Perez: 'PSV en Feyenoord kunnen dat niet'

JesseTH, 10-08-2018 om 19:35, 17600 views, FOX Sports | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Volgens Kenneth Perez is Ajax, vooral dankzij het aantrekken van voormalig Premier League-spelers Dusan Tadic en Daley Blind, de topfavoriet voor het kampioenschap in de Eredivisie. De Deen ziet in dat de concurrentie van de Amsterdammers niet in staat is om dergelijke transfers af te ronden.

'Als je dat soort bedragen wil en kan uitgeven, dan ben je natuurlijk de allergrootste favoriet', oordeelt de analist bij FOX Sports. 'PSV zou het wel willen, maar die kunnen dat niet. Feyenoord zou het ook willen, maar die kunnen het ook niet. Nu doet Ajax het en dan ben je de grootste favoriet. Maar dat is ook niet erg, toch?'

Blind moet bij Ajax één van de leiders worden in de selectie, maar Perez denk dat hij die rol slechts deels kan invullen. 'Volgens mij is Daley Blind in woorden en gebaren geen leider. Wel door zijn voetballen en zeer zeker door professionalisme. De jongens leren wat het inhoudt om prof te zijn. Ik weet niet of hij dat doet, ik ken hem niet zo goed.'

De andere grote aankoop, Tadic, werd tijdens zijn eerste weken in Amsterdam alom geprezen. Perez erkent zijn klasse, maar vindt alle lof vooralsnog wat overdreven en voorbarig. 'Het is wel anders wanneer je bij een topclub speelt, in welk land dan ook. Dan moet je. Hij heeft bij FC Groningen, FC Twente en Southampton gespeeld. Daar moet het niet, daar mag het. Absoluut een goede speler en hij gaat doelpunten maken, assists geven en mooie dingen laten zien, maar die verheerlijking gaat me iets te ver.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Nou Perez, ik ben wel lyrisch over Tadic. De enige speler waar ik echt lyrisch over ben. Niet over wat hij tot nog toe bij Ajax liet zien, hij voldeet slechts aan mijn verwachtingen. :) Ik ben al jaaaren Tadic-volger. Prachtige voetballer, en kwalitatief dik in orde. Imo ogen bizar dat hij 'slechts' bij Southhampton bleef. Voor zover er sprake van verheerlijking is zit m dat denk ik vooral in het feit dat hij uberhaubt voor Ajax koos.
En Tadic gaat je niet eventjes kampioen maken. Dat niet. Maar ik ben ervan overtuigd dat hij niet gaat verslappen. Dat zit gewoon niet in hem. Tadic is een hele constante speler die deels op techniek en grotendeels op intelligentie speelt.
Over zijn leiders rol heb ik wel wat bedenkingen, maar anderzijds lijkt het echt zo dat hij deels voor Ajax heeft gekozen omdat hij een dergelijke rol wilde vertolken. Best apart.
0 0
Pheadrus
Voorspellingen doen is heel moeilijk. Vooral over de toekomst!
0 0
3sterren
; )
0 0
Hagmag
Dat slappe gelul over titelkandidaat zijn.
Ajax is altijd titelkandidaat maaaarrrrrr............hebben dat steeds verkwanseld door op laatste moment zonder een plan B, de beste of dragende spelers te verkopen.
Nu hebben zij zich goed geroerd op de transfermarkt.
Lijkt het er op dat men biedingen op Frenkie de Jong en Neres naast zich neer gaan leggen.
En... dat er echt een groot geldbedrag op tafel moet komen voor Ziyech.
Als Marc Netto nu zijn poot stijf kan en gaat houden wordt de eerste stap voor de titel gezet.
De rest moet op het veld gebeuren.
0 0
Horrontelli
Ja, maar dat geld hebben ze wel zelf verdiend door prestatie. Ajax had in de jaren negentig geen geld om kerstkaarten te kopen.

Feyenoord en PSV kunnen ook gewoon goede spelers opleiden en net zoveel geld verdienen. Moeten ze wel dezelfde kwaliteit hebben als Ajax.
1 0
Ajax meister
LOL psv en jeugd, dat is vloeken in de kerk. Feijenoord weet simpelweg gewoon niet wat ze willen.
Ze kopen een hoop middelmaat troep als ze wat knaken hebben en als alles op is halen ze Excelsior leeg. Per toeval verkochten ze 2 a 3 zeer slechte spelers ( door een slecht/goed wk )
Maar nu Feijenoord weer blut is halen ze weer een hoop troep.
0 0