Zwartkruis: 'Aankopen Ajax geen trendbreuk'

ThijsZwagerman, 04-08-2018 om 21:55, 13280 views, Radio 1 |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voetbal International-journalist Simon Zwartkruis vindt niet dat er bij Ajax sprake is van een trendbreuk rondom de inkomende transfers. Zwartkruis stelt dat de recordkampioen al meerdere jaren hoge bedragen voor spelers neertelt.

'Het is geen trendbreuk. Dit woord lees ik nu vaak, maar twee jaar terug hebben ze (Ajax, red.) ook gewoon bijna veertig miljoen uitgegeven. Aan onder andere Ziyech, Neres en Sánchez,' zo stelt Zwartkruis in een voetbalforum op Radio 1. Robert Maaskant, ook te gast in het forum, deelt diens mening niet.

'Dat waren geen ervaren profs. Neres en Sánchez waren geen ervaren profs, dat waren aankopen voor de toekomst. Ziyech trouwens ook. Hij was toen geen jongen die al gearriveerd was en al honderden wedstrijden in de benen had op hoog niveau.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
kaashaas
Holy fuc. Robert Maaskant waar bemoeit die knuppel zich altijd mee. Moet die niet trainer worden van Swaziland of zo!
0 0
Michelinho
Ik zie een hoop trendbreukjes. Selectie al ruim voor het verstrijken vd transferperiode op orde. Aankopen die niet pas gedaan worden nadat er eerst verkocht is. Transfersommen die, inclusief tekengeld, bonussen en ruime overschrijding van het al opgerekte salarisplafond, die van het hoogste recente (Neres, ook al 1,5 jaar geleden) bedrag van 12 mio ruim overschrijden... voor spelers in een leeftijds- en kwaliteitscategorie die voorheen niet haalbaar was.
Er wordt meer anticiperend ingekocht, zie Bandé (al dan niet goede aankoop terzijde).
Maar bovenal ook dat er niet alleen veel geld uitgegeven wordt voor een kwalitatief brede selectie, maar tegelijkertijd er alles aan gedaan wordt om dragende en/of zeer talentvolle en dus zeer gewilde spelers te behouden (hoewel in de komende weken nog veel kan gebeuren, maar dan hebben ze lang hun poot stijf gehouden en dat zorgt voor lucratievere deals).
Het sportieve wordt momenteel nadrukkelijk boven het financiële geplaatst; als dát geen trendbreuk is weet ik niet wat wel.
1 0
ETM
Zo kun je er ook naar kijken ja :)
Ik vind meer dat hetgeen veel al aangegeven als trendbreuk geen trendbreuk is.
Misschien is het een verkeerd woord. Het gaat er meer om wat beleid is en wat nu eenmaal zo uitkomt. Als Ajax echt alleen nog Ziyech zou laten gaan dan kiest men idd eens vol voor het sportieve
0 0
Michelinho
Tja, ze hebben op transfergebied al veel eerder een (geleidelijke) koerswijziging ingezet, ook wb jeugdaankopen, en hebben daar nu een flinke schep bovenop gedaan. Wat dat betreft is trendbreuk idd niet de juiste term, die suggereert meer een abrupte wending. ;)
0 0
ETM
Ik zie ook geen trendbreuk. Al jaren wilt Ajax ervaren versterkingen halen, maar die waren te duur. En dat zijn ze volgens mij in principe nogsteeds. Tadic en Blind zijn toch gewoon niet normale kansen? Als zij niet welwillend waren geweest dan hadden we toch nu niet een andere Tadic of Blind achtige speler gehad? Tadic is helemaal een bizar geval. En iets is sowieso pas een trendbreuk als het een lijn wordt, vind ik. Een nieuwe 'trend' moet er zijn om echt te spreken van een 'breuk' met een oude trend. Ajax geeft feitelijk nu meer uit, maar dat is zo relatief.
Wat wel opvallend is is dat Ajax na de jonge Zuid-Americanen echt uitsprak naar de middenroeg qua leeftijd zocht. Daarna zijn Tagliagico en Labyad gekomen. Dat lijkt dan wel echt 'beleid'te zijn. Al is Labyad ogenschijnlijk toch echt vooral een aan de trainer verbonden transfer.
0 0
Bocarra
De trendbreuk is dat er nu enorm veel geld wordt uitgeven voor oude ervaren spelers. Je moet dan ook niet alleen naar de transfersom kijken maar ook naar de tekengelden en bonussen. Blind en Tadic zijn niet veel minder gaan verdienen. Het plan Cruijff schreef een salarisplafond voor en een maximum bedrag voor binnenlandse transfers. Spelers uit het buitenland halen leek lang onmogelijk.
2 0
Bjorn
Robert Maaskant is echt de definitie van een wijsneus en betweter. Ondertussen nergens wat gepresteerd. Schitterend.
1 0
WestlandforAjax
Nee niet echt qua aankoopbedrag, meer qua salaris. Ik hoop dat bijv een Frenkie de Jong of De Ligt ook naar zo n salaris toe kunnen als ze hun contract verlengen en daardoor nog een extra jaar na dit seizoen willen blijven. Op die manier gaat het basis team van Ajax echt omhoog.
1 0
GerardAjax26
Ben het wel met Zwartkruis eens. Overmars probeert al jarenlang jonge talenten te kopen in combinatie met ervaren spelers. Het enige verschil met dit jaar is dat de ervaren spelers die gekocht zijn nog niet op hun retour zijn.

Het jaar waar Maaskant op doelt zijn onder andere Neres, Cassiera en Sanchez gekocht als talenten en waren Westermann, krul en (in mindere mate) Ziyech de ervaren spelers. Dit jaar zijn Bande en Schuurs gehaald als talent en Tadic en Blind als ervaren spelers. Alleen de aankoop van Labyad begrijp ik niet zozeer en betwijfel of hij ook was gekocht als we een andere trainer hadden. Daarbij heeft Ajax vorig jaar ook iets van 30 miljoen uitgegeven en het jaar daarvoor 35 miljoen, zoveel scheelt dat allemaal niet.
1 0
Horrontelli
Het is geen trendbreuk omdat Plan Cruijff de trend aangaf. En daarin stond dat de basis moet bestaan uit zelf opgeleide spelers aangevuld met spelers die direct van meerwaarde zijn.

De trendbreuk is eerder dat er te weinig zelf opgeleide spelers in de basis staan. Maar niet de aankoop van Blind en Tadic, die het elftal direct en aantoonbaar beter maken.
0 -1
GerardAjax26
Ik vind dat eigenlijk wel meevallen. Mazraoui, de Ligt, VD Beek, Eiting, Veltman, Blind.. allemaal jongens die in de jeugd hebben gespeeld en geregeld (mits fit) in de basis staan. En eventueel kan je Onana, Frenkie en Dolberg ook meerekenen.
2 0
Horrontelli
Ja dat is tot op zekere hoogte waar. Ik dacht aan Schone, Ziyech, Neres, Huntelaar, Nico. Allemaal basis en geen van allen zelf opgeleid. Dolberg zou je nog deels eigen jeugd kunnen noemen. Onana en Frenkie minder.

Maar zo op een rijtje. 5, met Tadic erbij 6 spelers van buitenaf als je eigen spelers als doelstelling hebt. Toch wel karig.
0 0
GerardAjax26
Het is maar hoe je het ziet. Bijna de helft zelf opgeleid en dan ook nog een aantal spelers die je in de jeugd hebt aangekocht.

Ik vind dat niet verkeerd, helemaal als je nagaat dat er elk jaar wel weer een aantal zelf opgeleide spelers uit het eerste elftal verkocht worden.
2 0
Horrontelli
Ja precies. Eigenlijk is alles in het leven maar hoe je het ziet. :)
2 0
Ajaxvooraltijd
Maaskantjuhh
0 0