Perez: 'Ajax haast verplicht titel te pakken'

FinnDekker, 07-08-2018 om 10:30, 9710 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax is dit seizoen de torenhoge favoriet in de Eredivisie, vindt Kenneth Perez. Dat is wat de voormalig speler van de Amsterdammers vertelt in gesprek met zijn werkgever FOX Sports. De voornaamste reden dat de analist Ajax naar voren schuift, is de komst van Dusan Tadic en Daley Blind naar de nummer twee van vorig seizoen. 

'Als je zulke aankopen doet en zulke transfersommen en salarissen van Premier League-niveau wil en kan betalen, dan heb je een wel erg grote voorsprong op de concurrentie. Het zal daarom heel lastig worden voor PSV en Feyenoord om bij te blijven', voorspelt de Deen. 'Een ongekende luxepositie voor Ajax, zij kunnen zich dit soort uitgaves permitteren.'

De rol van favoriet brengt ook druk met zich mee. 'Daardoor zijn ze wel haast verplicht om de titel te pakken. Als Ajax nú niet de grote favoriet is, dan zullen ze het nooit zijn. Het is het jaar van de waarheid voor ze. Als het dit seizoen niet gebeurt, dan zal dat zeker gevolgen hebben voor de beleidsbepalers bij Ajax.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
flodder
er is nog geen bal getrapt...
0 0
AFCA-B93
Indien Ziyech blijft hebben we de beste keeper, verdediging, middenveld en aanval van de competitie. Heel misschien dat de voorhoede van PSV van hetzelfde niveau is, maar voor de rest steken we er toch wel bovenuit. Sterker nog, PSV in zowel de verdediging als het middenveld zwakker geworden met het verlies van v Ginkel en Arias. Wij alleen maar sterker overal, nu Frenkie het middenveld op lijkt te gaan. Dan moet je gewoon kampioen worden.
0 -2
433metdepuntnaarlinks
Hier hoeven we niet tegenin te gaan, hij heeft gelijk. We zijn torenhoog favoriet en met deze selectie en al 4 jaar geen prijs zijn we het verplicht om kampioen te worden.

Helemaal niet erg trouwens!
0 -1
4xEC1
Iedereen die Perez bekritiseert nu, ik wil jullie horen als het straks voor geen meter draait bij Ajax. Ik hoop natuurlijk ook dat het gaat lopen als een trein en heb er wel vertrouwen in. Maar om welke hoofden worden er straks hier geroepen als het mis gaat?
1 -1
ajaxinho
Gaan we dit voor elke wedstrijd/seizoen doen??
"Ajax heeft de kwalitatief de betere spelers en zijn verplicht kampioen te worden."

Voor mij is een seizoen al geslaagd als we sprankelend voetbal spelen.
En dat proberen wij gelukkig altijd na te streven.

De kampioen van Nederland probeert het niet eens
en speelt geen enkele wedstrijd indrukwekkend.
1 0
AFCA0492
maar staat wel met de 3de titel in 4 jaar tijd. in die zelfde tijd hebben wij niet eens 1 prijs kunnen winnen.
1 0
Redrum
Goed zo Kenneth, voer die druk maar lekker op jij ondeugende Deense belhamel, heerlijk!
0 -2
Bocarra
:-)) lol. Als ik die tekst van jouw lees dan zou ik denken dat je vrouw was.
0 0
Joseph
Als het dit seizoen niet lukt heeft dat weinig met de beleidsmakers te maken, behalve in de keuze die ze met de trainer gemaakt hebben.
De enige die het kampioenschap kan verliezen is Ten Hag. Druk die hoort bij de trainer van Ajax.
1 -1
4xEC1
Maar ten Hag is toch aangesteld door de beleidsmakers? En die zijn toch uiteindelijk de hoofdverantwoordelijken voor de prestaties van het eerste elftal? ten Hag gaat eruit als het weer een fiasco wordt maar de positie van vooral van der Sar zal zeker wel ter discussie komen te staan, vooral na het vertrek van Bosz en Keizer en dus de aanstelling van ten Hag, allemaal acties van de beleidsbepalers. Dus wat Perez zegt klopt wel hoor.
0 -1
Duif63
Logisch en terecht.
1 -1
Michelinho
Er worden weer behoorlijk hoge verwachtingen geschept, maar de meesten die een beetje verstand van voetbal hebben weten dat je er nog zoveel geld tegenaan kan smijten, maar dat geen garantie op succes is. Getuige vorig rampseizoen, toen Ajax voor de start door de meeste kenners als favoriet gezien werd. Dat was toen ook terecht. De ervaring leert ons (mij wel iig) dat men onverbiddelijk hard uithaalt wanneer er niet aan die verwachtingen voldaan wordt, maar legitieme oorzaken/redenen met het grootste gemak als excuses afgedaan worden.
Ja, we hebben een sterke en ook kwalitatief brede selectie (enkele posities daargelaten), maar als we dit jaar net zoveel 'geluk' qua blessures en andere gifbeker-gebeurtenissen hebben kan je die hoge verwachtingen wel in de prullenbak gooien. En dan maakt het geen reet uit of dat door overmacht komt of niet; door die geschepte hoge verwachtingen hebben de anaCritici weer fijn een stok om mee te slaan.
(Ja, ik ben nog steeds over de rooie van de rol van de media vorig seizoen...)
2 -1
Bjorn
Helemaal eens.
1 -1
PJSM
Ben het volledig eens met Perez. Plaatsing CL en kampioenschap is geen optie maar een keiharde must. Alles minder dan dat is wederom een mislukt seizoen.
3 0
Maik
Favoriet of zelfs grote favoriet oké, maar ik stoor me wel aan bewoordingen als "haast verplicht". Alsof we na een eventuele schaal dit jaar elkaar goedkeurend toeknikken maar een huldiging ongepast zou zijn. Daarbij weet je niet wat Ajax en de lampies nog gaan doen op de transfermarkt. Ik vind eerder dat Ajax verplicht is 5 schalen per 10 jaar te halen. Gezien dat al decennia niet lukt lijkt me dat een eerste streven ipv komende jaren is iedereen kansloos wat je soms hoort. Verplicht CL vind ik sowieso onzin. Balletje op of onder de lat bepaald niet het succes van een heel seizoen. Gewoon goed elftal bouwen, leuk spelen, mininaal 85 punten pakken en Europees overwinteren. En ja, die schaal is dan wel min of meer een verplichting, maar dan meer voor de beleidsbepalers gezien de vier jaar droogte. Niet voor spelers of de trainer omdat er hoge prijskaartjes rondlopen.
5 -1
4xEC1
Je hebt wel gelijk hoor maar dit is Ajax hè. De druk is torenhoog bij Ajax en rationeel denken kan al haast niet meer als de prestaties uitblijven door wat voor redenen dan ook. Opportunisme neemt vooral dan overal, hier op AS ook de overhand en er wordt geroepen om het hoofd van iedere zondebok die er maar te vinden is. En daarom zal Ajax ook altijd de moeilijkste club in Nederland zijn om bij te werken.
0 0
Bocarra
Perez doet natuurlijk ook mee met de rest van de media. Drukzetten op Ajax. Het einde van het stukje valt mij erg tegen. Er moeten koppen rollen als het niet lukt.... Perez hoe zou jij het vinden als alle Ajax supporters jou kop eiste indien jouw voorspellingen niet uitkomen. Ik vind dat Perez zijn kop moet rollen als zijn voorspelling niet uitkomt. :-)
1 -7
4xEC1
Maar wat denk je nou zelf? Bosz kreeg zijn zin niet terwijl hij in zijn eerste jaar Ajax liet spelen zoals we heel lang niet hadden gezien, Keizer werd aangesteld terwijl hij zelf aangaf dat hij liever eerst assistent was geworden. Toen het begon te draaien onder Keizer werd hij ontslagen, tweespalt over zijn aanstelling in de directie zorgde voor zijn onvermijdelijke vertrek. En toen kwam ten Hag. Voor geen enkele trainer is het ideaal om midden in het seizoen, bij vooral een club als Ajax, in te stromen. Maar de directie vond dit dus op dat tijdstip blijkbaar geen probleem. Ten Hag heeft komend seizoen, mits iedereen fit blijft en er geen belangrijke spelers nog weggaan, geen excuses. Of vind jij van wel? En vind jij na al deze bovenstaande beslissingen van de directie allemaal logisch? Mede door deze beslissingen was Ajax tot een veelbelovende ploeg onder Bosz gedegradeerd tot een zooitje wat in jaren geen Europees voetbal haalde. Nu is de directie opeens wel daadkrachtig in ervaren spelers halen en de selectie OP TIJD op orde te hebben. Èn clubs die als gieren op onze spelers azen op afstand te houden. (Tot nu toe).
Elke Ajacied is het nu onderhand wel heel erg zat dat er maar geen prijzen gewonnen worden. Jij niet? Dus wat is er nou zo raar wat Perez zegt?
0 0
Ozymandias
PSV was duidelijk van mening dat ze na de komst van Viergever en Dumfries nog niet genoeg middelmatige verdedigers hadden en halen er dus ook maar even Sainsbury bij.
3 0
Redrum
Vergeet Schwaab en Isimat niet. Die verdediging is gewoon pure armoede. Maar ja, vorig jaar waren hun beste verdedigers de jongens op het middenveld.
2 -1
Michelinho
Isimat mag weg, nu nog een koper. Besiktas zou interesse hebben, maar PSV vraagt 6 mio.
1 0
voorkennis
Perez zegt hier (zoals eigenlijk altijd) helemaal niks vreemds of verkeerd
4 -1
Spuit11
Zelfs als Ajax niks of niemand had aangetrokken, moeten wij kampioen worden. Zoals Jort zou zeggen; "Det heurt geweun so"
0 0
Juichtoon
Ja want PSV koopt bijna nooit iets. Van het huidige PSV (basiself) is alleen Hendrix eigen kweek, de rest zijn louter aankopen.
1 -5
Ozymandias
Kom op man wees eerlijk. Ajax heeft met Tadic en Blind twee geweldige aankopen gedaan en is (tot nu toe) geen enkele basisspeler kwijt geraakt. Perez heeft gelijk dat Ajax haast verplicht is om de titel te winnen. Natuurlijk ligt dat ook aan blessures want als Tadic en Blind in de eerste maanden zwaar geblesseerd raken is het weer een heel ander verhaal maar ervan uitgaande dat Ajax niet meer pech met blessures heeft dan de concurrentie is Ajax verreweg de grote favoriet voor de titel.
1 -2
Juichtoon
Perez doet mee aan de voetbalborrelpraat. We winnen al 4 jaar niks hetgeen inhoudt dat er heel wat mis is binnen de club. Dat je dit met 2 aankopen zomaar oplost en wel haast verplicht bent om de titel te pakken is dan wel heel errug kort door de bocht.
Zou best kunnen dat het lukt maar dat we met deze 2 aankopen in één klap van alle zorgen verlost zijn is niet echt realistisch.
Daarbij koopt PSV ook stevig in al jaren, waarom was zij niet haast verplicht om kampioen te worden toen zij Lozano ea vorig seizoen voor bijna 40 mln kochten.
En tenslotte kan er zowel bij Ajax als PSV dit window nog van alles gebeuren.
Borrelpraat dus.
PS het probleem bij Ajax is niet het ontbreken van 2 spelers maar het ontbreken van een duidelijke goed uitgevoerde voetbalvisie, voldoende technische bagage, evenwichtige selectie, echte wil om te winnen etc.
En met Tadic en Blind is dit opgelost. Natuurlijk niet.
Worden we dan geen kampioen? Mei 2019 is nog een eind weg.
1 -1
4xEC1
Je vergeet wel even dat (op dit moment) alleen Kluivert als volwaardige basisspeler weg is en dat ten Hag wel zijn aanloopperiode heeft gehad. Dus als er niemand meer wegggaat, of hooguit dan 1 speler, denk je dan dat Blind en Tadic het enige verschil zijn met vorig seizoen? Van Ajax en ten Hag mag nu zéker meer verwacht worden hoor.
0 0
Bocarra
Er van uitgaande dat er niemand meer wordt weggekocht ja. Maar dat de media Perez eist dat er koppen moeten rollen indien Ajax geen kampioen wordt vind ik belachelijk. De belangrijkste doelstelling is gehaald. Europees voetbal. Natuurlijk moeten we ook kampioen worden. Maar dat is voor een club als Ajax toch normaal.
0 -1
Tijndw
Kluivertje was toch echt wel een basisspeler!
1 0
JPM
Ja, helaas moeten we het nu doen met Tadic op linksbuiten. Bah..
0 -1
Ozymandias
Hahaha woeps, ik denk dat de komst van Tadic mij letterlijk het vertrek van Kluivert heeft doen vergeten.
1 -1
insectenverdelg
Bergwijn is niet echt een eigen aankoop lijkt me. JA hij heeft in de jeugd bij Ajax gezeten, maar was 13 a 14 toen hij de overstap maakte. Ook bij ons zou dat eigen jeugd heten...
6 0
Sommelier
helemaal met je eens. Daarnaast is het belangrijkste gedeelte van je opleiding ook de stap naar het eerste maken. Op je 10de ofzo leer je niet veel, dan voetbal je maar wat en gaan ze nog naar school, het professionele begint echt pas rond je 16e a 18e jaar
0 0