Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'Het zal je gebeuren als Eredivisie-verdediger'

BartVeenstra, 26-07-2018 om 12:20, 27831 views, Radio Veronica |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf denkt dat veel verdedigers in de Eredivisie het ergste zullen vrezen als zij tegen het Ajax van Hakim Ziyech en Dusan Tadic moeten spelen. Het Ajax-duo wist elkaar woensdagavond in de wedstrijd tegen Sturm Graz (2-0) wel heel makkelijk te vinden.

Ziyech maakte eerder zijn vertrekwens al kenbaar en daardoor is het nog maar de vraag of de Marokkaans international na het sluiten van de transfermarkt nog altijd Ajacied zal zijn. 'Als jij het weet, mag je het zeggen', zegt Verweij bij Radio Veronica. 'Het is heel lastig. Overmars zat woensdag op de tribune en zal beseffen dat hij er alles aan moet doen om hem in Amsterdam te houden. Als je ook ziet welke klik hij direct had met Tadic, dan denk ik dat er wel wat verdedigers bij Fortuna Sittard en andere clubs slapeloze nachten hebben. Het zal je gebeuren dat je als verdediger in de Eredivisie tegenover Tadic en Ziyech komt te staan.'

Verweij was sowieso onder de indruk van wat Ajax liet zien woensdagavond. 'Het was boven verwachting goed. Ik heb genoten. Er waren een hoop vraagtekens na de voorbereiding, maar de puzzelstukken vielen goed in elkaar', aldus Verweij, die de vraag krijgt of Sturm Graz dan misschien niet zo'n goede ploeg is. 'Ik denk dat Erik ten Hag de tegenstander groter heeft gemaakt dan het is. Sturm Graz stelt niet veel voor, maar dat neemt niet weg dat Ajax uitstekend gespeeld heeft.'

Prachtig ontvangst voor Daley Blind

Verder maakte ook Daley Blind - na vier jaar Manchester United - zijn rentree in het shirt van Ajax. 'Hij is in Engeland nog een veel betere voetballer geworden dan hij al was. Het ontvangst was prachtig, de mensen gingen staan. Een letterlijk staande ovatie dus, luid kabaal in het stadion. Dat is weleens anders geweest. Er was een periode dat hij werd uitgefloten. Het is een kind van de club en hij heeft deze ontvangst verdiend.' 

Heel wat aanbiedingen in onze webshop! Wat te denken van het 'Rechtstreeks uit de hoofdstad, krijg de kolere-shirt of het klassieke WZAWZDB-shirt! Kijk hier voor meer informatie!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hans Kraay Jr.
Als hij naar een club kan van niveau Liverpool, Tottenham, AS Roma dan geef ik hem geen ongelijk.

Maar hij moet toch niet naar een Lyon willen gaan daar straalt toch geen ambitie vanuit.
1 0
ajaxmachtig
Ik vind Lyon juist een prachtige club. Door het geld in Parijs en Monaco zijn ze de laatste jaren wat minder succesvol, maar het is juist wel een ambitieuze club. Daarnaast is het weer daar vrij goed en is Lyon een hele leuke stad. Ik zou ook die keuze wel begrijpen.
1 0
afca_sittard
Vindt het best opmerkelijk dat er zo weinig concrete intresse is in Hakim, Zou het dan toch door zijn houding komen ? ( begrijp me niet verkeerd ik persoonlijk stoor me daar niet aan) Want iedereen ziet toch dat die jongen talent heeft ?!
0 0
Rentokill
Over welke houding heb jij het? Je bedoeld in de pers en de gebaartjes na een goal? Hij ligt goed in de groep, traint hard en heeft veel inzet in het veld. Ik denk dat die dingen doorslaggevend zijn. Niet dat hij reageert op n stel stakkers in n stadion die m uitfluiten, inderdaad niet slim, maar zal geen interesse schelen van andere clubs.
0 0
Leviathan
Interesse genoeg denk ik, maar niet elke club heeft 30 of 40 miljoen liggen..
0 0
Mark03
Ik denk dat geïnteresseerde clubs wilden kijken wat hij op het WK ging laten zien, omdat dat een betere graadmeter is dan de Eredivisie. Hij viel daar niet zo op, wat de twijfel bij de geïnteresseerden voedde.
0 0
Ajaxgek1980
dat dacht ik dus ook al, alleen maar grotere kans dat we hem kunnen behouden.
Als Overmars nu hem zijn contract opwaardeert krijgt naar grootverdiener en 1 jaar bijtekenen. Hopelijk staat hij daar open voor.
0 0
Sallons@AS
Ziyech is al binnengekomen als grootverdiener. Dan zal Overmars het salarisplafond moeten doorbreken. Hij is het wel waard.
0 0
DeMeervanweleer
Als Ziyech slim is dan wordt hij eerst of assist-koning of misschien wel topscorer en gaat dat weg naar de clubs die hij dan voor het uitkiezen heeft.
0 0
Red Devil
Ziyech is alleenmaar bezig met zich in de kijker te spelen bij een club.
Was weer zielig dat telefoongebaartje van hem na zijn goal zo van jullie kunnen bellen.
Zielig en dom.
0 -10
Katjang
Jij begrijpt t. Het was idd n telefoongebaar om clubs te laten weten dat ie beschikbaar is. Ook ene Griezman doet dit gebaar regelmatig en Mazraoui heeft t ook al eens gedaan, die gasten willen natuurlijk ook gebeld worden.

Dit is vooral geen gebaar dat ie bijna dagelijks naar zn vrienden (voornamelijk broertjes Cabral) doet en wat ook bijna dagelijks op zn Insta te zien is.

Blij dat dat opgelost is, thx :-)
5 0
afca_sittard
Weet niet of jij serieus genomen moet worden, maar dat heeft iets met fornite te maken ! weet niet eens hoe je erbij komt, maar dat weet je zelf ook niet denk ik.
0 0
QBFAJAX
dit is geen fortnite dansje maar de celebration van griezmann
0 0
echtgras
Dat betekende dat gebaar helemaal niet....
Of denk je dat Mazraoui ook weg wil, want die deed net zo hard mee met Ziyech.
Wel grappig dat iedereen maar denkt te weten wat er in die jongen omgaat.
Hopelijk blijft ie en maakt ie 2x per wedstrijd die domme gebaren
1 0
Maxwell_5
Hahaha
0 0
Kake
Het is echt mogelijk. Als Ziyech vertrekt en je moet nu of in de winterstop of volgend seizoen een soortgelijke speler halen betaal je niet minder dan 20 miljoen er voor. Überhaupt als je zo een voor dat bedrag kan vinden. Dus dan is het rekensommetje snel gemaakt. Ipv die 20 miljoen aan nieuwe, onwennige speler uit te geven, geef 10% van dat geld als contract verbetering aan Ziyech, wedden dat ie blijft nog minimaal een seizoen?

Misschien is een zelfde constructie voor De Ligt en/of Neres ook mogelijk!
1 0
433metdepuntnaarlinks
Ik weet niet of dit, op termijn, slimme constructies zijn. Misschien wel, misschien niet, ik ken daar de overwegingen niet in.

Maar je punt snijdt wel hout. Je moet proberen je topspelers 1 jaar langer te houden dan zeg 2/3 jaar geleden. Als zulke constructies werken: doen! Overmars gaf laatst aan de stap te willen zetten naar het Bayern van Nederland, dus hij wil loskomen van PSV. Ook qua financien en salarissen. Dan zou dit zeker een manier kunnen zijn om je betere spelers te houden.
1 0
Nosky
Ziyech gaf natuurlijk eind vorig seizoen aan toe te zijn aan een nieuwe stap, en in Nederland wel uitgeleerd te zijn. Heeft ie best een punt natuurlijk.

Maarrrr.. Met de komst van Tadic en Blind liggen de kaarten wel wat anders nu. Want ik denk dat in een opstelling zoals gister vanaf de 80e minuut, Ziyech nog heel wat beter kan worden. Hopelijk denkt hij dat zelf ook.

De clubs staan klaarblijkelijk niet in de rij, dus dat zou voor Ziyech ook een signaal moeten zijn. Afgelopen jaar was natuurlijk redelijk bedroeven (voor de hele selectie) dus niet de beste uitgangspositie voor een transfer. Nu en mooi seizoen en nog meer ontwikkeling zal het voor Ziyech op de transfermarkt ook gunstiger maken.

CL halen. Dat is essentieel. Als dat lukt, is er voor Ziyech nog maar weinig reden te vertrekken denk ik zo. Hopen hopen hopen maar.
5 0
Horrontelli
Ziyech leeft voor voetbal. Mooier dan met Tadic gaat hij het niet meer krijgen. Als ie slim is blijft ie.

Het alternatief levert hem meer geld op. Waar hij nooit meer zoiets leuks mee kan doen als voetballen met Tadic.
3 0
Rujar
Haha ben je serieus of zit je te trollen?
1 -1
Horrontelli
Ik ben serieus. Wat is er grappig dan?
3 0
Redrum
Hij krijgt de balletjes zuiver van achter ingespeeld door Blind of Frenkie en kan dan de combinatie opzetten met Tadic. Hij is gewoon gek als hij niet blijft.
0 0
koenos1
Het lijkt wel alsof hij het enorm naar zijn zin heeft
2 0
Stone020island
Ja want tadic is de enige speler ter wereld die kan voetballen?
6 0
Joseph
Als je de clubs bekijkt waar Ziyech misschien heen zou kunnen, kun je je afvragen of hij daar betere spelers treft om mee samen te spelen dan Tadic en Frenkie. Als die er al spelen, moet je je opnieuw afvragen of hij dan in de basis zou spelen..
2 0
Horrontelli
Exact.
0 0
Bocarra
Ik zou Ziyech een sterk verbeterde aanbieding doen. Sterker dat geld ook voor F de Jong en de Ligt. Uiteindelijk vloeit het geld door hogere transfersommen toch wel terug in de club kas.
3 -1
Japievanopdehoe
Dit is te makkelijk gedacht. Je hebt nu eenmaal rekening te houden met het verschil tussen vaste en variabele inkomsten en uitgaven. Je kunt de vaste uitgaven, zoals salaris, niet lukraak omhoog gooien door er vanuit te gaan dat de variabele inkomsten, zoals transferbedragen, hoog zullen zijn. Het feit dat Overmars de afgelopen jaren zijn bijnaam Marc Netto opdeed, heeft ervoor gezorgd dat er nu een aantal te gekke transfers heeft plaatsgevonden. Maar ze kunnen niet zomaar iedereen verbeterde contracten aanbieden.
0 0
AlexIbarra
Ik denk dat De Jong vooral lekker wil voetballen op het middenveld.
En dat kun je niet in een contract zetten.

Al kun je natuurlijk meer voor hem vragen met langer contract en hoger salaris.
0 0
trodat4030
Zou juist goed zijn voor die gasten. Worden ze beter van en kunnen ze de wedstrijd daarna weer meer weerstand bieden wat Ajax weer ten goede komt. Dat is wat we willen met z'n allen toch, dat het Nederlandse voetbal weer wat voor gaat stellen? Dit is de manier. Daarom moeten ze in de KeuKaComp ook niet zeiken over de Jong teams, daar werkt het precies zo! De Jong ploegen maken die competitie competiever en weerbaarder, tegenstanders groeien meer en worden vanzelf weer weerbaarder tegen ons waardoor wij weer groeien.
1 0