Vermeulen: 'Wissels waren niet allemaal raar'

JesseTH, 12-08-2018 om 22:50, 9178 views, NOS | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Arno Vermeulen kan zich deels vinden in de wisselingen van Erik ten Hag, zo laat hij weten aan tafel bij Studio Voetbal. De verslaggever beseft dat bepaalde keuzes dieper gegrond waren. Kees Jansma daarentegen, is van mening dat de 'arrogantie' van Erik ten Hag zaterdagavond werd afgestraft door Heracles Almelo.

'Als je het positief wil bekijken, heeft Heracles buitengewoon goed gespeeld', looft Jansma de opponent van Ajax. 'Dat was een verrassing, ook voor Ajax blijkbaar. De coach heeft gekozen voor een aantal andere mogelijk basisspelers. Dat is een arrogantie die zich heeft afgestraft.'

Vermeulen is het niet totaal eens met de kritiek op de wijzigingen. 'Die wissels waren niet allemaal heel raar. Hij heeft ook problemen. Eén van zijn grote problemen is Dolberg. Waar is Dolberg, wie is Dolberg en hoe goed is Dolberg? Hij is bewust met Sierhuis gaan spelen om te kijken of hij een tweede spits in zijn selectie heeft.'

Ondanks de problemen zou Evgeniy Levchenko er altijd voor kiezen om met Klaas-Jan Huntelaar te starten. 'Ik zou met de sterkste selectie beginnen en na zestig minuten, als je Heracles kunt oprollen, wissel je. Wat Heracles ook goed deed, was het drukken naar voren. Ajax kon er niets mee doen, ze konden niet opbouwen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Geef Ten Hag gewoon nog een paar seizoenen de tijd om een list te bedenken. 4 op een rij of 6 op een rij ..wat maakt het allemaal uit. Eens zal die 34e titel wel binnen worden gesleept en dan zijn de supporters die dat mee mogen maken ook weer blij.
0 0
tomtiedom
Als je met dit team niet wint van Heracles...tja. Ik vond persoonlijk dat het niet vreemd is om bepaalde spelers die ouder zijn en/of kortere vakantie hebben gehad ivm het WK niet op te stellen. Het is alleen wel weer onthutsend hoe je die goal tegen krijgt: een absolute wereldgoal, maar verder de 2e helft Heracles niet heel gevaarlijk geweest op die kopbal na. En dan zeilt zo'n bal erin...om moedeloos van te worden. Vooral omdat het wel een kopie lijkt van het vorige seizoen. Hoop nog steeds op verandering, ook onder ten Hag, maar de moed zakt zo langzaam maar zeker wel in de schoenen...
1 0
Web
Of het nu verstandig was of niet, Ajax had zaterdag een heel goed team binnen de lijnen, achteraf is het allemaal zo makkelijk.
Iedereen staat gewoon niet op zijn beste positie dat is het probleem, een speler moet eens beseffen dat hij een radertje is in een geheel. Het beste moet uit het team gehaald worden.
Ziyech samen met Frenkie op een middenveld is vragen om problemen, allebei willen ze belangrijk zijn, en dan heb je het nog eens niet over Tadic.
Een goed team hoeft per definietie niet elf goede voetballers te zijn, ook al is Ziyech vaak bij goals betrokken hoop ik dat hij nog een transfer maakt. Ik vind het teveel van het goede.
Ziyech zet je niet op de bank als trainer.
Blind heeft zijn transfer te danken om dat hij in die tijd op 6 stond, speelde bijna alles vooruit, wist precies wat er verlangd werd op die positie, ik had ook echt gehoopt dat hij daar zou spelen
Op posities achterin is hij veel minder belangrijk, sterker nog, daar is hij het geld niet waard.

Frenkie is met overmacht de beste inschuivende verdediger van Ajax, is sneller dan Blind, kopt beter en verdedigend beter. Veel beter dan op het middenveld telkens de bal ophalen achterin. Bovendien speelt hij van de 90 minuten daar nog zeker 65 minuten.

Tadic zou ik bij het vetrek van Ziyech op het middenveld zetten, hij komt op de rechtsbuiten positie veel te weinig aan de bal, bovendien is Neres heel belangrijk daar, hij heeft diepte in zijn spel.
Labyad zou ik linksbuiten zetten, heeft even te tijd nodig, maar is gewoon een goede voetballer.

Onana, Mazraoui , de Ligt, Frenkie, Taliafigo, Donny, Blind, Tadic, Neres, Huntelaar/ Dolberg, Labyad.

Zolang Ziyech er nog is zal hij spelen voor Labyad
3 -2
Rentokill
Hier ben ik het helemaal mee eens. Overigens ben ik benieuwd ook naar een middenveld met Tadic-Blind-Ziyech.
1 -1
Bocarra
Ook de trainer van standaard Luik heeft in het 0-0 gelijk gespeelde wedstrijd veel spelers aan de kant gehouden om te sparen tegen de alles beslissende wedstrijd tegen Ajax. Waarom zou hij dat toch doen?
1 -1
ETM
Ik lig ook niet wakker van de opstelling tegen Heracles, ook niet echt van de 'winnaarsmentaliteit'. Wel van het spel.

Ik snap niet dat er na de seizoenen onder Frank, het seizoen onder Bosz, en vervolgens Keizer/Ten Hag nogsteeds zoveel mensen zijn die de enorme invloed van de trainer ontkennen. En juist daarom ben ik nooit zo snel met een oordeel. Omdat een trainer veel meer doet dan een opstelling invullen. Mensen hekelen wel eens het begrip 'proces', maar het is wel een juist begrip. Tuurlijk is een trainer afhankelijk van de individuele prestaties van zijn spelers, maar hij is desalnietemin verantwoordelijk voor de prestaties als team. Dat kan ook niet anders; het is de hoofdreden waarom teams trainers hebben, iemand moet beslissingen nemen, iemand moet veramtwoordelijk zijn. Een trainer kan pech hebben, kan in de steek worden gelaten door spelers etc ect, maar hij is verantwoordelijk. Soms, maar niet vaak, heb je een team dat draait en zichzelf moeiteloos bijstuurd. Maar dat zul je bij Ajax met haar jeugdigheid en telkens wisselende elftallen niet vaak hebben. Het kan groeien in de loop van een seizoen. Een trainer van Ajax heeft niet gek veel tijd. Goede spelers die je nu hebt heb je volgend seizoen waarschijnlijk niet. Niet kampioen worden is falen ect.

Niet snel met een oordeel, ik wil een trainer altijd de tijd geven, en sta altijd open voor een keuzes die ik zelf vanuit mijn stoel bij het scherm niet maken zou. Ik ben wel een voetbal-nerd, en Ajax-gek dus probeer iedere wedstrijd te analyseren en spelontwikkeling en gerelateerde keuzes te evalueren.
Na alle vrolijkheid onder Bosz was het wel effe moeilijk schakelen naar een andere trainer. Zelden heb ik met een trainer zo het gevoel gehad over zn schouder mee te kunnen kijken als met Bosz. De transformatie van een team en het spel zo duidelijk volgbaar..

Na Heracles verbaas ik me echt over de hoeveelheid primaire reacties die puur over 'instelling' van spelers gaan, waarin de oorzaak dus puur bij de spelers wordt gezocht. Anderzijds heb ik ook weinig met het #TenHagout geroep.

Maar Ten Hag is meer dan een half seizoen (met nauwelijks sporen van beterschap en afgang in Eindhoven) trainer van Ajax, heeft nu weer minimaal 2 echt goede aanwinsten erbij gekregen, mist tav vorig seizoen beschikbare spelers eigenlijk alleen Kluivert. (Younes, Viergever speelden nauwelijks) Dan zijn de wedtrijden tegen Luik en Heracles toch gewoon onacceptabel?
Gaan mensen zich bekommeren of er teveel voor Blind betaald is of dat 'de beleving wel goed is, of dat Pietje wel had moeten spelen.. Nee, waar is het Ajax-voetbal? De spelers zijn gewoon voor handen. Er moet nu gepresteerd worden want Ajax is ambitieus.

Ik zie ook wel positieve elementen van Ten Hag, althans die ik hem toe wil dichten. Itt enkele analisten vind ik dat Ajax momenteel juist redelijk goed onder druk uit voetballen kan, en de omschakelingen zien er vaak behoorlijk uit. Ik vind het gebrek aan diepgang ook niet als op zichzelf staand een probleem, er worden best lopende mensen gevonden. -ik denk dat er met de zwervende Neres ook gepoogd wordt meer diepgang te krijgen, alleen is die jongen daardoor helemaal de weg kwijt geraakt.. Er wordt ook redelijk naar de spits toe gespeeld. Kansen zijn er voor Huntelaar steeds wel.
Maar in een aantal zwaarwegende spel-onderdelen zie ik grote problemen. Het spel maken tegen een gesloten tegenstander en het druk houden op de bal, het hoeft niet Bosziaans, maar het deugt gewoon nog van geen kant. Alleen tegen Sturm Graz thuis zag ik delen die me echt bevielen- spelveld verkleinen om tegenstander uit te spelen etc ect.. En nogsteeds moet bijna alles van Hakim komen!.

Niets af te dingen op Ten Hags prestaties bij Utrecht, de man kan wel wat, maar bij Ajax is het 'nu' weldegelijk het moment van de waarheid voor hem. Ben blij dat we EL al hebben en eis geen CL, maar we moeten morgen gewoon de betere zijn tegen Luik. Ik hoop het van harte!
6 0
JPM
Chapeau. Inhoudelijk en zeer genuanceerd. Wat een verademing.
1 0
ETM
Dank
0 0
ajaxinho
Ze mogen het best arrogantie noemen.
Van zulke wissels (testen) kan ik wel genieten.

Jongens als Sierhuis en Eiting staken er bovenuit in de jeugd.
Zij hebben nu een flinke klap in het gezicht gekregen.
Er wordt veel meer gevraagd in de Eredivisie.
2 0
T.reckveugel
Vermeulen heeft zelf problemen.
Geen verstand van voetbal, rotkop, Cruijff hater, lult uit zijn nek en ga maar door.
Hoe is het mogelijk dat dat hijgende hert het woord krijgt. Als hij het begrijpt is het pas echt goed mis
4 -6
Boer Gijs
Het idee om te wisselen is wel raar, je spaart toch je beste spelers niet in de 1e wedstrijd van een competitie waarin je elke wedstrijd moet ingaan om te winnen?

De poppetjes, wie dan voor wie gewisseld wordt is iets anders. Valt ook genoeg op af te dingen maar daar gaat het nog niet eens om.
1 0
Labrador
Laat het maar snel dinsdag 20:30 zijn. Kunnen we de nare smaak wegspoelen
3 -1
Boer Gijs
Zo praten we al seizoenen lang. Daar halen we geen succes mee.
4 0
Horrontelli
Waarmee dan wel? Ja, overwinningen. Maar hoe bereik je die volgens jou?
0 0
Tomajax1990
Erg hè, dat dacht ik na afgelopen dinsdag ook over afgelopen zaterdag, en nu denk ik weer hetzelde. Dat moet afgelopen zijn, kan mijn hart niet aan.
4 0