Jol herinnert zich 2010: 'Wat een ontlading'

FinnDekker, 21-08-2018 om 07:25, 13456 views, Algemeen Dagblad |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Martin Jol, oud-trainer van Ajax, kan het tweeluik tussen Ajax en Dinamo Kiev uit 2010 nog goed voor zich halen. De Amsterdammers moeten nu weer zien af te rekenen met de Oostblokkers in de play-offs van de Champions League, zoals dat onder Jol lukte. De geboren Hagenees schat de kansen positief in voor Ajax.

'Vergis je niet', opent Jol in gesprek met het Algemeen Dagblad. 'Dat was de gouden pot, hè. Ajax had zich via deze weg al heel wat jaartjes niet gekwalificeerd. Maar de voorbereiding was natuurlijk dramatisch. Met het WK in Zuid-Afrika net achter de rug. Oranje had nota bene de finale gespeeld.' 

Ajax speelde uit gelijk, waarna het thuis wist te winnen. In de return in eigen huis had het Amsterdamse publiek een grote invloed op het spel, zo stelt de voormalige coach. 'In de Arena hing een gigantische sfeer. Al die vlaggetjes. Je moest er niet aan denken dat het toen niet zou lukken, maar het lukte wel. Kiev maakte vlak voor tijd de aansluitingstreffer, waardoor het nog even heel spannend werd. Maar wát een ontlading.'

'Ik weet niet of Kiev net zo sterk is als destijds, maar het is wel een club die zich normaal gesproken kwalificeert voor de Champions League. Toch geef ik Ajax nu meer kans. De club heeft goede aankopen gedaan. Ik zeg 70 procent tegen 30 dat ze doorkomen', besluit Jol.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Amsterdamsetrots
Geen geweldige pot van Ajax zijde maar wát een sfeer in het stadion. Vindt dat ze weer is iets moeten doen met het zilverfolie(?), Ajax logo op de lange zijde bijvoorbeeld, of 3 kruisen. De rest gewoon de vlaggetjes.
2 -1
ghouleseddik
En misschien Rieu weer eens optrommelen voor de aftrap, dat maakt ook altijd wel wat los.

https://www.youtube.com/watch?v=V3i1-p4fP08
0 -1
Bjorn
Kiev had destijds met 0-2 of 0-3 voor moeten staan. Stekelenburg redde ons.

Cruciale pot en heerlijke ontlading.
3 -1
3*stars*3
Geweldige pot, sfeer en een geweldige Stekelenburg!
2 0
DeWijsneus
Ontlading kwam zeker toen hij z'n trainingspak uit deed.
1 -1
Mokum2018
Tevens was dit het begin voor de 3e *
0 0
3*stars*3
Zeker weten, laten we hopen dat wij dit seizoen weer een herhaling zien.
Via Kiev naar de CL en eind van het seizoen een titel.

Maat van mij had trouwens filmpje gemaakt van opkomst van de spelers tijdens warming up en je hoorde crazy on the dancefloor op de achtergrond.
Preud’homme moest toen wel slikken want 7 jaar eerder, hoorde hij het zelfde deuntje en ging hij in Amsterdam ook onderuit.
0 0
T to the M
Was een van m’n eerste wedstrijden in het stadion en misschien nog steeds wel de mooiste waar ik heen ben geweest.
Morgen ben ik er weer bij in ieder geval :)
3 0
gi0vanni
Een slecht team maar met Suarez en El Hamdaoui voorin had je twee geweldige aanvallers en zelfs Sulejmani liet toen af en toe zien dat hij in vorm met zijn snelheid een toevoeging kon zijn. Helaas heeft alleen Suarez een mooie loopbaan gekregen.
1 -2
gras
Ha, was een uitstekend team. Alleen een slecht systeem. Zeg maar een totaal absent systeem.

Jol liet de centrale verdedigers op een lijn staan en vuurpijlen afvuren op Suarez. Hamdaoui kon daar niets mee, Jan kon zich niet onderscheiden omdat hij niet leerde op te komen onder Jol.

Middenveld had geen creativiteit, maar moest vooral tegenhouden en werken. Eriksen had geen vertrouwen van Jol en verpieterde totaal. Die leefde direct op onder frank.

Het was in potentie een puur topteam met een sterke defensie - Vertonghen en Alderweireld - aanvallende backs als Urby en VdWiel, topaanvallers met Sulejmani, Hamlap en Suarez en prima middenvelders met De Zeeuw, Eriksen en Enoh.

Jol heeft gewoon geen kaas gegeten van de hollandse school.
1 0
NouridolbergNeres34
Slecht team? Vertonghen, alderweireld, eriksen, urby, van der wiel en stekelenburg net een wk finale gespeeld.

En zoals je zelf aangeeft nog suarez en sulejmani en mounir.

Vond het een heerlijk elftal, geweldige pot thuis met een fantastische sfeer en een typische Suarez goal.
5 0
MosesD
Zeker geen slecht team. Het seizoen ervoor werden we op 1 puntje na geen kampioen (Ruiz scoorde bij Twente regelmatig in de slotminuten), maar werd er wel heerlijk gevoetbald en meer dan 100 goals gemaakt.
0 -1
trodat4030
Heerlijk gevoetbald, uhuh.. Alle ballen op Suarez die het met El Hamdaoui mocht uitzoeken. Dat deden ze vervolgens dan wel, maar heerlijk voetbal? Nee.
1 0
10Sneijder10
Dat was het tweede seizoen van Jol. Het is dat El Hamlap een aantal zeer mooie en belangrijke goals heeft gemaakt want het spel was niet om aan te gluren. Het eerste seizoen onder Jol was echter prima, met het tandem Pantelic-Siem en natuurlijk Suarez. Elke thuiswedstrijd was sws winst, de vraag was alleen met hoeveel doelpunten.
0 0
Ruff Rhythim
Cool zeg. Een wk finale tussen België, Denemarken en Nederland.
0 -4
4xEC1
:-I
0 0
Bjorn
Toby en Jan waren toch al van heel behoorlijk niveau. De Zeeuw overigens ook belangrijk. Stekenlenburg zat op zijn top.
1 0
noppenkoning
En Eriksen was er ook al bij
0 0
iammike
Alderweireld en Vertonghen hebben het anders ook niet slecht gedaan
2 0