Driessen: 'Ik denk dat hij nog wat foutjes maakt'

JesseTH, 10-08-2018 om 21:40, 11744 views, Veronica | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Valentijn Driessen heeft vertrouwen in de kwaliteiten die de ploeg van Ajax herbergt, maar is ook van mening dat er door Erik ten Hag nog het een en ander anders neergezet moet worden. Wel gelooft hij in het bereiken van de Champions League door Ajax.

De journalist is daarbij van mening dat het de kwaliteiten van de ploeg zullen zijn die de doorslag geven om het miljardenbal te bereiken en niet per se de hand van Ten Hag. 'Ik denk dat hij op dit moment nog wel wat foutjes maakt. Daley Blind moet op het middenveld staan waar Schöne staat en Frenkie de Jong moet naar achteren. Hij heeft eigenlijk allemaal spelers die de bal willen hebben en er is niemand die wil gaan. Alleen Van de Beek, maar die zit naast hem.'

Driessen uit verder zijn twijfels over de manier waarop Blind gebruikt wordt in de verdediging, terwijl het binnenhalen van de routinier Johan Derksen enkel positief stemt. 'Misschien heb je hem nodig voor de kopkracht achterin. Het is geen grote kopper, maar hij is wel vrij lang. Dat is weleens handig in Nederland. Hij is eigenlijk overal inzetbaar. Ik vind het voor Ajax een hartstikke goede aankoop.'

Ook bestaat er volgens Derksen geen discussie over het kampioenschap in de Eredivisie. Volgens de voormalig journalist heeft Ajax veruit de beste papieren. 'Ze zijn zoveel beter dan de anderen. Met dat materiaal kun je het haast niet verknallen. Zij hebben wat Feyenoord niet heeft, zomaar achttien spelers die geschikt zijn.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
eros
Of Frenkie of Blind op '6' staat maakt mij niet zoveel uit. Ze moeten elkaar continue afwisselen in de wedstrijd.
Wel ben ik van mening dat Neres gewoon op rechts moet staan. Daar is hij veel gevaarlijker dan vanaf links. Ik snap dat Ten Hag wil dat Neres dieper speelt als Tadic op de flank, en dat hij ze voor gaat geven,... maar Neres is meer de speler die naar binnen trekt.
Daarnaast vind ik het koppel Mazroui/Neres en het koppel Ziyech/Tadic lekker lopen.

Ook hoop ik dat uiteindelijk Dolberg zijn vorm weer vind en de vaste 9 wordt.

Mijn ideale 11:
Onana
Mazroui - de Ligt - Blind - Tagliafico
deJong
vdBeek - Ziyech
Neres-Dolberg-Tadic

Gelukkig hebben we dit seizoen genoeg spelers om te rouleren.
4 0
Stamhoofd
Komt ie:

Onana
Mazraoui - De Ligt - Veltman - Tagliafico
Blind
vd Beek - De Jong
Neres - Dolberg/Huntelaar - Tadic

Veltman? Hoor ik je denken.. Ja! Het type klootzak dat we nu missen in de verdediging. Als hij weer fit is moet hij gewoon in het centrum gaan staan naast de Ligt. Als back inderdaad dramatisch maar in het centrum met de Ligt en Blind voor hem heb je een uitstekend sterke verdediging.

En Ziyech verkopen ja.
0 0
makaveli
Snap het ook niet helemaal. Tegen Sturm Graz kwam tadic erin op links dat liep iid lekker en gaf toch een mooie assist. Neres is idd veel beter vanaf rechts. Waarom dan altijd spelers op plekken zetten waar ze niet willen of kunnen voetballen. Omdat jij dan denkt dat ze zo wel ff lekker kunnen spelen? Denk als je tadic zegt je bent mijn links voor want neres is beter op rechts dan zegt ie oké maakt me niet uit speel ik daar.
3 0
JOHANisGOD
Jezus, wat duurt dat lang, voordat ik naar Veronica Inside kan kijken via "gemist".

Bij rtl stond die er meteen na de uitzending op.
0 0
JordyAjacied
Komt omdat het nu 2 uur duurt. Van half 9 tot half 11.
0 0
hallo1
Frenkie naar achteren?

Valentijn is ook niet serieus meer te nemen.
2 -4
CruyffFootball
Frenkie is een aanvallende middenvelder die daar een serieuze kans hoort te krijgen.
En maar weer pleiten voor hem als cv..
Wat een noodgreep van Keizer uiteindelijk al niet teweeg kan brengen.
2 -2
mickey2602
Volgens meneertje Driessen van de Telegraaf moet Frenkie dus gewoon achterin blijven staan en Daley moet naar het middenveld.
Maar er is ook niemand die die vent dan vertelt dat Frenkie dan nog eerder weg zal willen,Frenkie heeft vaak zat aangegeven dat hij niet altijd in de verdediging wil spelen.
En als dat dan gebeurt,dan begint meneertje Driessen weer te janken dat de spelers zo jong al weg willen,blablabla.
0 -1
HZMKK
Frenkie overschat z'n eigen kwaliteiten. Hij is inmiddels al bijna 22 maar maakt nog regelmatig grote fouten in de opbouw en blijft nog veeeel te veel met de bal lopen.
Frenkie mag je geen kritiek op hebben hier, maar ik erger me vaak kapot aan zijn spel.
2 -1
Remark
Nee, je ergert je kapot aan zijn talent en de aandacht die hij krijgt. Kritiek mag iedereen hebben, maar die moet wel ergens op gestoeld zijn, en wie Frenkies statistieken bekijkt en hem objectief beoordeelt (zoals Barca) piept wel anders. Weet je wie er grote fouten maakten tegen Luik? Tadic, die z'n man laat lopen en scoren, Mazraoui die voorbij wordt gelopen als een lantaarnpaal en een pingel veroorzaakt en Ziyech die vrij voor de keeper naast schiet (hetgeen opmerkelijk is, want meestal schiet ie over). Drie grote fouten die het verschil maakten tussen 0-3 en 2-2 en geen van die fouten werd door Frenkie gemaakt. Klets dus niet zo uit je nek. Er staat geen doodstraf op redelijkheid.
0 0
CruyffFootball
Frenkie is 2 maanden geleden 21 geworden.
5 0
Tinus
Frenkie gaat na dit seizoen toch weg, dus of Ten Hag nou daar z’n oren naar moet laten hangen? Bovendien wil frenkie ook CL spelen en volgens mij is die kans wel groter als frenkie en Daley van linie wisselen. Bovendien, het gaat om wat belangrijk is voor Ajax.
2 0
Len nart
De Jong staat nog tot 2022 onder contract. Dus alleen als er een top bod komt gaat hij na dit seizoen misschien weg.
0 0
waayop
Precies, geen zin in spelers die gaan bokken omdat ze niet op hun favoriete plek spelen. Het teambelang gaat altijd boven het individuele belang maar dat wordt door de jonkies nog weleens vergeten.
0 0