'Ajax kampioen, dat kan bijna niet anders'

BVeenstra, 10-08-2018 om 07:45, 9125 views, NOS | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

NOS-commentatoren Arman Avsaroglu en Arno Vermeulen zijn het erover eens: Ajax wordt dit seizoen voor het eerst sinds vijf jaar weer eens kampioen. Beide voetbalverslaggevers doen hun voorspelling op de site van de NOS.

'Ajax wordt kampioen, dat kan bijna niet anders', zegt Avsaroglu, die vindt dat Ajax ook 'echt moet'. 'De transferperiode duurt natuurlijk nog even, maar zoals het er nu voor staat is dat een uitgemaakte zaak voor mij', aldus Avsaroglu, die bijval krijgt van Vermeulen. 'Als Ajax niet te veel hinder ondervindt van Europese wedstrijden, kan het zelfs zo zijn dat er een aardig gaatje ontstaat tussen Ajax en PSV. Feyenoord zit daar nog net iets onder, denk ik.'

Beide commentators spreken ook over een mogelijk vertrek van Ajax-middenvelder Hakim Ziyech en PSV-aanvaller Hirving Lozano. Avsaroglu ziet dat het op dit moment stil is rond beide spelers. 'Het kan nog gebeuren, al is de transfertermijn in Engeland wel al gesloten. Het ligt er misschien ook wel aan of Ajax en PSV Champions League halen. Al acht ik de kans dat Ziyech vertrekt wat groter dan dat Lozano gaat.'

Vermeulen ziet het niet meer gebeuren dat Ziyech dan wel Lozano vertrekt deze zomer. 'Ziyech heeft het op het WK niet echt laten zien. En het is ook niet een speler die zomaar bij elke club past. Lozano heeft wel een goed WK gespeeld, maar PSV zal waarschijnlijk minstens 40 miljoen voor hem willen hebben. Ik denk niet dat hij na een seizoen al vertrekt.'

Trui nodig vandaag? De WZAWZDB-sweater is in de uitverkoop! Wil je weten wat er nog meer verkrijgbaar is in de AS-Wesbhop? Kijk dan hier!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
flyingsoccer
Ik zet vraagtekens erbij dat we kampioen worden. Verdedigend vallen er nog steeds gaten die europees al zijn afgestraft in Luik dus kampioen worden eerst nog maar eens zien. Met de aankopen zit het wel goed, er is echter geen vaste basis elf dus moet nog maar eens zien. Als je geen kampioen wordt heb je een mega crisis zeker als er nog spelers vertrekken als je de CL niet haalt. Ik hoop het beste.
0 0
insectenverdelg
Daarentegen creëren we wel heel makkelijk hele grote kansen tot nu toe. Als Ziyech en Huntelaar scherper waren geweest had Tadic 3 assists en 1 doelpunt gehad in Luik.

En ik denk dat het team nog steeds moet groeien.
0 0
Tinus
Dat dit team moet groeien lijkt me duidelijk. Waar andere trainers de balans pas vonden nadat schone in de basis werd opgenomen denk ik dat het nu andersom zal zijn. Schone zal echt heel snel plaats moeten maken voor een speler met wat meer snelheid of meer handelingssnelheid.
Volgens mij hebben we een selectie die naar CL niveau toe kan groeien. Maar daar zijn we nu zeker nog niet. Volgens mij zou Daley tijdelijk controlerend op het middenveld moeten om een stabieler elftal te krijgen. Dan zien we daarna wel weer verder.
0 0
insectenverdelg
Is er al iemand geweest die iets anders dan Ajax voorspeld heeft?
0 0
3*stars*3
Weet ff niet wat Aad heeft geroepen...
0 0
Ajaxvooraltijd
Pingpong.
0 0
Redrum
Baby schlong
0 0
Rentokill
Ik baal van die opmerkingen van 'Ajax moet, is verplicht' Blablabla. Als dat zo was dat je met 2 goeie dure aankopen een kampioenschap kan kopen was dat allang gebeurt met Vitesse en Djordania.
0 0
Pheadrus
Laten we nou focussen op het winnen van de eerst komende wedstrijd. Dan kunnen we aan het einde van het seizoen tellen hoeveel punten we hebben.
0 0
Ron75
Je kan er nog weinig over zeggen, zolang de transferwindow nog open is. Zoals het er nu naar uitziet, mag je verwachten dat Ajax de favoriet is. Maar wat als de Light en / of de Jong vertrekken?
0 0
KlasseLasse
dan hebben we nog ff 110 mil die we gelijk kunnen uitgeven aan 2 slopers
0 -1
AFCAMM
1. Ajax
2. PSV
3. AZ/Feyenoord
5. Vitesse

Als het allemaal goed gaat lopen.. maar PSV moet nooit onderschat worden.
0 0
Ajax27
Feyenoord wordt geen 3e, die hebben gewoon echt een matige selectie. Die worden dit jaar 5e of zelfs 6e. AZ en Vitesse zullen om plaats 3 en 4 gaan strijden op een straatlengte afstand van Ajax en PSV.
0 0
Ferd
Az heeft net zo’n matige selectie als Feyenoord
0 0
Illegaal
Ik denk dat AZ zwakker dan Vitesse is
2 0
AFCAMM
Vind het lastig in te schatten, maar denk dat die drie om plek 3, 4 en 5 gaan spelen. AZ en Feyenoord hoger gezet, maar kan alle kanten op, denk ik.
0 0
Illegaal
Totaal nergens op gebaseerd, een ding is wel zeker het wordt Ajax of Psv
Maar wie van de twee is zeker geen uitgemaakte zaak. Allebei de ploegen krijgen het tegen de rest niet moeilijk, links en rechts zullen beide wel eens puntjes verspelen maar ze zijn gewoon te goed voor de rest.

feyenoord telt niet mee, die krijgen nog veel moeite om derde te worden... van de andere kant kunnen er zoveel derde worden want na Ajax en Psv speelt er totaal niks dit seizoen van kwaliteit.

AZ is ook diep bedroevend dit seizoen, die hebben alle kwaliteit verkocht en de prullaria staat er nog. Vitesse is ook niks, wie is er nog meer?
2 0
Toskey
Emmen!
0 0
Illegaal
die degraderen volgens mij rechtstreeks als nummer 18
1 0
EuforischeRealist
Ja ben het in grote lijnen wel me je eens. Ik denk dat Utrecht nog wel eens kan gaan verrassen, richting een 3e/4e plek bedoel ik dan. Heb de voorbereiding van ze niet gevolgd, maar die hebben slim ingekocht denk ik.
1 0
Illegaal
Ik weet niet wat die ingekocht hebben, maar wel dat ze met labyad en Ayoub voor hun twee belangrijke pilaren verloren hebben
0 0
RaynoFischer
Lastige vraag, Herenveen, Groningen, PEC etc...
In ieder geval niemand die serieus mee kan doen idd, Ajax en PSV gaan er duidelijk bovenuit steken
1 0
RaynoFischer
Dan noemen ze ons arrogant, maar het is vooral de media die Ajax aan het hypen is de afgelopen dagen :P
PSV is ook nog erg sterk, verwacht dat het weer tussen ons gaat aangezien Feyenoord mij geen serieuze titelkandidaat lijkt en AZ ook niet
2 0
Michelinho
Altijd Ajax aan het begin van het seizoen de hemel inpraten, dan hebben ze óf gelijk gehad óf ze kunnen lekker losgaan dat het een schande is met zo'n selectie.
0 0
Redrum
Precies, er is niemand bij Ajax die gezegd heeft dat wij die titel even gaan winnen. Maar goed, de media heeft een duidelijke eenzijdige missie blijkbaar. Het gaat gewoon tussen Ajax en Psv en het is niet zomaar even zeker dat wij die schaal pakken, al verwacht ik het wel.
1 0
Juichtoon
PSV is net zo sterk. Die zijn niet zwakker geworden.
Leuke statistiek: Als PSV meer dan 3 x na de 84e min de winst pakt gaat de titel 9 vd 10 keer naar Eindhoven (eigen statistiek over de laatste 25 seizoenen).
1 -2
wendoo9
Op papier mooie namen, maar een goed uitgebalanceerd elftal hebben we niet. Ik mis spelers die graag willen winnen en tot het bot willen gaan voor ons aller Ajax. Misschien zie ik het verkeerd maar het lijkt erop dat er een soort van onmin leeft in het elftal onder sommige spelers. Hoop dat ik het mis heb. Met dit elftal kan je van iedereen kunnen winnen maar ook verliezen als we geen strijdlust en passie op het grasmat kunnen brengen. Vandaar dat ik niet op voorhand kan zeggen dat we kampioen zullen gaan worden, maar hoop het wel ! Ajax 4 ever
1 0
Ajaxbrl
Voor het eerst in 5jaar en minimaal de komende 5jaar!
0 -1
AjaxBaggio
Laten we PSV niet onderschatten.
Als Lozano blijft en Gutierrez nog komt. Dan kan het nog erg spannend worden.

Maar in principe ben je met deze selectie idd verplicht om kampioen te worden.

Van Feyenoord hoef je niet veel te verwachten. Al zullen ze wel 200% geven als wij op bezoek komen. Dan kunnen ze ineens wel voetballen haha.
2 0
Redrum
Precies, psv kan lekker in onze schaduw zijn wedstrijdjes weer afwerken terwijl de rest van Nederland met ons bezig is. Met hun huidige selectie hoeven die ook niet veel punten te verspelen. Het hangt er wel een beetje vanaf hoe van Bommel ze gaat laten spelen, als hij wil voetballen dan gaan ze veel laten liggen.
2 0
VivaEspana
Ajax of PSV. Maar met de beste selectie, de hoogste begroting of keeper met de langste lul wordt je niet vanzelfsprekend kampioen.
Hard werken,waken voor onderschatting en slim wisselen zijn even belangrijk.
En de laatste jaren speelt geluk ook een rol. Net die 3-2 in blessure tijd erin schoppen. Zo hebben PSV en Feyenoord toen ze kampioen werden een hoop extra punten gepakt.
3 0
Leprechaun
Volgens mij is tot op heden het elftal met de keeper met de langste lul altijd kampioen geworden.
0 0
Ferd
Dus Jones en Zoet hebben een grotere piemel dan Onana?
0 0
Redrum
Nou, ik denk dat Zoet het ruimschoots aflegt tegen die zwarte mamba van André.
0 0
afcaman
Gelukkig hebben wij dan Onana
1 0
chloorbestendig
Vanaf nu moet men de piemellengte van een keeper steevast meenemen in de kansberekening van een kampioensschap. Hulde.
1 0
Tiemen_S
Aflevering Jiskefet hiero, manmanman, chapeau!
1 0