'Tactisch vermogen van de spelers is nihil'

BartVeenstra, 11-08-2018 om 08:25, 12110 views, Trouw |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voetbalanalisten Aad de Mos en Youri Mulder zijn het niet eens met de analisten die nu al - nog voordat de topploegen van start zijn in de Eredivisie - spreken over een 'zeker' kampioenschap van Ajax. Zo is er de vraag of Ajax wel om kan gaan met de druk en of de Amsterdammers wel écht zoveel beter zijn dan de concurrentie.

'Als Ajax zo blijft voetballen, dan worden ze meegesleurd in de hype die rond het elftal heerst', zegt De Mos in dagblad Trouw. 'De media schrijven dat Ajax zo goed kan voetballen, maar er zijn in wedstrijden ook fases waarin je de bal niet hebt, zoals tegen Standard Luik. Ajax werd toen tachtig minuten weggespeeld. Het tactisch vermogen van de spelers is nihil', is De Mos behoorlijk kritisch, waarna hij schrijft dat PSV en vooral Feyenoord daar wel raad mee weten. 'Een beetje duelkracht is al genoeg. Veel spelers geven dan niet thuis.'

Mulder ziet in dat het bij Ajax wel een stuk beter loopt dan in het vorige seizoen. 'Ik zie bij Ajax nu dingen terug waarvan ik weet dat de trainer (Erik ten Hag, red.) dat wil. Verder hebben ze er een aantal geweldige spelers bij. Tadic is normaal gesproken niet van de bal te krijgen.'

Toch zet de oud-speler van onder meer Schalke 04 zijn geld op een kampioenschap van PSV. 'PSV is een heel rustige club, waar verstandige mensen dagelijks werken aan de structuur en organisatie van de club. Van Bommel (de oud-speler die Cocu opvolgt als trainer, red.) past daar prima bij. Qua idee, qua spel doet hij niet al te moeilijk.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MankeNelis
Aadje is wel gewend om achteraf een koe in z'n reet te kijken.
0 0
3*stars*3
Ach gut, Ajax is ook nog eens 80min weggespeeld en zijn PSV en Feyenoord snappen het wel....
Begin echt gruwelijke hekel te krijgen, aan deze narcistische lampje.
1 0
3sterren
Ajax - Heracles: 1-1 !!!
De waarheid doet pijn hè?
Krijg jij maar een hekel aan dat narcistische mannetje.
Doe ik hetzelfde met Ten Hag.
Wat heb ik een hekel aan dát mannetje ...
1 -2
chrisjuhhh
Niet het neusje van de Zalm , maar het neusje van Aad de Mos , of toch ???
0 0
Amsteraaij
80 min weggespeeld en gestopt met lezen
1 -1
El-Dorado
Tactisch onvermogen bij veel spelers binnen Ajax inderdaad, heeft ie wel een punt. Dit ook echter ook deels met ervaring te maken en type spelers.

Rest is natuurlijk wel onzin en hoezo open deuren.

Aad Open Huis
0 0
AlexIbarra
Je kunt nog zo veel duelkracht hebben, als je de hele wedstrijd achter een bal aan moet lopen heb je er niet veel aan. Feyenoord heeft altijd meer power dan Ajax, wint nooit van ons.

Met Blind voor Schöne, en Tadic voor Younes / Kluivert hebben wij iets meer duelkracht nu.
Mazraoui is natuurlijk geen bikkelaar maar Kristensen en Veltman zijn er ook nog.
0 0
Joseph
Aad wordt echt gênanter en gênanter, Feyenoord is net met 4-0 compleet, maar dan ook compleet afgeslacht door een club die in NL amper in het linker rijtje zou komen en Feyenoord zou wel weten hoe het zonder bal moet spelen en die spelers zouden wel tactisch vermogen hebben..??

Daarnaast, 80 minuten weggespeeld door Standaard? Het wordt echt tijd dan Aad een mooi plekje krijgt achter de geraniums en dat mensen lief naar hem kunnen zwaaien als hij dan een bal in zijn handen pakt. Dan kun je daarna doorlopen en denken "wat fijn dat hij daar zelf nog zo veel plezier uit haalt"
1 0
Ajax meister
Ajax 80 minuten weggespeeld? Ik heb eigenlijk alleen de eerste helft gekeken maar wat ik van de eerste helft zag was zeer goed. Zyech had moeten scoren uiteraard dan was het gewoon klaar.
En niet te vergeten dat dit Ajax nu pas 2 tot 3 wedstrijden in deze formatie samen speelt. In luik was het 35 graden ( al is dat geen excuus )
Spelers van Ajax zullen wel in slaap gevallen zijn, maar ik verwacht gewoon een zeer goede wedstrijd in de Arena, waar Ajax wel 90 minuten geconcentreerd is.
En Aad kontnaad moet gewoon lekker schaatsen slijpen.
Ajax zal natuurlijk geen CL winnen. maar dat verwacht ook niemand.
2 -1
Labrador
Het analytisch vermogen van Aad is nihil. Al heeft hij er wel een neusje voor
0 -1
atalantanio
Om de balans op te maken:

Ajax: 2x met overmacht gewonnen van Sturm Graz, 1x gelijkgespeeld tegen Standard Luik, in Luik.
Feyenoord: 1x gewonnen van PSV, na strafschoppen, 1x keihard verloren van AS Trencin.
PSV: verloren van Feyenoord na strafschoppen.

Conclusie: Laat Aad zijn mond houden als hij niet objectief kan zijn. Idioot.
1 -1
gizmo1961
Please die aadmoet lekker zijn bek houden !!!!!!!
0 -1
Babayaka
Aad ga nou op de markt staan in die viskraam van je.
0 0
Stone020island
Oja het feyenoord dat met 4-0 verloor van de nummer 5(?) van slowakije
0 0
Stibba020
Wat dwaas is dit zeg...
0 0
Remark
Wie na het debacle tegen Trencin Feyenoord nog gebruikt om z'n argumenten kracht bij te zetten, beschikt zelf niet over bijster veel tactisch inzicht. Maar we hebben het dan ook over Aad de Mos, het Haagse Orakel.
3 0
Dit is mijn club
Het onophoudelijke anti-Ajax getoeter van deze mafkees begint uiterst vermoeiend te worden. Waarom negeert AS deze opportunist niet? Niemand zit hier te wachten op het bijna dagelijkse gestook van dit gefrustreerde mannetje.
3 -1
MickS
AS negeert dat niet, omdat het clicks/views oplevert :).

Zelf zou ik het wel eens leuk vinden als AS ons een update geeft over hoe het Dijks vergaat. Daar ben ik meer benieuwd naar dan het zoveelste non-bericht over Kluivert.
1 0
Jari_held
Kritiek op ajax moet je ook kunnen handelen en niet als een temperamentvol mannetje gelijk in de aanval vliegen. Aad heeft gewoon gelijk. Ga de duels aan met ajax en je wint. Dit is al 5 jaar het geval
1 0
Joseph
Kritiek is prima, maar je mag daar toch wel een beetje niveau in verwachten. Ajax 80 minuten weggespeeld door Standaard? Feyenoord dat spelers heeft die meer tactisch vermogen hebben en beter zijn zonder bal?

Geeft ook aan dat Aad vergeetachtig wordt, hij is gewoon vergeten dat Feyenoord compleet afgeslacht is. Normaal gesproken neem je dan niet zo'n club als voorbeeld die zaken wel voor elkaar heeft.
1 0
Frederiksperwer
Zo is het.
0 0
***1900***
Klopt, fysiek leggen we het af tegen veel ploegen, maar Ajax is normaliter toch gewoon in staat daar op techniek van te winnen. De meest technische spelers weten prima hoe ze fysieke duels moeten ontwijken. Helaas lukte dit de 2e helft tegen Standard niet, maar dat was toch een incident lijkt me.
0 0
PJK54
Ik denk dat Aad wel een beetje gelijk heeft want waar is alle hosanna op gebaseerd 2 redelijk goede wedstrijden tegen Sturm Grass en één helft tegen Standard, de 2e helft werden ze helemaal weggespeeld. En wat hij zegt dat P=V blijft lekker op de achtergrond en koopt zo links en rechts wat aardige spelers waarmee ze straks weer een goed team neerzetten en het Ajax waarschijnlijk weer flink moeilijk gaan maken.

Natuurlijk wil ik ook dat onze club kampioen wordt en de beker pakt, ja ik hoop zelfs overwinteren in Europa, maar laten we wel reëel blijven en eerst eens kijken hoe het tegen de "mindere clubs" gaat waar vorig jaar de punten werden verloren.

Alleen kan ik niets met die opmerking dat bij P=V dagelijks verstandige mensen werken ....... dus bij Ajax zijn het allemaal dombo's Aad?
0 -1
ajaxxcied4life
Haad De Mos.
0 0
Inhartennieren
Aad blaat!
1 0
Zuiderling
Waarom krijgt de Mos iedere keer weer aandacht hier ?
5 0
Radie125
80 minuten weggespeeld. Ik heb zeker naar een andere wedstrijd gekeken.
2 0
Joseph
Je kan Aad op deze leeftijd niet kwalijk nemen dat hij een half uur na de wedstrijd niet meer weet hoe hij gegaan is.
0 0
blessure
Feyenoord kan er beter mee omgaan, als de tegenstander druk zet?
Aadje, dan heb je Donderdagavond zeker niet naar Feyenoord gekeken.
3 0