Mossou over 'hetze': 'Bij Ajax altijd zelfde patroon'

BVeenstra, 24-08-2018 om 11:59, 17844 views, De Gelderlander |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Voetbaljournalist Sjoerd Mossou ziet in dat er op dit moment een soort hetze wordt gevoerd tegen Ajax-trainer Erik ten Hag. De verslaggever legt in het online programma 'Panenka' van De Gelderlander uit dat het typisch iets voor Ajax is om een trainer overal de schuld van te geven.

'Hij past niet in het pulletje, maar dat wisten we van tevoren', begint Mossou. 'En als je bij Ajax niet in het pulletje past, krijg je bij Ajax vanuit bepaalde hoeken een draai om je oren. Op een gegeven moment dacht ik ook van: straks verschijnt er een bericht dat Ten Hag in zijn vrije tijd zeehondjes doodknuppelt.'

Volgens Mossou wordt er van Ten Hag dan ook een soort boeman gemaakt. 'Daardoor wordt hij wel steeds sympathieker, vind ik. Bij Ajax zie je altijd hetzelfde patroon. Hoe vaak hebben we dit nou wel niet gezien?', doelt hij op trainers als Louis van Gaal en Peter Bosz die in hun eerste periode als trainer van Ajax ook werden 'uitgekotst'.

'Het hoort bij die club', vindt Mossou. 'Daarom heeft Ten Hag ook wel de potentie dat wanneer hij dit overleeft hij een cultfiguur kan worden. Hij praat een beetje gek en past eigenlijk niet bij Ajax. Als de supporters van Ajax humor hebben, zetten ze Ten Hag straks heel hoog te paard.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Vanuit bepaalde hoeken? Welke hoeken dan? Wat een slappe tekst. Leg dan uit wat je precies bedoeld. Het is waar dat Ten Hag vanaf zn komst onder vuur ligt. Dat komt ook door timing. Dat vuur wordt dan telkens aangewakkerd door de media. Maar welke invloedrijke mensen vanuit Ajax zelf hebben dat vuur dan gestookt? In welke hoek moet ik dat zoeken?
Het is verder gewoon logisch. Vrijwel iedere trainer bij Ajax ligt onder een vergrootglas en de eisen zijn heel hoog. En aan vrijwel iedere trainer kleeft wel iets om tegen hem te gebruiken. Frank De Boer was wat dat betreft een beetje een uizondering.
Maargoed, dat is ook Ajax. En als je dan met dominant aanvallend voetbal succes boekt dan dooft het vuur. Hoezeer de media ook met olie blijft smijten.

Ik vind trouwens niet veel mis met de presentatie van Ten Hag. Ik heb persoonlijk totaal geen moeite met zn uitstraling. Lijkt me een sympathieke man, en ook absoluut wel iemand met kwaliteiten als trainer. Ik ben alleen voetbal inhoudelijk niet altijd gecharmeerd van wat hij zegt. Maar dat had ik bij velen trainers voor hem ook. Bosz was eigenlijk een uitzondering. Maar ook dat moet je wel een beetje relativeren. Trainers praten binnen beperkte kaders als ze de pers te woord staan.

Ik vind Ten Hag wel een vreemde vogel en in dat licht bezien past hij wel uitstekend bij Ajax :)
0 0
DonAdam
EtH maakt zichzelf de kop van jut omdat hij geregeld onzin uitkraamt. Een goed voorbeeld was Toen EtH 2 weken geleden zei dat Donny een van de 16 basisspelers was. Zo is er elke week wel wat en als dan een dag later punten verspeeld tegen Heracles thuis, dan ga je eraan als coach. Dat is ook waarom hij de kop van jut is bij VI; Gijp doet hem na omdat hij uit zijn nek lult, niet omdat hij schor is of een raar accent zou hebben. Dat is een kers op de comedytaart.

FdB is taaltechnisch niet bepaald een groot genie, maar hij had altijd zinnige teksten en hij draaide er niet omheen. Zo'n vaardigheid is echt niet zo moeilijk aan te leren.
1 -7
JPM
Wat lul je toch weer ontzettend slap, man. FdB had wel zinnige teksten, zeg je?! Dus na de zóveelste belachelijke en Ajax-onwaardige vertoning wanneer hij alsnog met droge ogen beweerde dat we hadden “gedomineerd”, dacht jij bij jezelf: goed verhaal, Frank!

Man, man, man. Nu snap ik ook hoe je Gijp serieus kunt nemen. Zien wat je wilt zien, heet dat.

En als jij het gerechtvaardigd vindt dat EtH “kop van kut” wordt gemaakt vanwege ridicule bijzaken zoals zijn stem, accent en manier van praten, dan zegt dat veel meer over jou dan over hem. Tot nu toe zie ik tijdens de potjes waarin het er echt om gaat een bijzonder sterk en aanvallend team. Een team dat doet denken aan de Europese Bosz periode, waar in bepaalde fases eigenlijk nog gevarieerder en beter gecombineerd wordt.
4 0
DonAdam
Jij kan duidelijk niet lezen en je hebt geen kijk op voetbal, want de voetbal van EtH lijkt niet eens op dat van Bosz.

Je begrijpt me ook verkeerd(omdat je niet begrijpend kan lezen), want ik zeg helemaal niets over de kwaliteit van de trainer EtH. EtH is echt een veel betere trainer dan onetrickpony Bosz. FdB trouwens ook.

Ik zal het even voor je uitleggen, want je snapt het duidelijk niet, maar er zijn maar ELF basisspelers. En dus niet 16!

En FdB's Ajax had 70% balbezit, en dat bedoelde hij met domineren. Daarnaast kon FdB er niets aan doen dat Ajax zwaar aan het saneren was en het doen moest met Duarte, Sana en Zimling; spelers die niet in staat waren om een bal snel diep te spelen. Vergelijk dat eens met de selecties onder van Bosz, Keizer en EtH voordat je domme dingen zegt. En als het spel onder FdB niet goed was, dan draaide hij er niet omheen. Dat is met wat ik met 'zinnig' bedoelde.
1 -3
JPM
Chapeau, wederom bullcrap. Om er maar wat uit te pikken: Frank moest het helemaal niet uitsluitend doen met goedkope miskopen a la Zimling en Sana. Toen hij wél vrij spel kreeg om een dure speler uit te kiezen, kwam hij uit op onze held “Neno” Gudelj. Die zou ons wel even het benodigde “gif” bezorgen. Het typeerde zijn laffe, behoudende voetbalvisie.

Maar nee, voor een echte kijk op voetbal kunnen we nog altijd beter aankloppen bij onze DonAdam, die alles wat krom is recht probeert te lullen wanneer het hem uitkomt. Laat me niet lachen.
1 0
AFCAPolarBear
Ik ben het met JPM eens dat jij ziet en hoort wat je wil zien en horen. Ik kan me niet herinneren dat Frank de Boer kritisch was op het langzame en voorzichtige spel van zijn team. Ik heb Ten Hag al meerdere keren horen zeggen dat de concentratie niet goed was, bijvoorbeeld afgelopen woensdag nog. En dat na een erg goede uitgangspositie tegen Kiev. Daarnaast ben ik juist van mening dat Ten Hag en De Boer (voorlopig) niet kunnen tippen aan wat Bosz bij Ajax liet zien. De spelinzichten van Bosz kwam het meeste in de buurt van de filosofie van Cruijff.
1 0
DonAdam
Welnee. Bosz zette hoog druk, dat was het. De tegenstander hoog opjagen, de bal veroveren en snel scoren. Goede truc, daar niet van, maar Cruyffiaans is het niet en als je daar, zoals Mourninho deed, een dubbele bus neerzet met grote sterke en redelijk vaardige voetballers, die niet perse zoals wij in Nederland doen vanachteruit willen opbouwen, dan leg je dat type spel dood. Bosz heeft daar ook geen antwoord op. Bij Ajax had de staf dat door en uitte daar kritiek op, vandaar dat je Keizer ook opeens steeds met "plan B" hoorde komen. Restverdediging had Bosz ook nooit van gehoord.

Overigens deed Feyenoord dat hoog druk zetten ooit tegen Ajax in dat jaar dat Guidetti daar nog speelde. Toen waren wij Ajacieden wel in staat om door die taktiek heen te prikken. Gek is dat, he?


EtH is taktisch veel sterker. Hij probeert zijn ploeg dynamisch, modern voetbal te laten spelen. Doet aan zonedekking, maakt gebruik van de half-spaces, dat soort dingen. Maar dat doet niets af aan het feit dat EtH voor de camera keer op keer door het ijs zakt; als coach van AJax moet je helaas goed om kunnen gaan met de pers en dat kan hij niet. En dit is de kern van het verhaal, en niet al die randzaken.
1 -1
AJAX1975
Gijp wie? De depressieve paaldansbezieker.... Dan heeft ETH toch iets meer uit zijn leven gehaald. Zonder denigrerend over anderen te zijn. Niemand is perfect. Maar stelselmatig denigrerend zijn voor kijkcijfers is wel erg simpel... Ten hag bosz of van gaal.. Gijp heeft na zijn voetbal nooit meer iets bereikt... Behalve bij koffietijd... Voor echte mannen
1 -3
DonAdam
Dat jij Gijp aanvalt op de depressieve fase in zijn leven nadat een goede vriend gestorven was, zegt meer over jou dan over hem. Wat een kneus ben jij, zeg. Of misschien is griezel een beter woord.

Maar goed, jij bent in slecht gezelschap, want er zijn hier meer van jouw soort. Mensen die niet kunnen relativeren(en luisteren), zoals Gijp dat wel kan.
2 -2
KKoossiiee
Onzin, Westerhof en Koster waren ook geen typische Ajax trainers en iedereen sprak daar goed over.
Het gaat om onzin teksten als je de pers te woord staat.
Als Ajax slecht speelt of zoals tegen Heracles verkeerd wisselt moet je niet beweren dat het goed was en je het de volgende keer weer doet.
In tegenstelling tot andere clubs laten Ajax fans zich niet bedotten.
Het accent komt alleen maar van de heren van VI, ik heb er echt nog geen fans over gehoord.
Is echt een misvatting om te denken dat alle voetbal fans denken als psychiatrisch patient Gijp en dinosaurus Derksen.
0 -6
AJAX1975
Na heracles thuis werd er een vies spelletje gespeeld over de rug van ten hag. Heel veel enge op de man gespeelde meningen ook hier. Na standaard thuis hoorde je ze niet meer. Ik plaatste. Een bericht en deze werd.. God knows why.. gewist door de redactie... Het agressief op de man spelen is waarschijnlijk over genomen van Derksen en Gijp en Diessen.. Die het leuk vinden om een ander voor. Schut te zetten en af te kraken. De zogenaamde macht van de media... Iets talloze malen herhalen.. Makkelijk scoren.. Dit terwijl ze zelf geen van drieën iets hebben bereikt.. Alles voor de kijkcijfers....
Hoe werd. Bosz ontvangen... Veel supporters wilden hem niet maar wel zijn successen.
Het is goed dat Ajax een nieuwe koers heeft ingezet.. Ervaring halen en investeren.. Het gaat zich. terugbetalen.
Maar.zo on respectvol over een nieuwe trainer zijn terwijl we 4.jaar geen kampioen zijn geweest is iets om je voor te schamen.
Ik vind dat Ten Hag net als Bosz guts heeft om het wel te doen. En al die jankerds hoop ik dat ze. Later. Wel de guts hebben om in de spiegel te kijken..
7 -1
Bocarra
Helaas heeft Sjoerd gelijk. De vele successupporters zijn Ajax grootste vijand. Heeft er mede voor gezorgd dat we, los van de periode de Boer te vaak van trainer wisselen waardoor er geen constructief stabiel beleid zoals PSV die wel kent mogelijk was. Ik zeg bewust was omdat ik hoop dat de huidige leiding zich niet meerdoor dit deel van de supporters laat beïnvloeden.
8 -1
Jari_held
Nee hoor niet de successupporters, die hoor je namelijk niet als het minder gaat want dan zijn ze er gewoon niet meer. Grootste probleem is heel simpel: de telegraaf. Als er bij ajax lui aan het roer zijn waar zij geen ingang hebben dan gaan ze net zo lang door met onzin schrijven tot de publieke opinie met hen mee gaat en er weer mensen geslachtofferd worden
2 0
Ajaxvooraltijd
Zegt wel wat over het niveau van de mensen die daar dan in mee gaan.
0 0
DonAdam
Er is zeker constructief beleid, want Keizer zou langzaam, gebracht worden en de opvolger van Bosz worden. Overmars kan er weinig aan doen dat Bosz op de trein naar Dortmund springt en waardoor Keizer veel te vroeg gebracht moest worden.
0 0
godenzonenssuper
Situaties van Bosz en Ten Hag zijn totaal anders.
1 -4
Mists_of_Vienna
Er zijn veel zaken anders. Dat is ook niet ingewikkeld om te benoemen. Wat veel knapper is als je de overeenkomsten weet te duiden.

Dus mijn vraag aan je:

"wat zijn de overeenkomsten tussen de situaties Bosz en Ten Hag?"

Hint: kijk naar de comment van '433metdepuntnaarlinks'
1 0
433metdepuntnaarlinks
Niet mee eens. Ga eens naar de tijd voor de transfers van beide trainers:

Pro Bosz argumenten
*Bosz had als voordeel dat hij een uitgesproken Cruijff adept was.
*Speelde aanvallend, soms roekeloos, voetballend met subtoppers.

Anti Bosz
*Arrogant mannetje, "de nieuwe kroonprins van Vitesse".
*Het was een kakkerlak en paste niet bij Ajax.

Pro ten Hag
*Speelde dynamisch, vernieuwend en aanvallend voetbal met een subtopper.
*Leerschool Guardiola en 't vermogen om zijn team goed voor te bereiden en zich soms slim aan te passen aan de tegenstander.

Anti ten Hag
*Werd gehyped als de nieuwe kroonprins in de Nederlandse trainersgilde.
*Zijn presentatie/stem

Beide hadden nog niks fysieks aan prijzen gepakt, beide hebben met subtoppers geweldig gespeeld maar zijn soms ook genadeloos op hun bek gegaan als het niet liep. Beide kregen in het begin te maken met enorm veel problemen in de selectie (Bosz verloor spelers en kreeg Ziyech pas laat, ten Hag moest het halverwege het seizoen ineens oppakken van Keizer en halverwege het WK moest hij al beginnen en kreeg in de loop van de voorbereiding zijn selectie pas bij elkaar).

De gelijkenis loopt door, ook Bosz had in het begin van het seizoen potjes dat de bal er niet in wilde, dat heeft ten Hag nu ook twee keer gehad. Beide waren klote eigenwijs en wilde het op hun manier doen, daar moesten de spelers even aan wennen. Beide zijn in het begin bekritiseerd en bij beide konden alleen resultaten helpen als tegenargument.

Het grote verschil is dat ten Hag tot nu toe echt gezocht wordt (vooral VI speelt het gewoon op de man). Ten Hag heeft niks te maken met de MOTM verkiezingen, heeft niks te maken met het shirtnummer 10 en moet daar allemaal maar mee dealen. Kritiek op Ajax slaat direct door op de trainer. Dan het shirtnummer van de Wit en Nouri, ik kan mij oprecht niet voorstellen dat het verhaal zo zwart-wit is als de media het maakte. Ten Hag heeft misschien geopperd om "door te gaan en vooruit te kijken" maar hij heeft echt wel een hart en echt wel gevoel, die zijn niet iemand gedwongen hebben of whatever. Dit is misschien ter sprake gekomen, de spelers (of de Wit alleen, geen idee) wilden dit niet en dat zal hij respecteren en doorgaan met de verdere gang van zaken.

Het rouleren tegen Heracles was ook prima, dat team had gewoon moeten winnen, daar had ten Hag niks mee te maken. Je moet eens opletten hoeveel kritiek ten Hag krijgt als het ff niet lekker loopt en hoe weinig lof hij krijgt als het goed loopt. Want tegen Kiev was Ziyech goed en Taglia en noem maar op, nou ten Hag heeft er ook een aandeel in dat het goed gaat.
4 -2
AJAX1975
Grappig... Minpunt.. Zijn stem????
Boeit me niet zoveel.... Of vind je het ook erg dat Neres portugees praat.. Taglaficio Spaans...of overmars en huntelaar geen plat Amsterdams?
1 -1
433metdepuntnaarlinks
Zijn presentatie/stem. Sommige mensen zijn wat langzaam van begrip dus bij dezen: hoeveel kritiek is er niet geweest dat de boerse Tukker ten Hag niet paste bij Ajax. Hij was te stug, had weinig flair, was geen boegbeeld, had moeite met zichzelf presenteren en dat schorre hakkelende met zijn spraak was hilarisch volgens velen. Dat was vooraf een geweldig groot deel van de kritiek, zijn overall presentatie was slecht. Niet eens matig of "gewoon", nee slecht. Die kritiek was er, dat hoef je niet te gaan ontkennen. Het is een tweede of je het er mee eens bent, dat zeg ik ook niet. Nogmaals, ik zeg niet dat dat lijstje gaat om jou he ... Mij boeit de presentatie ook weinig.

Even inhakend op zijn presentatie, die is inmiddels wel zichtbaar verbeterd. Hij oogt een stuk relaxter de laatste weken en hij zit merkbaar beter in zijn vel omdat hij ook wat grapjes en bijdehante opmerkingen maakt op persconferenties. De kritiek was er vooraf, kijk ook eens onder andere naar de hetze van vd Gijp bij VI.
0 0
DonAdam
Die stem wordt door Gijp alleen gebruikt voor extra comedisch effect. Maar EtH wordt wel degelijk belachelijk gemaakt door de onzin die hij op persconferenties uitkraamt. Het gaat om de inhoud, niet de vorm of de presentatiie.

De inhoud is ook niet beter geworden. Laatst was Donny weer een van de 16 basisspelers.... Komop zeg!
3 -2
433metdepuntnaarlinks
Noem mij dan op welke onzin hij uitkraamt? Kom me niet aan met "proces", elke trainer heeft het daarover alleen ten Hag overdrijft het gebruik van dat woord ja.

Donny 1 van de 16, ja sorry maar ik vind het wel hout snijden. Huntelaar, Labyad, Donny, Eiting, Wober zijn allemaal spelers die je in de basis kan zetten zonder aanzienlijk kwaliteit te verliezen. Dat betekend dat ze op bijna vergelijkbaar niveau zitten als de "basis" 11. Dit is hetzelfde met bijvoorbeeld Asensio vs Isco of Bernardo Silva vs Sane. Het zijn spelers die kwaliteit genoeg hebben voor de basis, je kan dus wel degelijk meer dan 11 basisspelers hebben.

Als je Donny bent is dat alleen klote omdat jij nu even niet de basis haalt door de mega grote concurrentie maar zo gaat het bij een topclub.

Maar terug naar jouw punt, onzin van ten Hag? Vertel ... Zijn argumentatie kan ik tot nu toe best volgen, of ik het eens ben met Donny vs Schone is een tweede maar ik snap zijn argumenten, zelfde geldt voor het rouleren tegen Heracles.
1 -1
Spuit11
Werd Louis ook in het begin uitgekotst?

Ik was toen net 7 of 8 jaar, voor de jaren 94-95. Toen hield ik de social media nog niet zo bij als nu :P
0 0
Jan Doedel
Ja maar dat was ook een beetje zijn eigen schuld haha. Wat ik mij kan heugen riep hij 30 keer per uur: Ik ben eerlijk en ik ben keihard. Ik moest er toen spontaan van poepen ......
Maar ik heb mn mening bijgesteld ik vind m geweldig.Hij is zichzelf.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Van Gaal die het 30x per uur had over van Gaal? Dat klinkt als Louis ja hahaha
0 0
Spuit11
En nog steeds!
0 0
Topteam
94-95 toen had je nog geen noemenswaardige social media als je het al had....
0 0
Spuit11
Maar was Louis toen ook de pispaal?

Ik weet wel dat Louis en zijn relatie met de media/pers niet al te gelukkig was omdat Louis een echte betweter is.
0 0
ajaxinho
Ten Hag moet groeien.
Die kans moeten we hem gewoon geven.

Ik heb hem uitgekotst na de plotselinge trainerswissel.
Het was op dat moment gewoon niet nodig.

Vanaf de zomer stond/sta ik volledig achter de 'nieuwe' trainer van Ajax.
Vooral die eerste oefenwedstrijd waarin Eiting en Matusiwa naast elkaar speelden,
gaf me een gevoel dat hij zijn eigen draai wilde geven aan Ajax.
Daarvoor was het 'gewoon' 4-3-3.
0 0
Redrum
Wij Ajacieden denken inmiddels bij de meningen van Derksen, Gijp, Hoitinck, Dwarswaard, Driessen, de Groot en Mossou: whatever, niet serieus te nemen deze clown. Helaas denkt de rest van Nederland: ha, zie je wel!
2 0
3*stars*3
Precies, wat een stelletjes kneusjes zeg.
Gijp die duidelijk iets heeft tegen Ten Hag en Tadic, Derksen die spoken ziet en zo gaat het maar door, zelfs het juichen van Ziyech is momenteel een issue.
In de tussentijd zijn ze voorzichtig met aanpakken van de kutkakkies, die NL naar de klote helpt...

Het zijn trouwens de heren aan tafel die alles wat Ten Hag doet breed uitmeten en dan heb ik het vooral over Genee en zijn mannen.
Gijp zat na Ajax-Kiev ook weer als een meisje te giechelen en waarom?
Ten Hag gebruikte een Duits woordje, man, man...

Maar het hebben over een ongeslagen Ajax in 6 officiële wedstrijden, is niet interessant.
Laatste keer dat dat gebeurde was in 03/04 maar dat is niet interessant voor media...
7 -1
Redrum
Ja heel sneu dat ze al het positieve gewoon snoeihard negeren en dan als een stel dikke depressieve kleuters gaan zoeken naar bijzaken om negatief over te zijn. Dit zijn volwassen kerels die hier nog voor betaald worden ook.. Veel triester kan het eigenlijk echt niet. Ik zal nooit vergeten hoe de zeiksnor en de depressieve clown na Ajax-Lyon schoorvoetend met pijn en moeite wel moesten toe geven dat Ajax toch wel goed had gespeeld. In Nederland is het echt heel erg duidelijk: je bent voor Ajax of je bent tegen Ajax.
1 -1
Stone020island
Wat lul je nou gijp zij juist dat ie het geweldif vond en dat ajax lyon zon wedstrijd was die je net als bv duistalnd brazilie over 15 jaar nog weet.
1 0
Michelinho
Zeven inmiddels.
1 0
3*stars*3
Scherp! ;-)
0 0
RaynoFischer
Hmm oke, vroeg me idd al af, aan het begin van het seizoen zijn de resultaten vaak nog niet best bij ons, maar zo lang geleden al?
En dat nog met een erg ingewikkelde voorbereiding, waarbij zelfs Sturm Graz erg lastig zou worden volgens de meeste ;)

We staan sinds 2010 op het punt om ons eindelijk weer te kwalificeren voor de CL via de voorrondes, daar hoor je ook weinig mensen over en dat is de verdienste van iedereen, ook Ten Hag
2 0
3*stars*3
Ik probeerde hier laatst een link te plaatsen maar werkte niet.
Check op UEFA championsleague insta account.
Foto van Tadic met tekst erbij, dat Ajax voor het eerst sinds 2003, in de eerste 6 officiële duels ongeslagen is.
Kreeg het ook gister toegestuurd via een maat.
Maar zoals ik zei, tig voetbalsites in NL, praatprogramma’s en andere media maar zo’n statistiek is kennelijk niet interessant om over te nemen.
Moet natuurlijk geen goed nieuws show blijven rond Ajax he?! ;-)
3 0
ajaxinho
Daarom moet je als trainer wel je stempel drukken.
Dat doet hij qua tactiek zeker.

Hij heeft ook wel geluk wat betreft selectiebeleid.
Wat als Barcelona bijvoorbeeld volle bak voor Matthijs en Frenkie gingen?
Of een topclub voor Ziyech?

Dan was het al exit EL/CL geweest.
0 0
Spuit11
Je bent al die "Frenkie wilt/moet naar Barca", van dat schijtkrantje Marca, nu al vergeten?

Ziyech was bijna naar Lyon.

Voor Matthijs is er 80 miljoen geboden.

Het is een verdienste van de spelers, van het beleid (waaronder TH) en van de supporters, kortom iedereen, dat Ajax is waar Ajax nu is; op de drempel naar de CL.
0 0
Lagasj
Nee Mossou, we zijn niet allemaal zo dom en lui als jij hier weer laat zien dat je bent.
1 -2
Hobbemastraat
Kritiek kwam vooral van VI en Telegraaf. Lekker aan stoken weer die gozer. Zucht.
0 0
De Stift
Bij Ajax moet je presteren. Presteer je niet, dan krijg je kritiek. Presteer je wel, dan krijg je de glorie. Zo werkt het aan de top.
3 0
RaynoFischer
Ja de kritiek was ook meestal wel terecht hoor, afgelopen seizoen.
Maar het gaat meer om dat Ten Hag ook afgekraakt wordt op randzaken en wordt duidelijk gezocht, nu zelfs terwijl de resultaten Europees gewoon prima zijn tot nu toe en ja gelijk tegen Heracles mag niet gebeuren maar lag ook wel aan de spelers hoor, alleen bij Sierhuis kan je het excuus basisdebuut gebruiken...
0 0
Marcao
Mossou laat geen kans onbenut om bij Ajax te stoken. Hij is angstvallig stil over zijn eigen favoriete clubje, waar een totaal rampseizoen (en leegloop) dreigt.
1 -1
3*stars*3
Hij kan altijd wel schuilen achter NAC, als het slecht gaat met die kakkies...
0 -1
Redrum
Volgens mij wordt de hetze door de media gevoerd, niet door Ajax zelf..
5 -1
Kilum
En ook niet onder de fans. Er is kritiek wanneer het slecht gaat. Maar ook lof als het goed gaat. Maar van een Hetze vanuit de supporters is geen sprake.
1 -2
gras
Dit is net zo simpel als kritiek op TH omdat hij anders is.

Mossou komt nooit eens met iets voetbalinhoudelijks. Als je dan toch een lans wilt breken voor deze trainer, analyseer dan eens waarin zijn omschakelmomenten en positiespel anders / beter zijn. En kom niet met deze cliché teksten die iedere tiener kan kopiëren uit slechte kranten. Kom eens met een analyse van zijn tactieken en moment van drukzetten. En weeg dat af tegen de overdaad aan kwaliteit waar hij mee werken mag en het surplus aan tijd dat hem wordt gegund.

Een trainer bij Ajax moet op de sportieve prestaties worden beoordeeld. Dus veldspel in combinatie met resultaten, met wat mij betreft een nadruk op het veldspel.

Dit simpele pulletjes verhaal is van niveau eenmansblog. Frank de Boer kreeg bakken stront over zich heen hier, terwijl hij wel resultaten boekte en een Ajacied was in hart en nieren.
3 -1
godenzonenssuper
Je hoort ook geen enkele journalist over de invulling van het middenveld.
Een systeem met een 10 is zowel offensief als defensief gewoon minder dan een systeem met een 6.
Maar niemand stelt zich er vragen bij.
0 -1
MarcoB1971
Nu geven de meeste mensen de media de schuld van de hetze. Nou volgens mij heb ik op de site van showtime geen positief wordt over Ten Hag gehoord na de wedstrijd tegen Heracles, laat staan vorig seizoen. dus geef nou niet de media de schuld, de fans zijn de grootste boosdoeners. Ik zat woensdag op de tribune en wat een negativiteit, dan was Schone weer niet goed, dat Frenkie de Jong, zo kan ik nog wel even doorgaan.
2 -3
sucre
Zeg JA tegen Erik ten H!
F#ck the rest we are the best.
6 -2
TheHunter1986
Die kut Gijp lul alleen maar onzin nu ze twee uur moeten vol lullen. Ten Hag was al klaar volgens hem voor de return tegen Luik. En iedere uitzending 10 min over het rugnummer van Ziyech en Tadic.
Tot nu toe is er niet heel veel op aan te merken qua tactiek dit seizoen
8 0
Michelinho
Idd, ten Hag was al klaar en nu is het verhaal dat iedere debiel met zo'n selectie succes zou boeken.
0 0
afcasven1995
Toppunt was na de 3-0 tegen Luik. Ze hebben het toen een half uur over Ajax gehad maar geen woord over de wedstrijd, alleen maar negatieve dingen.
4 0
Willem410
Echt he ik dacht dat ik de enigste was die dat toen opviel, geen woord voetbal inhoudelijk, gelukkig zijn er meer mensen die dat zagen.
Ze mogen bij dat Veronica god op hun blote knieën danken dat Ajax waarschijnlijk als 2e Nederlandse club de CL in gaat.
Dat zijn 6 wedstijddagen 2 miljoen kijkers extra en daar plukken Snor en Gijp ook vol de vruchten van.
5 0
geronimo
Hetze komt vooral van Gijp, Derksen , Driessen ed , en Ajax supporters die met hun mee lullen
6 -1
Michelinho
Freek Jansen houdt zich even stil tot het volgende puntverlies.
1 0
Gonzo
Vergeet De Groot niet. Beurtelings met Driessen.
1 0
Aspers73
En dat terwijl hij door dezelfde mannen telkens 'De Kroonprins van het trainersgilde' werd genoemd! En toen ging hij naar Ajax en heeft hij ineens een rare stem en zegt hij dingen die niet kunnen. Ze zijn helemaal weg van die slisser Fred Rutten, maar tekent hij bij Ajax dan zullen ze hem meteen aanvallen omdat hij slist.
4 -1
Ton_Winst
Kon het niet beter verwoorden...
1 0
PeterVKV
Het hoort bij de club Ajax dat journalisten een hetze voeren tegen trainers. Maar die journalisten horen toch niet bij de club Ajax?
1 0
AFCA.
Zolang ze niks beters weten dan alleen zijn accent en voorkomen in de media dan gaat het wel goed met Ajax
6 0
PepG
Titel gaat hij niet winnen en hoge ogen gooien in de CL (als we de groepsfase halen) zit er ook niet in. Gewoon een kneus van een trainer.
1 -16
Michelinho
Jij hebt echt maar één doel hier hè?
1 0
DavidFerr
Mag ik jouw glazen bol een keer lenen
0 -1
jariafca020
Het maakt me niet uit wat er allemaal geschreven wordt over Ten Hag. Ik heb woensdag een wereldavond gehad in de JC en dat is ook de verdienste van Erik. Dit jaar pakken we gewoon de schaal.
9 -2
ajaxinhartennie
Amen

Vooral de heer Valentijn is uitstekend in constant dingen zoeken om weer 'nieuwswaarde' te creëren voor zijn krantje en tegen alle trainers een soort van 'hetze' te creëren. Uiteraard moet al die (in deze journalistieke vorm te ruime) zendtijd van die de praatprogramma's en kranten gevuld worden, wat automatisch tot dingen zoeken lijdt als het over echte analytische skills wat betreft voetbal ontbeert bij de 'journalisten'/'experts'.
1 -2
SamW
Of zoals Dick Advocaat afgelopen woensdag mompelde toen Gijp schaterde om een Duits woord: 'Een trainer moet je op zijn resultaten beoordelen.'
10 -1
Michelinho
Ik vond Dickie behoorlijk sterk toen, ieder dingetje wat Gijp over Ajax te zeiken had relativeerde hij en Gijp kon niet anders dan beamen.
1 0
Spuit11
Gijp wordt voorspelbaar, als die dat al niet was.
2 0
Lazell
Pfff. Ik dacht, nu komt er een stuk over de media. Het start allemaal bij de media, niet bij de fans. De Telegraaf die dingen verzint zoals dat de spelers TH niet pruimen, of met totaal irrelevante zaken komen zoals presentatie en accent. Vervolgens dat Valentijn overal aanschuift om daar zijn gal te spuwen en voor je het weet heeft iedereen gehoord dat er 'iets aan de hand is'. Er zijn ontzettend veel mensen die dit dan weer blind overnemen. Want waar rook is, is vuur. Of: het is op tv én in de krant, dus dan zal het wel waar zijn.

Dat heeft zich voor TH laten zien bij Keizer en daarvoor bij Bosz. Om vervolgens bij de aanstelling van Keizer te zeiken dat Bosz zo goed was en bij de aanstelling van TH te zeiken dat Keizer zo goed was... Dát is het patroon bij Ajax.
5 -1
RaynoFischer
Idd, Ten Hag zou iedereen wegjagen....
Ondertussen is alleen Kluivert weg van de basisklanten en willen de meeste gewoon blijven en ziet het er ook naar uit :P
5 0
VierdeSterIn2023
Beste Sjoerd,
Die hetze wordt altijd gevoerd door je collegae van de media. Er wordt door de media al aan de poten van de stoel van elke nieuwe trainer gezaagd voordat hij begonnen is. Ajax is en blijft het favoriete leesvoer van Nederland (ook bij supporters van andere clubs). Negatief nieuws over Ajax gaat er bij hen in als zoete koek. Daar speelt de media handig op in. Jij zelf doet daar ook regelmatig aan mee. Beetje hypocriet om nu naar Ajax te wijzen.
3 -1
ajaxajaxajax
Sjoerd kan zich beter bezighouden met dat cluppie uit Rotterdam, met zijn scheve bek.
1 -4
SjaakWolfs
Wat een gelul. Die 'hetze' is aangewakkerd door de media. Met name door de Telegraaf en Voetbal/Veronica Inside die Ten Hag wekelijks onder vuur nemen en daarbij karaktermoord niet schuwen. Zijn accent zou niet deugen, zijn woordkeuze evenmin, hij zou te lang trainen, de spelersgroep zou hem niet serieus nemen, zijn uiterlijk is belachelijk... noem maar op. En dat komt allemaal van de zelfbenoemde analytici en het journaille, niet van kwade krachten binnen de club.
5 -2
RaynoFischer
Idd, woensdag weer zo'n voorbeeld, zegt niks raars in het interview gebruikt alleen 1 Duits woordje en VD Gijp vond het weer zo nodig om hem uit te lachen...
8 -1
RayJordaan
Niet alleen bij de supporters hoor, het is vooral de media die blijft stoken en alle onschuldige dingetjes moet opblazen tot iets groots..
4 -1
Indojood
EtH moet het niet moeilijk voor zichzelf maken met allerlei eigen vondsten maar Ajax laten voetballen als Ajax. Hij heeft een prima selectie. PB heeft het juiste voorbeeld gegeven. Als EtH dat lukt dan is er niets aan de hand.
5 -1