Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'Te beroerd om ruimte te maken voor elkaar'

SJvanveen, 12-08-2018 om 10:46, 11065 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Willem van Hanegem is uiterst kritisch op Ajax. De Amsterdammers speelden gelijk tegen Heracles Almelo en met name het gebrek aan dynamiek kon de analist niet bekoren.

Bij De Tafel van Kees op FOX Sports sprak de oud-Feyenoorder erover. 'Dan zit je te kijken... En dan willen ze allemaal de bal hebben. Ze zijn te beroerd om ruimte te maken voor elkaar', haalt Van Hanegem het Ajax-spel door het slijk. 

Een pass van Hakim Ziyech op Donny van de Beek wordt lovend geanalyseerd, maar Van Hanegem blijft er nuchter onder. 'Wij vinden dat al uniek, omdat er weinig gebeurd', legt hij uit. 'Wij weten dat Ziyech dat kan en Van de Beek weet dat Ziyech dat kan.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
GlennB
Willem heeft helaas gelijk alleen is dit niet een probleem van afgelopen week maar een probleem wat er al jaren is. De laatste keer dat er echt voldoende beweging was in voornamenlijk het middenveld is met Christian Eriksen op het middenveld, alle seizoenen daarna was het zwaar onder de maat en is het verworden tot stilstaand voetbal wat gewoon eenvoudig te verdedigen is.
1 0
31xAjax
Ben het voor de verandering eens met Willem eens. En dan met name over de pass van Ziyech. Werd hier gisteren als porno bestempeld. Dan denk ik, man kom's zaterdags eens bij ons kijken, dan zie je dat soort passes ook....
2 -1
Mözil
Het blijft ook een raadsel waarom TH Neres op links zet. je merkt aan alles dat hij daar niet uit de voeten komt. Als Tadic zo nodig per se moet spelen op rechts kun je beter Ziyech op links zetten of een andere buitenspeler, maar Neres verpest je volledig daar. Was vorig jaar (en de voorbereiding) op rechts gewoon veruit de beste en gevaarlijkste speler.
4 0
JesperOlsen74
Lijkt de afgelopen jaren wel een trend bij (de) Ajax(trainers). Spelers op ongebruikelijke plaatsen neerzetten, in elk geval niet op hun beste positie.
2 0
Mözil
Klopt, is gewoon doodzonde. Nu heb ik betreffende Neres niet echt een realistische kijk aangezien ik echt fan van 'm ben. Die dribbel en passeren van een tegenstander blijft schitterend om te zien. Daar kom je voor naar het stadion.
2 0
Bocarra
AS. Dit is stemmingmakerij van het niveau Televaag. Van Hanegem zegt niets verkeerd. De Ajax spelers waren niet bereid voor elkaar te lopen. Dat betekend niet dat hij het Ajax spel door het slijk haalt. Hij is kritisch.
8 -3
blessure
Ten Hag heeft, helaas , geen grip op zijn elftal
Er wordt maar wat gedaan.
Het is al een jaar, niet aan te gluren.
6 -1
JesperOlsen74
Hij is realistisch.
Tegenwoordig is een kinderhand snel gevuld.
5 0
Robinjo1988
Dit is toch een taak van de trainer, om ervoor te zorgen dat spelers diep gaan?
3 -2
Bocarra
Tafel van Kees??? Tafel van Feyenoord bedoel je.
3 -4
b.hulshof
dit ziet Willem helemaal goed, bijna allemaal komen ze naar de bal toe om te kaatsen niemand loopt de diepte in. Het laatste half uur lag er alle ruimte op de vleugels omdat de vleugelaanvallers elkaar in de weg liepen op het middenveld. De enigste die de ruimte op de vleugel inliep was degene die daar niet moet zijn nl de spits.
3 -1
stopperspil
PSV wint even met 4 doelpunten, Ajax scoort deze aantallen nooit, stilstaand voetbal en rond de 16 vd tegenstander weten ze niet wat ze moeten doen, beetje zoals vorig jaar.
3 -2
behangdelul
Misschien kwam dat ook omdat Utrecht weer zo naief als ieder jaar op 30-35 meter van de goal te gaan verdedigen waardoor PSV met zijn snelheid er gebruik van kon maken. Utrecht houdt al jaren open huis bij PSV uit.
2 0
FUBAR
2 doelpunten uit een corner en 1 uit een vrije trap. Ook weinig dynamiek maar Ajax scoort bijzonder weinig uit de stilstaande fases.
3 0
blessure
Vrije trap was niet terecht.
Bij een zuchtje wind, laat Luuk de Jong zich vallen.
2 0
KlasseLasse
duurd niet lang meer of th ligt eruit
6 -4
Labrador
Dinsdag is het al D day voor hem. Ik hoop echt dat hij het allemaal op de rit krijgt en dat we in een flow raken want wat we nodig hebben is rust in de tent maar we weten allemaal hoe deze voetbalwereld in elkaar steekt.
3 -2
Robinjo1988
Ach als we eruit vliegen blijft ten hag toch gewoon zitten.
1 0
KlasseLasse
ze creeren helemaal niks laten de aanval van tegenpartij maar komen plaats van erop te klappen precies het zelfde als die carcaso ofzo van luik die mocht ook maar blijven schieten dit jaar word weer helemaal niks
1 -1
AlexIbarra
Dit keer heeft Wimpie wel een punt.

Soms help je iemand niet door naar hem toe te lopen maar door weg te lopen.
1 -1
hallo1
We missen diepgang.

Maar dat is niet de oorzaak van de 1-1 gisteren. Gisteren misten we vooral instelling. Ten Hag zal beter zijn best moeten doen om onze miljonairs met het mes tussen de tanden het veld in te sturen. Het komt niet vanzelf. Dat is wel gebleken.
9 0
charis
Dat de motivatie niet vanzelf komt bij die zoutzakken is al van de zotte, dit is prof en geen amateur voetbal.
1 0