AD: 'Uitglijder kan het sentiment draaien'

FinnDekker, 07-08-2018 om 08:40, 18156 views, Algemeen Dagblad |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Daniël Dwarswaard, sportjournalist van het Algemeen Dagblad, ziet een andere Erik ten Hag voor de groep staan bij Ajax dan vorig seizoen. Mede door de versterkingen van Marc Overmars en een goede start tegen Sturm Graz lijkt de Ajax-trainer nu het voordeel van de twijfel te hebben. Een slecht resultaat in en tegen Luik kan echter roet in het eten gooien.

'De succesvolle transferzomer en de overtuigende uitschakeling van Sturm Graz hebben de sfeer rond de club veranderd. De geur van negativisme maakt langzaam plaats voor optimisme. Drie voorrondes van de Champions League overleven? Kansloos voor een Nederlandse club, zo klonk het eigenlijk altijd. Nu is er steeds meer het geloof dat het wel degelijk kan', schrijft Dwarswaard op de ochtend voorafgaand aan het duel tussen Ajax en Standard Luik in de derde voorronde van de Champions League.

'De trainer maakt de eerste weken van het seizoen sowieso een relaxte indruk. Gesteund natuurlijk door de eerste goede resultaten en de ongekende kwaliteitsimpuls voor de selectie', doelt de verslaggever voornamelijk op Dusan Tadic en Daley Blind. 'Dat Ten Hag in tegenstelling tot vorig seizoen nu wel vanaf dag één met zijn ploeg kan werken, doet hem zichtbaar goed. Zijn eigen trainingsopbouw om de spelers fit te krijgen. Weken de tijd om gesprekken te voeren, iedereen te overtuigen van zijn voetbalvisie.'

'De realiteit bij Ajax is alleen dat een trainer die net een beetje kleur op de wangen krijgt, straks weer lijkbleek kan zijn', waarschuwt Dwarswaard. 'De eredivisie moet nog beginnen en een eerste uitglijder kan het sentiment ook weer draaien. Net als een zwak optreden tegen Standard Luik natuurlijk. Het lijntje is dus altijd flinterdun.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Maus1978
OK Daniel, bedankt voor je briljante bijdrage hè.....We hadden het niet willen missen
0 0
***1900***
'AD hoopt op uitglijder Ajax'
0 0
Rentokill
Wat een onzinbericht. Als ik uitglij over een bananenschil kan dat zomaar mijn goede humeur breken. Weliswaar ben ik blij dat de zon schijnt maar een regenbuitje kan daar zomaar voor een ommekeer zorgen. Als je je fiets niet op slot zet moet je niet raar opkijken dat ie wordt gestolen. Dat soort teksten. Goeie krant, dat AD.
0 0
Redrum
Het AD bestaat omdat er gewoon extreem veel mongolen rondlopen in Nederland en toevallig woont een opvallend groot deel daarvan in de regio Rotterdam. Het volk daar krijgt het niveau dat bij ze past, het AD dus.
0 -2
Redrum
Waar is de verwachte opstelling van het AD? Ik ben wel benieuwd wat ze vandaag gaan verzinnen. Kristensen voor Mazraoui misschien ofzo.
0 0
ajax2004
Begrijpelijk dat de deuren bij deze hitte wagenwijd openstaan bij het AD
2 0
JDR75
Ik heb het stukje in het AD gelezen en vind het gewoon een heel positief stukje over Ajax waar meer de opwaarste lijn wordt besproken met als kanttekening dat dit een momentopname is.
3 0
Tinus
Maar het is makkelijker en populairder om bij elke vorm van kritiek meteen de schrijver compleet af te branden. Ik las er ook weinig kwaad in.
3 0
insectenverdelg
Daniel waar is trouwens de altijd betrouwbare voorspelling van de opstelling van het Ad voor vandaag?
1 0
insectenverdelg
Om heel eerlijk te zijn, Ik ben ook tevreden als we EL spelen. Liever zie ik ons de CL halen, maar EL is eigenlijk momenteel het podium van Ajax. Dat is bereikt op overtuigende wijze en de volgende Europese potten zijn bonus voor me. Waarbij ik ons wel als favoriet zie tegen Luik. En t is ook fijner dan trainingspotjes. Ook om naar toe te gaan. :)

Maar de competitie,daar kunnen de echte uitglijders komen. Echter is de kwaliteit dusdanig, dat als de koppies goed staan, dit ook voorlopig weinig problemen mag geven. Pas de 4e pot tegen Vitesse uit wordt lastig. Maar dan ben je al een stuk verder en is t al bekend of je wel of geen CL hebt gehaald.

Maar Daniel moet iets negatiefs schrijven natuurlijk.
0 0
ajaxajaxajax
Dat Daniel het nog niet heeft over de kans dat Feijenoord de Europa League kan winnen na die fantastische overwinning op psv voor de JC schaal......
0 0
Redrum
Zo groot was de euforie in Rotterdam dat zij vorig jaar alweer een prijs wonnen en Ajax niet. Ondertussen zijn wij al verzekerd van EL en moeten zij daar nog 2 tegenstanders voor verslaan. Die beker is dus leuk voor de geschiedenisboeken, maar in de praktijk minder waard dan de tweede plek van Ajax.
1 0
Ruff Rhythim
Probleem is wel dat het meestal klopt.
Heb je een goede periode: niemand klaagt dan.
Maar dan opeens een puntverlies? Iedereen weer over de kling en het geouwehoer begint weer van voren af aan.

Het ziet er nu goed uit bij Ajax. Da's lang geleden dat we een uitgebalanceerde selectie hebben zoals het nu lijkt.
Maar we zullen dit seizoen echt niet alles winnen. En op dat moment moet de rust wel bewaard worden.
1 0
Michelinho
Precies, hij beschrijft hier vooral hoe de waan van de dag regeert en opgebouwd krediet bij een zeperd als sneeuw voor de zon verdwijnt. Snap de defensieve reacties hier niet zo.
0 0
EricAjax1
omdat iedereen al weet dat het zo is.. dus waarom een artikel schrijven over iets waarvan iedereen al weet dat het zo werkt?
0 0
Arie Vink
Ik zie helemaal voor me hoe Daniël 's ochtends op zijn werk komt, op zijn stoel gaat zitten, beentjes omhoog, potlood tikkend op zijn lippen en eens goed nadenkt wat hij nu eens kan schrijven. En dan komt het geniale idee om een berichtje over Ajax te schrijven dat ALS ze verliezen, het zomaar eens KAN gebeuren dat het sentiment kan draaien. Daar kan hij zijn dag wel mee vullen. En zo heeft Daniël weer een compleet nutteloos verhaal getikt en kan hij weer met een voldaan gevoel naar huis. Zijn dag zit er weer op. Chapeau Daniël, chapeau.
9 0
Redrum
En duizenden wanhopige kakkerlakkenhartjes kloppen weer vol verwachting.
2 0
Bocarra
Gelukkig heeft Ajax zich verzekerd van Europees voetbal. Aan die opdracht is dus voldaan. Natuurlijk wil Ajax de CL halen. De kers op de taart. Het drukzetten van de media is begonnen. De krantjes moeten worden verkocht. Goed nieuws is geen nieuws doemdenken en slechtnieuws wel. Ook in Rotterdam.
3 0
voorkennis
kakkies krant
4 0
Juichtoon
En onderdeel van de ADR Nieuwsmedia, waarvan de kranten in heel NL in de bus vallen. In Groningen, Limburg, Gelderland etc overal lezen 'de mense' de AD shit over Ajax. En dat merken we natuurlijk.
0 0
Gouda
Je zou soms bij dit soort artikelen van het AD bijna zeggen: "De wens is de vader van de gedachte"...
Maar dat zou bij zo'n objectieve krant natuurlijk heel gek zijn. (-:
8 0
suske
Ad Journalist en we kennen hem.
2 0