Swart: 'PSV zie ik echt als concurrent'

SJvanveen, 03-09-2018 om 18:32, 11364 views, Alles op Swart | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Sjaak Swart ziet een tweestrijd voor de landstitel van Nederland ontstaan. Feyenoord ziet de Ajacied niet als titelkandidaat.

'PSV zie ik echt als concurrent. Het was leuker geweest als Feyenoord er ook gelijk had bijgezeten, maar die ik zie niet meer terugkomen', aldus Swart bij Alles op Swart. De titelstrijd en ook de Europese wedstrijden kunnen Ajax, na het halen van geen centrale verdediger, weleens gaan opbreken, denkt Swart. 'Er zijn toch zware wedstrijden, liefst zes stuks. Blessures, het kan gebeuren en dan heb je moeilijkheden.' 

Nick Viergever speelt momenteel bij de concurrent, maar Swart wil niet zeggen of Ajax hem nog goed had kunnen gebruiken. 'Ik weet niet hoe het gegaan is. Ajax heeft misschien het idee om een andere grote jongen te halen.' Wat betreft de loting voor de Champions League besluit Swart: 'Ik vind het een goede loting. Je kan zelfs tweede worden, maar de derde plek moet er zeker in zitten.' 

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cello
Voorlopig zal PSV de concurrent zijn om op te letten, maar ik verwacht dat ook zij geleidelijk, dus gaande het seizoen, steeds verder gaan afhaken. Ik denk dat straks het gat tussen Ajax en PSV ongeveer net zo groot zal zijn als tussen PSV en de subtop daar weer achter.
1 -1
AlexIbarra
Een topmening en hopelijk ook een topvoorspelling.. :)
0 0
3*stars*3
Ik hoop het.
Laat het voetbal nu weer eens overwinnen.
1 0
chuckie88
Winterperiode kan erg bepalend zijn.... wie overwintert er in Europa, blessures, kaarten en worden er nog spelers gekocht en of verkocht... nog heel veel kan de uitslag van het kampioenschap bepalen.. maar als Ajax deze vorm minimaal nog tot PSV uit 23 september weet vast te houden en we tot de winterstop een aantal punten voorsprong hebben op de rest, zie ik goede kansen.... wij krijgen de eerste 14 wedstrijden nl een aantal lastige uitwedstrijden.. PSv Vitesse heerenveen, Pec en Utrecht,,,, de 2e helft alleen Feyenoord en AZ...
1 0
Fritsie81
Tegen PSV uit wordt natuurlijk echt een topper. Tegen Heerenveen, PEC en Utrecht verwacht ik overwinningen. Die willen wel voetballen namelijk en met de vorm van Ajax moet dat geen probleem zijn.

Denk eerder dat een Excelsior uit op kunstgras, klein veld met een geparkeerde bus, zonder entourage een uitdaging is voor de motivatie.
0 0
daanafca92
PSV is inderdaad de directe concurrent. Hebben voor Eredivisie begrippen een sterke selectie. Kampioens geluk vind ik een beetje onzin, want als je twee keer van ze wint dan moet de schaal gewoon binnen zijn. Zijn dus alles beslissende duels denk ik. :)
1 0
Inhartennieren
Als onze spelers het besef hebben dat je echt iedere wedstrijd 100% moet gaan, worden we kampioen.
Maar dat mentale stukje mis ik al drie jaar achter elkaar.

Wedstrijden als bv uit tegen Utrecht waar je al 100 jaar weet dat je volle bak moet gaan, maar toch steeds weer net te slap begint.

Wat dat betreft is Vitesse gisteren wel een goede voorbode.

Al zie je gisteren na de 0-2 bij Ziyech toch weer even wat nonchalantste.
Weer even een rare aanname, of een domme risicovolle pas die nergens op slaat.
Kijk fouten maken is niet erg, maar dat zijn allemaal van die onnodige dingen.
Die details moeten er uit om het kampioenschap te pakken.
Verder beloofde de uitwedstrijd van gisteren natuurlijk veel perspectief
1 -2
3*stars*3
Geen excuus maar vergeet reis en wedstrijd in Kiev niet.
Eerlijk gezegd had ik vooraf rekening gehouden met max 1 punt.
Vitesse zou er op knallen, weer eens een volle Gelredome en een laks Ajax.
Maar we zagen juist weer een gretig Ajax vanaf minuut 1.
Blind en Tadic voegen niet alleen voetballend wat toe maar lijken de rest ook te motiveren.
Tagliafico is er ook zo 1 en Ziyech is happy.
En als je een 35-jarige Klaas zo ziet werken, zegt dat ook wel wat.

Ik heb wel vertrouwen in dit Ajax.
0 0
ProfZonnebloem
psv wordt.kampioen. Hebben zeer goed ingekocht em zijn in de breedte (bank) een stuk sterker. Net als vorig jaar scoren zij ook in blessuretijd de winnende. Geluk van de kampioen aan hun zijde.
3 -9
swing
trol
1 -1
ProfZonnebloem
Hou oud ben jij?
0 -1
MM1974
lul niet zo stom profzonnebloem
1 -3
ProfZonnebloem
Vertel, vertel......
0 0
MM1974
nou wij hebben toch ook goed ingekocht dacht ik zo,psv komt echt niet zo sterk over tot nu,eerst de wedstrijd tegen ajax beleven dan weten we of pisvee echt sterker is.
Ajax is ook sterker dan vorige jaar.
0 -1
3*stars*3
Wie zit er op bankje van PSV dan?
Romero zit er al sinds december en wacht volgens mij op zijn debuut.
Verder? Malen een talent maar wisselvallig, Ramselaar en Isimat die eigenlijk weg moesten, Saintsbury en die Australiër van Bursaspor?
Of toptalent Obispo?

Eerlijk is eerlijk, Mauro is wel 1 met potentie maar potentie zegt niet alles.
3 -1
ProfZonnebloem
Paar kerels vergeleken met dames Veltman, Cerny en Sinkgraven....
1 -2
RaynoFischer
Wij hebben anders ook prima aangekocht en in de breedte zijn we ook zeker niet de minste, straks nog met Dolberg, Cerny, Sinkrgraven erbij, van de winter zelfs nog Velltman en Bande :P
3 -1
ProfZonnebloem
Hahaha.....moet even bijkomen hoor...Veltman, Cerny, Sinkgraven...met die dames ga je het niet redden. Dolberg heeft een mentale tik gekregen (zegt ie zelf) dus die is voorlopig ook "chronisch" uit vorm en miskoop Bandé kan er geen hout van, volgens zijn oud trainer (ex-Ajax) Van Wijk een onopgeleide speler die basisvaardigheden mist.
0 -2
Bramble1988
Onzin, de breedte is niet sterker. Ook die bank is veelal gevuld met talenten die nog weinig hebben laten zien! Ook daar geld dat als een lozano, Bergwijn wegvalt ze meteen een klasse minder zijn. Ik acht Ajax in deze vorm daarom ook sterker dan PSV
3 -1
Ruudje74
als alles fit is en je moet Huntelaar, van de Beek en Veltman op de bank zetten....dan mag je spreken van een zeer brede selectie.
Dan heb je nog Wober, Cerny en Kristensen, ook aardig basiswaardig...
Nee, zowel basis als bank is van Ajax sterker, als je het mij vraagt.
Zoet prima keeper, maar Onana beter.
Tagliafico beter dan Angelino, Blind beter van Viergever, de Ligt beter dan Schwaab, Mazraoui gelijkwaardig aan Dumfries, Frenkie beter dan Hendrikx, Ziyech beter dan Pereiro, Gutierrez vs Schone....weet ik niet, Tadic gelijk aan Lozano, Dolberg beter dan Luuk de Jong, Neres en Bergwijn gelijkwaardig.
En wat heeft PSV dan nog op de bank, niet heel veel bijzonders...zeker verdedigend niet, waar ze al kwetsbaar zijn. Kortom, Ajax betere selectie. Vergeet niet dat PSV in de competitie al twee keer erg gelukkig is weggekomen met een 2-1 in de extra tijd (tegen Zwolle zelfs weggespeeld). Ajax is niet 1 keer weggespeeld.
2 -2
CR14FF
Haha, als het zo doorgaat zie ik dat echt nog weleens mis gaan hoor. Zal een spannende strijd worden, maar voor een kampioenschap kun je beter de wedstrijd al na een half uur beslist hebben zoals Ajax afgelopen weekend deed :P
0 0