'Ajax steekt er niet zo ver bovenuit als iedereen vermoedt'

BartVeenstra, 10-08-2018 om 12:30, 15504 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voetbalanalist Ronald de Boer ziet Ajax als favoriet voor de landstitel, maar de jeugdtrainer van de Amsterdamse club denkt niet dat het zo makkelijk zal gaan als sommige anderen beweren. Veel analisten, maar ook trainers uit de Eredivisie, denken namelijk dat Ajax simpel kampioen zal worden.

De Boer denkt dat ook PSV zeker kansen heeft op een nieuw kampioenschap, al verwacht hij dat ze tweede worden. 'Zij spelen echt heel aantrekkelijk. Ik verwacht daar veel van. Voorwaarde is wel dat Hirving Lozano blijft. Als hij weggaat, is dat een enorme aderlating. Mét hem zal PSV kort achter Ajax tweede worden', spreekt De Boer zijn verwachting uit in gesprek met FOX Sports.

Mocht Ajax geen kampioen worden, verwacht De Boer crisis in Amsterdam. 'Dat hoort bij alle topclubs. Zij hebben ervoor gekozen een ander beleid te voeren, veel geld uit te geven. Dan verwacht je resultaten. Als die uitblijven, zullen mensen daarop aangekeken worden.'

Ook Feyenoord, dat donderdagavond nog met 4-0 verloor bij AS Trencin, behoort tot de titelkandidaten in de ogen van De Boer. 'Als onder anderen Tonny Vilhena, Nicolai Jørgensen en Steven Berghuis blijven, dan is er kwaliteit genoeg in de selectie om niet ver achterop te raken. Jordy Clasie vind ik een erg goede aanwinst. Ik denk dat de drie topclubs redelijk aan elkaar gewaagd zullen zijn dit seizoen. Ajax steekt er iets bovenuit, maar echt niet zo ver als iedereen nu vermoedt.'

Dat Feyenoord en PSV niet ver achterop zullen raken bij Ajax heeft ook voor een groot deel te maken met het niveau van de rest van de Eredivisie. 'Zij hebben zoveel kwaliteit in huis... Ik kan me niet voorstellen dat Ajax, PSV en Feyenoord veel punten gaan verspelen tegen de andere clubs.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DeGodenzonen020
Beste selectie? Meeste talent zeker! Maar meest uitgebalanceerd, op elkaar ingespeeld en dubbel bezet op elke positie? Wat te denken van de buitenspelers? Nee beste selectie moet maar blijken. Hoogste transgerwaarde absoluut.
0 0
ETM
Het is aannemelijker dat t spannend wordt dan dat Ajax met 2 vingers in de neus kampioen wordt. Op papier beste selectie hebben geeft geen garanties. Je moet ook maar weer zien hoe het met fitheid en vorm loopt en wat er in de winter gebeurd

In het seizoen onder Bosz had Ajax een goede uitgangspositie, speelde het wel veel Europees, maar stak Ajax er ook simpel weg bovenuit. Combi van selectie en samenspel. Ajax was metname in de 2de seizoenshelft veruit het sterkste team. En toch geen kampioen.
Wat Ten Hag zegt klopt ook wel, er worden zoveel punten vergaart door de top 2 de afgelopen seizoenen dat een mistap al heel gauw de kop kan kosten, en details drastische gevolgen kunnen hebben.
Ajax is favoriet en dat is Ajax bijna altijd. Ajax moet en Ajax moet altijd.

En welke open deuren zal ik verder nog intrappen?
0 0
Bjorn2321
Natuurlijk heeft Ajax de beste selectie, maar PSV gaat ook 25 wedstrijden winnen. De overige 16 clubs zijn gewoon te slecht, waardoor iedere misstap fataal kan zijn. Met 80 punten word je dit jaar geen kampioen. De nummer 3 komt dit jaar niet verder dan 65 punten, Mark my worden!
0 0
Starkoo
Feyenoord krijgt al meteen klappen in Doetinchem 2-1 denk ik!
0 0
Babayaka
Ajax is the best de rest is niks,
Ajax wordt op haar sloffen. Kampioen dit jaar.
Zeker als niemand meer vertrekt.
0 0
WillyBrokamp
Ach boertje 2 is natuurlijk "analist" bij Fox
0 0
Tinus
Wat probeer je te zeggen?
1 0
chloorbestendig
Je kan 100 miljard uitgeven aan een selectie, als de concentratie en motivatie net zo ver te zoeken zijn als in de 2e helft tegen Standard dan ben je er nog lang niet.
0 0
Boer Gijs
Ajax steekt er helemaal niet bovenuit. Op papier zegt niks, het gaat alleen maar om de praktijk. Succes jongens!
0 -1
Ajax412
Je hoort niemand over de wil om te winnen en de bereidheid om er alles voor te geven. Een kwalitatief betere selectie betekent niet dat je zomaar even wint. Achtervolgers kunnen met mindere kwaliteit veel bereiken als ze meer inzet en een betere mentaliteit hebben. In Nederland wordt dat nogal eens vergeten, met doodleuk de Europese blamages van dit seizoen tot gevolg.
1 0
Ajaxvooraltijd
Eigenlijk vindt hij Feyenoord gewoon heel matig, maar dat is natuurlijk niet politiek correct. Alleen al die uitspraak over Clasie moest ik keihard om lachen.
0 0
Rood Gevaar
ik denk dat we er nu kwalitatief iets beter uit zien op papier dan PSV.
Maar ik verwacht dat PSV die Mexicaanse middenvelder nog aan gaat trekken en dan hebben ook zij een geweldige selectie.
Dit seizoen zullen Ajax en PSV met een ruime voorsprong op de rest strijden om het kampioenschap.
Ik hoop dat de clubliefde die in het hart van spelers als Blind, Tadic en Van de Beek net dat beetje extra geeft waardoor wij aan het langste eind trekken
1 0
NouridolbergNeres34
Guttierrez gaat niet naar Lampegat, ze hebben als alternatief nu Ryan thomas gehaald. Voor de rest hebben ze ook geen echte versterkingen gehaald met viergever en dumfries, sainsbury enz.

Dit jaar moet het gewoon gaan gebeuren voor ons.
0 0
NouriVandeBeek
Liever dit soort uitspraken in plaats van al die andere dat Ajax het kampioenschap al heeft gewonnen.
3 0
ram
Ik ben het helemaal eens met Ronald. Op papier is onze selectie iets beter dan PSV maar ik denk dat PSV meer een team is. Het wordt dus gewoon een zware strijd om de titel, verwacht ik. Van Feyenoord verwacht ik niet veel maar misschien kunnen zij ook nog wel een tijdje meedoen.

Ik proef veel te veel arrogantie/gemakzucht rondom alles wat Ajax is. Dat moet we niet hebben! Zo goed zijn we echt nog niet. Maak er nu eerst maar eens een team van.
7 0
mickey2602
Helemaal eens met Ronald? Maar toch zeker niet in die ene zin dat hij vindt dat PSV heel aantrekkelijk voetbal speelt?
0 0
ram
Daar kan ik nog niet over oordelen. Ik heb ze alleen gezien voor je JC-schaal.

Ik kan me ook best voorstellen dat ze aantrekkelijk voetballen. Ze hebben de spelers er sowieso voor (nu ook Ryan Thomas erbij) en Van Bommel wil volgens mij ook aantrekkelijker voetballen.
0 0
Mats
Ik heb vooral het idee dat die gemakzucht en arrogantie ons aangepraat wordt van buitenaf. Ajax MOET kampioen worden dus als het lukt is dat niet meer dan logisch en als het mislukt dan lacht de rest van Nederland zich weer een scheur dat die arrogante Amsterdammertjes zichzelf weer eens te rijk rekenden.

Tegen Luik werd de tweede helft aangetoond dat we er nog lang niet zijn en dat er nog genoeg zwakke plekken in de ploeg zitten. De afgelopen jaren is in de Eredivisie vaak genoeg gebleken dat vorm, teamgeest, flow en op de juiste momenten een beetje geluk vaker de doorslag geven in een kampioenschap dan kwaliteit. De kwaliteit is er nu maar het is nu aan de ploeg en Ten Hag om voor de rest te zorgen.
2 0
gras
Klopt. Onze selectie is echter al voor het derde jaar op rij beter dan die van PSV. En zie hoeveel ons dat heeft opgeleverd, behalve stoere uitspraken van Justin.

Daarom is Ajax geen cent beter dan PSV, tot het moment dat er een sluitend concept staat op het veld. En zolang onze twijfelende tukker het druk zetten er niet in krijgt en het middenveld niet staat, steekt Ajax er niet bovenuit.
6 -1
ram
Ja, precies. Dat heb ik eerder ook al ergens geschreven: op papier zijn we al jaren de sterkste... Daar heb je dus geen reet aan.

En ook de trainer neem ik niet mee in dit stukje maar dat speelt natuurlijk ook een grote rol. Ik heb meer vertrouwen in Van Bommel bij PSV, dan in Ten Hag bij Ajax. Dat eerste boeit niet veel. Dat tweede wel. Met tegenzin heb ik mezelf voorgenomen om hem dit seizoen zeker 10 wedstrijden het voordeel van de twijfel te geven.

Maar eigenlijk vind ik dat Ajax de beste transfer in jaren zou moeten/kunnen doen door Bosz terug te halen! Dat zou een belangrijkere transfer zijn dan Blind en Tadic bij elkaar. Bosz is de beste trainer ter wereld voor Ajax én heeft in interviews duidelijk laten merken dat hij zo terug zou keren. Dus als Van der Sar, in het belang van Ajax, op de knieën zou gaan en zijn fout zou toegeven, dan doen we ge-wel-dige zaken! Dan mag Van der Sar een standbeeld krijgen voor het fixen van één van de grootste blunders in de voetballerij ooit. Geef Bosz een salarisverdubbeling en zijn eigen staf en je bent voor jaren golden.
Maar het ego van Ed zal groter zijn dan het belang van Ajax... Helaas.
0 -1
Ar
Ik denk dat Ronald gelijk heeft.
Vooral de supporters en heel veel media overschatten ons. Dat was vorig seizoen ook al. Toen heette het dat we de beste selectie hadden, maar ondertussen was het er wel een die niet in balans was waardoor zelfs de afgeserveerde Dijks gebruikt moest worden. Dan heb je dus niet de beste selectie.
Ook nu is het niet in balans. We hebben drie man voor de rechtsbackpositie (de geblesseerde even niet meegeteld) maar geen van hen kan ook echt verdedigen. Je hebt geen vergrootglas nodig te kunnen zien dat Ajax vooral kwetsbaar is tussen Mazraoui en De Ligt in. Dat had Preud'homme ook goed door. Als je zwakke plekken zo zichtbaar zijn is het gemakkelijk gebruik ervan te maken, voor elke club en voor elke tegenstander. Dat is niet erg zolang je er altijd eentje meer scoort dan de tegenstander, maar dan moeten de voorsten wel hun vizier wat scherper op de goal hebben, met name Ziyech.
7 -1
makaveli
Als je dan een Ajax -luik ziet. Dan denk ik toch dat Nederland en België samen moeten gaan werken om zo tot een sterkere competitie te komen. Een Emmen zit niemand op te wachten leuk om underdog te zijn maar dit niveau is niet wat je wil zien dan kan je beter het beste van 2 landen samenvoegen.
1 0
atalantanio
Als Ajax verliest van Standard Luik is het meteen weer crisis in Amsterdam, zo snel kan het gaan. Dus waarde hechten aan dit soort kampioenschaps- voorspellingen is totaal zinloos.
3 0
DeMeervanweleer
Fijne voetballer, redelijke analist, maar idd. een man met botox...
Daarnaast vind ik zijn rol als promotor van het wk in Qatar echt moraalloos.
3 0
Redrum
Ronald heeft volledig gelijk.
1 -2
PuurGeluk
Inderdaad. Laten we niet te optimistisch zijn met zn allen. Je zag het tegen Luik maar weer. Daarnaast is het nog maar afwachten wie er nog allemaal weggaan. Bij het missen vd CL grote kans dat ze toch verkopen.
2 -1
Redrum
Precies, als je het dinsdag verkloot kan er zomaar alsnog een leegloop volgen. Te beginnen met Ten Hag hopelijk. Maar ik weet vrij zeker dat we gewoon winnen gelukkig.
2 0
Superman
Zo zo onze botox analist heeft een mening. Raar mannetje, niets geloven
wat hij zegt.
0 -2
AFCA199O
Als ik Feyenoord gister zag, durf ik wel te zeggen dat we er flink bovenuit steken...
2 0
insectenverdelg
T is meer dat de rest t ons wel heel makkelijk maakt. ;) PSV nog even uitgezonderd.
0 0
AFCAjax
we steken er inderdaad niet zover bovenuit.. onze selectie wel, maar wat ons beperkt is onze trainer.
4 -6
DarkDefender
Die laatste alinea vind ik wel een nadeel van de competitie in NL. Als je een keer een dag hebt dat die bal er maar niet in wil en de keeper de dag van zijn leven heeft, dan loop je zo weer 5 ronden achter de feiten aan. Maar ja laten we hopen dat we dit jaar zoveel kwaliteit hebben dat we wel die goals maken. Wat zou het fijn zijn als we nu eens een lange reeks overwinningen boeken vanaf de start. Elk jaar gaat het weer mis.
3 0
marrene
Slap gelul. Hij wil alleen niet als Ajacied die alles door een AJAX bril ziet afgeschilderd worden. Psv kan ik nog inkomen maar de harmonie uit rotterdam in dergelijke bewoordingen te classificeren is belachelijk.
2 -3
AFCSANCHEZ
Spuit elf doet ook weer even een duit in het zakje met enkele gewaagde uitspraken.
2 -9