5 0
Juichtoon
Het gaat altijd om het verdedigen van ruimte. Is er veel ruimte en dat ligt niet alleen aan Blind en zet je Blind in de mandekking op Mbappe nb dan benut je Daleys kwaliteiten het minst. Zet je Daley centraal achterin zodat hij zelf de ruimte kan verkleinen staat hij daar prima.
8 -3
grannig mokum1
Precies D,
1 -2
Willem410
Ik bedankte vandaag nog voor oranje als ik Blind was.
Het is in Nederland 1 grote hetze tegen die jongen.
Elk foutje word gebruikt om hem de grond in te trappen, de goede dingen wil niemand meer zien.
Al 5 bondscoaches op rij stellen hem op, zijn die allemaal gek?
Heb Propper ook ballen zo vrij in zien leveren, de fout van Van Dijk en Promes heeft niemand het over dat is het verschil.
13 -7
godenzonenssuper
Ja goedzo.
Derksen heeft het in de uitzending nog over “slapjanus” Van dijk gehad.
5 -1
Ajax34
Net weg gezapt.
0 -1
DUDE92
Blind was de tweede helft gewoon erg solide. Maar dat wordt wel erg makkelijk vergeten... Plus dat er anderen door de mand vielen tegen nota bene Peru.
8 -6
CruyffFootball
Wat heeft dat met de persoonlijke fouten van Blind te maken tegen Peru?
3 -3
DUDE92
Dat Blind nu iedereen over zich heen krijgt terwijl dat in mijn ogen niet zo zou moeten zijn. Ik vond bijvoorbeeld Tete eerste helft tegen Frankrijk en Vormer tweede helft tegen Peru nog veel slechter. Maar daar hoor je niemand over omdat zij niet voor 16 miljoen naar Ajax zijn gekomen.
4 -2
Ajax34
Spelers van Ajax afzeiken levert meer publiciteit op.
0 0
Robeerke
Ik haat het als ik hem gelijk moet geven
4 -16
DelPiero
Hij heeft gelijk.
9 -16
Juichtoon
Hij heeft geen gelijk, behalve als je het voetbal zonder verstand bekijkt. Om met Cruijff te spreken "degene die de fout maakt is niet altijd degene die hem veroorzaakt".
5 -4
MM1974
Ach bromsnoor moet weer even kwekken om zijn tijd vol te maken.
7 -8
BRAMHOUTEN
blijft toch altijd apart om voetballers afgekraakt te zien worden door gasten die de huidige spelers zijn veters nog niet mogen strikken. Derksen die niveau veendam heeft maar loopt te lullen alsof hij het niveau cruijff heeft aangetikt.
6 -5
CruyffFootball
Aldus de persoon die Bosz en Frenkie de Jong afzeek.
Of heb jij professioneel voetbal gespeeld Houten?
2 0
BRAMHOUTEN
frebkie de jong heb ik nooit afgezeken, alleen vond ik het belachelijk dat hij onduidelijk was over zijn toekomst en ik heb gezegd dat hij maar gewoon een jaar bij ajax moet vlammen ipv over Barcelona te beginnen. Peter bosz is een heel ander verhaal. Ik blijf nog steeds van mening dat er een hype is mbt peter . en ja het was fantastisch dat bosz de finale heb gehaald, maar doe niet alsof we geen slechte wedstrijden onder bosz hebben gespeeld
1 -2