'Dacht dat Ajax met punt naar achteren speelde'

JesseTH, 12-08-2018 om 20:40, 25375 views, Ziggo Sport | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ruud Gullit vindt dat Daley Blind zich meer moeten laten gelden bij Ajax, terwijl hij en Dick Advocaat het erover eens zijn dat de speler met de punt naar achteren op het middenveld moet spelen. Laatstgenoemde vindt het sowieso vreemd dat hij bij Ajax nu een andere formatie terug ziet komen, zo laat hij weten bij Rondo.

'Ik dacht dat Ajax altijd met de punt naar achteren speelde', begint Advocaat over het huidige systeem van de Amsterdammers. 'Nu zie ik tegen Standard iets anders en dat met twee identieke spelers, Schöne en Frenkie de Jong. Dat zijn beiden spelers die naar de achterhoede gaan, de bal vragen, in de breedte spelen en af en toe een keer in de diepte spelen. Wij (Advocaat en Gullit, red.) zijn er voorstander van dat Blind daar speelt. Blind kijkt naar voren.'

'Ik heb met Daley gesproken bij het Nederlands elftal', vervolgt Gullit over de verdediger annex middenvelder. 'Ik zei: "Jij bent de beste speler. Je hebt ervaring, speelt bij Manchester United en hebt een finale gespeeld. Ik wil van jou weten: wat vind jij het beste voor jouzelf en het elftal?" Dan zegt hij: "Dat moet de trainer maar bepalen." Dan schuift hij het dus af. Hij is gekomen naar Ajax met die ervaring om dingen neer te zetten. Dat moet hij wel gaan doen.'

Advocaat ziet dat Ajax het verdedigende voordeel van de punt naar voren helemaal niet nodig heeft, omdat de tegenstanders allemaal met twee controleurs spelen. 'Zet daar dan twee aanvallende middenvelders tegenover, wat ze altijd gedaan hebben. Ik denk dat de trainer nog niet precies weet hoe hij het neer moet zetten. Ik vind Neres vanaf rechts een goede speler, maar vanaf links een stuk minder.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
Man man, ken toch de feiten, echt ajax spel is niet met een punt naar achter.
Wanneer stopt deze waanzin net als de waanzin linkspoot op rechts en rechtspoot op links.
0 0
JariHeijden
Frenkie de Jong speelt de bal af en toe naar voren, maar meestal breed???
Echt, wat kunnen die analytici soms dom lullen. Echt niet te geloven.
0 -2
ram
Mwah, ik weet niet of je de laatste wedstrijd gezien hebt maar Lasse en hij speelden werkelijk iedere bal naar elkaar toe. Niet om aan te gluren!

Je moet een beetje de context erbij zien. Als je Frenkie samen met iemand voor de verdediging zet, krijg je dat. Als je met de punt naar achter speelt (Blind!) en Frenkie op de half, dan zal hij (verwacht ik) veel meer diep spelen en dribbelen.
1 0
Web
Ten Hag moet gewoon met Blind op 6 gaan spelen
Frenkie achterin, en stiekem hoop ik nog op een transfer van Ziyech, te veel van het goede.
Tadic, Ziyech en Frenkie. Een team heeft evenwicht nodig, niet allemaal spelers die een stempel willen drukken op de wedstrijd en belangrijk willen zijn. Tadic zou ik dan op de linkerkant van het middenveld zetten, Labyad er voor en Neres op rechts, Blnd op zes en Donny daar naast
Donny staat vaak te diep en doet zo te weinig aan het spel mee, hij moet er komen, een loop actie maken, je hebt dan zeker drie spelers die hem met een steekbal voor de keeper kunnen zetten, Frenkie van achteruit, Blind en Tadic. Ook kunnen deze drie spelers Neres in de diepte aan spelen.
Labyad moet het breed houden op links, en kan een goed koppel worden met Tadic. Hopelijk is Dolberg snel weer fit, en zien wij iets van zijn klasse terug.
2 -2
HilversumNoord
Blind speelde zijn beste jaar bij Ajax op 6. Hij was op linksback altijd de pispaal en verdiende zijn transfer naar Manchester toen hij naar voren schoof. Maar daar heb je al 2 man staan. Elftal is gewoon uit balans of je moet gewoon schijt hebben aan alles en Bkind op 6 neerzetten en die andere 2 op de bank..simpel. Keuzes maken
1 0
LezDeBoer
Blind was ook toonaangevend in die wedstrijd tegen Barca. Het hele middenveld was van ons toen. En met alle bagage die hij heeft meegenomen uit United zie ik hem hier ook graag die streep doortrekken op 6.
0 0
HilversumNoord
Neres is minder vanaf links maar Tadic vanaf links ook. Je hebt dus 2 dezelfde voetballers
0 -1
bollejan1
Dat is niet waar, Tadic is effectiever vanaf links. Hij geeft veel meer assists als Linksbuiten(40 in 115 wedsrtijden) dan als Rechtsbuiten(22 in 92 wedstrijden)

Linksbuiten 115 28 40
Rechtsbuiten 92 19 22
4 0
zuidzuid
Tadic was op zn best als linksbuiten by twente en groningen

Gewoon terug op die plek.
5 0
CruyffFootball
Nou nee Dick. Ten Hag, de grote visionair, is opeens weer met een diepe nummer 10 gaan spelen en 2 controlerende middenvelders.
Dat systeempje dat allang achterhaald is.
4 -1
10Pele10
Ziyech is geen middenvelder. Het is een zwever, een speler die niet positietrouw of -positiegebonden is. Het lijkt mij daarom beter, met de komst van Tadic, hoe spijtig het ook is, dat Ziyech vertrekt.

Mijn persoonlijke mening is....Als je als Ajax zijnde pretendeert een TOP club te zijn, dan moet je ook een TOP trainer hebben. In mijn ogen is dat momenteel niet het geval!
3 -1
LezDeBoer
Echt bijna iedereen ziet dit behalve onze trainer. Heeft Ten Hag vorig jaar niet naar Neres zitten kijken ofzo? Meeste doelpunten en assist van het team flapdrol.
2 0
Babangida83
Met twee middenvelders naast mekaar wat Mourinho altijd nodig heeft. Om te voetballen werkt dat niet. Je krijgt dan passjes breed, terwijl je naar voren wilt. Ook bij het druk zetten is het kut voor degene die in de punt naar voren loopt te ballen. Die wordt helemaal scheel getikt daar, tenzij het elftal met z'n kont in de goal gaat staan. Dan worden de ruimtes namelijk te klein en gaat dat niet meer op. Dan voetbal je in zones.

Waarom Blind op 6 moet als je Eiting, De Jong of Schone hebt, dat snap ik niet. De Jong en Eiting zijn echt hele slimme voetballers. Die tekken welke tegenstander dan ook helemaal kleurenblind. Wat Blind moet doen is zorgen dat hij goed communiceert met die jongens en het met De Ligt daar compact houdt (dus niet te ver terugzakken zodat het middenveld te groot wordt) en hem behoedt voor dingen die ervaring vergen. Ik krijg alleen het vermoeden dat Blind niet heel veel te vertellen heeft nog. Nam ook voor de camara zijn verantwoordelijkheid niet.
1 0
LANS
Advocaat, is dat dezelfde meneer die met Sparta is gedegradeerd. .
0 -8
afca patrick
Met de punt naar achter lijkt me voor Ajax inderdaad beter. Ten eerste omdat we geen echte nummer 10 hebben, daarnaast hebben we uitstekend voetballende CV's die in 'de punt naar voren' voor de voeten worden gelopen. Over de exacte invulling kun je dan discussiëren. Ikzelf vind Frenkie alle kwaliteiten hebben om uit te groeien tot een ideale 6. Bijkomend voordeel is dan dat je met het duo Blind- De Ligt een links en een rechtspoot centraal hebt. Ideale middenveld blijft voor mij dan nog steeds Ziyech-De Jong-Van de Beek.
2 -3
Onpartijdig
Fijn dat er eens op tactisch niveau wat meer wordt besproken. Ik zou eerlijk gezegd Blind ook op 6 zetten, in de EL finale stond hij CV maar daar kon hij Dolberg (die steeds het middenveld in dook) perfect schaduwen. Ajax speelt vooral tegen teams die een snelle spits neer zetten voor de omschakeling, en die er alleen staat om het middenveld af te schermen bij balbezit ajax en er staat om doelpunten te maken. Die snelheid heeft Blind niet, je hebt veel minder aan hem als CV imo. Ik zie hem graag als 6 met Ziyech en Frenkie voor hem. Al moet ik ook eerlijk bekennen dat ik de opstelling van ajax tegen Heracles niet slecht vond, maar de invulling van de zones en tactieken wel.

Als je net ook naar Manchester City kijkt, zodra die de bal veroveren in de eerste of tweede fase van druk zetten (dus als ze hem veroveren van de verdediging of op het middenveld bij de tegenstander) dan gaan zijn gelijk met 5 man naar voren. Ik zag ajax gisteren ook een paar keer de bal afpakken op het middenveld, maar het lijkt wel of ze dan niet doorhebben dat je juist vanuit die chaos die dan ontstaat bij de tegenstander een enorme kans kunt creeeren. Hopelijk gaat dat dinsdag lukken.
12 0
Bjorn
Ajax is gewoon op zijn sterkst met Frenkie op 4, Daley op 6 met daarvoor Ziyech en Donny. Uiteraard punt naar achter. Tadic vanaf links, Neres vanaf rechts.

Het is allemaal geen hogere wiskunde. Ten Hag loopt te kloten.
15 -2
zuidzuid
Of wober naast de ligt en de jong naast Zyech voor Blind.

Maar hou tadic weg bij zyech. Laat hem maar Neres wegsteken.
0 0
Boer Gijs
Dit dus. Weg met ten Hag. Brom mag wel komen. Geen topcoach misschien. Maar hij laat AZ tenminste leuk voetballen zonder moeilijke opdrachten en zonder er hogere wuskunde van te maken
1 -6
Stone020island
Hahahaha van de brom wat gebruik jij? De man die als er een beetje druk op komt als eerste in paniek raakt, hopeloos gefaald heeft bij een andere topclub ( anderlecht) en stond te lachen toen ze bij ado zongej dat ze op jodenjacht gingen.
1 0
Bjorn
Brom vind ik zeker niet geschikt. Haakt snel af als er tactisch wat gevraagd wordt. Mijn Ajax-hart roept om Bosz.
3 -1
PeterVKV
Dick Advocaat begrijpt beter hoe Ajax moet spelen dan de trainer coach van Ajax. Toch jammer.
17 -2